Holubicka1 Holubicka1 komentáře u knih

☰ menu

Dotek viatáru Dotek viatáru Kristina Waagnerová

Wau! Tato série je jednoduše neskutečná jízda, kdy nemáte nejmenší tušení co vás čeká.

Dotek viatáru vás doslova připraví o schopnost mluvit a ještě dlouho po dočtení budete zpracovávat a analyzovat všechny události, které se staly. Druhý díl předčil veškerá moje očekávání a všechny mé teorie autorka vzala a roztrhala na malé kousky, které se nebála ještě spálit na popel.

Příběh vás od první stránky vtáhne do magického temného světa, který vás i přes svou krutost a syrovost zcela pohltí. Irasell a Bastien - nevlastní sourozenci, kteří se díky událostem z předchozího dílu konečně ocitají na stejné straně. V tomto krutém světě plný intrik se mohou spolehnout pouze jeden na druhého. Všichni ostatní jinak mají svá temná tajemství a vlastní plány, kdy neváhají ani vteřinu a obětují kohokoliv, jen aby se přiblížili k dosažení svých cílů.

Intriky, drsné tréninky, nelítostné boje a magické postavy. To všechno vás čeká v této jedinečné fantasy. Budete číst se zatajeným dechem a tento drsný a temný svět vás pohltí a vy nebudete schopni knížku odložit.

17.03.2023 5 z 5


Princezna Princezna Devney Perry

Moje nadšení z této série postupně opadá. První díl byl skvělý, druhý se mi líbil a po přečtení třetího dílu přemýšlím, jestli budu ve čtení pokračovat.

Příběh pro mě nebyl až tak zajímavý, a hodnou chvíli mi trvalo, než jsem se začetla. Místy to bylo zdlouhavé a pro mě nudné. Také bych uvítala v příběhu více akce a napětí, kterého jsem se sice dočkala, ale až v závěru knihy. Netvrdím, že ve všech knížkách potřebuji akci a napětí. Mám ráda oddechové knížky, ale zrovna u této jsem měla úplně jiné očekávání.

Presley a Shaw jsem si oblíbila a jejich žertování mě bavilo. Jako pár se mi také líbil, ale nebylo to úplně ono.

Presley známé už z předchozích dílů. Po událostech, které jí srazily na kolena, se snaží vzpamatovat a postavit zpět na nohy. Sledujeme, jak se opět stává sebevědomou a drzou ženou, která si stojí za svým názorem a nenechá se sebou zametat. Navíc Shaw v ní dokáže rozdmýchat oheň, který v sobě dlouho dusila.

Shaw je slavný herec, který přijíždí do města Clifton Forge, kde má natáčet film podle skutečných událostí. Je úspěšný, sebevědomý a svět mu leží u nohou. Proto první setkání s Presley je pro něj jako závan čerstvého vzduchu. Patří totiž mezi hrstku žen, která nepropadne jeho kouzlu. Spíš naopak, dokáže mu pěkně od plic říct svůj názor a Shaw se musí hodně snažit a zapojit všechny své zbraně, aby měl nějakou naději a získal tak ženu svých snů.

Není to ale špatná série a své fanoušky si jistě najde, ale od prvního dílu se z temné romance s motorkáři dostáváme ke klasické romantice, kdy motorkáře vidíme jen na fotce.

3,75 *

22.02.2023 4 z 5


Zlatá Grai Zlatá Grai Kristina Waagnerová

Přiznám se, že jsem měla maličko strach, jestli je zrovna tato fantasy pro mě. Mé obavy byly ale zbytečné. Autorka vytvořila sice temný a drsný svět, ale i přes svou krutost a syrovost si mě tohle magického místo získalo. V knize se také vyskytují násilné scény, ale autorka se s nimi bravurně popasovala a při jejich popisování, nezacházela příliš do detailů. A i přes absenci romantické linky mě příběh zcela pohltil. Proto nemusíte mít strach a této jedinečné fantasy by jste měli dát rozhodně šanci.

V první polovině příběhu jsme seznámeni se světem a jeho fungováním. Klaním se autorce za to, jaký komplexní a propracovaný svět dokázala vytvořit a jak nás skvěle se vším seznámila. V příběhu není jediná čast, která by byla nudná nebo zdlouhavá. Naopak knížka je plná akce a vy nebudete mít ani minutu na vydechnutí.

Hlavními postavami jsou nevlastní sourozenci Isarell a Bastien. Jejich cesta není vůbec snadná a i když se v průběhu ocitnou na opačných stranách, snaží se být jeden pro druhého oporou. Přesto, že má první díl uzavřený konec, tak cesta Isarell a Bastiena není zdaleka u konce.

Zlatá Grai patří mezi dechberoucí fantasy, které vás už po pár stránkách vtáhne do světa intrik, nelítostných bojů, kouzel a magických postav.

19.02.2023 5 z 5


Pod maskou smyslnosti Pod maskou smyslnosti Mon Coucou

Pod maskou smyslnosti patří mezi knížky, které mi absolutně nesedly. Chování postav bylo pro mě nepochopitelné a dětinské. Díky tomu jsem si nedokázala ani nikoho oblíbit. Také příběh mi přišel neuvěřitelný, překombinovaný a vyřešení zápletky bylo zvláštní. Bohužel mi nesedl ani styl psaní a určitá slovní spojení mě přiváděly k šílenství.

15.02.2023 2 z 5


Candy Candy Baja Dolce

Panebože! Jestli mě Habibi posadil na zadek, tak Candy mě na zadek přímo smetl a drží mě tam do teď. Když jsem začala číst, nebyla jsem vůbec připravená na takovou nálož. Tuto sérii prostě musíte číst. Nemáte ani nejmenší tušení o co přicházíte. Intenzivní, smyslný, temný příběh, který vás přetáhne na temnější stranu a vy se už nikdy nebudete chtít vrátit zpátky.

Dorian, nebo-li Candy, je nový spolumajitel klubu LocaIX. Je záhadný, temný, intenzivní a ženy mu leží u nohou. Život se s ním nikdy nemazlil a jeho minulost z něj udělala chlapa, kterým je dnes.
OH můj Candybože! Dorian se mi dostal pod kůži a podmanil si mě, tak jako všechny ostatní. Virginii, kterou už známe z předchozího dílu jako Giu, se pod rouškou tajemství stala spolumajitelkou klubu LocaIX. Je nádherná, sebevědomá a na první pohled bezstarostná. Všechno to je ale přetvářka, protože i Virginie má svou temnou minulost a tajemství.

Nedokážete si představit, jak to mezi těma dvěma jiskřilo. Doslova jsem hltala, každý jejich společný moment. Vášeň a touha vás nenechá v klidu, a i když si dávají na čas, stojí to zato, protože konečný výbuch vášně vás spálí na popel.

OH můj Candybože!
Candyho jsem přečetla během jednoho večera. Nedalo se přestat. Až tak mě tento temný svět, plný vášně pohltil. A závěr? Tak ten mě naprosto odpálil! Po dočtení jsem ještě hledala nějaký skrytý epilog. Modlím se, aby bylo pokračování co nejdříve. Potřebuji totiž znát odpovědi na všechny své otázky a že jich není málo.
Bude se opakovat, ale tohle je něco, co rozhodně musíte číst! Habibi a Candy sesadil všechny knížky a stojí tak na špici mých TOP a má své speciální místo v mé knihovně.

13.02.2023 5 z 5


Habibi Habibi Baja Dolce

Wau! Habibi je jedna velká bomba a já to naprosto miluju. Nemám absolutně nic, co by mi vadilo, ale nečekejte žádnou sladkou romantiku. Habibi je temný, smyslný, sexy příběh, který nás vezme do světa plné syrové vášně, touhy a nebezpečí. Slibuju ale, že z této hříšné jízdy budete milovat každou vteřinu a budete si přát, aby nikdy nebyl konec.

Harry alias Habibi si nepotrpí na sladké řeči. Je sebevědomý, vulgární, upřímný a nádherný bastard, který si na nic nehraje. Dostane se vám pod kůži a vy ho budete milovat.

Cassie je sladká, někdy naivní, holka, která se snaží splynout s davem. Vše se změní, když potkává Habibiho, který v ní probouzí její skrytou temnou stránku.

Už od prvního setkání mezi nimi přeskočila jiskra. Je mezi nimi neskutečná chemie a vášeň, která nabírá na intenzitě, až je zcela pohltí. I přes rozdílné povahy jsou pro sebe stvoření.

Postavy, děj i prostředí je perfektní. Autorka má brilantní styl psaní, který vás vtáhne od první stránky a už nepustí. Navíc jsem až do poslední chvíle neměla nejmenší tušení, jak se příběh vyvine. Posledních asi sto stran pak pro mě bylo doslova boj o přežití, prožívala jsem téměř infarktový stav až do posledního slova. A jak už nejspíš tušíte, z Habibiho jsem si sedla na zadek a to pořádně.

Takže pokud jste ještě nečetli, tak to napravte! Navíc kniha bude nyní vycházet i v českém překladu, tak už vás nic nemůže zastavit, aby jste se mohli přidat k nám na temnou stranu.

10.02.2023 5 z 5


Eleanor a Grey Eleanor a Grey Brittainy C. Cherry

(SPOILER) Nevím, jestli zvládnu slovy vyjádřit, jak je tato knížka nádherná. Při čtení jsem se smála, plakala a moje srdce se tolikrát zlomilo. Příběh je intenzivní a emocionálně náročný, ale milovala jsem z toho každou vteřinu.

Eleanor a Gray se během posledního ročníku na střední škole stanou přáteli. Gray se stává oporu a zachráncem Ellie, která prožívá jedno z nejtěžších období svého života. Postupem času se však jejich přátelství mění v něco jiného. Než ale stačí prozkoumat hloubku svých citů, osud je rozdělí a jejich cesty se na delší dobu rozchází. Jejich cesty se znovu zkříží, jenže jejich setkání nepatří mezi ta šťastná. Grey totiž prožívá jedno z nejtěžších období ve svém životě a pomalu ztrácí směr. Je teď řada na Ellie, aby se stala jeho zachránkyní.

Srdcervoucí příběh o ztrátě, uzdravení a o lásce, která přese všechno dostane druhou šanci.

Pokud jste ještě nečetli tuto knihu, přečtěte si ji co možná nejdříve, a pokud jste ještě nikdy nečetli nic od Brittainy C. Cherry, prosím, vyberte si jednu, kteroukoli a dejte jí šanci... Uchvátí vás svými úžasnými hrdiny a jejich příběhy, které vás vezmou za srdce a budou ve vás rezonovat ještě dlouhou dobu po dočtení.

08.02.2023 5 z 5


Dedička ruže Dedička ruže Majka Danihelová

Temný příběh plný intrik, lží, tajemství, pomsty a neočekávané lásky.

Pane bože! Tohle bylo perfektní a šokující ve všech směrech.
Mám tolik věcí, které bych vám chtěla říct, ale nemůžu. Nechci vás totiž připravit o veškeré pocity, které při čtení budete prožívat. A věřte mi, nebude jich málo. Proto vám řeknu jen pár věcí. A vy vnímejte a prožijte všechno, co je spojené se čtením téhle knížky.

Od první kapitoly totiž nabírá příběh neuvěřitelné tempo. Zápletka je perfektní a vy nebudete vědět, co vás čeká na další stránce. Všichni v tomto příběhu mají své tajemství a každý z nich má svou vlastní temnou stránku.

Mám jen jedinou výtku, za to dost zásadní. Potřebuji pokračování a to hned.

Možná vám moje recenze připadá trochu zmatená ale hlavní, co vám chci říct, je, že tuhle knížku si musíte určitě přečíst, a to možná co nejdřív.

08.02.2023 5 z 5


Syndrom hodné holky Syndrom hodné holky Elle Kennedy

(SPOILER) Příběh o lidech, kteří navenek nemohou být více rozdílní. O pomstě, která se postupně mění v něco jiného. O překonávání předsudků, ale hlavně o lásce, která mění celý jejich dosavadní svět.

Cooper Hartley pochází z malého pobřežního městečka v Karolíně. Jeho život není vůbec snadný a dělá co může, aby zvládl přežít. Jeho jedinou rodinou je dvojče a pár blízkých přátel. Nenávidí bohaté, rozmazlené vysokoškoláky, kteří si myslí, že jim svět leží u nohou a dělají místním obyvatelům život dosti náročným. A když Cooper kvůli takovému přijde o práci, rozhodne se pomstít. Nepočítá však s tím, že ne všichni bohatí jsou stejní a najdou se mezi nimi tací, pro které je štěstí daleko důležitější než peníze a prestiž. Pomsta pomalu přestává být tím, co Cooper chce.

Mezi Mac a Cooperem to od prvního pohledu jiskří. Líbilo se mi sledovat, jak se do sebe postupně zamilovávají. Stávají se jeden pro druhého oporou a jen spolu mohou být tím, kým ve skutečnosti jsou.

Mackenzie je chytrá, sebevědomá, krásná a dokáže se Cooperovi dostat pod kůži a otřást jeho světem stejně, jako on tím jejím.

Cooper se tváří jako zlý kluk, ale když ho poznáte blíž, zjistíte, že vůbec není tak špatný. Je laskavý, podporující a pro lidi, které miluje, by udělal cokoliv. Má sice spoustu problémů, ale snaží se ze všech sil udržet svůj život pohromadě.

Syndrom hodné holky je příběh, kdy protiklady se přitahují a mají společného daleko víc, než se na první pohled může zdát.
I když jsem příběh přečetla během pár hodin, určité věci mi vadily a zkazily tak celkový dojem. Přesto hodnotím pozitivně a určitě stojí za přečtení, jen počítejte s tím, že někdy vás postavy svým chováním budou rozčilovat.

08.02.2023 4 z 5


Nemilosrdný rival Nemilosrdný rival L. J. Shen

(SPOILER) PANEBOŽE! Věřte mi, že tuto knihu chcete číst a to co nejdříve. Je perfektní. Nic, a myslím tím vážně nic, příběhu nechybí. Zápletka, postavy, škádlení, chemie, ale i chvíle, které vám zlomí srdce. To vše dohromady vytváří brilantní romantický příběh, který si zamilujete od první kapitoly.

Christian a Arya byli v dětství přátelé. Jako děti byly nerozluční a i přes protesty rodičů se tajně scházely. Jednoho dne, ale překročí hranici a jejich přátelství končí. Když se po letech jejich cesty znovu zkříží, nejde o šťastné shledání. Arya totiž svého kdysi nejlepšího přítele nepoznává a Christian je odhodlaný pomstít se za peklo, které prožil kvůli jedinému okamžiku.

Arya je nezávislá, sebevědomá, ctižádostivá, ale i divoká. Pro lidi, které miluje je odhodlána udělat cokoliv, aby je ochránila. Arya pochází z bohaté rodiny, ale i přesto chce být schopna se sama o sebe postarat a být nezávislá.

Christian je nemilosrdný, ambiciózní, chladný a neuvěřitelně nádherný. Jeho minulost z něj udělala muže, kterým je dnes. Když něco chce, jde si tvrdě za tím a nikdo a nic ho nezastaví.

Oběma jsem naprosto propadla. Jakmile se ocitli spolu, tak létaly jiskry. Chemie byla mimo tabulky a na jejich škádlení jsem se stala doslova závislá.

Christian nyní vlastní mé knižní srdce a Arya patří k jedněm z nejúžasnějších ženských postav, které jsem zatím poznala. Oba jsou jednoduše perfektní.

Můžu vám s jistotou říct, že tahle kniha bude patřit mezi mé TOP v tomto roce a doufám, že se co nejdříve dočkáme příběhu Riggse a Arsèna. Jsem si jistá, že to bude naprostá bomba.

08.02.2023 5 z 5


Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

(SPOILER) Polib mě znovu je nenáročné čtení bez velkého drama nebo překvapení a děj je hodně předvídatelný. Musím se ale přiznat, že i přesto jsem si příběh zamilovala a moje romantické srdce jásá nadšením.

Silver, jedna z mála ženských bodygárdů, která i když patří mezi ty nejlepší, není schopná si udržet práci. Proto po dalším neúspěchu přijímá nabídku svého nejlepšího kamaráda Ryana a odlétá do Kanady, aby nabrala druhý dech. Její dovolená ale nabere po přistání zcela jiný směr a to jen díky jednomu nečekanému setkání s princem.

Silver je krásná, sebevědomá, chytrá, ale i nemilosrdná. Pro své přátele by udělala cokoliv, ale jen tak do svého srdce nikoho nepustí.

Prescot princ, který se snaží odčinit své dřívější chování, je laskavý, sladký, okouzlující a taky trochu praštěný.

Silver a Prescota jsem si zamilovala. Byli naprosto úžasní a díky nim jsem se při čtení pořád usmívala. Chemie mezi nimi byla skvělá a užila jsem si každou vteřinu, kdy jejich touha postupně nabírala na síle až konečně došlo k výbuchu.

Vtipný, romantický příběh z královského prostředí, ze kterého si možná nesednete na zadek, ale vykouzlí vám úsměv na tváři.

08.02.2023 4 z 5


Ešte! (mi daj šancu) Ešte! (mi daj šancu) Teagan Hunter

(SPOILER) 4,5*
Vtipný, emotivní příběh o odpuštění, druhých šancích, přátelství, ale i o lásce, jejíž plamenem nikdy nevyhasne.

Příběh Shepa a Denver začal už na střední škole. Díky společným kamarádům si začnou psát a stanou se z nich dobří přátelé. Nakonec se zamilují, a i když se ještě nikdy neviděli, plánují společnou budoucnost na vysoké škole. Když se ale konečně setkají, nic nejde tak, jak si naplánovali. Roky plynou a Denver je ve svém životě spokojená. Jenže najednou se Shep vrací zpět a není před ním úniku.

Denver a Shep jsou pár, který jsem si zamilovala. Jiskření, dohadování, žertování a nepopsatelná touha - nic nechybí. Taky jsem si zamilovala Steva. Skvěle doplňoval Denver se Shepem.

Shep, slavný sportovec, který je vtipný, drzý a na první pohled sebevědomý. Jenže za tím vším se ukrývá člověk, který chrání své už tak zničené srdce.

Denver, novinářka, která je chytrá, krásná a drzá, se stará o své přátele a pořád se nepřenesla přes svou první lásku.

Čtvrtý závěrečný díl je dokonalé zakončení série Texting. Nevím, proč jsem tak dlouho čtení odkládala, protože vám můžu říct, že mě příběh pohltil od první kapitoly. Knížku jsem přečetla během jednoho večera a čtvrtý díl se stal mým nejoblíbenějším z celé série.

24.01.2023 5 z 5


Dôvera Dôvera Michaela Brnková

(SPOILER) 4,5*


Na začátku musím zmínit dokonalý styl psaní. Příběhy jsou čtivé, vtipné, emotivní a nechybí ani napětí a akce.

Nebojím se říct, že autorka píše na celosvětové úrovni a pokud jste od ní ještě nic nečetli, doporučuji to co nejdříve napravit. Rozhodně nebudete litovat. Osobně si už nenechám ujít žádnou její knihu, protože vím, že vždy dostanu skvělý příběh, který si zamiluji, anebo minimálně oblíbím, a budu se k němu opakovaně vracet. Navíc se mi líbí, že až do poslední chvíle nevím, jak příběh dopadne.

Dôvera je příběh jednoho velkého tajemství, zrady, intrik, emocí, lásky, ale i vtipných momentů.

Je to druhý díl ze série Nekompromisní. Nečekejte, ale že se vrátíme do světa mafie k původním postavám. Čeká nás totiž úplně nový příběh a nové postavy, přesto doporučuji číst díly popořadě.

Příběh se odehrává v Anglii, kde hlavními postavami jsou Halton a Lexi. Halton je tajemný, chladný a nevrlý muž. Má tajemství, které mu ovlivnilo život a stále může mít vliv na jeho budoucnost. Získat jeho důvěru je skoro nemožné.
Lexi je krásná, chytrá, drzá a sebevědomá. Halton to s ní nebude mít snadné, nic mu totiž nezůstane dlužná.
Ani jeden to nebude mít lehké. Čeká je strastiplná cesta, kdy budou muset překonat sami sebe a začít si navzájem důvěřovat, pokud chtějí mít alespoň nepatrnou šanci na lásku.

Ačkoliv je Dôvera úžasný příběh, mám pár věci, které mi tak úplně nesedly. Například zápletka byla pro mě vyřešena příliš rychle, brala bych klidně i pár kapitol navíc.
Taky Halton a Lexi. Ano, jsou dobrý pár, líbilo se mi jejich hašteření a jiskřilo to mezi nimi, ale i přesto mi u nich něco chybělo. Navzdory těmto věcem, řadím Dôveru mezi knížky, které jsou skvělé. Určitě jsem ji nečetla naposledy.

Těším se, co si pro nás autorka dál připravuje, ale už teď vím, že to bude určitě skvělý příběh, který si zamiluji.

20.01.2023 5 z 5


Veci, ktoré v nás ostanú navždy Veci, ktoré v nás ostanú navždy Lucy Score

(SPOILER) Tohle bylo naprosto fantastické. Dokonalý mix, kdy si každý přijde na své. Je to vtipný, sladký, emocionální příběh, kde se objeví i trochu napětí.

Prosím, nenechte se odradit tím, že knížka patří mezi ty delší. Věřte mi, že jakmile začnete číst, nebudete se moct odtrhnout a nakonec si budete přát, aby měla ještě o pár stránek víc.

Naomi se objevuje ve městě, kde se jí dostává zajímavého a ne příliš vlídného přivítání. Na scéně se objevuje nevrlý potetovaný Knox, který se snaží co nejrychleji Naomi vypakovat z města. Nakonec se všechno vysvětlí, ale nevraživost mezi nimi zůstává nebo je to úplně něco jiného?

Jejich setkání je vtipné a roztomilé. Jejich poštuchavání jsem si zamilovala. Sice to není láska na první pohled, ale vzájemná přitažlivost se nedá popřít.
Jiskří to mezi nimi od prvního pohledu a přesto, že se snaží vzájemné touze vzdorovat, nemají šanci a je jen otázkou času, kdy se konečně poddají touze.

Naomi je úžasná a zamilovala jsem si jí hned od první stránky. Je vtipná, milá, chytrá a obětavá.

No a pak tu máme Knoxe. Sakra, tenhle chlap má všechno a naprosto ho zbožňuju. Je to nevrlý sexy blb, ale za jeho chováním se ukrývá chlap, které ho chcete mít doma.

"Veci, ktoré v nás ostanú navždy" je krásna slow burn s trochou té nenávisti mezi hlavními postavami, která vám během čtení vykouzlí úsměv.

Úžasný, vtipný, sladký příběh, kde jsem si zamilovala všechny postavy i městečko.

Každá postava v příběhu je sama o sobě jedinečná a všechny si zaslouží svůj příběh. Nemůžu se dočkat až si přečtu příběh Nashe a doufám, že se dočkáme i příběhu o Lucianovi.

14.01.2023 5 z 5


Pokud se ještě setkáme Pokud se ještě setkáme L. J. Shen

(SPOILER) S knížkama od L.J.Shen to mám jako na houpačce. Některé její knížky miluju a mohla bych je číst pořád a u těch zbylých nevím, co si mám tak úplně myslet.

Pokud se ještě setkáme je hořkosladký příběh o lásce Mala a Aurory, kdy jednu polovinu knížky miluju a o druhé polovině nevím co si mám úplně myslet.

Aurora Belle Jenkinsová se snaží zjistit vše o svém zesnulém otci, a proto podniká cestu do Irska. Na své cestě potkává pouličního umělce Malachyho Doherty, kdy oběma stačí jediný pohled, aby věděli, že jsou pro sebe vyjímeční. Jejich společná noc to jen potvrdí a i přesto, že chtějí být spolu, musí se rozloučit. Než se ale jejich cesty rozdělí, uzavřou mezi sebou dohodu, která může změnit jejich budoucí život, pokud se znovu potkají. Náhodné setkání po letech ale vůbec není takové, jaké si představovali.

U této knížky jsou mé pocity rozporuplné a to i po týdnu, co jsem dočetla. Některé věci a momenty jsem milovala, ale zároveň je v příběhu spoustu věcí, které se mi nelíbily a rozčilovaly.

Jedna z věcí, která se mi nelíbila, je chování Mala a Rory. Chápu, že nikdo nemůže být dokonalý, ale jejich chování jsem někdy opravdu nechápala a nejednou jsem s nimi chtěla zatřást. Také mi vadilo, že nikdo tam nedokázal být loajální a důvěryhodný, víc pochopíte až budete číst. A to co se stalo Malovi, se nemělo jen tak přejít, ale věnovat tomu důležitost a pozornost.

Šílený, spletitý a komplikovaný příběh, plný zrady, intrik, lží a podvodů a přesto, že mi spoustu věcí vadila jsem si čtení užila víc než bych asi měla a přečetla knížku za jeden večer.

09.01.2023 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

(SPOILER) Každá kniha od Colleena Hoovera, která vychází, mě tak trochu děsí. Nikdy si totiž nejsem jistá, jak dopadne a co mě čeká. Vím jen, že to bude úžasné, emocionální, smutné, srdcervoucí – prostě úžasné.

Když jsem otevřela knížku „Kosti v srdci“, nevěděla jsem o čem je. Nečetla jsem anotaci a ani recenze. Šla jsem do knížky úplně naslepo a od první stránky mě příběh pohltil. Nemohla jsem ji odložit, dokud jsem nedočetla. A pokud přemýšlíte nad názvem knihy, má svůj význam, který si zamilujete.

Příběh začíná v roce 2015, kdy je Beyah devatenáct let. Žije se svou matkou v přívěsu v Kentucky. Její otec sice posílá peníze na nájem, ale ve skutečnosti nemá nejmenší tušení, jakým peklem si Beyah prochází. Beyah už jen dělí malý krůček k novému životu, jenže vše, co si naplánovala, se během jednoho večera změní a jí nezbývá nic jiného, než se obrátit na otce a strávit léto s jeho novou rodinou v domě na pláži. Ví, že musí s otcem zvládnout přežít dva měsíce a pak pokračovat ve svých plánech. To by ale nesměla potkat bohatého a tajemného souseda Samsona.

Beyah a Samsona jsem naprosto zbožňovala. Milovala jsem je. Jsou to dvě osamělé duše, které potřebují jeden druhého, aby konečně poznali přátelství, lásku, bezpečí a taky to, že za ně bude někdo bojovat ať se děje cokoliv. Jejich příběh jsem prožívala s nimi a do poslední chvíle doufala, že budou mít svůj šťastný konec. Díky nim jsem zažila tolik emocí. Smála jsem se a plakala, protože jejich cesta mi několikrát zlomila srdce.

06.01.2023 5 z 5


Přitažlivost mezi námi Přitažlivost mezi námi Brittainy C. Cherry

(SPOILER) "Hej, Grahame Crackere! Jaká je tvoje největší naděje?"

Perfektní! Nezapomenutelný, krásný, jedinečný, emotivní, intenzivní a srdcervoucí příběh.

Od první stránky jsem byla ztracená v příběhu, který mi dal všechno.

Jakmile jsem začala číst, nemohla jsem přestat a vůbec nevím, kde mám začít a co říct. Protože nic nemůže vystihnout, jak je tato knížka a celá série dokonalá.

Díky Přitažlivosti mezi námi prožijete všechny emoce. Budete plakat, budete se smát, budete křičet a až si přečtete poslední slovo, tak budete mít sice slzy v očích, ale zároveň se budete i usmívat.

Příběh Lucy a Grahama začíná nečekaným setkáním v zadní uličce, kdy se za oběma zabouchnou dveře. I když se každý z nich ocitl uvězněn z jiného důvodu, nachází mezi sebou nečekané porozumění. Protože někdy je daleko snazší se svěřit cizinci, než někomu blízkému. Ale dveře se jednou musí otevřít a jakmile se tak stane, všechno co oba znali, se pomalu začíná rozpadat. Následující události je donutí spojit síly, aby co možná nejlépe zvládli danou situaci.

Příběh o dvou zcela odlišných lidech, kteří mezi sebou nalézají nečekanou oporu, přátelství a nakonec i lásku.

Lucy s Grahamem nemůžou být více odlišní. On je uzavřený, nevrlý a chladný spisovatel, který své srdce zatvrdil, aby už více netrpěl.

Ona je nesobecká, vášnivá, krásná uvnitř i navenek. Nosí své srdce na dlani a snaží se žít život naplno. Oba jsem si je zamilovala a všechno, čím si prošli, jsem s nimi prožívala.

Mohla bych vám toho o této sérii říct tolik věcí, ale zároveň vám nechci říct nic, abych vám něco neprozdradila a nepřipravila vás tak o dokonalý zážitek. Takže vám řeknu jen tohle: Přečtěte si každý díl této DOKONALÉ série! Nebudete litovat. Je to totiž výjimečná, dokonalá a perfektní série, která vás zasáhne. Vyvolá ve vás všechny emoce a vy si ji budete už navždy pamatovat a budete se k ní pořád vracet.

06.01.2023 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

(SPOILER) Miluju knížky z mafiánského prostředí, proto Sladká nevědomost byla jasnou volbou a rozhodně splnila mé očekávání.

Je to podmanivá mafiánská romance s dokonale temným bossem a sladkou mafiánskou princeznou.

Elena, také přezdívaná „Sladká Abelli“, je dcera jednoho z nejobávanějšího mafiánského bosse v New Yorku. Dříve byla dokonalou mafiánskou princeznou, ale díky jednomu rozhodnutí upadla v nemilost a její pověst už není pro muže z mafie úplně dokonalá. Proto, když její otec domlouvá sňatek s dalším bossem, je vybrána jako nevěsta její mladší sestra. V první chvíli nemůže být Elena šťastnější. To se ale brzy změní.

Nico je temný, dominantní a krutý boss. A takové hrdiny já můžu. Je prostě perfektní a zamilovala jsem si ho během pár vteřin.

Elenu i přes některé věci, které mě rozčilovaly, jsem si nakonec oblíbila. A nenechte se zmýlit její sladkou stránkou, protože i ona má v sobě skrytou temnotu.

Co jsem na knize milovala a vynahradilo mi to některé věci, které pro mě nebyly úplně dokonalé, byl vztah Nica a Eleny.

Intenzita přitažlivosti a chemie mezi nimi byla naprosto mimo žebříčky. PANEBOŽE! Jakmile se ti dva ocitli spolu, tak to bylo tak žhavý, že jsem měla pocit, že mi snad vzplane knížka. Myslím to vážně, kdo četl tak ví a kdo ne, tak pochopí až začne číst.

Sladká nevědomost je napínavé, vtipné, sexy čtení, která si vás i přes pomalejší začátek podmaní a vy si příběh naprosto zamilujete. A já už netrpělivě vyhlížím druhý díl.

06.01.2023 4 z 5


Travis Travis Mia Sheridan

(SPOILER) Bože, tak tohle bylo něco úžasného. Od Mii Sheridan jsem ale ani nic jiného nečekala.

Travis, příběh o chlapci, který si myslel, že je pro všechny až ten druhý nejlepší. Jako brnění, aby ochránil své srdce, zvolil manipulaci a nevraživost. Během jednoho okamžiku se ale všechno změní a všichni poznávají, kým Travis ve skutečnosti je.

Travis Hale vyrostl v bohaté rodině v malém městě Pelion v Maine. Pokud jste četli Archerův hlas, víte že jeho minulost není úplně nejlepší. Travis si je ale nyní vědom všech svých činů a díky některým událostem, které mu otevřely oči, se snaží posledních pár let vše odčinit a být co možná nejlepším člověkem. Jeho vztah s bratrem Archerem není dokonalý, ale pomalu mezi sebou nalézají ztracenou důvěru a snaží se nechat minulost za sebou. Travis je ve svém nynějším životě spokojený a plánuje svou budoucnost. Jenže stačí jeden okamžik a všechny jeho plány se mu rozpadnou přímo před očima.

Haven Torres pochází z Los Angeles a se svým bratrem jsou už dlouho na cestách. Poznávají nová místa a kamkoliv zavítají, dlouho se nezdrží. Pelion byl pro ně jen zastávka po cestě, kde neměli v plánu zůstat. Jakmile ale vystoupí, městečko je během jediného momentu okouzlí. Proto se rozhodnout přes léto zůstat a pak pokračovat dál tak, jak měli v plánu. To by ale Haven nesměla potkat nevrlého místního šéfa policie, který otřese jejím světem. 

Travise a Haven si zamilujete. Jejich nepravděpodobné přátelství, kdy společně sdílejí nezapomenutelné okamžiky, poznávají své skryté stránky a jeden pro druhého se stávají oporou, budete milovat. 

Travis je krásný příběh o sebeuzdravení, odpuštění, přátelství a lásce. Trochu jiný, než na co jsem u Mii Sheridan zvyklá, ale i tak je to emotivní příběh, který vás rozesměje, ale i rozpláče.

Slibuji, že si Travise zamilujete. Je to totiž muž, který musí všechno ztratit, aby nakonec mohl získat to nejdůležitější v životě. 

06.01.2023 5 z 5


Sladký nepřítel Sladký nepřítel Kristen Callihan

(SPOILER) Ach můj bože, škoda že nevidíte můj úsměv, který mám díky Lucianovi a Emmě. Stačí si na ně jen vzpomenout a nejde jinak než, že se musím zase usmívat.

Dokonalé čtení pro všechny romantické duše. Asi tam někdo objeví nějaké chyby, ale já jsem je nevnímala a jen si užívala krásnou, sladkou romantiku bez nějakého drama.

Lucian Osmond, hvězdný hokejista, pro kterého hokej znamená všechno. Pak se ale jeho život v jeden okamžik změní a Lucian tak ztrácí to jediné, co bylo pro něj v životě nejdůležitější. Vydává se do Kalifornie k babičce, aby se vzpamatoval z rány, kterou mu osud uštědřil a snaží se posbírat a dát dohromady kousky svého života. Lucian se vyhýbá lidem a svoji samotu si užívá, dokud mu do života nevtrhne Emma. Emma Maron, slavná seriálová herečka, která tvrdě pracovala, aby se dostala tam, kde je. Jenže nic netrvá věčně a i život Emmy, který doposud znala, se obrátí vzhůru nohama.
Lucian a Emma se setkávají v době, kdy jsou ztracení a oba se snaží najít novou cestu v životě. A to poslední co čekají je, že ve svém útočišti najdou přátelství a lásku.

Luciana a Emmu jsem si zamilovala hned od prvního seznámení. Milovala jsem jejich škádlení, roztomilé přezdívky, sexy narážky a flirtování. Jiskření a chemie, kterou mezi sebou od začátku měli, byla mimo žebříčky.
A skvěle byli i vedlejší postavy. Lucianova babička, nejlepší kamarád Brommy, Sal, Tina a Tate. Všechny do jednoho jsem si je oblíbila a doufám, že se jednou dočkáme i jejich příběhu.

„Sladký nepřítel“ je pro mě dokonalý romantický příběh ke kterému se budu ráda vracet. Jen si dejte pozor, aby jste při čtení měli po ruce něco sladkého

06.01.2023 5 z 5