Dedička ruže

Dedička ruže https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493779/bmid_dedicka-ruze-2Da-493779.jpg 4 29 15

Dedička série

1. díl >

Čo ste ochotní obetovať pre pravdu? Keď mala Violet sedem rokov, stratila pamäť. Netušila, ako sa volá a kam zmizla jej rodina. Pamäť sa jej vrátila až po piatich rokoch spolu s príchodom jej prísnej tety, ktorá si ju vzala do opatery. Lenže aj tých zopár Violetiných pekných spomienok na detstvo zničil Alfred, najlepší priateľ jej otca, po tom, čo obvinil Violetiných rodičov z ohavných zločinov, ktoré spáchali pre sektu Čierna ruža. Napriek tomu, že dôkazy vypovedajú o ich vine, Violet ani jej teta neveria médiám či Alfredovi. Za každú cenu chcú odhaliť pravdu, ukrytú za spleťou precízne poskladaných klamstiev. Violet je odhodlaná využiť akékoľvek prostriedky na to, aby našla spravodlivosť pre svoju rodinu. Netuší však, do čoho sa zamotáva. Až príliš neskoro si uvedomí, že strata blízkych a dobrého mena je menšie zlo v porovnaní s tajomstvami, ktoré striehnu v minulosti.... celý text

Přidat komentář

januska82
26.09.2023 5 z 5

"V ľuďoch sa neskrýva vždy dobrota tak ako vo hviezdach. Chyby a slabosti sú odpustiteľné dovtedy, kým nezničia všetkých okolo" ...

Nie je nad ten pocit, keď vás kniha vtiahne do deja a chvíľu uvažujete, či je to realita alebo len príbeh Presne to sa mi stalo (nie raz) pri tejto knihe...
Čítanie som si maximálne užila od začiatku do samého konca....
Hneď sa aj idem pustiť do druhého dielu!!!

E_N
24.09.2023 1 z 5

Podľa komentárov myslím, že som čítala inú knihu ako ostatní. Polovicu knihy som sa nudila a chcela knihu zatvoriť. Potom nastal “svetlý bod”, ktorý sa hneď stratil a nahradil ho totálny nezmysel. Úplný koniec pre mňa nastal, keď hlavná hrdinka začne predvádzať jej sebaobranu ako z akčného filmu. Ten koniec v kniznici…..Epilóg mal čitateľa navnadiť na ďalšiu časť? Mňa utvrdil v tom, že mi stačila tá prvá.


Literarytwins
08.08.2023 5 z 5

Kdyby recenze mohla začínat gifem, v tomto případě by to byla žena s ušmudlaným obličejem od sazí, šokovaným výrazem a doutnajícími konečky vlasů. Přesně tak nějak asi vypadám po dočtení Dedičky ruže. Tato mladinká slovenská autorka se toho totiž rozhodně nebála a vhodila do československého literárního světa neskutečnou bombu. Dlouho jsem kolem této série tančila a dle ohlasů veřejnosti jsem od ní měla dost vysoká očekávání. V tomto případě byla mnohonásobně naplněna!

Autorčin jedinečný styl psaní vás pohltí hned od prvních stran příběhu, který vás ihned lapí do svých spárů. Nečekejte nějaký pomalý rozjezd. Dědička ruže vás uchvátí svým nabitým a rozmanitým dějem, kdy akce střídá napětí a vše je protkané spletitou pavučinou tajemství. Stačilo pak, aby Majka vložila do literárního kotlíku špetku romantiky a dokořenila to pikantností a dílo bylo dokonáno. A ta neskutečná chemie mezi Violet a Brooksem?

Příběh Violet, která se vydává na cestu pomsty, kdy hodlá očistit jméno své rodiny a nastolit spravedlnost, ji dostává do velmi nebezpečných situací plných zvratů a šokujících momentů. Velmi brzy ji to dostane na rozcestí, kdy se musí rozhodnout mezi tím, po čem touží a tím, co se od ní očekává. Bude se držet na své honbě za spravedlností plánu, nebo podlehne svým touhám a vše se tak značně zkomplikuje?

Je libo notnou dávku boje, prostředí satanistické sekty, drogové dealeřy, intriky, či staré křivdy? To vše dostanete v tomto neskutečně nabitém knižním balíčku. Pomyslnou třešničkou na dortu je pak samotná obálka s dokonalou ořízkou. Jednoduše smekám klobouk před Majkou. Pokud existuje láska na první přečtení, tak tahle kniha je toho důkazem. Troufám si říct, že Dedička ruže je rozhodně jednou z nejlepších knih, které jsem letos četla.

Bryel
02.07.2023 5 z 5

"Pokud by se mě někdo zeptal, co bych si vzala s sebou na opuštěný ostrov, řekla bych, že tebe. Víš přesně, co chci.. Děkuju."

Tentokrát jsem pokračování potřebovala tak zoufale, že se vracím k hodnocení dodatečně.
Dědička růže je příběh roky plánované pomsty rodině Alfreda Zivaka, které hlavní hrdinka vyčítá ztrátu té své. Violet ve jménu pomsty za svou rodinu obětuje opravdu mnoho. Ale ne vše je možné naplánovat a když se do toho připlete Zivak, s kterým si Violet velmi porozumí, je o mnoho těžší vidět v něm nepřítele. To, jak jí naučené chování a přísná sebekontrola v jeho přítomnosti unikala mezi prsty, jsem s nadšením hltala.
Skvěle napsaná kniha plná syrovosti, napětí, bolestných rozhodnutí, ale i pozvolné romantiky. Místy na mě byl příběh dost krutý, i když v něm vše dávalo smysl. Vztah Violet k sobě samé a k intimitě jsem občas horko těžko rozdýchávala. Doporučuju!

"Chci, abys byla skutečná."

evineckY
13.06.2023 5 z 5

Tak toto je skvělá kniha !
Při četbě jsem se ani chvíli nenudila, děj je napínavý od samotného začátku až do konce. A ten epilog ??? Hned se musím pustit do pokračování.
Doporučuji .

Sally1993
14.03.2023 5 z 5

Úžasne napínavé :-) výborná kniha a už aby bolo pokračovanie.

Holubicka1
08.02.2023 5 z 5

Temný příběh plný intrik, lží, tajemství, pomsty a neočekávané lásky.

Pane bože! Tohle bylo perfektní a šokující ve všech směrech.
Mám tolik věcí, které bych vám chtěla říct, ale nemůžu. Nechci vás totiž připravit o veškeré pocity, které při čtení budete prožívat. A věřte mi, nebude jich málo. Proto vám řeknu jen pár věcí. A vy vnímejte a prožijte všechno, co je spojené se čtením téhle knížky.

Od první kapitoly totiž nabírá příběh neuvěřitelné tempo. Zápletka je perfektní a vy nebudete vědět, co vás čeká na další stránce. Všichni v tomto příběhu mají své tajemství a každý z nich má svou vlastní temnou stránku.

Mám jen jedinou výtku, za to dost zásadní. Potřebuji pokračování a to hned.

Možná vám moje recenze připadá trochu zmatená ale hlavní, co vám chci říct, je, že tuhle knížku si musíte určitě přečíst, a to možná co nejdřív.

Matri
23.01.2023 5 z 5

Pre mňa top kniha minulého roka z tvorby slovenských autorov. Malo to všetko, čo sa mi na knihách páči.. nečakaná láska, napätie, zápletka, tajomstvo, intrigy, akcia a koniec, ktorý vyžaduje okamžité pokračovanie... Takže nedočkavo čakaaaaaaam!

Tabata123
08.01.2023 5 z 5

Dostala jsem se k autorce v podstatě náhodou. líbila se mi zajímavá obalka a příběh mě skutečně zaujal. Zřejmě vyzkouším i další.

Lulu215
10.12.2022 5 z 5

Kniha má úplne nadchla, nevedela som sa od nej otrhnuť. Napínavý dej ma stále ťahal do deja. Už sa neviem dočkať pokračovania.

Áža707
26.09.2022 4 z 5

Knihu jsem dostala ve spolupráci s nakladatelstvím @venupress a tím bych jim chtěla poděkovat za zaslání eknihy na recenzi.

Příběh je psaný velmi zajímavě a řekla bych, že vás v podstatě hned vtáhne do děje a nutí k pokračování ve čtení. Děj se odehrává v několika rovinách a tím pádem je zajímavější, protože pomalu odhalujeme střípky z minulosti a dáváme dohromady jednu úžasnou skládačku. Přesto mám pocit, že nám autorka neodhalí vše a máme se na co těšit v dalším díle.

Violet je záhadná postava, která je vychovávána velmi přísnou tetou, která se s ničím jen tak nepáře. Z Violet se postupem let stala zbraň, která má být použita ve vhodný moment k pomstě. Ale znamená to, že musí upozadit své přání a tužby a přesně ty ji trochu pokazí roky připravovaný plán.

Violet jsem si oblíbila a hlavně pro tu část, kterou skrývá v sobě a na povrch vyleze jen občas. I tak je to skvělá hrdinka, která je empatická, vstřícná a uvnitř ní hoří nezkrotný plamen. Těžko odhadovat, jak by dopadla, kdyby byla vychovávána jinak.

Příběh pomalu graduje a čeká nás pár zajímavých zvratů. Jak už jsem psala výše, právě pár rozhodnutí a trochu Violetina tužba celý dej krásně zamotá. Nalezneme zde milostný trojúhelník, ale takový neobvyklý řekla bych. Hodně mě bavil a samozřejmě mám i svého favorita (kterého si myslím, že by snad vybrala většina). Na druhou stranu musím říct, že mě občas mrzelo chování Violet, ale v celkovém příběhu se to dá pochopit.

Děj se postupně zamotaval a rozhodně mě zajímá, co přijde dál. Bohužel musím říct, že i když celkově tam bylo hodně zajímavých menších zvratů, tak konec byl bez velkého wow efektu, prostě mi to přišlo, že děj běžel dál a najednou ho někdo utnul.

Příběh bych doporučila pro všechny, kteří mají rádi tajemství, tajemno a celkově zajímavé intriky s příjemnou kombinací s romantikou.

⭐ 4/5

BarboraEms
18.07.2022 5 z 5

Prvá časť darkromance trilógie Dedička ruže si vás podmaní a obmotá okolo prsta.
Majka Danihelová vás okamžite zaujme pútavým štýlom písania a ešte pútavejším príbehom, v ktorom nie je ružové absolútne nič. Skôr krvavočervené.
Violet sa ujme prísna teta, ktorá ju vychováva na svoj obraz. Netrvá dlho a z nevinného dieťaťa sa stane žena a zbraň, ktorá má očistiť pošpinené meno rodiny. Violet sa pod rúškom klamstiev dostane až k rodinnému úhlavnému nepriateľovi, pripravená odhaliť jeho tajomstvá a zničiť ho. Pomstiť sa za zradu rodičov. Vstupenkou k nemu má byť práve starší syn nepriateľa, záletnik Logan. Lenže čo ak sa na scéne zjaví mladší brat Brooks, ktorý ako jediný dokáže Violet rozochvieť kolená jediným pohľadom? A akú má spojitosť sekta s názvom Čierna ruža s Violet a s jej rodinou?
Dedička ruže vás strhne napätím, akciou, zakázanou vášňou a temnotou. Čerešničkou je dokonalý vizuál knihy s prekrásnou farebnou oriezkou.
Knihu odporúčam dospelým čitateľom, nakoľko ide o žáner darkromance. Takisto knihu odporúčam všetkým s otvorenou mysľou.
Ďakujem, Majka, že aj doma máme svetové autorky. Dedičku si viem predstaviť aj ako film.

Vknihách
26.05.2022 5 z 5

Hlavná hrdinka sa zo sirotinca,kde sa ocitla ako dieťa po rodinnej tragédii a strate pamäti,dostane do starostlivosti svojej tety. Prijme falošné meno Violet Ironsová. S tetou žije mimo rodného mesta a pripravuje sa na očistenie mena svojej rodiny a pomstu boháčom, niekdajším rodinným priateľom svojho otca. Musím povedať, že hlavná hrdinka mi sadla od prvých riadkov. Už ako malá mi bola sympatická. Vžila sa do role, ktorú jej teta nachystala. Zmierila sa s tým, že nebude mať obyčajné detstvo. Dieťa s nadváhou Ide kazilo plány,preto Violet najala osobného trénera.Trhalo mi srdce, akým spôsobom naordinovala teta Ida Violet vstup do dospelosti\ženstva. Aj toto Violet zvládla so stoickým pokojom,s vidinou pomsty a ochotou urobiť pre svoju rodinu aj nemožné.

Okrem hlavnej hrdinky som si zamilovala Brooksa. Aaach. Až mi je ľúto, že nedostal viac priestoru. Viac priestoru s Violet,samozrejme.Pri každej interakcii sa mi rozbúchalo srdce a chcela som viac. Aj keď sa občas Vi zachovala hlúpo,dalo sa to pochopiť. Jej ciele sa nezmenili,len sa vyskytli nečakané okolnosti.

Nebudem tu spomínať všetky postavy,no imponujú mi rôzne vyvíjajúce sa charaktery, ktoré autorka použila v príbehu. Či to boli Brooksovi súrodenci, Carter alebo Joy.

Zbožňujem ľúbostné "trojlístky" a Majka k teplom zalievanému telu a búšiacemu srdcu pridala napätie, tajomno, akčné a dramatické scény. Zápletka so sektou, drogami či zmienka LGBT…všetko to boli perfektné pasáže, ktoré mali absolútne nepredvídateľný dej.

Anna195
26.05.2022 5 z 5

Ako každého čitateľa aj mňa upútal nádherný dizajn knihy. Ale, keď som dostala knihu do rúk absolútne som nevedela, čo všetko mi môže príbeh ponúknuť. Tento príbeh by sa dal opísať troma slovami: nepredvídateľný, napínavý, tajomný. Už dlho som nečítala príbeh s toľkými tajomstvami a zvratmi, a práve toto všetko ma nútilo čítať ďalej a ďalej. S každou kapitolou bol príbeh viac a viac prekvapujúci. V príbehu je množstvo vulgarizmov, násilia, sexuálnych scén a mňa osobne najviac zaujali rôzne praktiky sekty.

Violet bola silná hrdinka, ktorá sa vedela zahrávať s ľuďmi a získať si ich dôveru. A keďže je príbeh rozprávaný z jej pohľadu, môžeme spoznať aj to, čo skrýva pred ostatnými. Najviac si ma získala svojou odhodlanosťou a neutíchajúcou bojovnosť za svoju rodinu.

Strieda sa tu minulosť s prítomnosťou, a práve cez Violet odhaľujeme tajomstvá, no mnohé z nich sú nečakané. Autorka minulosť a prítomnosť vymyslela bravúrne, pretože v tomto príbehu musíte poznať aj minulosť. Každá postava nejakým spôsobom zasahuje do deja a má svoju úlohu, no ani od jedinej postavy som nevedela, čo môžem čakať.

Romantická linka bola na začiatku v úzadí, ale to mi neprekážalo, keďže som bola ohromená všetkými záhadami a tajomstvami. Keď už som pri romantickej linke, tak tu máme milostný trojuholník, ja nie som veľká fanúšička milostného trojuholníka, ale toto je ďalšia slovenská autorka, ktorá vymyslela skvelý milostný trojuholník, ktorý ma bavil. A ja pevne verím, že jeho vyriešenie dopadne podľa mojich predstáv.

Čo k tomu dodať som ohromná, aký príbeh autorka vymyslela a ako sa pohrala s postavami.

OriginalChelle
06.05.2022 5 z 5

Príbeh Violet, ktorá si prešla peklom, aby sa dostala tam, kde je teraz a mohla odštartovať svoju dlho plánovanú pomstu za smrť rodičov, vás chytí už na prvej strane, ale nedúfajte, že vás na tej poslednej prepustí zo svojich pazúrov. Budete nad ním uvažovať dlho po jeho dočítaní a škemrať o pokračovanie.

Dedička ruže je knihou, akú ste doposiaľ nečítali. Zaradzuje sa medzi tzv. temné romance, ale je omnoho viac než romantickým thrillerom o hrdinoch s tragickými osudmi. Privedie vás do sveta nechutného kultu zvaného Čierna ruža plného ženského utrpenia, ktoré pôsobí ako sci-fi, ale nie je. Budete ho neznášať, možno vám z neho bude zle, ale hlavne si budete želať, aby Violet zvíťazila. Nie je to dokonalá žena, jej rozhodnutia vám možno nebudú sympatické, ale budete ju chápať a rozhodne si s ňou nebudete chcieť vymeniť miesto.

Závidieť jej budete maximálne vo chvíľach, keď sa na scéne objaví Brooks. Táto kniha je temná atmosférou a spracovanými motívmi, no nie svojou romantikou. Po tejto stránke čakajte pravú zakázanú romancu plnú iskrivého sexuálneho napätia. Zvíťazí láska či dlho plánovaná túžba po pomste? Alebo dokáže Violet získať oboje?

S Dedičkou ruže sa ponoríte do fiktívneho sveta plného reálnych problémov - do sveta, v ktorom boháči a klamári môžu všetko, ak sú ochotní dostatočne riskovať.

Autorovy další knížky

Majka Danihelová
slovenská, 1993
2018  87%V znamení ametystu
2022  82%Dedička ruže
2023  98%Zlodej tulipánu
2022  91%V znamení rubína

Kniha Dedička ruže je v

Právě čtených1x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce83x
Chystám se číst23x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x