Hayley_Wilson Hayley_Wilson komentáře u knih

☰ menu

Cizinec Cizinec Arno Strobel

Ze začátku jsem vůbec netušila, kam se může děj ubírat. Čekala jsem nudný příběh odehrávající se výhradně mezi dvěma hlavními postavami - možná proto jsem napoprvé knihu odložila po 40. straně a vrátila se k ní o nějakou dobu později, jen abych zjistila, jakou chybu jsem udělala. Děj nabral pro mě nečekaných obrátek, úplně mě pozřel a celou dobu jsem byla napjatá, kam se bude ubírat na příštích stránkách, které jsem hltala jednu za druhou. Skvěle psané z pohledu obou postav. Několikrát jsem byla nucena přemýšlet, jak bych se sama v daných situacích zachovala. Můžu jen doporučit.

07.11.2020 5 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Obdivuju tu auru postav, jakou Green umí krásně vykouzlit. Každá jeho postava má jedinečnou osobnost a já jim tak ráda naslouchám!

21.01.2019 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Na knihu jsem se těšila. Ze začátku jsem si říkala, že má zajímavý potenciál. Bohužel v průběhu jsem ho nějak začala postrádat. Příběh mě kolikrát nepohltil natolik, že jsem byla schopna přemýšlet na něčím jiným, že jsem se na konci vlastně už ani neorintovala ve všech těch motanicích. Dočítala jsem spíš z nevole k odkládání nedočtených knížek.

21.01.2019 2 z 5


Sto jmen Sto jmen Cecelia Ahern

Nápad se mi moc líbil. Je krásně poukázáno na to, že každý je něčím jedinečný, svým posláním, svým myšlením, svým jednáním, svými vášněmi a touhami. Po přečtení jejich spontánního dobrodružství jsem hned měla chuť si všech těch zajímavých bytostí okolo sebe víc všímat a vážit si jich. Určitě bych si přečetla pokračování!

21.01.2019 5 z 5


Oba na konci zemřou Oba na konci zemřou Adam Silvera

Přestože ihned po přečtení pouhého názvu knihy by na nás měla padnout chmurná nálada, během čtení jsem pociťovala vlny optimismu a chutě žít jako už dlouho ne. Slzám nad tímhle krásným příběhem jsem se nevyhla. Poslání je krásné!

21.01.2019 5 z 5


Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Myslím si, že po dočtení třetího dílu této ságy můžu říct, že je můj nejoblíbenější. Za mě je Vězeň z Azkabanu raritkou v tom, že se celý díl netočí jen okolo toho-jehož-jméno-nesmíme-vyslovit a zápletka je podle mě úžasně propracovaná. Od začátku až dokonce jsem si čtení užívala a příběh mě nadchl. Zvratů je v knížce opravdu mnoho, a každý jsem procítila až do morku kostí. Hltala jsem každou maličkost, která se ve filmu neobjevila a díky nimž vše krásně dávalo smysl. Mezi hlavními zkraty se objevuje i dost každodenních (v rámci bradavických možností) rituálů postav a díky tomu jsem se dokázala do příběhu tak vžít, že jsem zapomněla vnímat realitu, protože pro mě realitou právě byla čarovná slůvka v knížce, ze kterých jsem nemohla spustit oči. Můžu jen vřele doporučit!

10.10.2018 5 z 5


O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Tuhle knihu jsem četla dlouho. Ne protože by byla nudná a já ji musela odkládat a nechtělo by se mi k ní vracet, ale při jejím čtení tak nějak cítíte, že plyne stejně jako váš život a myslím si, že její přečtení během krátké doby, by vám jaksi ubralo ten správný požitek. Myslím, že tuhle knihu budu ještě nějaký ten pátek vstřebávat. Přestože je tam pár drobečků nereálna, na mě tahle kniha působila jako jedna z těch nejreálnějších a nejskutečnějších, jaké jsem kdy četla. Všechno ve ve mně vyvolávalo hlubší pocity. S hlavním hrdinou jsem se shodla, přestože je těžké pochopit proč... Jak může být těžké opustit to, pro co jste stvořeni, protože se bojíte, že kdybyste tomu byli nablízku, zničíte to, přestože víte, že odloučení vás zničí ještě mnohem víc? Nádherné čtení.

07.05.2018 5 z 5


Než odejdeš Než odejdeš Clare Swatman

Ne nadarmo se říká, že si začínáme vážit života, až když umíráme. A tak to podle mě platí i o životě našich blízkých. Jakmile odejdou, přemýšlíme, co jsme mohli udělat a říct jinak, lépe. A o tomhle je tahle kniha.

19.01.2018 4 z 5


Désirée Désirée Annemarie Selinko

Moc pěkná kniha, děj mě velice bavil, přestože jsem to nečekala. Velice mě bavilo se dozvídat, co se v té době dělo, a jak se utvářely evropské dějiny. Je to pěkně napsané a postavy v knize jsem si oblíbila. Ke knížce se určitě vrátím. Krásné!

12.11.2017 5 z 5


Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

Kniha je příjemná a veselá. Obzvlášť jsem si oblíbila postavu potrhlého Olivera. Nápad propojených snů mě zaujal, i když bych v knize některé procesy uvítala popsané více dopodrobna. Kniha mi zvedla náladu, a to se stačilo jen podívat na obálku nebo přečíst název některé kapitoly. Příjemné, odpočinkové čtení, které můžu jen doporučit.

08.09.2017 4 z 5


Nechápej mě špatně Nechápej mě špatně Marianne Kavanagh

Děj se táhl na můj vkus pomalu. S postavami jsem se nesžila. Celou knihu se nic moc podstatného nedělo a až na posledních stránkách nastal zvrat, se kterým jsem nevěděla, jak se poprat, protože mi to tam prostě nesedlo, přesto jsem za to zpestření byla ráda. Chyběl tomu nějaký ten náboj. Nicméně jsem se tím prokousala a s vědomím, že je to odpočinkové čtení, ani nelituji, že jsem to přečetla celé, přece jen to několik světlých momentů mělo.

06.09.2017 2 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Tuhle knížku jsem si zamilovala a musím nesouhlasit se všemi negativními komentáři na osobu hlavní hrdinky. Nemůžu se dočkat pokračování. Je skvělé to vidět z druhé strany, protože si myslím, že hodně holek by si přálo mít tolik fešáků jenom pro sebe :). Kluky (některé) jsem si velice oblíbila a mrzí mě, že Erik (Eikko) není taky jedním z vylosovaných, protože je velice empatický a byla bych ráda, kdyby mu Eadlyn, alespoň dala šanci. Jinak knížka je naprosto úžasná!!

18.07.2016 5 z 5