Fufina093 Fufina093 komentáře u knih

☰ menu

Kapka jedu Kapka jedu Antonín Mazáč

(SPOILER) Pachatelka vojanda, co každého zbije, aby pak nakonec svoji oběť otrávila? Pardon, ale jednání postavy neodpovídá vlastnostem charakteru, jak byl v knize vykreslen.
Taky mě celkem zaráží, že si snad nikdo nevšiml nesrovnalostí v závěrečné rekapitulaci mezi hlavním hrdinou a vražedkyní. Časy a situace nesedí. I kdybych přimhouřila oči nad neuvěřitelností postav, takhle zásadní logické chyby v ději nemohu odpustit, máme-li se bavit o kvalitní krimi. Ta žena to udělat nemohla a autor si závěr vyloženě vymyslel, jak se mu to hodilo, což je nejenže lajdáctví, ale především to považuji za projev nulového respektu ke čtenáři.

07.05.2024 1 z 5


Možná už zítra Možná už zítra Šárka Hieková

Touto knihou jsem si spravila chut a znovu nasla viru v um ceskych autorek. Diky. Kniha je nabita akci, ma pribeh a neni hloupá. Tleskam.

25.07.2023 5 z 5


Sivá krev Sivá krev Marie Domská

Tohle se nepovedlo. Natesene jsem si z knihkupectvi nesla fantasy s uzasnou obalkou a anotaci slibujici skvelou jizdu. Od prestizniho nakladatelstvi. A dostala jsem zmet popisu a klise s nudnym pribehem. Podle konce to vypada, ze autorka chysta druhy dil, ten si vsak necham ujit.

25.07.2023 1 z 5


Les Les Jan Hlubek

Já odpad obvykle nedávám, ale tady se vážně nedá jinak. Brala jsem to jako béčkovou knihu, oddychovku, ale tady by i déčkař zaplakal. Dávám aspoň jednu za vraha.

19.05.2023 1 z 5


Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Hodně odpočinkové, předvídatelné, velmi jednoduché. Vlastně stačí přečíst anotaci. Chválím čtivost a obálku.

08.05.2023 2 z 5


Druhá šance Druhá šance Adam Pýcha

Hodnotím jako průměr, autor se snažil až moc a bylo to cítit. Jak ve stylu psaní, tak příběhu.

06.05.2023 3 z 5


Káva každé půlnoci Káva každé půlnoci Theresa Black

Téma a osvěta skvěle, ale je to zbytečně dlouhé, nakladatelství si nedalo moc práci s úpravami, stylistikou a bohužel ani opravou chyb.

21.04.2023 3 z 5


Mrazivá náruč Mrazivá náruč Jana Jánská

Dlouho jsem nečetla něco tak dobrého. Autorka si prohrála s city, postavy vykreslila tak, jakoby bydlely s vámi v baráku. Hrozně se mi líbilo, že narozdíl od minulé knihy je romantická linka něžná. Skvěle namíchaný mix krimi, psychologie, napětí a romantiky. Prvotina byla skvělá, ale tahle kniha je ještě lepší, označení psychothriller skvěle sedí.

02.03.2023 5 z 5


Seznamka - Rozvedená žena hledá muže zn. ideál Seznamka - Rozvedená žena hledá muže zn. ideál Anna Beatrix Bártová (p)

Nechápu ty pochvalné komentáře, asi je píše rodina a přátele. Tahle kniha je jak slohovka na základce. Klišé a navíc špatně napsané.

01.02.2023 1 z 5


Kandidát Kandidát Lenka Pastorčáková

Bylo to takové jalové. Buď černé nebo bílé. Hlavní hrdinka mi nebyla sympatická, oceňuji autorčinu erudovanost.

31.01.2023 2 z 5


S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Knihu jsem si pořídila na základě nadšených reakci, ale dej byl předvídatelný, hrdinka naivní. Asi to k žánru patří, ale takových knih je bohužel halda.

30.11.2022 2 z 5


Dokonalé propojení Dokonalé propojení Jana Jánská

Nevěřím, že je tohle prvotina. Skvěle vykreslené charaktery, atmosféra, zvraty a hlavně úplně přirozené rozhovory. Pachatel mě překvapil, zpětně jsem se vrátila k náznakům, které jsou mistrně rozesety v textu. Určitě doporučuji všem, kteří chtějí napětí spojené s oddychem.

26.10.2022 5 z 5


Rozsudek smrti Rozsudek smrti David Urban

Je to tak divně napsané, jako slohovka ve škole. A hrozně předvídatelný a naivní, pochybuju, ze by ho jako měšťáka nenapadla souvislost.

06.09.2022 2 z 5