Kapka jedu

Kapka jedu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502978/bmid_kapka-jedu-U3Z-502978.jpg 4 42 22

Nechci vám mazat med kolem huby, takže to řeknu na rovinu – život může být tak lehkej, jak si ho sami uděláte. A tak těžkej, jak si zasloužíte. Nikdo vám nikdy neřekne, jaká cesta je ta správná, jakou odbočkou se vydat. Musíte si na to přijít sami a po cestě párkrát zabloudit, než najdete to prťavý světýlko na konci, kterýmu někdo říká vysvobození, někdo jinej happyend a já mu říkám paprsek slunce mezi záclonama během ranní kocoviny. Nikdo o něj nestojí, ale každej ví, že přijde… Mně přišla do kanceláře dáma v červeným. I přes sladkej sexy úsměv její oči volaly o pomoc. Co jsem udělal? Koukal jsem přes kameru, jak si dělá kafe, a přemýšlel o tom, proč zrovna tahle ženská zkouší vyhledat detektiva. Možná bych jí pomohl. Možná i jo, ale moc času na rozmyšlenou jsem nedostal. Pak mě okolnosti tak moc semlely, že ani medovej Jack nepomáhal. A někde tam venku je někdo, kdo touží po mojí hlavě…... celý text

Přidat komentář

Allla9
25.03.2024

Jedno steré čínské přísloví říká- "Když chlapovi sterilizací vezmete ostrý náboje, bude používat ruční zbraně."
- Max Lingr je svérázný soukromý detektiv. Celá kniha je plná vtipných hlášek a dobře se čte.

EvaBrykner
22.03.2024 5 z 5

TAK SE TO STALO..
Tonda mě převezl. Byla jsem úplně mimo
Teda v něčem jsem se přeci jen trefila, ale mé další teorie to zas pohřbily.

Seznamte se s Maxem. Je to dobrej týpek. Má rád spravedlnost, svůj tým a taky medovýho Jacka.

Je to soukromý detektiv, kterýho si najmete, když jste v koncích. A to Edita byla, když ho navštívila. K její smůle, to bylo však to poslední co udělala.

Max si umyl ruce od krve a vyhrnul si rukávy. Toho, kdo má tuhle spoušť na starost, si totiž podá. Že by to byla jednoduchá prácička se říct rozhodně nedá, ale co vám můžu slíbit, tohohle týpka si fakt oblíbíte a po celou dobu vás bude nesmírně bavit.
Až lituju, že se s Maxem neznám.

Za mě originální pojetí a charismatická hlavní postava. Něco co by jste neměli minout. Už teď se těším na další setkání.

Zápletka a motiv taky perfektní. Autor si se mnou parádně pohrál. Otáčela jsem stranu za stranou a užívala si příběh. O jeho kvalitě svědčí i mé střídání vražedných teorií.

Takže, pohodlně se usaďte, dejte si nohy nahoru, nalijte si něco ostřejšího a bavte se. Protože to určitě budete.


mnohoknih
27.02.2024 4 z 5

Už mám velmi oblíbeného detektiva Alexe a teď i Maxe. Alexe o trošku víc. Max přeci jenom dost chlastá. Za to má skvělé hlášky, skvělé postřehy a skvělou dedukci. A právě ta dedukce mě dostala. Vraha jsem nejen neodhadla, ale ani mě nenapadlo, že zrovna tenhle člověk by vrahem být mohl. Dokonce jsem si myslela, že zemřel nepravý, že cíl byl právě Max. To proto, jak po něm najednou všichni šli. Naštěstí jsem na rozuzlení nečekala dlouho. Kniha je to krátká, příběh svižný a na odpočinek od těžkých témat úplně ideální.

ctu_a_pisu
13.02.2024 5 z 5

Nevšední detektivka, která frčí, je čtivá a nebylo nic, co by mi v příběhu vadilo či chybělo. Skvěle jsem se bavila a i jsem si vlastně odpočinula.

Krátké kapitoly, ich-forma z pohledu detektiva, písmo hezky čitelné, hodně odstavců a přímých řečí. Jazyk dost specifický, sprostý, bez okolků - asi nebude pro každého, ale jakmile jsem si zvykla, sympatického Maxe jsem si zamilovala.

Kniha primárně zaměřena na svižný a jasný děj a myšlenky, bez okecávek, všechno narovinu, absence sáhodlouhých popisů prostředí a kulis - cením!

Postavy představeny hned ze začátku dostatečně pro příběh, žádné zbytečné či matoucí informace.

Absolutně nepředvídatelný konec a celá zápletka, celou dobu jsem čekala úplně jiný příběh.

Každá zmíněná drobnost má v celkovém příběhu svůj smysl. Rozpletení postupně a pozvolna ke konci. Kniha krásně navádí čtenáře, aby případ rozlouskl dřív, než hlavní hrdina - to mi trochu zvedlo egíčko.

Celkově byl příběh zajímavě a nevšedně pojatý, měla jsem v hlavě několik teorií.

Sarkastické, vtipné narážky a celkově přímočarost Maxe mě moc bavily.

Obálka se mi moc líbí, je tematická, stejně tak jako název knihy.

Ale... potřebovala bych ještě tak 100 stran (anebo druhej díl?) na dotažení linky Max + Míša, celkově dojet osudy všech postav a moooc by mě zajímala další kapitola k Felixovi. - za to bych strhla půl hvězdičky, ale jelikož zde nejdou dávat půlky, nechávám plný počet, protože jinak jsem byla plně spokojená.

Lily101
08.10.2023 5 z 5

Super kniha a po knize “Konzultant si autor drží svou úroveň a mohu tak i tuto jeho knihu s čistým svědomím pochválit.

Tolki
13.09.2023 5 z 5

Tento styl mě bavil od tohoto autora zatím nejvíce. Oproti jiným jeho knihám je to jiné a myslím že je to dle mého lepší. Sice je to přístup, který známe z amerických detektivek, takže nic nového v tomto smyslu ale autor to pojal vtipně a já mu to věřím. Moc dobré. Hodnotím kladně.

terryaknihy
08.08.2023 5 z 5

Do Maxovy kanceláře přišla krásná dáma v červeném, která toužila po jeho službách soukromého detektiva. Bohužel než se dostanou k práci, Max nalezne ženu najednou mrtvou
Už od počátečních stran se příběh držel v dobrém tempu, žádná hluchá místa a člověka při čtení prostě zajímá, co se bude dít dál. Autor přišel s výbornou postavou detektiva Maxe, který měl výborný smysl pro sarkastický humor a zároveň měl své jisté zásady. Jako každá dobrá postava měl také svou těžkou minulost, která ho tvrdě formovala a zároveň měl jak své dobré parťáky, tak i nepřátelé. Díky sarkasmu a určitému napínání, kdo za vším je, byl příběh neskutečně čtivý. Vůbec jsem konec neodhadla, takže velký plus.
Knížka má něco málo přes 200 stran, takže to tu opravdu odsýpá a autor se s ničím dlouho nerozepisuje. Přesto nám dává nahlédnout do potřebných místeček a emocí postav, takže jsem si nepřišla o nic připravená :). Navíc obálka knihy TOP.

harena
29.03.2023 5 z 5

Moje první seznámení s tímto českým autorem a jsem nadšená. Kniha má vše, co slibovala - napětí, humor, vraždy, sarkasmus a vše se odehrává v českém prostředí, což je moc příjemné. Hlavní hrdina detektiv Max je sympaťák se skvělými nápady a smyslem pro humor. Jedna čtenářka tu píše, že měla vidiny filmu a do hlavní role by obsadila Bruce Willise, ale já bych obsadila někoho jiného. Opravdu i já jsem viděla celý příběh jako film, ale v hlavní roli tu byl od začátku David Matásek. Přimlouvám se za zfilmování !!!!!!

knihomolkajanca
22.03.2023 4 z 5

Max je soukromý detektiv, který se s tím vůbec nemaže. Je chytrý, sarkastický, a přestože nemá rád zbraně, jen tak něčeho se nezalekne. Když mu tedy přímo do jeho kanclu v Praze nakráčí krásná dáma v červeném, kterou vzápětí nachází v kaluži krve, okamžitě začíná jednat. A možná před ním stojí daleko složitější případ, než by se na první pohled mohlo zdát

Vzhledem ke krátkému rozsahu knihy, jde autor rychle k věci. Už od začátku servíruje syrovou českou atmošku bez příkras, v dalším momentě vás odzbrojí svým humorem a pak už nebudete mít čas spočinout. Jakmile se totiž kolečka jednou dají do pohybu, budete s Maxem lustrovat jednoho podezřelého za druhým, jezdit z místa na místo. A tady doporučuji dobře dávat pozor, protože těch postav na poměrně malém rozsahu nepotkáte zrovna málo.

Max se toho nebojí, a když má příležitost, okamžitě ji chytne za koule (doslova). Na vyšetřování ale není sám. Po ruce má i počítačového mága Kryštofa a bývalou vojačku Lindu, kteří se do vyšetřování pouští se stejnou vervou jako Max. Jejich trojlístek je dost nesourodý a možná právě proto tak dobře funguje. Kniha má navíc krátké svižné kapitolky, takže vše pěkně odsýpá.

Celá zápletka je řádně zamotaná a zároveň velmi dobře vymyšlená. Podezřelých je hned několik a mně nezbývá než konstatovat, že tentokrát si mě Tonda povodil jak cvičenou opičku. Kdo za vším stojí, jsem nejen neodhalila, ale ani mě nenapadlo se tím směrem podívat! Nezbývalo mi než kroutit nevěřícně hlavou, jak dobře to vymyslel.

V tomto ohledu má kniha vše, co má správná detektivka mít. Silné postavy, zajímavý případ, svižný děj i šokující rozuzlení. K úplné dokonalosti tomu tak chyběla jen kapka. Scény se občas míhaly tak rychle, až jsem měla problém se do příběhu naplno ponořit. Než jsem se stihla nadechnout, už jsem byla zase jinde. I tak to ale pro mě bylo zajímavé a originální čtení. Nemohu tedy jinak, než Maxe a jeho svérázné vyšetřovací metody doporučit.

Hodnocení: 80%

Za knihu k recenzi moc děkuji autorovi.

Marekh
10.03.2023 5 z 5

Od autora jsem v minulosti četl knihu NEZBYTNÁ OPATŘENÍ.

Hlavní postavou je MAXMILIÁN, který je soukromý detektiv. Jednoho dne jej navštíví žena EDITA dáma v červeném, která hledá soukromého detektiva, ale přihodí se, že v jeho domě, kde má zřízenou firmu, zemře. Maxmilián začne vyšetřovat vraždu této ženy. Jsou mu nápomocni jeho parťáci KRYŠTOF a LINDA.

Max má buldočí povahu, nesnáší rozdělané případy, pije Jacka, truchlí po matce, nevěří na lásku na první pohled a nepanikaří. Nemá rád neopodstatněné plané poplachy. Zajímavostí je, že Max má zbraň, ale nestřílí z ní, poněvadž to má svůj důvod, o kterém se dočtete. Edita je žena středních let, která přispívala na charitu, byla instruktorkou, ochránkyni dětí, neměla žádné skandály, a přesto nějaký člověk stál za jejím úmrtím!

Některé postavy mě vytáčely a byly mi nesympatické například nadporučík VINKL. Některá postava mě zklamala svým přístupem a docela jsem nad tím kroutil hlavou.

Jedná se o detektivku, která má pomalejší tempo, ale celkově se kniha četla dobře. Bavily mě Maxmiliánovy hlášky. Při některých jsem se zasmál a pobavil, což u detektivek nebývá pravidlem.

Autor má specifický styl psaní, který se nemusí líbit každému čtenáři, ale mě se tato kniha líbila ještě o kapánek více než Nezbytná opatření.

Během četby jsem si pokládal otázku, kdo může stát za úmrtím Edity.
Přemýšlel jsem o různých možnostech, zvažoval jsem různé alternativy, lámal jsem si nad tím hlavu, ale závěr byl pro mě velmi překvapivý.

V závěru se nachází kapitola KAPKA VDĚKU, ve které autor děkuje mnoha lidem. V úplném závěru se nachází medailonek autora.

Kniha má pěknou obálku. Obsahuje červenou látkovou záložku.

Časem vyzkouším další autorovy knihy.

oblakaknih
05.02.2023 3 z 5

3,5/5
Kapka jedu je mé první setkání s tímto oblíbeným českým autorem. Přestože jsem na jeho tvorbu viděla nespočet nadšených ohlasů, zachovala jsem si čistý štít bez naprostých očekávání.
Kniha se věnuje záhadě, která se stala na samém prahu jednoho soukromého detektiva, který si nebere servítky a pouští se do vyšetřování na vlastní pěst. Což mě hodně zaujalo a byla jsem zvědavá, kam nás příběh zavede.
Co se postav týče, není jich na tak malém počtu stran zrovna málo, takže bych i řekla, že mohly dostat více prostoru. Kdyby tomu tak bylo, možná bych se do nich dokázala i více vcítit a oblíbit si je.
Kniha se četla dobře a rychle, především díky rozložení na stranách. Kapitoly byly krátké a kniha tak působila dost svižně.
V příběhu jsem neodhadla ani drobnůstku, na konci jsem byla neskutečně překvapená.
Kniha v sobě nese kousek nefalšované české atmosféry, což mám na knihách moc ráda. Odkazy na českou kulturu, česká města,...
Celkově pro mě kniha byla milým překvapením a do další tvorby autora se v budoucnu určitě pustím, jen se nemohu ubránit pocitu, že kdyby byla kniha delší, bude mě bavit o něco víc.

janina66
31.01.2023 5 z 5

Dokonalé, vtipné, čtivé i napínavé.
Myslím, že jedna z těch nejlepších knih od Ant. Mazáče. Bavily mě vtipné hlášky hlavního hrdiny, Maxe, soukromého detektiva. Četbu jsem si moc užila.

cornetka
29.01.2023 5 z 5

Moje první seznámení s autorem a rovnou říkám wau! Max je obrovský sympaťák se skvělým smyslem pro humor, navíc chytrý a se správnými nápady - přesně tenhle typ lidí mě hrozně baví. Děj pěkně utíkal, takže kniha se četla sama. Za mě rozhodně palec nahoru! Je to česká detektivka, která vás rozhodně bude bavit.

Gabusza
08.01.2023 5 z 5

Detektivka, která mi sedla jak prdel na hrnec.
Nejsem moc fanda příběhů, u kterých se odhalí brzo pachatel, to se pak vleče a není to vůbec napínavý.
Tady do konce nevíte, kdo a proč…a to mě neskutečně bavilo a nutilo číst dál!!

Max, soukromý detektiv s prořízlou hubou
byl skvělý…. chtěla bych vypíchnout autorův styl psaní. Drsné až voprsklé hlášky detektiva Maxe mě bavily, u některých jsem se s chutí od srdce zasmála :)
V jeden moment jsem měla vidiny filmu a do role hlavního hrdiny bych obsadila Bruce Willise :))

Děkuji autorovi za skvělou knihu, výhodou jsou krátké kapitoly. Doporučuju!!!

veruptackova
25.12.2022 5 z 5

Můj oblíbený český autor detektivek mě zase dostal! Tonda Mazáč napsal krátkou a čtivou detektivku, které kromě kapky jedu nechybí i pořádná dávka humoru a jak už to u jeho knih bývá dobře promyšlená zápletka.

Kapka jedu má vše, co by dobrý krimi příběh měl mít.
Krátké kapitoly, které vás donutí číst dál a dál.
Postavy, ke kterým si okamžitě vytvoříte vztah.
Rozuzlení, u kterého Vám spadne brada a nechybí ani závěrečná rekapitulace ať je vám stoprocentně jasné, kde už jste mohli pachatele odhalit.

Co však mám na knihách tohoto českého autora (kromě vždy skvělého finiše) nejraději, je jeho styl psaní. Tonda Mazáč je totiž mistr takové té omáčky okolo. Vážně mě nenapadá nikdo, kdo by dokázal napsat tak skvělé úvody kapitol, myšlenky hlavní postav, prostě takové to, co zrovna není zběsilá jízda, ale na co by každý nadšenec do poznámek v knihách vypotřeboval balení lepíků.

Upřímně doufám, že se Max a ostatní brzy objeví v nějakém dalším příběhu a knihu (stejně jako ostatní "mazáčovky") doporučuji.

Danago
25.12.2022 3 z 5

Nová česká detektivka velice dobře napsaná a chytře vymyšlená. Moc se mi líbil detektiv , který se umí zastat žen a dětí a zvládne i perfektní vyšetřování. Kniha je trochu pomalejší a jedná se především o zajímavou formu vyšetřování. Motiv i způsob provedení je překvapením.
Mě se styl autora trošku hůře četl , ale to je můj osobní problém , nebylo to úplně pro mě.

maerlyn
21.12.2022 5 z 5

Maxmilián Lingr je prostě klasa! Sice je to asi málo pravděpodobné, ale rád bych se s tím chlápkem setkal znovu. Takže, autore, co vy na to?

Jane2016
11.12.2022 5 z 5

Včera jsem byla zhruba v půlce knihy a myslela jsem, že ji budu ještě tak den, dva číst. Ale jelikož teď čtete tuto recenzi, přečetla jsem ji ještě včera! Autor dokáže takovým způsobem člověka do děje vtáhnout, že jsem se zapomněla a četla skoro do půlnoci.

Velmi sympatické a zároveň osvěžující bylo, že postavy v příběhu nešly pro sprosté slovo daleko! Chvilku jsem si na to tedy zvykala, protože na to v knížkách nejsem zvyklá, ale potom jsem si každé slovo užívala. A potutelně se smála! Myslím, že pokud si knížku taky přečtete, budete na tom úplně stejně.

To, jak byl jed podán jsem samozřejmě neuhodla, ale bylo to vážně překvapivé. Miluju podobné závěry. A na tento originální určitě nikdy nezapomenu.

Nezbývá mi, než Vám tuto skvělou detektivku doporučit všema deseti, protože se jedná o opravdu skvělé, napínavé a svižné čtení, které milovníci krimi a detektivek určitě ocení.

JanMas
11.12.2022 5 z 5

Kapka jedu... nu, co napsat? Budu stručný, jako kapitoly v knize. Mám rád drsné detektivky s drsným /i když bývalým/poldou a drsňáckým sexy příběhem. Od pana Mazáče jsem četl asi vše a přesto, že v této knize odbočil ze svého tradičního stylu, nemyslím, že je to na škodu. Naopak mě styl a spád děje bavil. Ano, je to celé takový poctivý odkaz na autorovu oblíbenou americkou školu a tady si to evidentně užívá. Nejprve jsem si musel trochu zvykat ale brzy mě Max stáhnul do svého světa. Prostě tenhle až komiksový styl mám rád. Vlastně k tomu svádí i moc povedený přebal. Když o tom tak přemýšlím, tak je tahle kniha vlastně logickým krokem v autorově tvorbě. Abych nebyl moc obecný. Co mě zaujalo nejvíce? Dialogy, drsné hlášky a právě to až komiksové vykreslení postav. Finále a propletení bylo také překvapivé a tak za sebe napíšu jen jedno. SPOKOJENOST! Doufejme, že se kniha dostane ke všem hladovým čtenářům a oživí stereotyp knižních regálů. PS: klidně bych si dal do budoucna nějakého toho Maxe v dalším příběhu.

nela3812
06.12.2022 5 z 5

Antonín Mazáč je, dle mého skromného názoru, králem české detektivky. Nejenže jsou jeho příběhy promyšlené, ale také jsou nabité akcí, necenzurované, plné sarkasmu a krutě upřímné. A tento příběh není výjimkou. Opět nemůžu jinak, než říct, že jsem nadšená z celého zpracování.

Příběh mě hned od samého začátku pohltil a donutil mě pátrat s hlavních hrdinou po pachateli a také po způsobu podání jedu. Moje detektivní kariéra nabrala slibné začátky, když se mi podařilo odhalit podání jedu, ale pachatele nikoliv. Až do konce mi tedy zůstala pořádná dávka napětí a překvapení při samotném vyvrcholení. Osobně jsem měla tipy na všechny ostatní a tento výsledek jsem nečekala. Z autorovy strany to vnímám jako geniální zmatení čtenáře.

Kromě geniální o zápletky se příběh pyšní charismatickým hlavním hrdinou Maxem, který si pro ostré slovo nejde daleko, ale i přesto stále zůstává gentlemanem. Prostě sympaťák na první pohled. Max je také odpůrcem zbraní a detektivka je tak o obohacena o nakládačky a akci plnou prvkůz bojových sportů. Prostě klasické rvačky, ale na vyšší úrovni! Příjemná změna od obvyklých stříleček.

Jsem velmi mile potěšena čtenářským zážitkem a těším se, co si pro nás autor připraví příště!

PS: a ta obálka? Ta tomu sedne jak prdel na hrnec. V jednoduchosti je krása.

Autorovy další knížky

Antonín Mazáč
česká, 1979
2017  82%Letargie
2020  83%Nezbytná opatření
2021  81%Aristokrat
2019  76%Tři kříže
2023  82%Konzultant

Kniha Kapka jedu je v

Právě čtených1x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce14x
Chystám se číst26x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x