Aristokrat

Aristokrat https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477475/bmid_aristokrat-6Fp-477475.jpg 4 77 31

Alexandr Kraus série

< 2. díl >

Miluje zvířata, straní se lidí, fascinuje ho smrt... Uprostřed Karlových Varů je nalezeno torzo těla zabalené v igelitu a označené podivným symbolem – písmenem A v trojcípé hvězdě a kruhu. Případu se ujímá ambiciózní policistka Andrea Šimečková se svým vyšetřovacím týmem a postupně odhalují závoj nejasností, za nímž se skrývá dávno zaniklá ázerbájdžánská organizace s tajemným názvem Aristokratiya. Ale zmizeli její členové opravdu ze světa? Má být znak na mrtvole varováním, nebo výzvou k obnovení její činnosti? Andree je kromě kolegů k ruce i její přítel Alexandr Kraus, novinář a bývalý policista. Ten po počátečních pochybách pomáhá synovi své bývalé přítelkyně nalézt odpovědi na to, kam zmizel jeho nejlepší kamarád. Hledat začnou v ázerbájdžánské restauraci. Náhoda? Vyšetřování jede na plné obrátky. Reakce lidí, kterých se to dotýká, na sebe nenechají dlouho čekat a přinášejí s sebou jak odpovědi, tak i stínového protihráče, jenž je schopen kvůli své ochraně volit i ta nejkrajnější řešení…... celý text

Přidat komentář

eDex
13.04.2024 5 z 5

Pokud si chcete precist skvelou ceskou detektivku, sahnete po knihach pana Mazace. A zacnete treba hned Aristokratem.
Autor vysvihl Aristokrata ve sviznem thrillerovem duchu, v jakemsi mixu soucasne anglicke whodunnit detektivky a severskeho thrilleru, a z obou si vzal to nejlepsi. Dej v ceskych realiich odsypa, graduje, zajimavy pribeh ani dialogy nemaji hlucha mista a dockame se i nekolika skvelych twistu.
Pan Mazac je zkuseny autor a bezesporu patri na vysluni ceske detektivni sceny.

jitka7326
04.04.2024 3 z 5

Zajímavá zápletka, postavy mi nepřišly až tak sympatické, závěr mi přišel trochu přitažený za vlasy.


BaPe895
17.11.2023 4 z 5

Celkem povedená detektivka od českého autora. Určitě vyzkouším i další.

Tolki
22.08.2023 5 z 5

Aristokrat mě zaujal od tohoto autora zatím nejvíce. Zápletka i děj na naše prostředí dosti originální. Zajímavý objev.

Mon.CouCou
17.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Antonín Mazáč mě přesvědčil už z anotací, že budou jeho knihy výjimečné. Přiznám se, lákala mě více jiná kniha, ale dostala jsem se prozatím "jen" k Aristokratu. Avšak když jsem se dočetla, že do příběhu autor zamotal ázerbájdžánskou organizaci a název knihy je mnohem sofistikovanější, pustila jsem se do tohoto thrilleru.
Mám ráda drsnější prvky, které dodají takové knize správný punc. Napětí, zvraty, akce a české prostředí mě nenechávaly v klidu a já louskala další stránky. Sašu i Andreu jsem si hodně oblíbila, a jak děj postupně gradoval (jo, okousala jsem si nehet), musela jsem prostě dočíst.
Rozhodně tento autor patří na výsluní, detektivní prvky odhaloval dokonale a já tleskám za bravurní práci.
Tento dokonale namíchaný příběh doporučuji a já jdu napsat Ježíškovi o další knihy z pera Tondy Mazáče.

Swissman
16.03.2023 5 z 5

Dobrá práce Tondo! Jak jsem slíbil u Letargie, pokud ubereš na počtu stran, bude to za plný počet hvězd. Opět čtivé, opět hravá čeština, a příběh ve kterém nevíte vše už v půlce. Na rozdíl od Jo Nesba mi tady neřijde děj zbytečně překombinovaný. Vše zapadá, postupně se skládá a pokud dáváte pozor, dává to smysl. Žádné úmyslné matení čtenáře, žádné super dedukce od okolojdoucích mihnuvších se postav, atd. Prostě kniha promyšlená od začátku do konce. Správná žánrovka a já už se těším na Konzultanta.

annettka1098
15.03.2023 3 z 5

Kniha začíná poměrně pozvolně. Seznamujeme se s hlavními postavami, především s postavou Saši Krause a jeho přítelkyní Andreou. Až v průběhu čtení jsem si dohledala, že nečtu první díl serie, jak jsem si myslela, ale že se jedná o díl druhý. Nicméně ničemu to nevadilo. V postavách i jejich vztazích jsem se rychle zorientovala a detektivní případ na předchozí díl nenavazoval.

Na knihu jsem se velmi těšila, protože se odehrává v Karlových Varech a okolí, což je pro mě velmi blízké prostředí. Bohužel se autor v tomto díle zaměřil na prostředí "mafie", což byl můj kámen úrazu. Vztahy mafiánských bossů mě l vůbec nezaujaly a čtení tak pro mě bylo nezáživné.

Autor se v záběru snažil překvapit, což se mu rozhodně podařilo. Nicméně jedno překvapení bylo nejspíš málo, tak ho po několika stranách zopakovala a já už byla úplně zmatená. Jak mi to celkem dávalo smysl, tak mi pak najednou unikl.

Tynule
10.02.2023 4 z 5

Asi jsem přečtená krimi knih, jelikož jsem ne vždy vnímala dej knihy což mi vadilo nebo to bylo tou omáčkou nebo obsáhlými kapitoly.
Dej je zajímavý spisovatel si nebere servítky. Čekala jsem asi více akce avšak nechci knihu jen hanit... Konec byl úžasný, rozuzlení mi otevřelo pusudo údivu i děsu

Pepina19
14.01.2023 4 z 5

To byla opravdu jízda a to rozuzlení mě fakt dostalo. Za mě stojí za přečtení.

Pepina19
14.01.2023 4 z 5

Jo tak to byla opravdu jízda a to rozuzlení mě fakt dostalo. Určitě stojí za přečtení.

NannyOgg24
19.09.2022 5 z 5

Napínavá detektivka od začátku do konce. Dobře se čte, těším se na pokračování.

Iki1
27.08.2022 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Předešlá Letargie mě příliš nezaujala, tahle je fakt jiné kafe. Přímočarý děj bez zbytečných odboček, který se hned po zápletce začne odvíjet značným tempem až k nečekanému vyvrcholení. Charaktery hlavních postav známé z předchozích knih autor dál příliš nerozvíjí, což je ostatně dobře. Prostě jsem dostal to, co jsem očekával. Detektivní thriller se odehrává ve Varech, takže lze věřit, že hodně drsný děj by se tu, vzhledem ke skladbě obyvatel, mohl odehrát. Celkově se jedná o velmi kvalitní počtení, které si čtenáře přidrží až do úplného konce.

Jordanka9
19.07.2022 5 z 5

Vynikající detektivka , již čtvrtá, moje druhá kniha sokolovského autora Antonína Mazáče.
Napínavý fiktivni příběh je zasazen do Karlových Varů. Případ nálezu torza těla označeného symbolem A v trojcípé hvězdě a kruhu se ujímá policistka Andrea Šimáčková se svým týmem. S vyšetřováním jí pomáhá přítel Akexandr Kraus,
bývalý policista a novinář. Napínavé, místy drsnější čtení-
doporučuji pro chvíle oddechu.
A karlovaráky, podobně jako mne zaujmou celkem přesné lokální reálie.

alzbeta4340
27.02.2022 4 z 5

Povedená, čtivá detektivka z Karlových Varů. Příjemně nepravděpodobný děj - dobrý jako možnost odreagování a vyčištění hlavy v této divné době.

Zizala78
23.02.2022 5 z 5

Čtvrtá kniha od tohoto autora, co jsem přečetla a už se těším na další s Alexandrem Krausem. Perfektní!! Sem tam drsné, ale dobře se čte!! Doporučuji.

Leona333
21.02.2022 4 z 5

U tohoto českého autora jsem už zvyklá na jeho ,,drsnější standart," co se psaní a zápletek týče. Takže i zde nemám co vytknout. Nápad, vsadit děj do prostředí lázeňského města se mi líbil. Hlavní postavy vyšetřování jsou uvěřitelné a sympatické... Celkově má kniha šmrnc, myšlenku a dobře udržované napětí.
Je důstojným navázáním na předešlé knihy.

vincek1
06.02.2022 3 z 5

Pro mne taková neuvěřitelná detektivka, na naše poměry poměrně drsná. Možná se mýlím, ale přečtěte si a uvidíte sami.

blanka7796
27.01.2022 5 z 5

Výborná detektivka z prostředí Karlových Var.

veruptackova
09.01.2022 4 z 5

I přes možná pro někoho trochu vlažnější start je česká krimi se skvěle vystavěnou zápletkou, která rozhodně stojí za vaši pozornost. Protože pokud Tonda Mazáč něco umí, je to série zvratů v závěrečné části knihy, kterou prostě nemáte šanci odhadnout a kvůli které si pravděpodobně stejně jako já budete chtít přečíst vše, co napíše.

Doporučuji všem milovníkům drsnějších detektivek, které se možná pohybují na hraně reálnosti, zato jsou plné akce a nenechají vás knihu odložit.

nela3812
01.01.2022 5 z 5

S autorem jsem již měla tu čest v knize „Nezbytná opatření“, která měla na můj vkus velmi pomalý rozjezd…a na ty já prostě nejsem. V této knize jsem však byla mile překvapena a děj mě okamžitě vtáhl a do poslední strany nepustil. Propracovanost knihy a zápletky je naprosto geniální. Celkové propojení všech indicií a obou příběhů se mi samotné odhalit nepodařilo. Jednotlivá vodítka byla dobře skryta, ale pozornějšímu oku než má já určitě neuniknou.
Hlavní zápletka se točí kolem ázerbájdžánského gangu v Karlových Varech. Měla jsem možnost město navštívit a prostředí knihy mi proto bylo o něco bližší a má fantazie se během čtení knihy opravdu vyřádila. Ač autor některé části města pozměnil, tak jsem své záchytné body našla a orientaci v prostředí (se kterou mám často problém) mi to usnadnilo.
Kniha se soustředí především na hlavní zápletku a děj knihy, postavám není věnováno tolik prostoru, kolik bych jako čtenář bývala ocenila. Nicméně jsem došla k závěru, že pro chybějící informace sáhnu po první knize, která se postavám jistě věnuje více. Doporučuji ovšem číst nejprve díl první, protože tento obsahuje poměrně dost spoilerů z toho prvního. Mínus pro mě, ale co nadělám – do prvního dílu se půjde seznámit hlavně s postavami.
Tahle česká detektivka, z českého prostředí je za mě velkým doporučením (5/5). Těším se na další díl!