Flerenc Flerenc komentáře u knih

☰ menu

Strašák Strašák Frank Goldammer

V tuto chvíli, kdy píši svůj komentář, má kniha 53%!?
To je nějaký špatný for? Líčení doby nacistického WWII Německa, při líčení kvalitního deteknitvního příběhu, se zajímavou postavou, zajímavým profilem vraha a užasně čtivou formou? Ne, nemohu brát hodnocení zde na databázi jako relevantní. Tohle si Goldammer fakt nezaslouží.

01.03.2021 5 z 5


Trojpovídky Trojpovídky * antologie

Dvacet osm autorů, kteří se nikdy předtím neviděli, se společně dali dohromady pro zplození dítka, které se dostane do pozornosti nejednoho číhajícího čichajícího mola. Tento triangl úžasných povídek si úvod do literárních zaslouží za mohutného antré. Místy jsem váhal, zdali nečtu díla komerční úrovně. Každý autor vnáší prvek jakési životní jiskřičky a věřte že tato jiskra zažehla požár.

19.02.2021 5 z 5


Štvanice Štvanice Lucy Foley

Autorka debutuje na poli thrillerové scény a již z první dobré musím konstatovat, že se ji nevedlo vůbec špatně. Co postrádám při své běžné poptávce po kvalitní literatuře je to, že autoři Vám předkládají spousty vaty a důvody se začíst odkládají mnohdy na zazší strany. Zde v kontrastu již na první stránce jsem pochopil, že kniha nabízí to co hledám.

03.02.2021 5 z 5


Chamtivost Chamtivost Marc Elsberg (p)

Tato Chamtivost je darem od pana Elsberga cenným natolik, že by ho neodmítla ani kočka pana Schoedingera, přestože by ji chtěl podarovat knihou v dárkové krabici. Mistr tech-thrilerů předává ekonomický „math“, který se může ortodoxnímu kapitalistovi zdát jako komunistická příručka, opak je pravdou. Elsberg předvádí technologický kousek kde předkládá model fungování kapitalismu založeném na solidaritě, což už samo o sobě zkratuje nejeden píst čtenářova mozku. A že to je jízda! Jako správný chamtivec se sakra rozdej pro větší zisk.

Marc je opět 0!. Samozřejmě se nedozvíte nic o špenátu ze středeční večeře Jana a ani nebudete vědět, jestli má Jane kuželky z plastu. Dozvíte se ale zajímavý pohled do světa čísel, teorie her a ekonomie. Plochost postav opět převažuje napětí od první do poslední strany.

15.11.2020 5 z 5


Ledový drak Ledový drak George R. R. Martin

Heslo "příjemná pohádková jednohubka" vystihne vše, co je četbou třeba vědět. Slza sladká i slaná, tak jak to mám od Martina v oblibě. I když v jiném kabátu.

18.08.2020 5 z 5


Úniková hra Úniková hra Megan Goldin

Nevím, jsem v rozpacích. Mnoho stránek připravuje atmosféru, ale chtělo jim dát něco, co udělá děj akčnějším. Pak přijde zlom a nelze se odtrhnout.... jenže tento pocit utne poslední část, která je až moc neuvěřitelná. Nebyla to kniha která by vyloženě nudila, nebyla to kniha, kterou bych nechtěl dočíst. I přes negativa jsem potřeboval znát konec, takže se problém nekonal.

27.03.2020 1 z 5


Blackout Blackout Marc Elsberg (p)

Tak já nemám slov, naprostá bomba. Díky stížnostem v komentářích jsem dlouho váhal a odkládal četbu téhle "doslova" pecky. Že si nelze k postavám vytvořit vztah? Proč jako ne? Nepotřebuji vědět jestli měla postava před rokem knedlo-zelo a nosila volné kalhoty. Prostředí, do kterého je zasazená v této knize je výmluvné samo za sebe. Že je tam hodně postav? Ano, každá linka nám ukazuje příběh v jiné perspektivě (lidé, papaláši, politika....). Vadí vám rychlé přeskakování? Dle mého to dalo příběhu svižnost. A že tam byl superman v lidské podobě? Je to fikce a když musí hodně oddřít hlavní postava, tak to jinak moc nepůjde. Určitě si ji zařadím v žebříčku mezi mé top.

25.03.2020 5 z 5


V úkrytu V úkrytu Liz Nugent

Já vám nevím, ta kniha se četla jedním dechem.... ale ten konec mě tak naštval :))))) Nicméně doporučení rád dám :)

15.03.2020 4 z 5


Oběšení psi Oběšení psi Jens Henrik Jensen

Veké překvapení!

19.12.2019 5 z 5