elgin3 elgin3 komentáře u knih

☰ menu

Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

(SPOILER) PÁNI..! Jinak ani začít nemohu. No..vlastně tedy začnu od konce - knížce jednoznačně musím udělit plný počet hvězdiček už jen z toho důvodu, že jsem ji přečetl (spíše zhltal) za dvě krátká odpoledne (knížka sice není nejtlustější, ale žádný hubeňour to také není). Nebojím se slov, že je to pro mě zatím jedna z nejlepších knih, které jsem kdy přečetl (nepočítám-li Harryho Pottera samozřejmě). Nesmírně mi vyhovoval styl psaní. Čtení opravdu neuvěřitelně rychle utíkalo a velice rychle jsem si také zvykl na skákání z horní poloviny stránky do dolní (kvůli poznámkám pod čarou). Příběh je neuvěřitelně promyšlený - uchvátilo mě rozebrání témat, která jsou dosti odlišná, ale zároveň mají něco společného (holokaust, náboženství, homosexualita, znásilnění, přátelství, nenávist a v neposlední řadě samozřejmě sebevražda, ke které se schyluje již od prvních stran). Jak vše nakonec dopadne? Úplně na konec musím říct, že opravdu jediné, co bych knize vytknul je trochu uspěchaný závěr. Celá kniha se odehrává prakticky během jednoho dne, události plynou velmi rychle, což je skvělé. Když se však dostáváme do závěru, těšil jsem se na nějaké delší vysvětlování, rozebírání, zamyšlení,... Místo toho závěr utekl stejně jako celá kniha, což mi přišlo trochu smutné, jelikož mám pocit, že právě závěr mohl tuto knihu pozvednou na ještě vyšší úroveň, než na které se nachází. :)

12.11.2021 5 z 5


Sloup do nebe Sloup do nebe William R. Forstchen

I když mě většinou tento typ knih moc nebaví, musím uznat, že sloup do nebe je opravdu zajímavý.

12.11.2021 5 z 5


Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Dvě roviny příběhu, které směřují ke spojení. Příběh dětství Elin a příběh zralé, úspěšné Elin. Jak moc nás ovlivní naše dětství? Jak dlouho dokážeme lhát ostatním a vlastně i sama sobě? Příběh jde opravdu až do nitra hlavní hrdinky.

12.11.2021 5 z 5


Jablečný koláč naděje Jablečný koláč naděje Sarah Moore Fitzgerald

Strašně super napínavá knížka ️️️

12.11.2021 5 z 5


Zbavte se nepořádku s feng-šuej Zbavte se nepořádku s feng-šuej Karen Kingston

Začetla jsem sem se do této velmi praktické knihy . Výborně se bavím a směju , protože je to nejlepší nakopávačka jak se odhodlat k vytřídění a odevzdání věcí , ketré máme tendenci ukládat ... "TO SE JĚŠTĚ někdy může HODIT" .....Výborná je v tom že Vás to nutí při čtení jít udělat hned a proto už nemám čas vypisovat recenzi a jdu uklízet :-D

12.11.2021 5 z 5


Duchovní síla empatie Duchovní síla empatie Cyndi Dale

Za mě velmi dobrá kniha. Je v ní spousta cenných poučení i informaci.

12.11.2021 5 z 5


Proč krokodýli mají sex jen za bouřky Proč krokodýli mají sex jen za bouřky Bernd Harder

Dobrá kniha pro lidi co neradi čtou nebo co nemaj rádi moc stran. Velice mě zaujala a bylo od autora dobře popsána hlavně s tím jak dozadu dal vysvětlivky. Což pro mě jako pro člověka se všema DIS parada!!!

12.11.2021 5 z 5


Jednoduché a zdravé recepty pro seniory Jednoduché a zdravé recepty pro seniory Vladimíra Havlová

Babička je z knihy nadšená! Babička se rozhodla, že chce začít jíst zdravěji. První na knihu narazila v knihovně, nakonec jsme ji objednali. Babička z ní čerpá v podstatě nepřetržitě. dozvěděla se spoustu zajímavých informací a hlavně plno zdravých receptů. Takže=babička doporučuje.

12.11.2021 5 z 5


Temné dědictví Temné dědictví Harald Tonollo

Příběhy o rodině Smrtičových jsou jednou ze sérií, která se mi líbila, když jsem byla mladší. S odstupem času mi její atmosféra trochu připomíná Addamsovu rodinu - její členové jsou podivní, jedí masařky a vlastní pohřební ústav. Jedinou normální členkou je Polly, která začne chodit do normální školy, kde se normální problémy mladších lidí setkávají s divností její rodiny. Je to vtipná série pro mladší čtenáře, doporučuju.

12.11.2021 5 z 5


Ďáblovo dílo Ďáblovo dílo Lotte Petri

Velice dobré čtení moc. doporučuji.

12.11.2021 5 z 5


Hygge - Fenomén útulna Hygge - Fenomén útulna Signe Johansen

Hygge je dánské slovo, které se nedá úplně přeložit, znamená něco jako štěstí, štěstí domova, štěstí z pohodlí, útulna, útulné radosti.
Dánové jsou prý nejšťastnější národ na světě, protože přišli na to, jak bojovat se zimou prostřednictvím šťastného způsobu života. Tahle kniha je takovým malým náhledem a rádcem, jak na to. Předně vynechat stres a nebát se užít si pohodové chvilky. A nebát se vyzdobit si interiér. Pěkná kniha, koupila jsem jich o hygge víc a líbí se mi. Skvělé recepty.

12.11.2021 5 z 5