Zbavte se nepořádku s feng-šuej

Zbavte se nepořádku s feng-šuej https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269717/bmid_zbavte-se-neporadku-s-feng-suej-aal-269717.jpg 4 124 37

Světový bestseller Karen Kingstonové Zbavte se nepořádku s feng-šuej nabízí zcela nový přístup, JAK SI DÁT ŽIVOT DO POŘÁDKU. A kdo to nepotřebujeme? Karen Kingstonová tu s nadhledem a humorem zkoumá, co nepořádek vlastně je, proč jej máme a co výměnou za všechny zbytečnosti získáme – energii, čas a radost ze života! Karen Kingstonová je světově uznávaná specialistka na očistu prostoru, učení feng-šuej a životní styl. Její kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuej se stala světovým bestsellerem a klasikou žánru a byla přeložena do 27 jazyků pro více než dva miliony čtenářů. Karen Kingstonová knihu přepracovala a rozšířila a toto české vydání vychází z poslední verze knihy, kterou autorka již pokládá za definitivní. Karen Kingstonová svým přístupem odkazuje k Sigmundu Freudovi, který zastával názor, že „pořádek umožňuje člověku nejlepší využití času a šetří jeho psychické síly“. Podobně Karel Čapek soudil, že „nic tak člověka nepovzbudí, jako dát něco do pořádku, ať je to co chce“. Takže: Máte pocit, že všeho je prostě moc, cítíte se zavaleni zbytečnostmi a toužíte se osvobodit? Využijte energie, s níž je tato kniha napsána a která přechází na čtenáře, a starého čínského učení feng-šuej o harmonickém uspořádání prostoru, které se dnes používá i v architektuře a v interiérovém designu. Pomáhá člověku získat více energie, radosti, životního štěstí a také pocit svobody! Kniha Karen Kingstonové Zbavte se nepořádku s feng-šuej byla nominována do soutěže „Nejkrásnější knihy roku“.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Dům a byt , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Orsini
Originální název:

Clear Your Clutter with Feng Shui , 1998


více info...

Přidat komentář

ZuzanaK.
18.12.2023

Nebylo to špatné, člověk to čte a má chuť něco vyklidit ... jen ten čas na to ... No, možná tam o tom byla kapitola, ale asi mě tak nezasáhla :)
Každopádně nejlepší je stejně nic nového nepořizovat. Jedna věc domů - dvě věci ven je myslím takový pěkný pětiletý plán :)

Ithaka
29.10.2023 5 z 5

Majstrštyk mojí dlouholeté přítelkyně, která mi knihu věnovala poté, co sama během jediného roku zrekonstruovala rozlehlý pražský byt. Do knihy jsem se zakousla hned na autobusovém nádraží a jako správný buldok nepustila až do domoviny na severu, což je s podivem, neb tento dopravní prostředek má na mě většinou konejšivý účinek. Nevěnuji-li se v něm četbě, spím. Při četbě jsem si vzpomněla na jednoho z mých skeptických přátel, který s oblibou tvrdí, že feng-šuej je skvělá filosofie, kdy své osobní neúspěchy můžete svést na nábytek. Kniha mi přišla podnětnější než podobné čtivo z pera Marie Kondo, u níž jsem měla problém hlavně se systémem vyřazování knih, protože Tsundoku by mohlo být moje druhé jméno :) Nejlepší rada ze všech - začněte v malém a pozvolna. Pod to bych se podepsala, protože v posledních šesti letech byl můj život notně etapizován, takže bez výše uvedeného zaklínadla bych se neposunula asi nikam. Kniha rozhodně stojí za přečtení, i když se vám během jejího louskání nahromadí na lince hora špinavého nádobí a koši na prádlo nepůjde dovřít víko. Poradíte si s tím levou zadní. A třeba si jako já vzpomenete i na svou babičku, která mi jako malé říkávala: "Udržuj pořádek a pořádek bude udržovat tebe." V knihovně čestné místo a opakovaně se vracím ve chvílích, kdy mám pocit, že sama sobě přerůstám přes hlavu.


jewel.a34
11.12.2021 5 z 5

Na tuto knihu jsem narazila náhodou v knihovně. Je úžasná, je nejen o fyzickém nepořádku ale i o tom co máme v duši.
Moc ráda bych si přečetla i autorčinu první knihu, u nás ale bohužel nevyšla...

Edeltruda
01.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Velké těšení se a očekávání z tak dobrého hodnocení knihy pro mne skončilo velkým zklamáním. Že si budou knihy o úklidu v mnohém podobné, nepřekvapí, od této jsem ale čekala více konkrétních rad na práci s prostorem, jednotlivými pokoji. Oceňuji zmínky o propěšnosti třídění, darování a recyklaci vyřazených věcí, které jsem u Kondo postrádala. Také se mi líbily krátké pasáže o dalších oblastech, ve kterých míváme chaos: digitálním prostoru, rozvržení času, myšlenkách... Ale nechat si radit od odbornice na feng-šuej v oblasti stravy? Věřím, že "nové pořádky" a čistý stůl mohou člověka nastartovat a dodat novou energii do jeho konání, nad příběhy o neuvěřitelných zvratech a zbohatnutí připisovaným právě jen a jen úklidu jsem ale jen kroutila hlavou. Toto není kniha pro každého.

latanya34
16.11.2021 5 z 5

Tato kniha, více než kterákoli jiná, kterou jsem kdy četla, mě inspirovala k tomu, abych vstala a něco opravdu udělala. Koupila jsem si ji v domnění, že by to mohlo pomoci s nějakým tím nepořádkem, ale netušila jsem, že to vyléčí moji závislost na dekoracích a jiných serepetičkách! V méně než polovině jsem byla nucena začít se zbavovat věcí. Tato kniha vás opravdu přiměje chtít se vzdát všech svých věcí. Poskytuje vám zcela nový pohled na „hmotné statky“. Kdykoli se mi nepořádek vymkne z rukou, vytáhnu tuto knihu a začnu ji znovu číst - pokaždé problém vyřeší.

elgin3
12.11.2021 5 z 5

Začetla jsem sem se do této velmi praktické knihy . Výborně se bavím a směju , protože je to nejlepší nakopávačka jak se odhodlat k vytřídění a odevzdání věcí , ketré máme tendenci ukládat ... "TO SE JĚŠTĚ někdy může HODIT" .....Výborná je v tom že Vás to nutí při čtení jít udělat hned a proto už nemám čas vypisovat recenzi a jdu uklízet :-D

komatom
07.11.2021 5 z 5

Tyjo...tak opravdu.
Koupit si tuto knihu a na jeden zátah ji přečíst....to čeká každého, kdo si knížku koupí.
Nastartuje vás naprosto skvěle na to, abyste si ten svůj prostor už konečně nekomplikovali něčím, co vám vlastně ani trochu nepřináší klid a pohodu...no radost už vůbec ne.
Je to prostě kniha pro nový začátek.
Začátek nového života bez zbytečných krámů a nepotřebných cerepetiček, které vám váš život jen komplikují.
Tak honem...garantuju, že ani to nedočtete a už budete sahat po krabicích a pytlích na věci, které vás otravují...

egc22377
25.09.2021

Jednoznačně nejlepší kniha o úklidu.

Zlatinka.Emilly
06.09.2020 2 z 5

Od této knihy jsem čekala něco jiného a něco víc. Nelíbili se mi prvky Feng šuej, s naší kulturou tohle nemá nic společného. Jsem spíš pro praktický ráz a jasné uvedení do rozhodnutí začít už konečně něco dělat. Určitě je dobré dostat pár nezaujatých rad okolo úklidu, ale tahle kniha mi opravdu nic nedala. Takže jak už jsem jinde četla u mě spíš 20/80.

rozina351
15.04.2020 5 z 5

Knihu jsem pořídila manželovi, poté co jsem zjistila, že s sebou během našeho společného soužití 5x stěhoval svůj - jak jen to říct slušně - no, bordel. Nicméně když jsem se do knihy začetla, zjistila jsem, že sama mám máslo na hlavě a pořádně si zametla před svým prahem či vytáhla trám ze svého oka. Manžel byl nakonec knihou nadšen a naše domácnost se již nepodobá chlévu, k čemuž měla s příchodem dětí pěkně našlápnuto! Na této knize oceňuji hlavně to, že vám laskavým způsobem pomůže pochopit kořeny vašeho nepořádku, pohladí vás po duši a motivuje! Mezi svépomocnými knihami je prostě TOP! Oceňuji, že je to kniha staršího data a není zaplevelena soudobými vyprázněnými frázemi o minimalismu a zerowastismu. Autorka není ani v nejmenším (eko)teroristická, nevyvolává ve vás nekonstruktivní výčitky svědomí, ale pomůže vám se zmobilizovat a v rámci vašich nejlepších možností se s problémem vypořádat. Přijde mi zbytečné tuto knihu srovnávat s Marií Kondo, četla jsem obě a nedokážu říct, která je lepší. Marie Kondo vám dá konkrétní metodu, Karen Kingston spíš pomůže pochopit podstatu a jako bonus se dovíte mnoho zajímavého o feng šuej.

LadyCotton
19.02.2020 5 z 5

Už jsem nějakou tu "uklízecí a minimalistickou" knihu přečetla a zcela upřímně říkám: pokud si přečtete tuto, všechny ostatní vás budou nudit. Tato kniha je základ.
Není to kniha ani tak o feng-šuej, jako spíš o nepořádku (v bytě, domě, v rodinných vztazích, na své duši... všude) a jak s ním zatočit. Knihu si přečtěte i když si myslíte, že nepořádek (jinak řečeno: nepotřebné věci) doma nemáte :)

Emily82
08.07.2019 5 z 5

Ač jsem vůči uklízecím knihám poněkud skeptická, tahle mě nadchla a donutila se zamyslet a trochu změnit nastavení mé mysli.

Dandy1
08.05.2019 5 z 5

Pěkně shrnuto jak si udělat pořádek ve svém okolí, ve vztazích i v sobě.

Lily101
04.03.2019 4 z 5

Kniha, která Vás dokáže přinutit se vrhnout se do úklidu. S radostí a vervou. Byla jsem už dost motivována videem na youtube (jedné youtuberky), jež jsem viděla v lednu a způsobilo ve mně tak silnou odezvu, že se každá věc, na kterou jsem se jen podívala třásla strachy, co s ní bude (a pak, že youtube je vždy jen ztráta času-NE).

Tato kniha mě však "nakopla" svým energickým přístupem ke komplexnějšímu třídění věcí (a možná proto jsem ji četla "tak dlouho").Moc se mi líbily kapitoly věnované zdraví, ať již fyzickému (byť není to záměrně trošku přikrášlené?), tak psychickému. Jakožto člověk nepolíbený feng šuej jsem byla poznámkami o této problematice inspirována a věřím, že na tom něco bude, ale všeho s mírou. Někde v prostředku knihy jsem měla pocit, že je text zbytečně rozvleklý a proto ubírám hvězdičku.

Niky Coffee
22.02.2019 5 z 5

Knížku mi půjčila sestra. Ze začátku jsem si říkala proboha, nejsem na tyhle astro bláboly, ale pak se čtení změnilo. Vůbec mi nepřijde, že je o feng suei, ale líbí se mi, že to není kniha stylu máš bordel, tak si úklid a vyhazej to. Není zde nakazovacny přístup, který mě zabíjí u čehokoli už na začátku. Bylo pro mě důležité vysvětlení v 6. kapitole, proč mají lidi tolik nepořádku. Nikdy by mi tyhle věci nedošly. Hodně jsem se diky tomu dozvěděla o sobě. Je to víc očista duše a energie, než fyzický úklid a to je nesmírné ulevujici.

Stoklaska
19.10.2018 3 z 5

V dnešní záplavě "uklízecích" knih se mi kniha zdála spíše průměrná.

Varvara
10.09.2018 5 z 5

Myslím, že nejsem vyloženě bordelář a chaotik, který neví, kde co má, a nemám ani problém sem tam něco vytřídit (časté stěhování mě naučilo). Ale i tak mě tahle kniha přiměla zbavit se věcí, kterých bych se předtím zbavovala těžko, tedy hlavně dárků od lidí, kteří už v mém životě nejsou. Pomohla jednoduchá věc - uvědomit si, jaké pocity převažují, když se na tu věc podívám nebo ji vezmu do ruky.
Na rozdíl od jiných komentujících se mi líbí, že Karen píše i o očistě těla. Bere to prostě komplexně (píše i o duševní hygieně) a to je za mě správný přístup. Ostatně párkrát do roka provádím šankaprakšalanu, tedy autorčinu apelu na čištění (nejen) střev rozumím. Škoda, že v knize není návod na její bylinnou očistu.
O feng-šuej kniha až tak není. Četla se mi snadno. Oceňuju formát, který se dobře drží i v MHD.
Opravdu působí stimulačně a jsou v ní velmi konkrétní návody. Celkově je sdělení knihy o dost hlubší než jen "nechcete-li mít doma nepořádek, musíte uklízet". Takže doporučuju.

Peace
14.07.2018 5 z 5

"Nepořádek se hromadí tam, kde energie stagnuje, a naopak, energie stagnuje tam, kde se hromadí nepořádek."

Hodně zajímavá a poučná kniha nejen o materiálním nepořádku. Myslím, že by si ji měl přečíst každý.

IVANA0123
17.05.2018 5 z 5

Pár knížek o nepořádku, tedy spíš o umění dělat pořádek, jsem v ruce měla a musím říct, že pokud bych měla vybrat jednu, tak tuhle. Dobře se čte, má hlavu a patu a vlastně je i o tom jak udělat pořádek v sobě. Pokud v tomto směru potřebujete nakopnout, doporučuji.
(5/18)

Kryštofka
26.03.2018 3 z 5

Není špatné připomínat si co a jak a kniha taky není špatná. Jen kdyby se všichni ti autoři netvářili jako vynálezci feng-šuej. Přitom je to jak přes kopírák a to byl do češtiny přeložen jen zlomek.

Štítky knihy

očistná kúra feng-šuej domácnost úklid motivační knihy minimalismus nepořádek, špína

Autorovy knížky

2015  88%Zbavte se nepořádku s feng-šuej

Kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuej je v

Právě čtených14x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených19x
Knihotéce67x
Chystám se číst108x
Chci si koupit51x
dalších seznamech1x