Zbavte se nepořádku s feng-šuej zajímavosti

Zbavte se nepořádku s feng-šuej https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269717/bmid_zbavte-se-neporadku-s-feng-suej-aal-269717.jpg 4 124 37

Světový bestseller Karen Kingstonové Zbavte se nepořádku s feng-šuej nabízí zcela nový přístup, JAK SI DÁT ŽIVOT DO POŘÁDKU. A kdo to nepotřebujeme? Karen Kingstonová tu s nadhledem a humorem zkoumá, co nepořádek vlastně je, proč jej máme a co výměnou za všechny zbytečnosti získáme – energii, čas a radost ze života! Karen Kingstonová je světově uznávaná specialistka na očistu prostoru, učení feng-šuej a životní styl. Její kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuej se stala světovým bestsellerem a klasikou žánru a byla přeložena do 27 jazyků pro více než dva miliony čtenářů. Karen Kingstonová knihu přepracovala a rozšířila a toto české vydání vychází z poslední verze knihy, kterou autorka již pokládá za definitivní. Karen Kingstonová svým přístupem odkazuje k Sigmundu Freudovi, který zastával názor, že „pořádek umožňuje člověku nejlepší využití času a šetří jeho psychické síly“. Podobně Karel Čapek soudil, že „nic tak člověka nepovzbudí, jako dát něco do pořádku, ať je to co chce“. Takže: Máte pocit, že všeho je prostě moc, cítíte se zavaleni zbytečnostmi a toužíte se osvobodit? Využijte energie, s níž je tato kniha napsána a která přechází na čtenáře, a starého čínského učení feng-šuej o harmonickém uspořádání prostoru, které se dnes používá i v architektuře a v interiérovém designu. Pomáhá člověku získat více energie, radosti, životního štěstí a také pocit svobody! Kniha Karen Kingstonové Zbavte se nepořádku s feng-šuej byla nominována do soutěže „Nejkrásnější knihy roku“.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Dům a byt , Osobní rozvoj a styl

Vydáno: , Orsini
Originální název:

Clear Your Clutter with Feng Shui , 1998


více info...

Zajímavosti (1)

... a ještě základní schéma:

MŘÍŽKA BAGUA

NEJSTRUČNĚJŠÍ NÁSTIN SOUVISLOSTÍ VAŠICH PROSTOR A ŽIVOTA

Označení jednotlivých (šesti) prostorů:
/šachovnice 3 x 3/

HORNÍ LEVÝ Prosperita Bohatství Hojnost

HORNÍ STŘED Sláva Pověst Inspirace

HORNÍ PRAVÝ Vztahy Láska Manželství


STŘEDOVÝ LEVÝ Rodina Předkové Společenství

STŘEDOVÝ STŘED Zdraví Jednota Pocit pohody

STŘEDOVÝ PRAVÝ Kreativita Děti Projekty


DOLNÍ LEVÝ Vědění Moudrost Sebezdokonalování

DOLNÍ STŘEDOVÝ Osobní rozvoj Kariéra Životní cesta

DOLNÍ PRAVÝ Přátelé Soucítění Cestování

Vstup do prostoru, jediný, nebo nejpoužívanější, je přes dolní středový prostor (DS), kterým vstupují lidé i energie.

HL HS HP

SL SS SP

DL [DS] DP

(vstup do prostoru přes DS)

Koncentrace nepořádku v jediné ze šesti zón zablokuje vaše aktivity na uvedeném poli.

Prostor který zkoumáte v případě nepravidelného tvaru doplníte na pravidelný – obdélník, čtverec, po doplnění v průsečíku úhlopříček naleznete střed.

Takovéto schéma platí vertikálně jak pro váš byt jako celek, tak i pro každou jednotlivou místnost samostatně. Obdobně například pro pozemek na kterém váš dům stojí. Určující pro orientaci schématu v každé úrovni je vždy jediný, nebo nejpoužívanější vstup do tohoto prostoru.

Hluboké studium této tabulky ve feng-šuej může zabrat mnoho let. (kapr)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Vyšší smysl vyklízení a uklízení věcí tkví v odklízení trosek, které nám brání spojit se s vysoce duchovní říší, odkud jsme přišli a kam se opět vrátíme. Je velmi snadné tady dole ztratit hlavu, pohroužit se do materialismu a dojít k závěru, že tento svět je vše, co existuje, když je přitom pobyt tady jen krátkou mezihrou na duchovní cestě, na níž všichni jsme.


Zbavujete-li se nepořádku, ve všech jeho formách, obnovujete jasnost a jednoduchost. Když kolem sebe máte jen věci, které potřebujete na své osobní cestě, místo abyste se zanášeli věcmi, které vaši cestu zatemňují a strhávají vás zpátky, pak je pro vás daleko snazší se napojit na svou duchovní cestu. A až se vás zmocní pocit klidu a prožitek smyslu, který se s klidem pojí, už nikdy nebudete mít potřebu nepořádku.


Štítky knihy

očistná kúra feng-šuej domácnost úklid motivační knihy minimalismus nepořádek, špína

Autorovy knížky

2015  88%Zbavte se nepořádku s feng-šuej

Kniha Zbavte se nepořádku s feng-šuej je v

Právě čtených14x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených19x
Knihotéce67x
Chystám se číst108x
Chci si koupit52x
dalších seznamech1x