drzá veverka drzá veverka komentáře u knih

☰ menu

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí Danka Štoflová

Dechberoucí, milé, něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a Matce Přírodě. Nutí k zamyšlení nad sebou samým a životy, které žijeme.

28.09.2023 5 z 5


Královražda na Křivoklátě Královražda na Křivoklátě Vlastimil Vondruška

Zbytečná snaha umístit děj a hlavní postavy do centra dění v nejvyšší společnosti. Nepravděpodobná a složitá zápletka, mnoho nejasností a zbytečných chyb. Příběhům víc sluší dění mezi prostým lidem, kde je přeci jen víc možností napsat poutavý příběh s originální zápletkou, možnost vymýšlet si postavy i události, děj potom není tolik svázaný historií a fakty. Tenhle díl mi víc než kterýkoliv předešlý připomíná spíše pohádku, což je škoda.

03.11.2021 3 z 5


Láska & štěstí Láska & štěstí Jenna Evans Welch

Zpočátku jsem byla z knihy trochu rozpačitá, čekala jsem něco jiného než problémy puberťáků, ale nakonec mě příjemně překvapila. Milé zpracování přátelství a lásky a především důležitost rodiny, která formuje každého z nás. Citlivé a velmi poutavě vyprávěné.

30.04.2021 5 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Nejsem cílová skupina hororových příběhů a tento jsem četla jen kvůli čtenářské výzvě. Bavil mě příběh a rozkrývání rodinné minulosti, ale velmi mě zklamala "černobílost" postav a zkratkovitost děje. A snaha o vysvětlení na konci dle mého byla odbytá a nedomyšlená. Postavy dělaly a uměly, co se autorce hodilo do děje, aniž by to mělo návaznost a logiku. Za mě nic moc.

05.04.2021 2 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Naprosto úžasné, milé, laskavé a vtipné pohlazení po duši. Nemám ve zvyku číst knížky vícekrát, ale k téhle se určitě vrátím.

17.02.2021 5 z 5


Až se zamiluju Až se zamiluju * antologie

Velké rozdíly v jednotlivých povídkách. Některé mě nadchly nápadem i formou, některé byly jen laciná červená knihovna. Ale celkově příjemné oddechové čtení.

05.02.2021 3 z 5


Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Autismus & Chardonnay 2: Pozdní sběr Martin Selner

Velmi poučné, vážné i vtipné. Neskutečná směs emocí, faktů a praktických poznatků že života lidí s autismem a všech kolem. Místy jsem se smála nahlas i přes to, že vlastně není čemu se smát. Doporučuji přečíst každému pro pobavení i poznání.

08.03.2020 5 z 5


A nakonec Vánoce A nakonec Vánoce Petr Šabach

Velmi milá knížka, plná zajímavých přirovnání a jazykových obratů, o kterých přemýšlí malý kluk. Lehké a oddechové čtení.

02.03.2018 5 z 5