Drakobrouk Drakobrouk komentáře u knih

☰ menu

Pět báječných strýčků Pět báječných strýčků František Nepil

Hezká kniha o tom, jak se ti něco hezkého na co si se těšil, úplně pokazí. Knihu jsem začal číst ve chvíli, kdy jsem dostal angínu a poznal jsem, že v tom nejsem sám :). Nejvíc se mi líbil příběh o velké krmítkové sázce.

29.08.2023 5 z 5


České dějiny očima psa České dějiny očima psa Martina Drijverová

Moc se mi líbilo, když pes hledal fenky :). Bylo zajímavé číst co si o dějinách myslí pes a většinou to bylo i vtipné. Nejvíc se mi líbila kapitola Pes a mistr Jan Hus.

04.07.2023 5 z 5


Početníček pro 4. ročník základní školy Početníček pro 4. ročník základní školy Jitka Strahlheimová

Byl strašnej jelikož jsem ho musel číst skoro každý den :). Mě sice matematika baví, ale tohle byla prostě otrava, až na dvě sudoku co tam jsou někde na konci.

04.07.2023


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Je to o dětech, které žijí na samotě v lese, asi hodinu cesty pěšky od vesnice. Líbí se mi na tom, že tam není žádný celkový příběh, ale je to o tom, co postupně zažívají. Nejvíc se mi líbilo, když šli lovit raky a museli si na noc postavit domečky a kluci dělali rámus, aby to vypadalo, jako že tam je vlkodlak.
Zažívat věci jako oni bych nechtěl, protože chodit do školi a ze školi každý den 2 hodiny by byla otrava. Moje 20 minutová cesta do neškoli autobusem bez kamarádů mi stačí :).

03.06.2023 5 z 5


Viking Vike a rudoocí rváči Viking Vike a rudoocí rváči Runer Jonsson

Líbilo se mi to moc ale lepší byl první díl, protože byl míň divný. A modré meče se osvědčili :). A přesekávat skálu se obecně nevyplatí.

26.03.2023 5 z 5


Netiketa - Dobré mravy na internetu Netiketa - Dobré mravy na internetu neznámý - neuveden

Sice jsem se z toho nic nového nenaučil ale příběhy tam byli pěkné a zábavné.

09.03.2023 5 z 5


Zahrada Zahrada Jiří Trnka

Zahradu jsem nejdřív poslouchal jako audio, ale bylo tam toho mnohem míň než v knížce. Kniha se mi moc líbila, hlavně kvůli zlomyslnému kocourovi, co pořád nadával.

05.02.2023 5 z 5


Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Princezna zakletá v čase: Povídky a svět Lukáš Daniel Pařík

Nebudu psát úplně dlouze, protože tato kniha je spíš popiska k filmu nebo co, ale i přesto je to dobré. Nejvíc se mi líbila kapitola Murien a runoví oltář, protože Murien je tam dobře napsaná. Taky jsem dobře využil runová písma.

27.01.2023 5 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Nejvíc se mi líbil lev Aslan protože aslan je kurdštinovsky a i jinak lev a od toho je český slon (prostě velký zvíře z ciziny) a od slona je zase velbloud :). Maminka mi pořád dává etymologický slovník.
Určitě chci číst další díli. Trochu mně z toho mrazilo na zádech :).

25.01.2023 5 z 5


Haló, Jácíčku Haló, Jácíčku Daisy Mrázková

Bavilo mě to, ale nejvíc se mi líbil slon a krtonožka. Krtonožka se mi líbila, protože byla vtipná, a slon, protože byl chytrý, ale je to jen slon :). Podle mě je to spíš pro menší děti. Doma si pořád říkáme, že HLAVNĚ SE NESMÍ V LESE KŘIČET!!!!!!

13.01.2023 5 z 5


Chudák Manolito Chudák Manolito Elvira Lindo

Další ukázka toho že když nemáš dobré známky nebo když ve škole propadneš tak to neznamená že jsi blbej ale že v něčem děláš chybu (aspoň podle mě). Knížka jinak byla moc dobrá. :)

12.12.2022 5 z 5


Dva lelci ve skříni – o Karlíkovi nemluvě Dva lelci ve skříni – o Karlíkovi nemluvě Pavel Šrut

V této knize se mi líbil Karlíkův spolužák Petrmichlvít, protože má tak zvláštní a dlouhé jméno. Já bych nechtěl mít doma lelky, protože pořád dělají zmatek nebo odletí na Moravu a vyzbírají všechny erteple (brambory).

25.11.2022 5 z 5


Nakonec přijde smrt Nakonec přijde smrt Agatha Christie

Je to detektivka ze starověku a odehrává se v Egiptě. Je to o veliké rodině, ve které jsou: táta co má už dospělé děti, a ty mají rodiny, babička a rodiná přítelkyně. Umře tam hodně lidí, ale o to víc mně to bavilo. Je to dobře napsané protože jsem nepoznal kdo je vrah. Líbilo se mi to a taková detektivka je jako hrát Among us.

22.10.2022 5 z 5


Já Baryk Já Baryk František Nepil

Je to o psovi Barykovi který si myslí že psi jsou lepší než všechna ostatní zvířata dohromady. Tato kniha obsahuje dvanáct kapitol a každá kapitola je jakoby jeden měsíc (a na konci je i kalendář). Líbilo se mi to ale nejlepší bylo když se Baryk na všechno díval psím pohledem. Naučil jsem se že: krtci mají nosní dírky zespoda a že umí plavat, a že zajíci mají v nohou sedmdesátku. :)

21.10.2022 5 z 5


Po stopách ztraceného syna Po stopách ztraceného syna Petr Hugo Šlik

Jindra našel v rozvalinách domu dopisi z první světové války a pátrá po příběhu muže z dopisů. Ale přišel o kámoše a bude mít brášku a nelíbí se mu ani jedno.
Bylo to zajimavé a napínavé a byl tam stoletý pes.

15.05.2022 5 z 5


Prázdniny blbce č. 13 - Jak jsme zachraňovali svět Prázdniny blbce č. 13 - Jak jsme zachraňovali svět Miloš Kratochvíl

Na této knize se mi líbí, že nazačátku to vypadalo, že Tadeášovi kvůli známkám utrhnou hlavu. Ale pak se ukázalo že známky nejsou všechno a že nejlepší žáci to vlastně mají horší, protože se bojí, že udělají chybu a jsou z toho nervózní.
Já nedostávám známky a tak jsem vpohodě.
Moc se mi to líbilo.

29.04.2022 5 z 5


Hilda a pidilidi Hilda a pidilidi Stephen Davies

Je to o holce, která žije v magickém světě a ráda kreslí mapy. A teď se musí stěhovat, nebo budou nuceně vystěhováni. Bili tam samé zajmavé věci, které mi zamotali hlavu. A líbí se mi Hafíci, protože umí lítat.

28.03.2022 5 z 5


Krysáci Krysáci Jiří Žáček

Je to o krysách, které bydlí na skládce a potkají se s laboratorním potkanem Edou, který jim uplně zmnění život. Je to dobrá kniha, ale podle mně je pro mladší. Ale hodně se mi líbyl kartáček na ruční pohon.

21.03.2022 5 z 5


Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Kluk Kuba zachraňuje svoje ztracené prasátko. Bilo to dobré, ale na nějakých místech strašidelné. Přišlo mi taky hodně zajímavé, jak je propojený svět živích a ztracených.

12.02.2022 5 z 5


Ledová země Ledová země John Flanagan

Bylo to stejně dobré jako první a druhý díl, ale bylo to smutné. Je to smutné, protože je Will v otroctví a to se mi nelíbí.

31.01.2022 5 z 5