Princezna zakletá v čase: Povídky a svět

Princezna zakletá v čase: Povídky a svět https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483125/bmid_princezna-zakleta-v-case-povidky-a--yep-483125.png 4 39 13

Princezna zakletá v čase série

1. díl >

Ponořte se do fantastického, pohádkového světa jménem Oberon, který představuje domov nejen Princezny zakleté v čase, ale desítek dalších pozoruhodných postav, fascinujících míst a umlčených tajemství čekajících na vaše odhalení. V knize naleznete 14 napínavých povídek jak o postavách z filmu Princezna zakletá v čase, tak o hrdinech a zloduších, které na těchto stránkách spatříte poprvé. Kniha je současně souborem úryvků z literatury oberonských spisovatelů, cestovatelů, vědců a alchymistů. Svět princezny Elleny, prince Jana, alchymistů Archivalda a Amélie a čarodějnice Murien čeká jen na vás!... celý text

Přidat komentář

kolacky
02.02.2024 4 z 5

Hezký, pečlivě sestavený doplněk k filmové pohádce. Moc povedené ilustrace a krásná mapa na předsádce.

Drakobrouk
27.01.2023 5 z 5

Nebudu psát úplně dlouze, protože tato kniha je spíš popiska k filmu nebo co, ale i přesto je to dobré. Nejvíc se mi líbila kapitola Murien a runoví oltář, protože Murien je tam dobře napsaná. Taky jsem dobře využil runová písma.


Konfu97
06.11.2022 5 z 5

Tak tohle je krásný dodatek k mé oblíbené fantasy pohádce :) V knize jsou krásné příběhy s ilustracemi a dovysvětlení k hlavnímu příběhu. :) Mapa, runy a vysvětlivky na konci jsou třešnička na dortu :)

eliska2106
03.09.2022 4 z 5

Knížku jsme koupili jako podporu, aby se mohl natáčet druhý díl filmu. Vybrali jsme kožené vydání se zlatými nápisy a působí vážně magicky. Autoři prokázali notnou dávku fantazie a taky odhodlání tím, jak se do projektů o princezně zakleté v čase pustili. Knížka se mi líbila, ale psaný projev neplynul tak lehce jako ten filmový. Film považuji za zdařilejší. Nicméně koupě nelituji :-)

Brunnetka
01.06.2022 5 z 5

Filmovou pohádku jsem sledovala už ve fázi natáčení v pořadu "Jak se točí pohádka" a s napětím očekávala film jako takový. Když byla možnost pořídit si knihu včetně podpisů - neváhala jsem :) Doufám že něco vyjde i k druhému dílu, který se právě teď dokončuje...

potvurka888
23.02.2022 5 z 5

Jelikož se mi hodně líbí pohádka Princezna zakletá v čase, nesměla mi v knihovně tato kniha chybět. Kniha je promyšlena do všech detailů s krásnými ilustracemi.
Rozhodně knihu doporučuji.

Markett
20.02.2022 5 z 5

Jsem moc velký fanoušek pohádky Princezna zakletá v čase, a proto mi knížka nesměla v knihovně chybět. A po přečtení jsem z povídek nesmírně nadšená. Krásně psané povídky doprovázené nádhernými ilustracemi je opravdu úžasný dárek pro každého fanouška. :)

Marie2004
18.02.2022 5 z 5

Když jsem viděla film Princezna zakletá v čase, byla jsem velmi spokojena, ale když jsem si přečetla tuto knihu, byla jsem nadšená! Dokonale mi to doplnilo veškeré potřebné informace a dozvěděla jsem se i o mnoho víc! Všem komu se film Princezna zakletá v čase líbil, můžu tuto knížku jenom doporučit. A už se těším na druhý film.

EvcaM
10.01.2022 5 z 5

Kniha rozhodně splnila mé očekávání. Film se mi moc líbil a po přečtení této knížky se na něj znovu podívám, neboť nyní vím něco víc o jednotlivých postavách.

maja8148
06.01.2022 5 z 5

Tato kniha je prostě dárek pro fanoušky filmu a to já rozhodně jsem. Měla jsem štěstí, že jsem film stihla v kině mezi covidama, poté jsem si jej dala ještě v online kině a několikrát na Netflixu, pro jistotu jednou dokonce i v angličtině (a musím říci, že dabing se povedl). Přiznávám, že do sbírky na knihu jsem nepřispěla, ovšem jakmile jsem ji objevila pod stromkem, tak jsem byla nadšená jak malé děcko. A musím říci, že kniha se povedla. Ano v první řadě je pro nás, fanoušky, kdy nás seznamuje s příběhy ze života postav filmu, ale také s pár dalšími a já neskutečně doufám, že v druhém díle, který má být zaměřený na Amálii se objeví Pán Run, páč jsem si jej i v tom jednom jeho příběhu neskutečně oblíbila (a ano vím, že je to člověk, co rozpoutal válku a zabil pár lidí, ale fandím i Lokimu a dokonce jsem fandila i Thanosovi a to i poté, co Lokiho zabil a miluji Scara a Snapea jsem žrala od cca třetího dílu HP). Co se navíc knize musí nechat, tak je plná povedených obrázků a hlavně jsou tam vysvětleny i věci, které se stanou ve filmu, takže i v případě, že se kniha dostane do rukou nefanouškovy, tak si myslím, že se v ní neztratí a příběhy pochopí a nic nepůsobí vytrženo z kontextu, byť mu tam pár maličkostí může chybět.

michaella03
03.01.2022 5 z 5

Upřímně, byla jsem trochu skeptická. Česká fantasy pohádka, pak vyšla i tahle doprovodná kniha, všude kolem toho velký boom... Ale jo, je to paráda!
Každému, komu se pohádka líbila a chtěl by se dozvědět více, bych tuto knihu mohla jen doporučit.
Skvěle vymyšlený svět s vlatní historií, geografií, kulturou a obyvateli, který ve filmu tolik nevynikne, a který by kdejaká světová (nejenom) filmová společnost mohla závidět. Já si čtení užívala, kochala se mapou, ilustracemi, runami i notami... Jsem unešená a moc vděčná, že něco takového tady u nás máme a můžeme na to být pyšní.

cathyblack
07.12.2021 5 z 5

Když jsem zjistila po shlédnutí pohádky, že existuje kniha, která obsahuje několik povídek ze světa Oberonu, vzbudila u mne nemalý zájem. Ačkoli nijak obzvlášť literárně nevyniká, její provedení je docela zábavné a určitě udělá radost každému dítěti, které čte - vlastně komukoli, kdo si oblíbil princeznu Ellenu, mladičkou alchymistku Amélii nebo prince Jana. Musím uznat, že jsem se ze světa Oberonu , kde se příběh odehrává dozvěděla víc , přesně jak autoři v předmluvě slibují. Jestli z tohoto světa ještě někdy něco spatří světlo světa v jakékoli podobě, určitě se toho chci jako divák, nebo čtenář účastnit. Oberon je totiž svět s vlastní historií, s vlastními zákonitostmi, magií a zeměmi s odlišnými kulturami. Na druhou stránku bych si dokázala představit trošku hlubší a propracovanější půdu pro docela obstojné povídky, ale nebudu v tomhle případě typická já, hnidopich, protože nejsem cílová skupina. Líbí se mi, že si kniha nehraje na nic víc, než čím je. Tím je mi velmi sympatická. Českých autorů, kteří svou fantasy knihu vydávají za bestseller světového formátu už jsem letos potkala až až. Knize přeju hodně úspěchu. Neodolám emotivním pěti hvězdám.

tom8157
23.11.2021 4 z 5

V první řadě musím ocenit, že se u nás někdo vůbec rozhodl natočit fantasy film a vydat k němu doplňkovou knihu chce skutečně nápaditost a odvahu.
Autoři svět Princezny zakleté v čase promysleli do nejmenších detailů, kniha je velmi stylově pojatá a obsahuje úžasné ilustrace.
Čtyři hvězdičky dávám za češtinu, která místy působí trochu neobratně (až dětsky).
V příštím roce bychom se měli dočkat pokračování filmu a jsem velmi zvědavý, jak se do něj promítne podoba Oberonu, ztvárněná v knize.

Autoři knihy

Petr Kubík
česká, 1987

Kniha Princezna zakletá v čase: Povídky a svět je v

Právě čtených3x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených5x
Knihotéce30x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x