Desiree Desiree komentáře u knih

☰ menu

Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Téma jako takové bylo velmi zajímavé, způsob vražd brutální... ale vzhledem k tomu, že už těch thrilleru a detektivek mám hodně načtených, tak mi kniha přišla spíše průměrná. S čím jsem teda měla velký problém, tak byly jména. V jednu chvíli mi přišlo, že je tam až moc postav, ale možná to bylo jen tím, že jednou je oslovili jménem a jindy zase příjmením...beru to spíše jako čistě můj osobní problém, že tady ty cizí jména jsou peklo :-)) ještěže hlavní hrdina se jmenoval Matthew, jinak bych to možná v půlce vzdala :-)

03.02.2020 3 z 5


Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

Co napsat...Linda Castillo mě dostala svým psaním, čtivým, napínavým, zvratovým dějem. Pro mě nové amišské prostředí a od každého něco, pěkně vyváženo - brutalita, politika, romantika a krásný zvrat. Těším se na další díl :)

29.01.2020 4 z 5


Ani muk Ani muk David Jackson

Naprosto skvělé, čtivé, nápadité. Za mě rozhodně palec nahoru.

27.01.2020 4 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Thrillerový debut, který mě naprosto nadchnul a určitě se těším na další díly této série.

26.11.2018 5 z 5


Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Tak tohle bylo vážně nečekané! Příběh mě dostal od první stránky a naprosto pohltil. Nikdy jsem nad žádnou knihou tak nepřemýšlela jako nad Nejsem mrtvá. Už jen ten pocit, že jste uvězněni v nějaké kopce, kde vás pohlcuje jen tma, strach a nejistota. Přemýšlela jsem nad tím, jak se dá vybudovat vztah k psychicky narušené osobě, která vás vězní a zneužívá několik let a přitom jste po nějaké době vlastně vděční za jeho přítomnost, protože to je jediná jistota kterou máte. Jediná spojitost s realitou, byť zvrácenou. A pak se vám podaří utéct a najednou se cítíte prázdní. Nemáte už vůbec nic. Rodina Vám nevěří a považuje vás za blázna. V práci Vám nedůvěřují a i když vám dají šanci, tak na vás stále pohlíží s obavami, zda to zvládnete, zda se nezhroutíte. A taková je hrdinka Jude. Zažila si peklo na zemi, ale neztrácí naději a snaží se zvládat nový svět kolem sebe. A tak se vrhá do práce, jako vyšetřovatelka na oddělení vražd. Do rukou se ji dostane případ, který je s ní spojen víc než by se dalo čekat.

Za mě jedno velké doporučení a už se těším na další případy Jude Fontaineové. Tohle byl kvalitní start nové série. Neotřelé a originální.

08.11.2018 5 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Mé první setkání s Bryndzou v Divce ledu bylo katastrofální, že jsem neměla chuť číst další jeho knihy. Přišlo mi to naprosto amatérské. Uběhlo pár měsíců a já četla na něj spoustu pozitivních ohlasů. A říkala si "to jako vážně?" Nedalo mi to a přečetla si druhý díl. Musím uznat, že byl o poznání lepší, ale pořád to nebylo ono. třetí byl asi nejlepší a čtvrtý mi opět přišel jako vykrádačka od jiných autorů. Nemůžu si pomoct, ale ty jeho knihy tak na mě působí. Pro mě je Bryndza průměrný autor, který píše nenáročné detektivky s tématy, které už jsem četla jinde a byly mnohem lépe zpracované.

05.11.2018 3 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Thriller, který vás dostane svou originalitou, ale na zadek si z něj nesednete. Nevšední vyšetřování, kdy občas pochybujete, zda je to možné...ale žijeme v 21.století, kdy je prakticky možné vše...tak proč ne?! Obálka velkolepá, námět zajímavý, ale vyprávění samotné strhující nebylo. Nicméně v knihovničce se bude kniha vyjímat :))

01.11.2018 4 z 5


Manželka mezi námi Manželka mezi námi Sarah Pekkanen

Brilantně napsaný thriller, který Vás pobaví svou vychytralostí.

01.11.2018 4 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

O tom, že Chris Carter píše skvěle není pochyb. Každá jeho kniha je lepší a lepší a těžko by se vybírala ta nejlepší nebo nejhorší. Samozřejmě v uvozovkách nejhorší. Nicméně nejvíce se mi líbila kniha Zloba a proto mě strašně potěšil závěr této knihy a už teď se těším na další případ! Cartrovi knihy jsou tak dokonalé a věrohodné, že mám tendenci koukat pod postel, zda se tam neskrývá psychopat :) tady mi to ale nějak chybělo...dokonce ani ty vraždy mi nepřišly moc propracované (tedy až na tu první!). Nebylo to tak skvěle surové, jak jsem u něj zvyklá, ale jak jsem psala, závěr byl skvělý a máme se zase na co těšit! ;)

01.11.2018 5 z 5


Fobie Fobie Wulf Dorn

Knihy od Wulfa Dorna mám ráda. Ta jejich mrazivost vyzařuje z každé stránky. U jeho knih mám kolikrát tendenci se na ulici po setmění ohlížet, zda se za mnou někdo neplíží a jestli jsou opravdu zamčené dveře. Nijak tomu nebylo ani u jeho nejnovější knihy, tedy Fobie. Bohužel, tady jsem ten pocit mrazivosti, stalkingu měla jen do poloviny první půlky. Mou představivost umocňovalo i ideální počasí pro tuhle knihu. Silný vítr, kdy v kombinaci každého šramotu a čtení Fobie, se mi ježily všechny chloupky na těle. Druhá polovina byla o poznání slabší, avšak na kvalitě a výjimečnosti Wulf Dorn neztratil a těším se na další příběh.

01.11.2018 4 z 5