dara1111 dara1111 komentáře u knih

☰ menu

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Nebyla jsem vůbec zklamaná, i když se tato kniha od předchozích poněkud liší, byla opět napínavá i když oddělení Q nebyl poskytnut tak velký prostor. Bavil mě i nováček Gordon :). Těším se na další díl.

15.01.2016 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Čtivá, napínavá kniha i když se od předešlých poněkud liší. Ale autor nezklamal a těším se na další knihu série.

18.10.2015 5 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Hodně napínavá kniha. Moje první od tohoto autora a určitě u jedné nezůstanu.

12.01.2015 5 z 5


Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Moje druhá kniha z této série a už se těším na další. Barvitě popsány osoby v partě sadistů, pocházející z milionářského prostředí, závislých na násilí, jejich,,úchylky", lidské slabosti a osobní neštěstí. Místy byla kniha jen pro silné žaludky. Nejsem zastáncem násilí, ale bylo to napínavé a neuměla jsem knihu odložit. Dá se říct, že jsem ji přečetla jedním dechem stejně jako první díl. Hodně mě bavil Asad a Rose, ti knize dodávali odlehčení a trochu humoru, stejně jako osobnost komisaře Carla Mørcka, který jedná sice neurvale, ale je to dobrý člověk a jeho věčné připomínky k Rose i k Asadovi mě dost bavily. Je to dobrá vyšetřovací parta.

12.01.2015 5 z 5


Smrt favorita Smrt favorita Dick Francis (p)

Velmi dobrá kniha, hned jdu na další :). Poutavý děj, prostředí dostihů skvěle popsáno, zápletka, napětí.... Naprostá spokojenost.

04.02.2014 5 z 5


Cílová rovinka Cílová rovinka Dick Francis (p)

Naprostá spokojenost. Nemohla jsem se odtrhnout, kniha je čtivá, žádné zdlouhavé rozepisování, ale je v ní to co má být a okamžitě vás chytne. Paráda. Francis je opravdu PAN spisovatel. :) Už se těším na další jeho knihu.

25.01.2014 5 z 5


Otcomilky Otcomilky Simona Monyová (p)

Oddechové vtipné čtení.

04.09.2013 5 z 5


Krotitelka snů Krotitelka snů Simona Monyová (p)

Skvělá kniha. Psána tak, že vezme za srdce. Pocity hlavní hrdinky mě dostaly. Situace, které je nucena řešit mohou potkat každého z nás.

15.08.2013 5 z 5


Konkurz na milence Konkurz na milence Simona Monyová (p)

Když jsem překonala první stránky a začetla se do knihy, bylo to celkem příjemné čtení. Ale je to spíše průměr. Četla jsem od této autorky i lepší.

14.08.2013 3 z 5


Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

Knižka čtivá, vtipně napsaná, s nadhledem a ironií. Občas přehnané, ale každý kdo má děti a rodinný život se v nějaké podobné situaci najde. Na relax je kniha dobrá.

09.08.2013


Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Je to asi divné, ale doteď jsem od této autorky nic nečetla, kniha ,,Deník citového vyděrače" byla má první a nejspíš se pustím do dalších. Moc se mi líbila, dobře se četla, je v ní humor, ironie, ale i tragédie poznání, že človek je schopen žít delší dobu vedle partnera, aniž by poznal jeho pravou tvář, že člověka, kterého miluje vlastně vůbec nezná... a to poznání bylo kruté.

06.08.2013 5 z 5


Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Moc hezky sepsaná autobiografie. Nostalgie, ironie, humor... velmi přímočará herečka. Svým stylem života a chování by se spíše hodila do dnešní doby, tenkrát provokovala a pobuřovala. Neměla lehký život, ale žila naplno. Mám ji moc ráda.

15.05.2013 5 z 5


Upálená zaživa Upálená zaživa Souad

Když jsem četla,,Upálena zaživa", autobiografickou knihu Souad, mrazilo mě a místy jsem měla v očích slzy. Celá kniha je dojemná Rozum stojí nad tím čím musela hlavní hrdinka projít. Tyto knihy jsou velmi poučné, je nutné, aby lidé věděli, že i dnes žijí ženy bez práva na svobodný názor a možnost rozhodování, týrané a bité, prodávané jako věc, že jsou méně než dobytek ve stáji.

19.10.2012


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Tuto knihu si určitě přečtu, je hrozné když ještě v dnešní době musí ženy tak trpět. Nedávno jsem četla,,Upálena zaživa", autobiografickou knihu Souad a celá kniha je dojemná a při čtení mrazí, čím musela hlavní hrdinka projít. Tyto knihy jsou velmi poučné, je nutné, aby lidé věděli, že i dnes žijí ženy bez práva na svobodný názor a možnost rozhodování, týrané a bité, prodávané jako věc, že jsou méně než dobytek ve stáji.

19.10.2012


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Geniální alegorická bajka. Vřele doporučuji.

07.07.2012 5 z 5


Moulin Rouge Moulin Rouge Pierre La Mure

Krásná kniha, mohu vřele doporučit. Četla jsem ji několikrát a znova se k ní vrátím.

07.07.2012 5 z 5