Dany58 Dany58 komentáře u knih

☰ menu

Caravaggio – Život, osobnost a dílo Caravaggio – Život, osobnost a dílo Alessandro Guasti

Pěkná kniha. Jen mi trochu vadilo, že obrazy, které jsou zmiňovány v textu, se nachází až o několik stránek dále, takže jsem musela pořád listovat.

28.02.2024 3 z 5


Královský syn Královský syn Jan Duda

Smyšlený příběh ze středověku by byl dobrý, ale je chyba, že je zasazený do Čech. Kdyby zůstal anonymní, byl by lepší.

25.02.2024 3 z 5


Sériová vražda Sériová vražda Stanislav Češka

Mě se kniha vůbec nelíbila. Spousta odborných popisů, opakování již známých událostí, nepřirozená řeč. Nepřipadá mi to jako detektivka, ale spíš jako opis nějakého policejního protokolu. Jsem ráda, že mám knihu z knihovny a nevyhodila jsem zbytečně peníze za něco, co už nikdy číst nebudu. Starší knihy bývaly lepší.

29.10.2023 1 z 5


Strašidla z Woodlandu Strašidla z Woodlandu Jaroslav Kuťák

Parodie na detektivku. Sáhodlouhé popisy golfového hřiště (pro lidi nehrající golf absolutně nezáživné) jsem vynechávala. Dvacetileté holky scházející se v jeskyni? Přitažené za vlasy. Moc balastu kolem a vraždy řeší každý a nikdo.

14.09.2023 1 z 5


Případ andělské košile Případ andělské košile Inna Rottová - Mirovská

Zkusila jsem pro mě neznámou autorku, ale od začátku se mi to moc nelíbilo. Osmdesátiletá paní mi moc nesedla. Ani se nedivím, že ji archivářka chtěla poslat k psychiatrovi.

03.06.2023 2 z 5


Prodám manžela... Zn. spěchá Prodám manžela... Zn. spěchá Alena Jakoubková

Tak nevím co to mělo být. Kuchařka, cestopis nebo slaďák? Už to jméno hlavní postavy je dost divné Athena. V 80. letech by asi těžko rodičům matrika povolila takové jméno. Soupisy jídel jsem ani nečetla, bylo to nezajímavé. Tak třetí kniha od téhlé autorky mě konečně přesvědčila, že tudy cesta nevede a musím si v knihovně dávat větší pozor, co si vybírám.

23.05.2023 1 z 5


Manžel do domu... hůl do ruky Manžel do domu... hůl do ruky Alena Jakoubková

Po přečtení Všude manžel o dvou kůrkách jsem se zařekla, že již nikdy více. Omylem jsem si v knihovně půjčila tuhle knihu a docela mě překvapila. Není to sice žádný zázrak, ale číst se dá. Taková červená knihovna dnešní doby.

23.05.2023 3 z 5


Trestající smrt Trestající smrt Stanislav Češka

Nějak se mi přestává tato série líbit. Květnatá řeč Standy, vtipy a smích policistů nad mrtvolou, a nejlepší paní byla "štíhlé, leč boubelaté postavy". Tak to už opravdu nevím, co si mám myslet. Další knihy už nebudu kupovat.

30.04.2023 2 z 5


Templářská šifra Templářská šifra Chloe Palov

Někdy méně je více. Zbytečně moc popisu, nezáživné. Nalákalo mě hodnocení na přebalu knihy, ale mám pocit, že si to někdo vycucal z palce. Srovnání s Brownem hodně pokulhává. Nevím jestli má cenu číst další dva díly. Pochybuji, že budou lepší. Autorka zřejmě četla Browna a Berryho a vybrala část jejich nápadů, připlácla nějakou omáčku a má uvařeno.

21.01.2023 1 z 5


Tajemný závoj Tajemný závoj Dominik Dán

Jako obvykle napínavá kniha. Jen drobná nesrovnalost se vloudila. Baláž řekl, že emigroval v roce 1970. Oženil se v Americe, kde se mu narodil syn. Vrátil se s rodinou v roce 1990 a zemřel v roce 1993. A syn má údajně 29 let. Kdyby se narodil v 1971, měl by mít 22 let.

18.12.2022 5 z 5


Můj manžel má jinou, no a co?! Můj manžel má jinou, no a co?! Jitka Ludvíková

Dvě hvězdičky, víc ne. Kniha mě moc nebavila a rozhodně mi nepřišla jako humorná.

07.12.2022 2 z 5


Třetí tajemství Třetí tajemství Steve Berry

Tak tahle kniha mě moc nenadchla a to mám Berryho knihy ráda. Dlouho mi trvalo než jsem se začetla. Příběh mi trochu připomíná knihy Dana Browna. Ale ten závěr se moc nepodařil.

20.11.2022 3 z 5


Ve znamení zvěrokruhu Ve znamení zvěrokruhu Zuzana Rampichová

Moc mě to nenadchlo. Do poloviny knihy se jen popisují jednotliví lidé, pak autorka opisuje horoskopy z jiné knihy a nakonec vraždy vyřeší ne policajt, ale psycholožka.
Trochu to připomíná Vraždy v kruhu, ale ty jsou o hodně hodně lepší. Do dalších knih této autorky se pouštět nebudu.

18.11.2022 1 z 5


Evangelium Máří Magdalény Evangelium Máří Magdalény Jan Bauer

Trápila jsem se dost dlouho, ale v polovině jsem knihu odložila. Česká Angelika se honí za mužem, kterého předtím nechtěla, a během cesty se stihne rychle zamilovat do jiných mužů. Absolutně mě to nebavilo. Nemám ve zvyku nedočíst knihu, ale tady jsem to prostě nedala.

12.10.2022 odpad!


Sedmnáctka Sedmnáctka Jitka Ludvíková

Méně je někdy více. Zbytečně moc odboček, stále se opakující rodinné problémy detektiva narušovaly plynulý děj. O třetinu méně stránek a kniha by byla zajímavější.

22.08.2022 3 z 5


Bohemia Bohemia Jan Svěrák

Nudná nezajímavá kniha. Vůbec není škoda, že se film nenatočil.

23.07.2022 1 z 5


Láska mluví francouzsky Láska mluví francouzsky Karolína Becková

Škoda, že jsem nečetla komentáře dřív, než jsem si knížku půjčila v knihovně.
První část nezáživná, navíc mě vadil rádoby komentář autorky, druhá část byla o něco lepší. Další knihy číst nebudu. Je to ztráta času.

10.06.2022 1 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Knihou jsem se doslova prokousávala. Nechala jsem se nalákat recenzemi, naštěstí jsem si ji nekoupila, ale půjčila v knihovně. Nevím proč jsou všichni z knihy tak nadšení. Druhý díl mám zarezervovaný, ale zruším to. Nemám vůbec potřebu zjistit, jak to pokračuje.

02.01.2022 1 z 5


Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Dočteno, utrpení skončilo. Kdybych to nečetla kvůli výzvě, tak jsem knihu odložila po přečtení pár stránek. Tohle rozhodně není nic, co by mě zaujalo. Četla jsem Pýchu a předsudek a myslela jsem po přečtení komentářů, že to bude alespoň trochu podobné. Kniha skončí v knihobudce. Třeba se bude někomu líbit, mě by doma jen zbytečně zabírala místo v knihovně.

25.09.2021 1 z 5


Zkrátka se zamilujte Zkrátka se zamilujte Ali Berg

Přečteno. Neurazí ani nenadchne. Nějak si nedokážu představit mladého pohledného muže, který se vyžívá v četbě knih Jane Austenové. V rámci čtenářské výzvy skončí jako darovaná v knihobudce.

04.03.2021 3 z 5