Sedmnáctka

Sedmnáctka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392724/bmid_sedmnactka-dmL-392724.jpg 4 31 14

Pavel Matouš série

1. díl >

Martinu Vaňkovou všichni znají jako hodnou holku ze slušné rodiny, která by jen tak z domova neodešla. Proto je její zmizení pouhý týden po oslavě sedmnáctých narozenin pro všechny šokem. Začíná pátrání a jednou ze stop je sám vyšetřovatel Pavel Matouš z pražské kriminálky, který s Martinou strávil poslední večer. Co se však stalo, si nepamatuje. Až když je nalezeno mrtvé tělo její kamarádky, začíná se Matouš pomalu rozpomínat. Postupně se vynořují další důkazy a on si není jistý, zda tento případ nebude znamenat konec jeho kariéry.... celý text

Přidat komentář

zanekzoltecu
06.03.2024 5 z 5

Špicová bichla vo kocórovi, keré vzal dráhu z kéru, dyž její fotr vykropil hrobku její kamošce. No vona si před tem ještě nechala nasmrkat do flašinetu vod óbršvestky, keré to celý měl za hrbáčkem. A ve finálce zgómnete, jak pravdivá je hláška, že „lež má krátký nohy“. Pět šteren.

čef
09.04.2023 3 z 5

Tak nebudu ošklivej a budu jenom chválit. Čte se to opravdu dobře, čtenář se o žádnou myšlenku nezachytí a stačí, když si na každé stránce přečte jeden odstavec a ví vše. Příběh je to jednoduchý, ale všelikých popisů činnosti našich hrdinů a jejich dumání si užijete do sytosti. Pro chvíle únavy nemůže být nic lepšího.


babystar
31.12.2022 4 z 5

První příběh z detektivní série Pavel Matouš o tom, že i "slušné rodiny" mají svá nepěkná tajemství, natož pak policista, který si léčí trauma z rozvodu alkoholem. Autorka se zaměřuje hodně na duševní život postav, který ovlivnil jejich chování v krizových situacích. Docela mne štvala ta posedlost Matouše jeho bývalou ženou Renatou. V příběhu vystupovalo tolik postav, že jsem pachatele neměla nárok ani odhadnout.

Dany58
22.08.2022 3 z 5

Méně je někdy více. Zbytečně moc odboček, stále se opakující rodinné problémy detektiva narušovaly plynulý děj. O třetinu méně stránek a kniha by byla zajímavější.

evajs.evajsek
11.04.2022 5 z 5

Příjemné čtení, pěkně zamotaný děj. Edici České detektivky mám ráda. Vybírám většinou podle recenzí čtenářů.

jprst
10.03.2021 1 z 5

Moje náhodná volba a špatná trefa, příliš zbytečných odboček, které jen zpomalují děj, tohle mě k dalším knihám moc nenalákalo.

knihomolka1197
03.12.2020 odpad!

bohužel, tohle není můj šálek čaje... kniha se mi špatně četla a vůbec se mi nelíbila.

konicekbily
12.07.2020 3 z 5

Hodně rozvětvený děj je propletený soukromím hlavních postav, dokonce jsem pochopil proč. Nevím ale, zda je to v této knize správné, zda to není na škodu děje. Lepší průměr.

Mychaela
26.10.2019 4 z 5

Docela překvapení a to příjemné! Česká autorka, česká detektivka, české prostředí! Příběh je luxusně zamotaný, děj probíhá na několika frontách. Já popravdě až do posledních pár stránek netušila co a kdo a jak to dopadne... Rozhodně jsem se nenudila. Konec nebyl klasické klišé, to bylo taky fajn!

Lejdus
31.07.2019 4 z 5

Skvele cteni. Poutavy pribeh, obcas az prilis zamotane, ale kniha diky tomu mela spad a byla porad zajimava. Trochu se pripojim ke kritice byvalky hlavni postavy. Nechapu, jak s ni mohl zit, kdyz jej cely zivot jen deptala a stale ji miluje.. cekala jsem na nejaky happy end, ale v tehle detektivce se nekona.

arka53
24.07.2019 3 z 5

Detektivka celkem dobrá.Ale Renaty tam bylo až moc.Už v půlce jsem byla na slova Renata by udělala nebo řekla doslova alergická,bylo to pomalu na každé desáté stránce. Kdyby Matoušovi bylo smutno po dceři pochopím,ale po protivné Renatě to mě už unavovalo.Kdybych nechtěla vědět jak to dopadne asi bych to ani nedočetla.

Iki1
07.07.2019 4 z 5

Třístý svazek v edici Původní česká detektivka mě hodně překvapil rozvětvenou dějovou linkou, jejíž slepé provázky se postupně uzavíraly, takže nezůstalo jako obvykle jen u náznaků. Propracovaný děj ústí v poměrně nečekané rozuzlení, hodně mě nadchla kapitola, ve které se hlavním protagonistou stal policejní pes. Celý děj je nejen propracovaný, ale hlavně uvěřitelný. Myslím, že kniha by si zasloužila díky tomu převedení na film. Je nezvykle rozsáhlá, ale čte se dost dobře. A v porovnání s ostatními edičními tituly obsahuje mizivé množství chyb a překlepů. Jen ta přivlastňovací přídavná jména by měl autorce někdo vysvětlit (Terezy šaty x Tereziny šaty...).

simuiv
05.07.2019

Právě čtu, není to špatné. Jen mi vadí ta zpaskvilená čeština. Konkrétně (ne)používání přídavných jmen přivlastňovacích.

davidurban1973
02.07.2019 4 z 5

Líbilo - více v sekci Recenze.