Prodám manžela... Zn. spěchá

Prodám manžela... Zn. spěchá https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231378/bmid_prodam-manzela-zn-specha-231378.jpg 3 71 26

Athena je špičková manažerka, má vlastní dům, a dokonce si s kolegou pořídí vyhlášenou rybí restauraci. Řekli byste, že vede život snů? Omyl…! V mládí se totiž provdala za Mirka, který si ji vyhlédl kvůli vilce, v níž bydlela s babičkou – a kde hodlal strávit zbytek své existence jako nezaměstnaný, manželkou vyživovaný povaleč. Zpočátku Athena manželovi věřila a ochotně ho podporovala, ale když ji začal podvádět, začalo se jí takové soužití zajídat. První nevěru ještě odpustila, ale ty další… ty jí otevřely oči. Babička, která Mirka hned odhadla jako lovce věna, měla pravdu. Jakmile se však Athena Mirkovi zmínila o rozvodu, vysmál se jí do očí...Athena odjíždí do Itálie pro inspiraci v podobě nových receptů pro svou restauraci a zde potkává charismatického Itala Pavla,do kterého se zamiluje.... celý text

Přidat komentář

Dany58
23.05.2023 1 z 5

Tak nevím co to mělo být. Kuchařka, cestopis nebo slaďák? Už to jméno hlavní postavy je dost divné Athena. V 80. letech by asi těžko rodičům matrika povolila takové jméno. Soupisy jídel jsem ani nečetla, bylo to nezajímavé. Tak třetí kniha od téhlé autorky mě konečně přesvědčila, že tudy cesta nevede a musím si v knihovně dávat větší pozor, co si vybírám.

Marcik7
22.05.2023 2 z 5

Tohle byl tak trochu cestopis, trochu červená knihovna a taky soupis jídel na imaginárním jídelníčku. Příběh Atheny přitažený za vlasy, body za happy-end to poněkud vyspravily.


tess.de.veles
21.02.2023

Jako kdyby to napsala "prostoducha nanynka"...Ach jo...Kvantita poctu publikovanych knih zase jednou vyhrava na plne care nad kvalitou.... :-(

laura
15.11.2021 1 z 5

Za mě jedna z těch slabších. Děj nula nula nic, spousta vaření, všichni úžasní, láska na první pohled, a na ten druhý - no, to si raději přečtěte sami ;)

Tohle je zkrátka mimo dosah reality :)

Podruhé (kvůli hodnocení na databázi) a naposledy.

milena9798
08.04.2021

Pohádka pro dospělé, naivní, dočetla jsem, ale víc se k této autorce nevrátím

Kerberos
19.12.2020 3 z 5

Chtěla jsem si oddechnout v předvánočním shonu,tak jsem se navnadila na dobrá jídla,ale jinak pohádka se šťastným koncem.

Radka1911
22.09.2020 4 z 5

Měla jsem představu že si chci přečíst absolutně jednoduchou oddechovku, a tato knížka mi to stoprocentně splnila. Cestování po Itálii, jídlo, recepty, děj skutečně šílená pohádka. Z knížky mám dost příjemný pocit - čtete, čtete, nad ničím se nezamýšlíte... ač podivné, nudné to není. Chtělo se mi číst něco jednoduchého , tento ženský román to dokonale splňuje.
(díky koronaviru jsem letos nebyla na obvyklé dovolené a románek mě do slunné Itálie tak trochu přenesl). Čtivě napsané.

veronika9761
15.08.2020 3 z 5

Klasicka kucharska oddechovka.

cori
01.12.2019 2 z 5

Pohádka o podváděné Atheně s vyžírkou na krku, která jakmile vyjede do zahraničí, se promění ze šedé myšky v šikdámu, kterou si hned všichni zvou do domu a hostí ji v restauracích. Nemusí řešit peníze, bydlí v nóbl hotelích, navštěvuje drahé restaurace a jejím jediným problémem je manžel, který zažívá perné chvilky ze strany Atheniných kamarádek a přátel. Nudné bylo číst, co všechno si Athena objednala k jídlu i popis přípravy svíčkové na 2 stránky. V podstatě na jedno brdo jako knížka Čiň manželu dobře.... - jediný rozdíl v destinacích, tam hlavní hrdinka odjela hledat štěstí do Francie, tady do Itálie.

JancaMia
15.08.2019 4 z 5

Krásné pohodové čtení i ten konec.

Jirulka
12.08.2019 3 z 5

Příjemná oddechovka

zdenaR
07.05.2019 4 z 5

Líbila se mi více než předchozí (Čiň manželu dobře-peklem se ti odmění) - opět velmi čtivé.
Příjemná oddechovka, zaujala mě i obsahem.
Tak budu pokračovat další knihou.
Mimochodem, dost dobré názvy :-)))

Aknel26
25.02.2019 2 z 5

Vzhledem k tomu, že část děje je umístěna do restaurace a část do Itálie, kam jede hlavní hrdinka sbírat recepty (které jí šéfkuchaři s radostí poskytují - přitom mám dojem, že zvlášť staré rodinné recepty si každý střeží jako oko v hlavě), mohla autorka svou kuchařskou vášeň nechat propuknout naplno. Dějová linka je dost chatrná a slouží spíš jako záminka pro přehlídku nejen těch skvělých pokrmů, které všichni bryskně připravují a s nadšením konzumují (a nad nimiž se čtenářům sbíhají sliny), ale také všech úspěšných, sebevědomých, finance neřešících a sluníčkářských postav. Tedy až na toho mizeru manžela.
A ještě Athena... no potěš!

hadenka
27.09.2018

Kniha se mi moc líbila, bezva oddechovka,nenáročné počtení,za mě doporučujji.

dasvos
15.05.2018 3 z 5

Taková lehká oddechovka. Děj se točí pořád kolem jídla, snad mohu knihu zařadit do čtenářské výzvy na téma - kniha o jídle.

megan35
16.01.2018 2 z 5

Prostě červená knihovna a od toho se všechno odvíjí...na mě moc přeslazené a dokonalé.

medlovice
25.02.2017 1 z 5

Asi bych napsala negativní komentář kdybych po třech dnech nepochopila, že tohle je harlekýnka dnešní doby. A po přečtení komentáře od Domina už nemám co dodat protože tak výstižně to nenapíšu. Hezký obal.

moonula
05.02.2017 5 z 5

Knížka příjemná...
Sice moc jídla a vaření,všichni dokonalí v gastronomii,všichni gurmáni,ale co.... Inspirace na nové kulinářství u sporáku bylo..
Při čtení jsem díky tomu přibrala 5 kilo na váze.. :-)
Hodnotím snahu,obálku i to,že je to naše česká spisovatelka a ty se musí podporovat..

mariva
06.10.2016 3 z 5

Oddechová nenáročná četba, ale na můj vkus tentokrát příliš mnoho textu o jídle, i když určitě strašně dobrém, řada receptů a také až moc turistických informací. Itálii mám ráda a italská jídla taky, jen u beletrie očekávám trochu víc děje. Navíc se mi zdá, že knížky autorka píše podle určité šablony - každá hlavní hrdinka je výborná kuchařka a má nejméně 4 velmi dobré přítelkyně, které jsou jí oporou v těžkých chvílích i se svými manžely a dětmi. Ale potřebovala jsem něco oddechového a v tom kniha svůj účel splnila.

Veverkaa
29.08.2016 4 z 5

Relaxační čtení, u kterého čtenář nemusí moc přemýšlet.