Covid2020 Covid2020 komentáře u knih

☰ menu

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

Verneovky se mně jeví oproti dnešním scifi snázeji pochopitelné a čtivé pro děti i dospělé než dnešní překombinované a za vlasy přitažené scifi s mnoha válčícími vesmírnými koráby řízené stylem spojka, brzda, plyn atd.

14.09.2023


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Stávající společenský systém degeneruje čím dál víc děti i dospělé. Je to diky všeobecné pandemii morálky a tržnímu hospodářství. Rodiče nepředávají dětem víru v Boha a Desatero. Mně to bylo rodiči předané včetně výuky náboženství ve škole. Měl jsem problémy s alkoholem a po nástupu do léčebny jsem si za 14 dní uvědomil že Kristus vzal na sebe všechny hříchy světa. Já jsem alkoholizmus sváděl na okolí, rodinu atd. Uvědomil jsem si že za všechny moje problémy si můžu sám. V tom okamžiku jsem byl vyléčený a od té doby jsem nevypol ani kapku. Výuka náboženství a tím morálky je masově odmítané. Tím se rozpadá celá společnost.
Čteme nejen proto že se nám kniha líbí, ale také proto že nám kniha něco dává. AMEN
Kromě o je kniha psaná kostrbatým ameickým popisným stylem který se mně nelíbí.
Dokáže to někdo okomentovat?
Poznámka k liberání výchově-nedávno děcka na výletě vylezla na rozhlednu na vlastní nebezpečí kde byly povolené 4 osoby. Vylezlo jich tam 15 a děti se propadly do hloubky 4m a zranily se.

30.07.2023


Daleká cesta za domovem Daleká cesta za domovem Richard Adams

Moje partnerka se pustila do čtení knihy a když jsem to jen omrkl řekl jsem co to čteš za blbost. Pak mně o tom něco řekla a zjistil jsem že je to úžasná kniha. Žádný příběh z historie, žádná detektivka atp.
Hodnota knihy tkví v tom že působí velmi pozitivně na psychiku, zahání stres atp. Příběh většinou probíhá podle představ čtenáře,nakonec vždy dobře dopadne a to je balzám na lidskou duši. Je to něco jako nervák Harry Poter, ale mnohem klidnější a čtivější. Knihu hodnotím velmi pozitivně.

04.06.2023


Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Také jsem hrával jako dítě na okarínu a dnes v pokročilejším věku si ji asi koupím aby mně inicializovala uspané mozkové buňky mých dřívějších lásek. Havlíček je emoční genius.
Kniha má nedostatek. Nedokáže přenést krásné písničky, které děvčata při vyjížďkách zpívala. Už jsem nakoukl do knihy a zdá se to být také velmi dobré. Četba předpokládá u čtenáře větší emoční inteligenci aby si na četbě pořádně pošmákl. A pak to stojí za přečtení.
Viděl jsem nedávno film, který dokáže lépe přenášek emoční složku než kniha. Můj nikdy nedohnaný emoční deficit z útlého věku takový příběh potřeboval. A podobné příběhy se v mém životě mnohokrát opakovaly. Dnešní systém hop na krávu a už je tele je hnusný. Sex dokáže každý primitiv.
Kteří autoři píší podobně vypjatým emočním stylem?

22.12.2022


Haiku: Cesta ze stresu Haiku: Cesta ze stresu Radkin Honzák

(SPOILER) Na cestu ze stresu vymysleli křesťané již dávno recept. Smířit se s čímkoliv tím, že všechno, dobré i špatné je vůle Boží. Je to nastavení mysli (mindset). Pán Bůh dal, Pán Bůh vzal. Odzkoušené osobně, funguje stoprocentně. Ateisté můžou chodit k různým placeným poradcům a mindseťákům do kurzů. Farář mindsetoval z kazatelny své ovečky každou neděli z kazatelny. Lid se houfně zateizoval a plácá se ve stresu.

10.10.2022


Vzdáleným nablízku – Vášeň a trpělivost v setkání víry s nevírou Vzdáleným nablízku – Vášeň a trpělivost v setkání víry s nevírou Tomáš Halík

Proč to vysvětlovat složitě, když to jde jednoduše.
Víra v Boha znamená akceptace fyzikálních vesmírných zákonů, což pro přežití platí pro ateisty i věřící. Nadstavba Desatero je Boží mindset seslaný Bohem lidem. Je to soubor pravidel pro přežití ve společnosti. Toto nastavení mysli dnes většina lidí neakceptuje a lidstvo postupně kolabuje.
Duchovní jsou manažeři Boha, kteří se snaží lidem nastavit mysl tak, aby společnost doře fungovala.

28.09.2022


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Knihu jsem nepřečetl colou, jen jsem ji prolistoval. Nedivím se že má přes 600 pochvalných komentářů. Styl psaní knihy je jedinečný, asi nemá nikde u nikoho obdobu. Vstoupíte do široké dravé řeky a máte problém se z ní dostat ven, protože vás vždy strhne zpět. Na každém řádku je něco poutavého a musíte číst dál. Má to trochu nádech neodolatelného bulváru a vlezlosti. A starý Egypt je velmi lákavý. Nemusím knihu doporučovat, doporučuje se sama. Až budu mít čas a náladu určitě si Sinuheta přečtu. Chyby z historického pohledu nevnímám, protože knihu beru především jako vhdodný protistresový zážtek.

06.03.2022


Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8 Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8 Rudolf Pecinovský

Knihy o programování atd. jsou výborné proti alzheimeru. Beletrie, třeba detektivky mně příliš netáhnou, Nejsem programátor, ale snažím se o tom něco dozvědět. Python 3 byl k dnešku 14.7.2022 mnohokrát převerzovaný. Pro mně vyhovuje papírová a elektronická kniha současně, kde se dá vyhledávat, vracet se a nakukovat do papírové knihy. Prohlížím různé videokurzy a dosáhl jem toho že jsem Python spustil a naprogramoval jsem kolik je 2+3 a výsledek se vypsal na displej. Je to jako bych vyřešil detektivku. Programovací jazyky dělají to že s pomocí příkazů podobných slovům v anglčtině pošlou do procesoru strojový kód příslušného procesoru ať se používá jakýkoliv programovací jazyk. A vhodně volenýni příkazy a daty vznikne nějaký program.
Programátory považuji za umělce na mnohem vyšší úrovně než spisovatelé atp. Spisovatel může plácnout do knihy cokoliv a nic se neděje. Programátor nenapíše jediný středník atp. a program nefunguje.
Pro základní orientaci o Pythonu a programování vůbec je vhodné stáhnout zdarma knihu Pyton 2. Je to velice zajímavé čtení.

14.02.2022


Osm smrtelných hříchů Osm smrtelných hříchů Konrad Lorenz

O co inteligentnější a životaschopnější jsou zvířata oproti člověku. Žádný z popisovaných sebedestrukčních hříchů jim nehrozí. Člověk se programátorovi nějak nepovedl.

02.05.2021


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Autor vypátral 5 jazyků lásky, ale ještě něco scházelo pro zapeklité případy. 6tý jazyk je "když je nouze nejvyšší je Boží pomoc nejbližší". Z inteligentního autora se stal studiem Bible křesťan.

22.03.2021


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Autora knihy bych doplnil o šestý jazyk lásky. Vždy pochválit jídlo které partner uvaří. Láska přece prochází žaludkem. Pro zachování lásky sníst cokoliv bez reptání. Pro lásku se musí něco někdy vytrpět.

21.03.2021


To nejlepší z Komenského: Obecné porady o nápravě věcí lidských To nejlepší z Komenského: Obecné porady o nápravě věcí lidských Jan Hábl

Nemám slova na to abych ocenil genialitu autora a jeho díla. Nic takového na světě neexistuje.

21.11.2020 5 z 5