Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8

Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426043/bmid_python-kompletni-prirucka-jazyka-pr-DgU-426043.jpg 4 2 2

Python vznikl jako jazyk, který měl laikům usnadnit vstup do světa programování a umožnit jim s co nejmenším úsilím vytvářet jednoduché programy. Jeho obliba rostla – a spolu s ní rostly i požadavky na rozšíření jeho schopností. Tato publikace (na rozdíl od většiny učebnic, které zůstávají jen u výkladu základních možností) podrobně probírá jazyk Python a jeho možnosti včetně těch, na něž v jiných knihách již nezbývá místo. Snaží se představit jazyk hlouběji, aby uživatelé našli potřebné informace i v okamžiku, kdy začnou své původně jednoduché programy zdokonalovat a budou se potřebovat seznámit s konstrukcemi, které jim usnadní další vylepšování jejich dítek. Kniha je koncipována tak, aby mohla zpočátku sloužit jako učebnice a později jako referenční příručka. Tím, že se soustředí především na výklad jazyka, může vše vysvětlit podrobněji a do větší hloubky, než je v učebnicích zvykem. Veškerý výklad je prokládán příklady, na nichž jsou demonstrovány probírané konstrukce a rysy jazyka. Tyto příklady jsou k dispozici ke stažení na webových stránkách nakladatele.... celý text

Přidat komentář

Covid2020
14.02.2022

Knihy o programování atd. jsou výborné proti alzheimeru. Beletrie, třeba detektivky mně příliš netáhnou, Nejsem programátor, ale snažím se o tom něco dozvědět. Python 3 byl k dnešku 14.7.2022 mnohokrát převerzovaný. Pro mně vyhovuje papírová a elektronická kniha současně, kde se dá vyhledávat, vracet se a nakukovat do papírové knihy. Prohlížím různé videokurzy a dosáhl jem toho že jsem Python spustil a naprogramoval jsem kolik je 2+3 a výsledek se vypsal na displej. Je to jako bych vyřešil detektivku. Programovací jazyky dělají to že s pomocí příkazů podobných slovům v anglčtině pošlou do procesoru strojový kód příslušného procesoru ať se používá jakýkoliv programovací jazyk. A vhodně volenýni příkazy a daty vznikne nějaký program.
Programátory považuji za umělce na mnohem vyšší úrovně než spisovatelé atp. Spisovatel může plácnout do knihy cokoliv a nic se neděje. Programátor nenapíše jediný středník atp. a program nefunguje.
Pro základní orientaci o Pythonu a programování vůbec je vhodné stáhnout zdarma knihu Pyton 2. Je to velice zajímavé čtení.

hanpari
08.09.2020 2 z 5

Tak nevím jak hodnotit a neurazit. Naprosto chápu nadlidský úkol jak psát česky o programovacích jazycích, když terminologie nemá žádné ustálené překlady v češtině, ale v tomto případě může být méně více.
Vzhledem k tomu, že Python znám, věděl jsem o čem pan Pecinovský píše. Ale že bych chtěl jeho knihu doporučit začátečníkům, bohužel ne.
Mnohem starší Python 3 od M. Summerfielda působí přirozeněji než toto. I počin nic.cz a jejich Ponorme se do Pythonu na mne působilo lépe než toto.
Například způsob jak autor vysvětlil mroží operátor := mne nepřesvědčil o výrazném porozumění problematice.
Jako referenční příručku bych knihu sotva koupil.


Štítky knihy

programování počítače Python (programovací jazyk)

Autorovy další knížky

Rudolf Pecinovský
česká, 1954
2007  71%Návrhové vzory
2009  80%Myslíme objektově v jazyku Java
2020  80%Začínáme programovat v jazyku Python
2019  70%Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8
1995  80%WinText602 v.3.0

Kniha Python - Kompletní příručka jazyka pro verzi 3.8 je v

Přečtených2x
Knihotéce1x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x