CarollDashie CarollDashie komentáře u knih

☰ menu

Touha Touha Tracy Wolff

Zase jsem se nechala nalákat na skvělé hodnocení českých bookstagramerů, ale bohužel je to za mne jeden velký krok mimo.
Hlavní postavy: Grace je dost naivní holka, která na to, že ji umřeli rodiče, zapomene v momentě, co se zamiluje do Jaxona. Jaxon je ten sexy badboy s tím, že moc velkou hloubku nemá. Macy nemá vůbec žádnou osobnost a od půlky knihy tam ani není. Strýc Grace (už si opravdu nepamatuju jak se jmenuje ~ a nějak mi to nevadí, že jsem to zapomněla), který je ředitel akademie, neřekne Grace, kam se ve skutečnosti dostala a že by si mohla dávat větší pozor. Zároveň na to, že je dospělý člověk a ředitelem poslouchá náctiletého hezounka? Proč by to dospělý člověk vůbec dělal?
Děj knihy nic moc, posledních 100 stran se konečně něco děje, ale není to nic moc úžasného.
Spousta lidí tuto knihu srovnává se Stmíváním, ale toto se nemůže označovat ani jako parodie.

Do databáze knih dávám 2*, jen z důvodu, že podle recenzí vím, že tato kniha má spoustu příznivců a nechci ji dávat odpad/1* abych nakazila průměr. Ale jinak bych dala 0,5*. Toto už nikdy víc.

20.01.2024 2 z 5


Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Tak tohle byla fakt jízda. Jennette jsem znala jen ze seriálu iCarly, na který jsem se dívala jako malá. Je až šokující, jak nezdravý vztah matky s dcerou dokáže zničit celou psychiku.

Musím říct, že kniha byla opravdu čtivá, občas se ale vyskytují pravopisné chybky. Jsem ráda, že zakončuji rok 2023 s knížkou, které jsem dala 5 hvězd.

31.12.2023 5 z 5


Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Malý Gatsby a Carmen z Chodoriva Michal Viewegh

Jednohubka, kterou přečtěte za chvilku.
Pokud čekáte nové “Báječná léta pod psa nebo “Účastníky zájezdu tuhle knihu raději nečtěte.

22.12.2023 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Po 3 letech jsem se vrátila k znovu přečtení této knihy (původně jsem ji četla ve slovenštině, tentokrát v angličtině) a musím říct, že i když jsem si pamatovala děj tak mě kniha opět dostala.
Hořkosladký, čtivý příběh o fiktivní americké herečce. Evelyn popisuje svůj milostný život a nekonečnou lásku k různým lidem a své dceři. V poslední části knihy jsem brečela asi 30 stran v kuse. Pokud si Evelyn oblíbíte a budete s ní soucítit, slzám se neubráníte.

Jednoznačně nejlepší kniha autorky.

18.11.2023


Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Jedná se o opravdu skvělou fantasy s mytologickými prvky. Místy, mi kniha opravdu přišla dost strašidelná. Škoda, že konec byl v podstatě nedokončený a nedozvěděli jsme se, jak to tedy celé skončilo (takto otevřené konce u jednodílných knih nemám ráda). Kniha se čte velmi svižně, rozdělení kapitol do nocí mi přišlo dobré. Líbilo se mi použití nářečí. A o krásné obálce snad nemusí být ani řec.

Nechápu, že mi tato kniha ležela 3 roky v knihovně bez povšimnutí. Mohu doporučit.

23.10.2023 4 z 5


Žaloba Žaloba Bandi

Jedná se o téma, které nelze hodnotit hvězdičkami proto hodnocení této knihy vychází pouze ohledně stylu psaní. Dle mého názoru se kniha nečetla dobře. Dělalo mi problém udržet pozornost, některé pasáže jsem četla víckrát abych vůbec pochopila co se tam děje.
Už mám za sebou přečtený více knížek s opravdovými příběhy z Severní Korei a bohužel tato se neřadí mezi ty, které bych doporučovala člověku, který o životu v Severní Korei skoro nic neví.

14.10.2023 3 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Taková typická Brindzovka. Velký skvost od toho nečekejte, ale kniha se čte dobře. Krátké kapitoly, spousta dialogů, úhel pohledu od více osob.

Kdo je vrah Vám bude jasné hned u první kapitoly s jeho úhlem pohledu a autor se Vás ani nebude snažit zmást. Pokud máte rádi knihy, kdy do poslední chvíle nevíte, kdo je vrahem, tak tato kniha nebude pro Vás.

Za mne je to spíše 3,75 hvězdiček z 5 a zase si dám od Eričiných případů nejméně na půl roku klid.

06.10.2023 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Romantika jak má být. Žádný velký zvrat v této knize nečekejte. Jak kniha dopadne vám bude jasné hned po prvních kapitolách.
Knihy Romantické útěky beru jako letní oddechové knihy, tudíž Pekárna splnila mé očekávání. Krátké, svižné a čtivé kapitoly, milý děj. Co víc si od romantických knížek přát.

01.10.2023 5 z 5


Slavné pražské mordy Slavné pražské mordy Jitka Kačánová

Kniha je hlavně určena pro někoho, kdo o pražských vraždách nic neví. Každý případ je rozepsán na zhruba 5 stránek, takže pokud o daném případu něco víte, nic nového se nedozvíte. Velkým plusem jsou fotografie.

23.09.2023 4 z 5


Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Nejsem úplně primární cílovka téhle knihy, ale musím uznat, že mi sedla. Kniha má krátké kapitoly se svižným dějem a sympatické postavy. Jedná se o feel good LGBT+ romantickou fantasy se specifickým humorem. Také mi přišlo zábavné vyjadřování vypravěče/hlavní postavy, které bylo dost hovorové a “od rány. Chápu, že tato kniha nemusí všem sednout, ovšem já nemůžu jinak než doporučit.

22.09.2023 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Za mne velký průměr. Nebrala bych to jako pokračování Harryho Pottera, spíš jako fan fikci. Čte se to rychle, děj má spád. Měla jsem trochu větší očekávání, takže jsem byla spíše zklamaná.

18.09.2023 3 z 5


Ti, kterým se narodíš Ti, kterým se narodíš Alžběta Bublanová

První příběh je velmi vtipný a čtivý. Druhý příběh mě moc nenadchnul a poslední je takový průměrný. Asi jsem čekala po prvním příběhu víc, než skutečně bylo napsáno. Celkově bych knihu označila jako průměrnou, ovšem hodně čtivou. Líbí se mi lehké propletení mezi všemi příběhy, i když se každý odehrává v jiné časové době.

18.09.2023 3 z 5


Křehká struna Křehká struna Filip Staněk

Podle hodnocení jsem nečekala žádný skvost, ale musím uznat, že mě kniha vtáhla už po první povídce. Některé povídky jsou trošku slabší, ovšem celkový dojem z knihy jako takové hodnotím velmi kladně! Knihu jsem přečetla za jeden den, nedala se odložit.

18.09.2023 4 z 5


Vypůjčená minulost Vypůjčená minulost Naďa Pischová

Kniha byla velkým zklamáním. Podle anotace jsem čekala, že se hlavní hrdinka bude více hrabat v matčině minulosti. Děj se mi zdál plytký, chování hlavní hrdinky nelogické a pohled na bohaté lidi nerealistický. Kniha má velký plus akorát svoji hezkou obálkou a čtivostí.

17.09.2023 2 z 5