Křehká struna

Křehká struna https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451364/bmid_krehka-struna-P2X-451364.jpg 3 29 8

Choreograf Lukáš odletí těsně před celostátní karanténou do Monaka, kde zažije divoké milostné dobrodružství, ale i existenciální krizi. Klára se čerstvě dostává z rozchodu, herečka Eva si naopak prochází zakázanou láskou, která se zdá být předem prohraným bojem. A Matěj se při obyčejné cestě na seminář nečekaně ocitne uprostřed zvrácené hry jako vystřižené z Kafkova románu, kde je v sázce sám život… Povídky Filipa Staňka jsou místy až bolestně současným čtením, které společnost nevidí vždy v lichotivém světle, zároveň jsou plné humoru, tajemna i lehké erotiky – kombinace, která z debutu mladého autora činí téměř návykovou záležitost.... celý text

Přidat komentář

helenkan
12.12.2023 3 z 5

Jak to tak bývá, některá povídka se líbí víc jiná míň.

CarollDashie
18.09.2023 4 z 5

Podle hodnocení jsem nečekala žádný skvost, ale musím uznat, že mě kniha vtáhla už po první povídce. Některé povídky jsou trošku slabší, ovšem celkový dojem z knihy jako takové hodnotím velmi kladně! Knihu jsem přečetla za jeden den, nedala se odložit.


katerina3633
15.08.2022 4 z 5

Musím říct, že mně kniha sedla, nemohla jsem ji odložit. První povídka měla opravdu trošku nádech knih Houellebecqa a po přečtení první povídky jsem tedy musela pokračovat. Ze jedno odpoledne dočteno a musím říct, že v knize nebyla ani jedna povídka, která by mě vyložena nebavila, každá měla něco do sebe.

DámaMáma
04.06.2021 4 z 5

To vůbec není špatná prvotina…
Některé povídky mě dokonce vysloveně nadchly a pohltily! “Konkurz” - pecka!!!

Hakl54
22.02.2021 4 z 5

První povídka se mi nelíbila a do dalších se mi moc nechtělo, avšak s dalším čtením mě zcela pohltily a některé super (Řidič, Konkurz...).

TajemnýSmrad
07.02.2021 3 z 5

Kniha není špatná, jenže místo postupné gradace příběhů postupně bohužel upadá. Po první kapitole jsem si říkal: "Super, konečně něco soudobého, zábavného s nádechem erotiky." Dokonce jsem se už viděl, jak dávám pět hvězdiček.
Jenže s dalšími povídkami jsme si říkal, že to je slabší a dám "jen" čtyři hvězdy, pak jsem si říkal, že by bylo fajn, aby tu byly půl hvězdy a já mohl dát tři a půl...
No a končím na třech a možná je dobře, že knížka nepokračovala, protože se z ní pozvolna vytrácela nápaditost, atmosféra i erotika a další dvě kapitoly by možná vzaly další hvězdu z mého hodnocení.

SoňaKajzrová
27.12.2020 4 z 5

Vztahy jsou jistě klíčovou záležitostí našich životů a pro mě jsou velmi vzácné přátelské vztahy. Několikrát jsem už měla možnost číst knihu nebo od někoho z mých přátel a vždycky to pro mě bylo vlastně dobrodružství. V případě knížky "Křehká struna" nepatřím určitě mezi nezaujaté čtenáře. Filipa si velmi vážím nejen jako výborného tanečníka a lektora, ale i pro jeho životní moudrost. Při četbě knihy jsem velmi pozitivně vnímala jeho ryzí rukopis. Je to velmi odvážný mladý muž, který nám (nejen třicátníkům) nastavil svými povídkami zrcadlo, málo kdo z nás si chceme uvědomit, jak moc jsme v našich životech vedeni pudy a též se bojíme našich stinným stran. Je na nás, jaké priority si v životě zvolíme a po dočtení této knížky je možná mnohem jednoduší si je objektivně zhodnotit. Děkuji mnohokrát spisovateli Filipu Staňkovi.

katchamccall
20.10.2020 5 z 5

Nemůžu jinak než dát plný počet. Od knížky jsem nic neočekávala. Vlastně jo... že ji ani nedočtu:). Těch necelých 200 stránek jsem dala během 24 hodin i s pracovním nasazením a nelituju.
Jako celek? Z knihy cáká testosteron na kilometry, ale neuvěřitelně mě to bavilo. A ... každá povídka mi tak nějak otevřela oči. Připomněla, co bylo dlouho zapomenuto.

"Tělo máte jen na chvilku, s tím, čemu spolu říkáme duše, budete však muset vydržet i po smrti. Duše nasaje, čím se za života obklopíte, a jen to vám zůstane napořád."

Autorovy knížky

Filip Staněk
česká, 1989
2020  62%Křehká struna