Beruš09 Beruš09 komentáře u knih

☰ menu

Gejša Gejša Arthur Golden

Krásná knížka o tom jak se dívka postupem času stává Gejšou a jaké jsou to útrpy v této roli. Kniha mě i přiučila věci, které si pamatuju dodneška. Určitě mohu jen doporučovat.

16.03.2021 5 z 5


Denník Anny Frankovej Denník Anny Frankovej Anne Frank

Ze mě super kniha k maturitě. Lehká četba, jejímž obsahem je deník od 13leté Anny, které vypráví o své lásce, vztahy mezi rodinou, život Žida a mnohem další.

16.03.2021 5 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Kniha se mi úplně nezdá bezradná ale ani fantastická. Jelikož jsem velký obdivovatel série Dvůr, tak mi kniha přišla jako okopírovaná. Rodina stejná, stejné koníčky hlavní hrdinky,... přišlo mi to stejné, což je škoda...

14.03.2021 1 z 5


Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Za mě super. Dlouho jsem se tak skvěle nezačetla do knihy, jako je tato. Moc hezký nápad a moc hezky zpracovaný. Možná bych tam přidala více romantických chvilek s Lou a Reidem, takové to škádlení není vůbec na škodu. Líbilo se mi, že autorka necpala všude sprostá slova. Zezačátku mi přišla, že jich je tam moc ale potom to bylo tak akorát. Vtipné scénky tak nechyběla a drzost Lou mě hodně bavila. Začátek knížky nebyl vůbec protáhlý, nudný nebo podobné záporné vlastnosti. Rozvíjel se v začátku toho velkého dějství a všechno mělo svůj čas, zároveň to autorka napsala tak moc hezky, že se zase nemusela čekat dlouho dobu a nic nebylo uspěchané.

14.03.2021 5 z 5


Kráska a netvor Kráska a netvor Alexander Stainforth (p)

NEUVĚŘITELNÉ! Tak úžasnou knížku jsem dlouho nečetla. Ze začátku jsem si říkala, že to bude určitě on, potom zase že teďka bude část, kde se budou jenom sbližovat a najednou BUM. Jako určitě super, doporučuji knížku a určitě se vrhnu na další knihy z této série.

25.02.2021 5 z 5


Alenka v říši zombií Alenka v říši zombií Gena Showalter

Kniha se mi moc líbila, bylo to něco jiného než ostatní. Musím říct, že to byl vynikající, vymyšlený a hlavně napínavý děj. Autorka, podle mého, sice nedokázala tolik popsat vedlejší postavy a prostředí jako jiné, ale určitě s kapkou představivosti se zvládlo.

24.02.2021 4 z 5


Píseň zimy Píseň zimy S. Jae-Jones

Těšila jsem se na strhující fantasy příběh, který mě vtáhne do děje a budu jím okouzlená svoji představivostí a autorčiným popisováním. I když vím, že kniha by se neměla soudit podle obalu, kniha mě hlavně zaujala podle kouzelného a tajemného obalu. Po přečtení komentářů , jsem byla lehce zmatená jestli byl dobrý nápad si knihu kupovat. Řekla jsem si, že jsem četla ale spoustu knih s špatnými recenzemi, a byli dobré. Bohužel tato kniha mě vůbec nevtáhla do děje, byla hodně matoucí a ztrácela jsem se. V půlce knihy jsem přestala číst protože mě nebavila. Byla jsem zklamaná, protože nápad na děj byl zajímavý ale všechno se semlelo najednou a nebylo to napínavé....... někdy až nudné.

24.02.2021 1 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Autorka mě dokázala vtáhnout do děje už jenom jejím popisem. Nádherně popisuje pocity, prostředí a vzhled postav. Za mě ÚŽÁSNÉ!

04.01.2021 5 z 5