barush_books barush_books komentáře u knih

☰ menu

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Naprosto užitá knížka, kdy mě její konec naprosto roztrhal zevnitř. Čekala jsem dost, všechny drobečky byli fakt dobře uschované a dá se hezky určit kam je jimi mířeno. Ale na konec jsem připravená nebyla - ne pokud se jedná o jednu blízkou osobu Xadenovi a později i Violet.
Veliké au, ale naprosto doporučuji. Taky bych zde nazvedla, že to NENÍ romantasy, ale jedná se o politické fantasy s výraznější romantickou linkou.

05.04.2024 5 z 5


Proměněna za soumraku Proměněna za soumraku C. C. Hunter (p)

(SPOILER) Lehce začínám mít problém prokousat se první třetinou knihy. Za mě první třetina lehce nezáživná.
Znovu mě irituje Kylie, která neví zda Lucas nebo Derek (fandím Derekovi). Zjistila jsem, že si to absolutně vůbec nepamatuji - četla jsem na základce, když to vycházelo.
Ellie jsem v lásce neměla, ale nějak mi přirostla k srdci. Dalo se očekávat, že tam dlouho nebude, ale samotná smrt byla lehce děsivá. Co se týče zrzka Roberta tak jsem si ho oblíbila až mi bylo líto, že ho zabil. Neskutečně - za mě lepší volba než Derek nebo Lucas, ale... Chápeme.
Měla jsem strašný infarkt, když Burnett dostal infarkt a brečela jsem, když se vyhýbal Holiday (naopak jsem se smála, když je Kylie načapal se líbat). Pořád doufám, že ti dva spolu budou. Burnetta mám díl od dílu raději, neskutečně.
CElkové hodnocení 4/5 protože se mi první třetina vážně vlekla a chvílemi jsem měla problém udržet pozornost (možná tím, že jsem byla v práci, když jsem to četla - ale!)
Stále něco co stojí za váš čas - mít opravdu volný den a nic nedělat tak je to jednohubka. DOPORUČUJI

24.03.2024 4 z 5


Bodyguardka Bodyguardka Katherine Center

(SPOILER) Četla jsem jak v angličtině, tak v češtině - chvílemi překlad ztrácel kouzlo, ale je pravda, že celkový překlad je velmi povedený.
Těšila jsem se na její vydání strašně moc a ještě předtím si rozečetla anglickou (sama si chci zlepšovat angličtinu a tohle se krásně hodilo).
Předstírané vztahy, slavný herec, bláznivá stalkerka, a workoholička, která je posedlá svou prací, že snad ani nezná lásku? Tak bych to řekla s dodatkem - krásné odlehčená nevinná romantika!
Knížka o workoholičce, která je plně oddáno své práci a svému postavení. Udělá všechno o co ji klient požádá, je výborná ve své práci, jedna z nejlepší. Po smrti její matky si začíná uvědomovat jaký život vlastně vede a že to není tak zcela to, co by si přála.
Kartami ji zamíchá i její ex přítel Bobby (Robby - vážně ho nebudete mít rádi), který ji hned na začátku dá kopačky. Hannah přijde o zakázku v Madridu, kam za ní letí její nejlepší kamarádka spolu s jejím, již, bývalým. Jak tohle chodí známe všichni a mezi Taylor a Bobbym se něco stane.
Nový klient, Jack Stapleton, je herec, který je už nějakou dobu v ústraní, ale vrací se do rodného města, protože jeho mamka onemocněla rakovinou. Hanna se stává hlavní bodyguardkou a pobaví Vás jejich propojení hned ze začátku, kdy s ním práskne o zem v moment, kdy chce, aby mu předvedla co "tak malá a křehká" žena dovede.
I přes všechnu profesionalitu je na Hanně vidět, že má Jacka ráda a má svou iluzi o tom jaký je. V moment, kdy Jackova máma chce, aby se Jack s jeho přítelkyní Hannou, jak ji představil rodičům, přistěhovali do Díkuvzdání k nim na ranč se všechno začíná motat.
Předstírat vztah před jeho rodiči ji přijde strašné, ale pro klienta udělá cokoli. Osobně jsem byla naštvaná, když OPRAVDU Hanna spala na zemi a ne s Jackem v posteli, ale bylo to kouzelné.
Cesta jakou si k sobě postupně najdou je strašně hezky vyobrazena. Jak se sbližují a jak mu na ní záleží, i když všechno máme jen z pohledu Hanny. Práce spojená s dovolenou na ranči a pár hroty, kdy hned na začátku - ještě před odjezdem na farmu - Hanna vidí líbat se Taylor a Bobbyho, natož se s ní pak Bobby rozejde a ona to těžce nese. Bláznivé dopisy od stalkerky, posprejovaný dům a akty. (Včetně svetru s velmi detailním portrétenem Jacka.)
Všechno má klidnou a hezkou linkou, čte se to jedním dechem, nechybí krásné romantické klišé typu nošení na zádech, falešný polibek, doteky, společný čas a samozřejmě i Hannino procitnutí - jak citům k Jackovi tak i sama o sobě.
Krásně jsou tak vyobrazeny i všechny nedostatky, které má spousta lidí - mrzutosti, noční můry, oblečení na podlaze v koupelně...
Strašně jsem si zamilovala Glenna a Doghouse. Glenn prostě tvrdý a nekompromisní šéf, co má furt pravdu, ale přesto měl své kouzlo. Doghouse, který měl vždycky krásné trefné hlášky a dokonale rýpal - v zároveň byl vždy k dispozici.
Dobře uzavřená kapitola s jeho stalkerkou - vážně precizně. Samotný vztah Jacka a Hanny, když máte pocit, že jde do nejvyšších obrátek a KONEČNĚ se to tam řekne, zkazí to Kennedy - Jackovi oficiální neoficiální přítelkyně. Ten moment, kdy spustila na Hannu, jsem chtěla knížku vyhodit z okna - bez legrace, jenže pršelo. Jak se Jack postavil k Hanně a jak jí to konečně řekl..!
Na samotné finále knížky jsem byla zvědavé a musím uznat, že na malý moment jsem úplně zapomněla na detaily, které tam Hanna popisuje, a které Vám vlastně řeknou, že je něco špatně. Při dočítání mi seděl na hrudi kocour, takže moje trauma z toho se přesouvala i na něj, ale upřímně - kdo by čekal, že Jack Stapleton bude svázaný na střeše jeho baráku?
Skvělé zakončení, čtenář dostal, co chtěl, uzavřeli se všechny linky a zmínky, co tam byli - včetně Bobbyho odjezdu do Londýna - YES!

NA ZÁVĚR pokud chcete klidnou romantiku s humorem a skvělým jiskřením mezi postavami tohle je jedna z možností.
DOPORUČUJI a plných 5 hvězd!

29.02.2024 5 z 5


Rebuilt Rebuilt Alex Scarrow

(SPOILER) Lepší než druhý díl, na první to rozhodně nemá, co sibudeme nalhávat - první díly jsou z většiny nejlepší. Ovšem zachovalo si to krásné kouzlo. Znovu se setkáváme s virem a s tím jak postupně odhalujeme lidskou slabost.
Trent mě iritoval od začátku, co se tam objevil, a strašně jsem toužila po tom, aby ho ti krabíci rozšmikali. Úžasně jsem si užila celý postup viru, ale stále mám v hlavě tu myšlenku, že ten vir nechtěl jen je "Osvobodit".
Přišlo moc, když se z Freyei obličeje stal Gracein a mohla tak mluvit s Tomem. Docela mě to zničilo celý pohled na ten vir. Ano, dokáže zformulovat všechno, ale snad to trvá ne? Pokaždé, že to trvá dlouhou dobu a pak během pár vteřin má Gracein obličej? WHAT?!
Trochu mě zklamalo, že Freya se vážně přidala k viru, nějak jsem doufala, že dodrží své slovo a skončí to. Líbilo se mi jak byl znázorněný Tom, jakožto ten silný chlap, co má pod palcem spousty věci a pak se bál setkat se čelem viru a stát se jeho součástí.
To, že Leon přežije až do konce, mi bylo jasné. Kdo jiný, když ne on? Bylo mi líto Cory, docela smutná smrt, ale holt v zimě se nedá očekávat nic dobrého. Bylo vážně smutné, že Leon přežíval skoro dva roky sám v majáku až do poslední chvíle. Představa, že by tohle někdo měl zvládnout je nehorázná. Představa, že budu sama v jednom pokoji jen dva dny je hrozná.
A ten konec? No to si děláte...?! Já doufala v pořádné zakončení a ne tohle. Je fajn, že tím pádem dává autor prostor nám jakožto čtenářům, abychom se rozhodli my, co bychom si zvolili. Osobně, bych raději umrzla v ledové vodě než se stát členem jejich bioversu, nebo jak to nazývali.
Nakousnutí toho, že virus už na naší planetě byl, je docela zajímavé. Klasické klišé, že procestoval i jiné světy a "pohltil" i jiné vesmíry. Koneckonců lepší než vysvětlení typu, experiment v laboratoři.
Závěr: Kniha je dobrá, znovu dobře napsaná, čte se jedna báseň. Postavy se znovu vyvíjí a krásně pozorujeme jak se postupně mění jejich názory na "bioverse". Jak přežívá lidstvo a na čem všem vlastně jsme závislý. Taky to, co člověk udělá, když se bojí - viz atomovky, které nakonec ukončili životy zbylým tisíců životů.
5/5 a určitě se k tomu opět vrátím.
Nejsilnější zážitek je ze samotného vypuknutí viru - Remade (5/5)
Slabší je druhý díl, kdy se vlastně přesouváme dál a pomalu zjišťujeme o viru a jeho úmyslech - Reborn (4/5)
Završení ohromující, na jednu stranu mě štve konec na druhou jsem ráda. Za mě lepší než kdyby rovnou napsal, že se přidá k viru - Rebuilt (5/5)
DOPORUČUJI

31.01.2024 5 z 5


Reborn Reborn Alex Scarrow

(SPOILER) Trochu jiný pohled než v prvním díle, nebylo to zlé. Po pravdě jsem si i užívala jak to skákala do minulosti a k Leonově otci než jen, aby se držel u Leona. Udržel si i onu laťku vysoko, co se týče očekávání, a stále se krásně plynulo pod očima. Četlo se opravdu jedním dechem, občas jsem měla VÁŽNĚ problém - drželo mě to až do noci abych se dostala do takové "klidnější" akce.
Ovšem i přes to všechno mi to přijde slabší než první díl, ano, první díl byl bomba a neskutečně jsem si jej užívala, ale zde mě neskutečně iritovala Grace, nebo spíše její klon a její jednání. Doufala jsem, že se zde konečně dozvíme hlavní úmysl viru, protože (ruku na srdce - to že chce osvobodit lidstvo a pomoct mu se zbavit streo typu umírání a nežití, nežereme to).
Tak jako v prvním díle, každá postava, kterou jsem si oblíbila mě iritovala - protože "Grace". Doktorka Hahnová, Ryba... jsou perfektní příklady.
Co musím ale vážně vytknout tak poslední třetina knihy se mi zdála občas hoodně natahovaná a lehce se mi do toho nechtělo. Přišlo mi až nastrčené z donucení, než z vlastní vůle. Trochu mě i mrzí, že na samém konci jejich skupiny z hradu byla zasažena virem, ale nebyl tak žádný konkrétní pohled jediného přeživšího, kterému se podařilo utéct. I kdyby to byla otravná Daniele.
Samotný konec knihy, její vyvrcholení, bylo předvídatelné, ale ne tak úplně jak by se dalo čekat. Čekala jsem, že se virus objeví a pohltí v přístavišti spoustu lidí, ale to, že rozdělí hlavní skupinu nikoli.
Leon zůstává v Anglii, Freya je na cestě do nový Ameriky a Grace je na čínské lodi. Nejvíce mě ale štve, že se Leon a jeho táta, Tom, minuli. Doslova. Doufám, že v tom třetím díle se alespoň uvidí, a také doufám, že Leon bude mít možnost zlikvidovat "Grace", protože mě vážně, ale VÁŽNĚ vytáčí.
Celkové moje hodnocení je 4/5 a to jen, že mě to chvílemi ke konci vážně nudilo. Nový pohled, se kterým Scarrow přišel, je dobrý, ale ne tak dobrý, aby to plně zachránil.

26.01.2024 4 z 5


Remade Remade Alex Scarrow

(SPOILER) OBSAHUJE SPOILERY
Pro každého milovníka postapokalyptických námětů.
Ke kingovi bych nepřirovnávala, ale je to naprosto skvělé. Pro každého milovníka apokalyptických námětů skvělý. Knihu jsem sháněla tedy neskutečně dlouhou dobu (momentálně nedostupná a z druhý ruky přestřelené ceny - vím jak 700 za to.. ehm).
Neskutečně jsem si to užila. Čte se to jedním dechem, umí udržet napětí a skvěle popisovat. Každou postavu, co jsem si oblíbila, tedy "zabil", ale Leon a Freya se dožili druhého dílu.
Neskutečně velké plus dávám onu vinu. Je vidět, že na tom spolupracoval s někým, kdo se vyzná ve virech a biologii, protože je to tam chvíli tak dokonale popsané a vystižené, až si myslíte, že je to opravdu reálné (to jak to funguje - ne že ten virus existuje).
Rozšíření viru a samotná panika lidí, reakce a způsob jak komunikují je až neuvěřitelně vystižený - trochu mi to připomnělo covid, když lidi panikařili s jídlem. Za den zničený celý svět, zbylých pár desítek lidí, samotný rozklad těl a vyvíjející se virus, který dokáže vytvořit jednoduché tvory.
Samotný konec dost napínavý a uzavření děje ve stylu - zabiju Grace - famózní. Krutá "smrt" na dvanáctileté dítě, ale musíme nechat, že Dave byl taky pořádný hajzl. Samotná replika člověka perfektní a naznačení inteligentní viru, který komunikuje se zbytkem "nás" hezky podané.
Momentálně dočítám druhý díl a vím, že k této sérii se vrátím zpátky minimálně ještě párkrát.

26.01.2024 5 z 5


Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

(SPOILER) Přesněji 4/5, protože..
Rebecca mě dost často vytáčelo, dokázala bych to pochopit, kdyby se na konci nechovala jako totální kráva.
Hudson byl pravý opak, člověk, kterého si hned zamilujete. V jednom jsem souhlasila s Becs - Hudson by v realitě nebyl můj typ a ani kolo bych si o něj neopřela (nemyšleno zle vůči vzhledu, ale tím střídáním žen).
Samotná chemie mezi postavami funguje krásně od začátku (začátek hodně rychlý spád a chvílemi mě ty podrobnosti štvali - nepatřím mezi lidi, kteří by vyhledávali tu erotiku v knize).
Od příletu do New Yorku jsem se dost bavila. TVrdá Rebecca co si vystačí sama a nic ji nechybí, téměř dokonalá žena kolem třicítky, co má skvělou kariéru, byt a všechno, co chce; a podlehne chlapovi typu Hudson.
Věřím, že Hudson by si získal kohokoli i v realitě - kdyby existoval samozřejmě. Taky se líbí jeho měkká stránka, odlehčená a zábavná forma, kterou je popisován. Jeho charakter je za mě otravný, ale těžko říct zda je pro mě více otravný Hudson nebo Rebecca. (Asi Rebeca.)
Samotná Becs byla skvělá, zábavná, uvolněná a dokázala normálně lidsky vnímat a komunikovat. - Píšu učelově takto, protože to chvílemi opravdu vypadalo, že Rebecca má dvě osobnosti.
Strašně mě iritovalo, když Hudson řekl "Co když jsem se do tebe zamiloval?" a skvělá chladná královna Rebecca s mrznoucí vodou místo krve ho odbyde a div nevyhodí ze svého bytu.
Přes všechno snažící se, aby si držela odstup od chlapa, který ji několikrát jasně dokázal, že ji má rád a asi se do ni opravdu zamiloval, se chová jako naprostá blbka - hlavně, když ji on sám řekne, že se zamiloval. V tom kontextu přeci, kdyby nechtěl nepřijel by hned, kdyby nechtěl nedělal by, co ji dělal, kdyby nechtěl nebral ji sebou za svou rodinou.. Kdyby, kdyby, kdyby..
Konec se mi dost líbil, hezké miloučké zakončení, Rebecca se pomalu stává Becs, Mitzie je těhotná, Reb přebírá firmu, a dokončení románku s Hudsenem, kdy si uvědomí, že to tak má být.
Knížka hezká, hezky napsaná, plynoucí, asi bych ji znovu nečetla, ale oddechovka skvělá. Čtivá, všechno dává smysl, hezký nový svět z pohledu právníka a výrobce věcí ze dřeva. Chemie působí, na můj vkus hodně erotických scén, ale mi moc nevadili - dají se krásně přeskočit a není to nic, co by Vám doslova chybělo v ději.
4/5 kvůli alerigii na Rebeccu, občas Hudsona a to, že se Becs tak ostýchala.

20.10.2023 4 z 5


Dungeons&Dragons: Čest zlodějů: Cesta do Neverwinteru Dungeons&Dragons: Čest zlodějů: Cesta do Neverwinteru Jaleigh Johnson

Jako prequel před filmem je to super. Krásně fungování, za mě má i každý z nich prostor na seznámení se s ním. Chvílemi jsem se nudila, ale to může být zapříčeněno větším očekáváním kvůli filmu. Za mě 4/5, dobrá jednorázovka pro milovníky fantasy - více bych si knihu asi nepřečetla.

22.09.2023 4 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Když nám to přišlo do práce nechtěla jsem to číst.
Dobrý pro mladé kolem osmnácti let, co jsou ještě tak lehce naivní.
Dobře napsané, chytlavé, nenudíte se tam. Kniha má linku a drží se ji. Vše vedlejší se tam vyřeší a hezky to pojímá dnešní dobu. Od půlky jsem se lehce bála, o čem chce být samotný konec knihy proto mě lehce překvapilo, když se Lukáš, bratr Eli, ukáže jako hajzl. Jinak vše krásně napsaný, je tam i hezky vidět ona propast mezi sourozenci, když se odcizují. Jak reagují rodiče a jak vypadá dnešní společnost hlavně mezi mladými lidmi.
Lepší průměr, u knihy se nenudíte, táhne Vás letními prázdninami osmnáctileté El. Super, že se to odehrává na Moravě a ukazuje to kouzlo těch dospívajících.

18.09.2023 4 z 5


Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Skvělá slaďárna, co Vás pohltí a nepustí. Jason a Olive jsou skvěle napsané postavy, které spolu ladí a i přesto, že máme oba pohledy, jasně cítíme tu chemii, co mezi nimi je.
Rozkošné části, přeslazené části, i sexuální části. Všechno dobře popsané, dokáže si udržet své čtenáře. Na malý moment jsem se obávala, aby završení knihy nebylo pouze o sexu, ale díkybohu se tak nestalo.
Kniha, ke které se ráda vrátím. Kniha, která bude v mé knihovně navždy a obstarávána. Kniha, kterou jsem jako teenager strašně chtěla, protože to je o herci. Kniha, co Vám ukáže temnou stránku Hollywoodu v komickém a romantickém podání. Něco, co za to stojí si přečíst.

12.09.2023 5 z 5


Polibky v New Yorku Polibky v New Yorku Anne-Sophie Jouhanneau

Hezká oddechovka, plná romantických chvil, kdy si řeknete, že to mezi postavami opravdu jiskří. První kapitola Vás možná lehce zmate, když si uvědomíte, že Zach nebude onen vyvolený.
Chytlavě psané, vystihuje krásy a "odpady" New Yorku. Dobře přiblížené kultury a zpracování rozdílů mezi Amerikou a Francií. Postavy napsané opravdu slušně i dobře promyšlené. Málokdy je dobře zakombinovaná rodina a přátele, ale zde to krásně funguje a doplňuje se to. Ben je od začátku takový sympaťák, takovej bobík, kterého chcete mít doma a držet ho a mazlit se k němu - PLUS holky, umí perfektně vařit.
Jediné, co mě chvílemi lehce iritovalo, byli okamžiky kdy hlavní hrdinka vypadala jako dokonalá dívka, která vše dostane pod nos a nemusí hnout prstem. K mému překvapení to tam bylo i dobře zafigurováno a ujasněno, že to tak v životě nefunguje. I když to momenty stále tak působilo.
Asi si ji znovu nepřečtu, ale oddechovka skvělá.

12.09.2023 4 z 5


S hlavou v oblacích S hlavou v oblacích Sarah Hogle

(SPOILER) Pohodová kniha, která je dokonale vystižena názvem. Oddechovka na večery před spaním, s lehkou romantikou - občas až pohádkou a pře-růžovělou.
Od začátku jsem měla problém akceptovat Maybel, ale ve finále jsem si ji nějak oblíbila - těžko říct jak a čím. Wesley je skvěle napsaný, popsaný a dokonale vystižený. Klasický bručoun, kterého chcete mít ve svém životě.
Čekala jsem větší klišé, hlavně co se týče Maybel a Wesleyho. Ve finále to klišé nebylo, dobře sepsané a hezky fungující chemie mezi nimi. Lehce mě štve, že z Wesleyho udělala nedotčeného panice a Maybel byla ta "zkušená" a perfektní - jak to ve chvílích vypadalo. Ale na knihu nedám dopustit a vím, že se k ní v budoucnu vrátím.

12.09.2023 3 z 5


Jsme nevyhnutelní Jsme nevyhnutelní Nofreeusernames (p)

Na knihu jsem se těšila. Zaujala mě obálkou, o čem je, i grafikou. Samotná grafika uvnitř knihy je vystižena opravdu hezky, jako kdyby se opravdu jednalo o teenagery. Ale zklamala mě na plné čáře.
Kniha je jedno velké klišé s pomalým rozjezdem s nudným stylem psaní. Skákání neustále do minulosti a přítomnosti, kdy je občas stěží poznat, kdy že se nacházíte a co, že se vlastně děje.
Samotné chaty mezi postavami jsou leckdy zbytečné a natahované, stejně tak konverzace a samotné popisy - u těch nutno dodat, že by někdy šlo krásně rozvést, ale je to useknuté, jako kdyby se autorce nechtělo to psát.
Jediné zábavné části byli spojené s Marvelem a celkově s MCU postavami - což je vcelku smutné. Neustále se tam omílají Funko pop figurky, jako kdyby to byla jedna hlavní část knihy. (Ano zmínit, dát jako dáreček ve zmínce nebo součástí děje - že si ji vezme sebou na koncert - ok.)
Harper mě štvala od samého začátku. Je popisována jako obyčejná holka, normální s tmavými vlasy a na všech stories co jsou v knize je to skoro anorektická dívka, proč se nedržet tedy hlavního popisu? Většinu času mi přijde, že se chová jak blbka. Působí chvílemi tedy nerozhodně a že se bojí, ale dává to spíše pocit jako kdyby si jen naháněla pozornost - jak působí celou dobu.
Travis je jedno velké klišé. Hezký sexy kluk s talentem, který chce lásku, ale neubrání se flirtu a skočení do vztahu. Na rozdíl od Harper dobře napsaná postava, co má i hloubku a nějaký charakter.
Nejlepší postava z celé knihy je Izy, která tam nemá téměř žádný prostor, i když to má být nejlepší kamarádka Harper. V moment, kdy se začalo v knize něco dít, se to zahrálo do outu a opět jsme byli tam, kde jsme byli.
Nudné, natahované, nezáživné. Nedočteno, ukončeno čtení někde na 250 stránce cca. Chtěla jsem si přečíst jiné knihy od ní, ale nemám na sílu. Za mě, jednorázovka dobré, když nemáte očekávání. Slabý průměr jinak.

12.09.2023 1 z 5


Povolání žebrák Povolání žebrák Jean-Louis Debré

Od knihy jsem moc nečekala, když jsem ji dostala. Překvapilo mě, jak je to čtivé a dobře napsané. Samotný příběh je dojemný a - aspoň za mě k zamyšlení - k uvážení jak my vedeme naše životy. Těžko říct zda bych si to přečetla znovu, ale zajímavě napsané, dobře vyprávěné a v jistých momentech i dojemné.

12.09.2023 4 z 5


Se záští Se záští Eileen Cook

Četla jsem ji prvně po vydaní a nyní po několika letech. I přesto, že jsem čekala, že mě brzy omrzí, se nestalo. Stále jsem z ní nadšená a občas vyvolává nějaké otázky.
Konec je lehce rychlý, nečekala jsem ho takový, ale podobný. Jsou momenty, kdy se dá předvídat, co se stane, a samotný konec je tak nějak očekávaný. I přesto všechno se mi kniha líbila a přečtu si znovu.

12.09.2023 5 z 5


Krycí jméno E219 Krycí jméno E219 Terry Shaft (p)

Samotný příběh se mi líbil, jak to bylo napsané bylo super. Chvílemi jsem měla problém, ale dalo se to zkousnout. Zaujalo mě to a vtáhlo do děje - mám ráda takovéto apokalyptické knihy. Promyšlení světa a to jak to funguje bylo za mě uspokojivé, i když mi tam chybělo pár věcí, co se mohli zmínit anebo více rozvést.
Samotný konec mě dost zklamal. Čekala jsem velké vyvrcholení a úžasný závěr. Nestalo se tak a docela mě to zklamalo. Je vidět, že poslední kapitola byla psaná spíše z donucení, aby to mělo dobrý konec nikoli, aby to uspokojilo čtenáře. Kdyby se vymazala vůbec nic by se nestalo.

12.09.2023 4 z 5