Krycí jméno E219

Krycí jméno E219 https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356951/mid_kryci-jmeno-e219-stejne-umres-tak-c-wU9-356951.jpg 2 52 25

Už není nic, co by udrželo hrozbu bloudících Nakažených v bezpečné vzdálenosti. Už nikdy v klidu neusneš, protože pokud budeš spát příliš tvrdě, Nakažení si tě najdou. Už nikdy nic nebude jako dřív, protože jsi odkázaný jenom sám na sebe. Svět, i když teď je to silné slovo, se hroutí, lidé umírají jako mouchy na uměle vytvořený vir. Nemoc nastupuje čím dál rychleji, dostává se do mozků obětí a transformuje jejich myšlení na úroveň prvoků. Jakmile se jednou nakazíte, už vám není pomoci. Přestože Erika Wilsona odsoudili a zavřeli, teď má díky působení viru dovolené procházky a zdá se, že mu nic nechybí. Jenže do věznic se kvůli jejich povrchnímu bezpečí začínají stahovat i zbylí zdraví lidé a pro Erika už v jeho cele najednou není místo. Vysoké zdi s ostnatým drátem se před jeho nosem zavřou definitivně… Jaká je šance, že přežije jedinou noc?... celý text

Přidat komentář

barush_books
12.09.2023 4 z 5

Samotný příběh se mi líbil, jak to bylo napsané bylo super. Chvílemi jsem měla problém, ale dalo se to zkousnout. Zaujalo mě to a vtáhlo do děje - mám ráda takovéto apokalyptické knihy. Promyšlení světa a to jak to funguje bylo za mě uspokojivé, i když mi tam chybělo pár věcí, co se mohli zmínit anebo více rozvést.
Samotný konec mě dost zklamal. Čekala jsem velké vyvrcholení a úžasný závěr. Nestalo se tak a docela mě to zklamalo. Je vidět, že poslední kapitola byla psaná spíše z donucení, aby to mělo dobrý konec nikoli, aby to uspokojilo čtenáře. Kdyby se vymazala vůbec nic by se nestalo.

simca9342
22.05.2023 5 z 5

Co může mít společného muž ve vazbě a smrtící virus terorizující zemi?
E219 není jen název virové mutace , ale přezdívka chlapa původně odsouzeného na smrt ve vězení.
Kvůli vysoké nakažlivosti to ale vypadá že bude brzy venku. Tak se stalo. Po jedné z vycházek se ocitá se svými věcmi před bránou "Beznaděje" jak se mezi vězni říká nápravnému zařízení a může jít kam se mu zachce. Je volný. Na jeho místě by skákal radosti kdekdo , ale ne v r. 2482.
Počet nakažených rychle stoupá, na ulici se dá nakazit úplně snadno , přenašečem se člověk stane okamžitě a boj o život pokračuje.
Poblíž Las Vegas však existuje někdo, kdo není zasažitelný virem . Malé dítě a je potřeba ho co nejrychleji najít.
Eriku je to na tobě, svět čeká na záchranu.


KikiJandova
14.05.2022 2 z 5

Ačkoli mám ráda zvraty a nečekané konce, tady mě konec vůbec neuspokojil. Do příběhu neseděl a nedával smysl. To už by bylo lepší, kdyby poslední kapitola byla vypuštěna úplně.. Jinak to bylo celkem podprůměrné postapo, četlo se to rychle, ale žádná velká sláva..

Meda77
30.11.2021 1 z 5

Tak tohle vážně ne, tohle je stejný průser, jako to, že se tato kniha nachází v oddělení pro dospělé. Hodně mě nasr., pardon naštvalo, když vidím na stejné polici autory jako Silverberg. Vydavatelství by se mělo kouknout do zrcadélka a dát si přes hubu. Tohle jako prvotina tak maximálně do dětského a to ještě s výhradami. Čtení působí na čtenáře asi jako použití smirkového papíru na toaletě. Hlavní hrdina koukne na mrtvolu ve křoví a usoudí, že neoplývala dobrosrdečným charakterem??? To jako vážně autorka myslí, že charakter lze vyčíst ze zmaštěné mrtvoly. Doporučuji autorce se s tématem nejdřív seznámit, načíst něco od zkušených profíků a podívat se odkud opravdoví spisovatelé čerpají. Čte se to opravdu hrozně a obsah je ještě větší katastrofa. Autorka by měla "Příště lépe připravit", ale doufám, že příště už nebude. Čtenáři bděte a tomuhle blábolu se vyhněte, teda aspoň ti co chtějí trošku kvality za svůj čas. Těžce nedoporučuji každému kdo umí číst.

kamino
15.05.2021 4 z 5

nebylo to spatne, cist se to dalo. dej docela odsypal, jen konec byl takovy usekly.

deedulka
31.12.2020 3 z 5

Byla jsem zvědavá na prvotinu mladičké české autorky. Nebylo to zase tak špatné. Bylo to celkem čtivé, svižné a napínavé. Zhruba 200 stran není mnoho. Dalo by se to prodloužit a vysvětlit některé věci více do hloubky, ale kdo ví, jestli by to neubralo na dramatičnosti. Mladičká autorka vytvořila docela krutý svět s agresivními vraždícími nakaženými. Až si říkám, jestli to na její věk není až moc. Každopádně, pokud celkem čtivý příběh napsala v tomhle věku, mohla by jako starší psát opravdu skvělé sci-fi. Ráda bych si to pak přečetla.

Dares
14.07.2020 2 z 5

Nekupuj to, nemárni čas.

Takto - na to, že to napísala 14-15ročná baba, tak to nie je zlé. Ale iba tak na večerné čítanie pre radosť nedoporučujem.

Nič vám to dokopy nedá, nepoučí vás to v žiadnej oblasti, ani príliš nezaujíme (dôvody už písali ostatní...) skrátka nič objavné.

protokol
11.03.2020 odpad!

tu je názorná ukážka že ženy nevedia písať scifi zatial sa nenašla len jediná žena ktorej scifi-fantasi kniha s´tála za to
kniha sa volá naslouchač

tento paskvil ma jedine naštval bolo to nudné nezaujímavé a chaotické

Predator3313
28.12.2019 1 z 5

Když jsem vzal knihu ( kterou jsem dostal ) do ruky, říkal jsem si to je ale málo stránek, velké písmenka, tak se snad nestihne ani nic stát to je blbé... :D A musím říct, že opak je pravdou a díky bohu, že má kniha tak málo stran, jinak by se to snad ani nedalo dočíst.
Nápad celkem dobrý, ale toť asi všechno. Styl psaní děs, kde měl být popis okolí tak nebyl, kde byl zbytečný, tam zase byl... Hlavní hrdina naprosto mimo, mluví o sobě, jako by byl mega Killer ale přitom je to pako, které si na průzkum za soumraku nevezme baterku a tak podobně. Hlavně že neustále opakuje jak kontroluje zda má nabito :D to by snad asi dělal každej ve světě kde běhají zombici a příbuzné individua ne?
No chápu, že napsat knihu asi není nic snadného, ale tohle opravdu ne a souhlasím s Ivča107, nechápu jak to mohl někdo vydat. Za nápad a naštěstí málo stran dávám 1*

Ivča107
31.03.2019 odpad!

Přišlo mi, že autorka se chtěla podobat zahraničním autorům, avšak moc se jí to nepovedlo. Příběh často postrádal smysl a byl nedomyšlený - nechápu, že tuto knihu někdo vydal.

Devil-Ivet
19.12.2018 3 z 5

Toto bylo moje první sci-fi, co jsem četla. Prolog byl velmi zajímavý, příběh zprvu také, ale pak to bohužel začalo stagnovat a já najednou zjistila, že nevím, o čem to vlastně je a o co jim jde. Závěr knihy byl překvapivý a moc rychle ukončen. Také spousta nevysvětlených otázek s otevřeným koncem. Vcelku zajímavý příběh, který by chtělo více rozepsat. Ale na to, že je to autorčina prvotina (a v tak mladém věku), tak je to dobré. Také jsem četla hodně záporných reakcí, že se v knize vyskytuje spousta sprostých slov. Zvláštní, já je tam nijak zvlášť neregistrovala. Četla jsem o hodně peprnější knihy…

GanjaL
30.07.2018 1 z 5

Bohužel celkem slabota až možná ztráta času.

Dotcom
08.05.2018 odpad!

Toto bola sila. Horšie sú už len vygrcky od Walianta. Kúpené omylom - pseudonym Terezy Hřídelovej je anglické Terry Shaft, ktovie kto okrem mňa sa nechal nachytať. Pochváliť musím obal, ktorý predáva, obsah je však bezcenný...

roso.mak
26.02.2018 1 z 5

Vlastně vůbec nevím, jak se mi tato kniha dostala do seznamu. Protože těch 48%, které momentálně má, si rozhodně zaslouží.

Hlavní zápletka vypadá dobře, ale děj je děravý jak silnice třetí třídy, logika v mnoha místech veškerá žádná. Hrdina je absolutně nepravděpodobný a konec tomu rozhodně nepřidá.

Rozhodně existuje mnoho jiných knih, které si zaslouží vaši pozornost.

Coli
11.02.2018 1 z 5

To se fakt nedalo...ještě, že to mělo tak málo stránek.

Marekh
27.01.2018 3 z 5

Ačkoliv jsem věděl dopředu, že na knihu nejsou moc dobré recenze, přesto jsem se rozhodl, že si knihu přečtu. Neřekl bych, že to byl propadák, každopádně se řadí ke knihám, které byly slabší. Moje hodnocení je: 50 %. Zavírám všechny oči a beru ohled na to, že se jedná o debut.

Závěr knihy jsem očekával jiný, byl klišovitý.

veronika9143
23.01.2018 3 z 5

Hodnotím ji průměrně, bohužel nesplnila moje očekávání a konec se mi nelíbil. Přitom to tak dobře začalo, velká škoda.

kristynao
17.01.2018 4 z 5

Dávám 4 hvězdičky. Objektivně by to sice asi byly spíš tři, ale mně se to docela líbilo a na debut je to prima počtení :)

Attia
08.01.2018 2 z 5

Autorka možná měla pár let počkat...
Nápad fajn, ale přebitý dost špatným zpracováním.
50% max.

sonycat
28.12.2017 1 z 5

Tak toto bola kapitalna sprostost , s prepacenim...a tak som sa na tuto knihu tesila.. Kupila som ju ako horucu novinku, zvabena putavou anotaciou v Pevnosti a miesto prijemneho zombie thrilleru typu Apokalypsa Z ci Vsetkymi darmi obdarena, som dostala strasnu zlataninu vsetkeho mozneho, ktoru som bola schopna docitat len rychlocitanim:(. Dat co i len tu jednu hviezdicku je vlastne nadhodnotenim...

Štítky knihy

postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Terry Shaft (p)
česká, 2001
2017  46%Krycí jméno E219
2019  51%Jako Bonnie a Clyde
2020  %Do stínu vesmíru

Kniha Krycí jméno E219 je v

Právě čtených1x
Přečtených56x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce33x
Chystám se číst31x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x