Bajbojka Bajbojka komentáře u knih

☰ menu

Chlapec, kterého chovali jako psa Chlapec, kterého chovali jako psa Bruce D. Perry

Drsné příběhy týrání, zanedbávání a zneužívání dětí. Silná kniha o nesmírně silný h dětech které se dokázaly přenést přes svá ranná traumata a pokračovat v normálních životech. Na jejich cestě k uzdravení je provází dětský psychiatr Bruce Perry.
Silná, odsuzující ale i dojemná kniha o lidském soucitu, bezmoci a strachu ale i radosti a naději.

23.05.2022 5 z 5


Srdcerváči. Kniha 4 Srdcerváči. Kniha 4 Alice Oseman

Nádherná kniha o lásce dvou kluků na střední skole. Ve čtvrtém díle se dozvídáme o Charlieho psychických problémech a hlavně anorexií. Jeho přítel Nick se mu snaží za každou cenu pomoci a drží ho nad vodou.
Asi nejosobnejsi a nejneznejsi díl z cele série. Plánují si ho koupit neboť mě dojal a pohladil na duši.
Povinnost pro všechny kdo mají rádi něžně romantické linky

23.05.2022 5 z 5


Holka se sílícím hlasem Holka se sílícím hlasem Abi Daré

Kniha o nigerijského dívce, kterou otec prodá cizímu muži jakožto nevěstu a později bude žít v zahraničí a starat se o domácnost bohatých lidi ma v životě jeden velký cíl: získat vzdělání. Její maminka ji totiž řádila ze jediné se vzděláním muže v životě něčeho dosáhnout.
Kniha byla průměrná. Bohužel jsem ji nedočetla celou neboť jsem nenašla tu správnou motivaci tak učinit.

23.05.2022 2 z 5


Můj syn feťák: skutečný příběh Můj syn feťák: skutečný příběh Eva Hacalová

Především Silný příběh o muži ležící se závislosti na drogách. V podobě denikovych zápisek nám popisuje svůj život závislý muž a a jeho maminka. Začínáme v roce 2011 kdy problém s drogami dohnali Honzu,našeho hlavního hrdinu, až za brány psychiatrické léčebny. Deník popisuje Honzík život uvnitr oddělení a zivot a především pocity jeho rodiny na vnější straně brány.
Příběh mě velice zaujal byl silný,napínavý a míst jsem soucitila s Honzovou maminkou. Především však ukazuje jak je problém člověka s tvrdými drogami komplexni a náročný na pochopení i následnou léčbu, která muže u některých lidi trvat až do konce jejich života.
Doporučuji všem milovníkům knih podle skutečných události a rodinných dramatu.

23.05.2022 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Vůbec jsem to nečekala, ale kniha me naprosto nadchla a podařilo se mi ji přečíst prakticky za 3 necelé dny.
Citra a Rowan. Dva puberťàci vybráni smrtkou Farayadem, aby se staly jeho učedníky a předurčuli svůj osud jakožto nositele smrti v dokonalém svete, kde už dávno smrt nepřichází přirozeně.
Kniha me udržela v napětí od první do poslední stránky. Četla se prakticky sama, stránky mi utíkali pod rukama. Už si brousim zuby na další díl. Zatím musím ze to byla pecka. Tak uvidíme co přinese druhy díl Nimbus.

16.05.2022 5 z 5


Deníček psychiatričky Deníček psychiatričky Anna Moricová

Vyprávění ženy vzpomínající na svá vysokoškolská léta na medicíně ve formě facebookových příspěvků. Oddechová kniha, přesto že téma rozhodně moc oddechový není. Autorčiny postřehy z její praxe mě však bavili a dozvěděla jsem se opět něco nového.

05.05.2022 4 z 5


Na co slova nestačí Na co slova nestačí Brigid Kemmerer

Kniha Na co slova nestačí patří mezi hardcore contemporary a také, pokud sledujete knižní stránku Humbook, 1 z Humbooktipů. Dospívající dvojice Rev a Emma se potýkají s náročnými problémy. Osmnáctiletý Rev si užívá poklidný život se svou adoptivní rodinou. Kolotoč temných myšlenek však rozjede dopis od Revova násilnického otce. Sedmnáctiletá Emma je blázen do počítačových her a sama se stane jednou z autorů. Pomáhá jí zapomenout na rozpadající se manželství vlastních rodičů. Ale jednoho dne ji začne při hraní začne psát neznámý člověk výhružné zprávy. A kolotoč problémů se roztočí. Osud Emma a Reva se v jednom momentě střetne a oni začnou odkrývat svá tajemství, ale obstojí jejich pouto i v nečekané překážce.
Tenhle Young adult knižní kousek mě sice nenadchnul, ale stejně jsem měla nutkání knihu už neodložit a prostě jsem chtěla vědět, jak to celé dopadne. Pokud se Vám líbí příběhy s hlubší zápletkou, tak pří výběru Na co slova nestačí rozhodně nešlápnete vedle. Knize bych pouze vytkla slabou dynamiku příběhu. Někdy jsem cítila, že se některé dějové linie poněkud táhnou.

02.05.2022 4 z 5


Jakou barvu má pondělí Jakou barvu má pondělí Carrie Cariello

Krásná kniha. Hezky vystižený život v rodině, ke které se jednoho dne prostřednictvým jejich druhého syna Jakea, zárověń nastěhuje i porucha autistického spektra. A rodina se s touto novou záhadnou "kamarádkou" musí posupně sžít.

01.06.2021 4 z 5


Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Příběh zajímavý, velice realistický a smutný, musela jsem si dělat menší přestávky, ale stejně jsem si nedokázala přečíst úplně vše. V příběhu se ocitáme na vesnici s malým chlapcem, jemuž umírá matka. Dostane se do rukou otcovy nové ženy, která se stala chlapcovou macechou. Od té chvéle zažívá chlapec pouze ústrky, šikanu nejen od macechy. A zbytek si přečtěte. Ale vážně. alespoň jednou to stojí za to.

21.04.2021 4 z 5