az007 az007 komentáře u knih

☰ menu

Růže na úvěr Růže na úvěr Elsa Triolet (p)

Mám tuto knihu moc ráda, protože ji mám spojenou se vzpomínkou na maminku. Ale i jako kniha je krásná, i když je to vlastně smutný příběh. Myslím, že by měla být povinnou četbou na ZŠ, aby se děti naučily finanční gramotnosti a základům hospodaření.

20.01.2024 5 z 5


Smrtící skalpel Smrtící skalpel Tess Gerritsen

U Tess jsem dost nekritická, protože fakt její styl miluji. Tato kniha patří k těm jemnějším z jejího stylu. Možná proto, že je jednou z počátečních z celé řady, kdy začínala svou fantazii pouštět víc a víc ven. Ale na čtivosti jí to určitě neubralo. Je skvělá a čte se jedním dechem, jako všechny ostatní od ní. Takže za mne určitě ano...doporučuji.

13.01.2024 5 z 5


Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Pro toho, kdo má rád Halinu Pawlowskou, to bude další z vtipních, zábavných a humorných "životních" eskapád. Její povídky nemají chybu. Opravdu jsem se bavila. Takže.. Díky, Halino! Opět jste mi pobavila.

20.10.2023 5 z 5


Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Vtipná a zábavná kniha. Docela jsem se pobavila životními eskapádami mladé herečky po mateřské dovolené, s malou holčičkou, bez manžela. Když nic neočekáváš, přijde oddechovka vhod.

29.09.2023 5 z 5


Znám tajemství Znám tajemství Tess Gerritsen

Tuto autorku miluju a kniha Znám tajemství nezklamala. Je napínavá, různě se zamotává, ke konci už jsem tušila, jak to dopadne. Ale takový konec jsem úplně neodhadla. Za mne fakt dobrý čtení. Myslím, že Tess je studnice skvělých nápadů na hodně dobrý thrillery. Jen je nemusím vidět zfilmovaný. To pro mne ztrácí ten půvab.

29.09.2023 5 z 5


Klikař Beny Klikař Beny Simona Bohatá

Simonu Bohatou mám jako autorku velmi ráda. Její styl psaní je specifický a pro mne čtivý a zábavný. Klikař Beny mě dostal do mého mládí, takže jsem všechno prožívala opravdu živě. Knižka mě vcucla do děje a když skončila, docela mi to mrzelo. Za mne doporučuji.

23.09.2023 5 z 5


Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody Martina Preissová

Upřímně, tato kniha mne nijak nenadchla a ani nezaujala. Je to jedna těch knih, které dočtete a už nevíte o čem jste četli. Kniha o průměrné herečce, kdy každá kapitola začíná frází "Jsem herečka, je mi 43-45 let", je chvilkami až nudná. Za mne asi nemusím.

23.09.2023 1 z 5


Co číhá za humny Co číhá za humny Ivanka Devátá

Další z vtipné vyprávění Ivanky Deváté ze života. S humorem jí vlastním, popisuje zahraniční dovolené v socialistické éře. Fakt jsem se bavila.

23.09.2023 5 z 5


Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Skvěle napsaná, vtipná a zábavná oddechovka. Bavila jsem se od začátku do konce. Pro čtenáře, který dovede ocenit šibeniční humor stárnoucí herečky a ženy, které život naděluje jeden políček za druhým, je to skvělé čtení.

23.09.2023 5 z 5


Dělám si to sám Dělám si to sám Martin Váša

Z kraje jsem se nemohla nějak začíst, ten styl psaní byl pro mne jiný. Ale pak jsem se fakt pobavila, zasmála a jsem ráda, že jsem knihu hned neodložila. Je to oddychovka, plná vtipných vět. Myslím, že pobaví každého.

23.09.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Miluju ji, víc k ní není, co dodat. Snad jen, že by ji měl znám každý člověk a neměla by chybět v žádné domácí knihovně.

19.02.2021


Povolání: Žena Povolání: Žena Erma Bombeck

Tuto autorku mám moc ráda, takže není, co dodat. Už se těším na další knihu od ní a je mi jasný, že stáhnout vedle rozhodně nemůžu. Od ní nelze číst něco špatného.

01.02.2021 5 z 5


Všichni sou trapný Všichni sou trapný Simona Bohatá

I tato kniha nezklamala. Opět vesele a vtipně popisované dospívání ve zvláštní době... Vrátila jsem se v čase, zavzpomínala, zasmála, i když ta doba k smíchu moc nebyla. Už teď se těším na další knihy od této autorky.

31.01.2021 5 z 5


Máňa a my druzí Máňa a my druzí Simona Bohatá

Kniha se čte sama. S humorem popisované v podstatě i mé dětství za minulé doby. Je vtipná a veselá, i když ta doba taková moc nebyla. Fakt doporučuji.

31.01.2021 5 z 5


Moi Moi Vladimír Marek

Úžasná poezie od autora - herce, který se v důchodu rozhodl obodatit sebe i nás poezií. A dobře udělal. Své pocity, trochu melancholie, trochu smutku, trochu romantiky, trochu humoru, zkrátka krásné čtení. A je z toho fakt krásná sbírka, která stojí za pozornost. Mohu jen doporučit.

31.01.2021 5 z 5


Bod tání Bod tání Martin Němec

Martina Němce mám moc ráda. Je pro mne úžasným a zajímavým člověkem. Podle mne na co sáhne,to se mu daří. Skvělý hudebník, výborný malíř a stejně tak dobrý spisovatel. Knihu fakt doporučuji. Je psaná s fantazií a nadhledem, možná malinko pro někoho neuchopitelná, ale člověk-snílek nebo fantasta, se v ní určitě neztratí. Za mne super.

31.01.2021 5 z 5


Nothin' to Lose: Zrod Kiss (1972–1975) Nothin' to Lose: Zrod Kiss (1972–1975) Gene Simmons

Pro fandy skupiny KISS je to fakt skvělé čtení. Kniha je průvodcem zrození a stoupání skupiny na vrchol. Při čtení se přenesete do úplných začátků skupiny a pokračujete s ní přes všechny zkušebny, koncerty, spory mezi sebou a soukromí dál. Za mne ????.

18.11.2020 5 z 5


Lázeňská kúra Lázeňská kúra Ivanka Devátá

Ivanka Devátá je pro mne zárukou dobrého čtení. Její vtipné psaní mne opravdu baví. Kniha plná humorných situací a prima čtení. Člověk se pobaví, vypne mozek a zasměje se. Super kniha na dovolenou.

18.11.2020 5 z 5


Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Napětí od začátku do konce. Tess prostě umí psát. Tady přidala trochu bojového umění a něco ostrých mečů a je to super.

06.11.2015 5 z 5


Krvavá lázeň Krvavá lázeň Tess Gerritsen

Trochu odlišná od jejích klasických knih, nicméně stejně skvělá. Není tu silná dvojka detektiv a patolog, ale doktorka a její pátrání po příčině šílených vražd. Hltala jsem ji jedním dechem. Tahle spisovatelka je prostě boží.

06.11.2015 5 z 5