Smrtící skalpel

Smrtící skalpel https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484186/bmid_smrtici-skalpel-fXc-484186.jpg 4 87 20

Měl to být běžný zákrok, ale pacientka na operačním sále nečekaně zemřela. Pro advokáta Davida Ransoma je to jednoduchý případ, kterých před soudem už několik vyhrál. Jako právní zástupce truchlící rodiny je odhodlaný zničit nedbalou anestezioložku, která chybovala. Jenže pak do jeho kanceláře vtrhne doktorka Kate Chesneová s tvrzením, že za úmrtím pacientky se skrývá něco mnohem horšího a že se to na ni někdo snaží hodit. Vypadá to, že Kateina kariéra je v ohrožení. Když je ale objeví další mrtvé tělo, David jí začne věřit. Najednou jde o mnohem víc – v nemocnici v Honolulu se mezi pacienty a personálem volně pohybuje vrah! A David si začne klást stejné otázky, na které Kate zoufale hledá odpověď. Kdo je další na řadě? A proč?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Under the Knife , 1990


více info...

Přidat komentář

az007
13.01.2024 5 z 5

U Tess jsem dost nekritická, protože fakt její styl miluji. Tato kniha patří k těm jemnějším z jejího stylu. Možná proto, že je jednou z počátečních z celé řady, kdy začínala svou fantazii pouštět víc a víc ven. Ale na čtivosti jí to určitě neubralo. Je skvělá a čte se jedním dechem, jako všechny ostatní od ní. Takže za mne určitě ano...doporučuji.

essene
14.02.2023 4 z 5

Tess píše pěkně,čtivě...i tento příběěh je pěkný-připomínal mi příběhy od Robina Cooka


šipek
27.01.2023 3 z 5

Tak za mě nejslabší kniha od této autorky. Je to čtivé, ale to je tak všechno. Taková červená knihovna.

Makůvka
25.01.2023 3 z 5

Tess Gerritsenová patří mezi moje oblíbené spisovatelky, mám od ní přečtené skoro všechny knížky a musím říct, že jsem byla s většinou moc spokojená. A asi proto jsem měla i od této knížky velké očekávání, ale přišlo trochu vystřízlivění. Byla samozřejmě opět čtivá, i téma bylo zajímavé a závěr napínavý, ale detektivka propletená hodně červenou knihovnou, předvídatelná a občas naivní.
Ale jako oddechová krimi se mi líbila.

gordon13
01.12.2022 4 z 5

Tak jsem se celá šťastná vrhla na novou knihu oblíbené Tess a ouha, nebylo to úplně vončo :-) Hned vzápětí jsem zjistila, že se jedná o jednu z prvních knížek autorky, proto ten ještě nedokonalý styl a lehká naivita.
Zřejmě jsem už knihu kdysi i četla, přišla mi povědomá...zkrátka i autorčiny začátky byly dobré a rozhodně se vypracovala mezi první spisovatelskou ligu!!

Rade
05.09.2022 3 z 5

Kombinace detektivky a červené knihovny, nicméně docela fajn, pokud máte rádi tento typ četby.
Plus za dokonalou znalost lékařské problematiky, knížku jsem měla půjčenou od kamaráda lékaře; chápu, že poučené čtenáře v oboru knížky Tess Gerritsen baví.
Pro mě je spíš hodně nepříjemná představa těch náhle umírajících na operačním stole, a jak je to vlastně snadné, takže detektivky z prostředí nemocnic a boje zdravotnického personálu o život pacientů spíše nevyhledávám.
A na mě tam bylo toho neustálého toužení opravdu moc, výjimečně se ale dá zkusit i takováto četba, jako celkem nekomplikovaná, v něčem předvídatelná a přesto občas napínavá oddechovka.

Aivlis
01.09.2022 1 z 5

Úprimne? Škoda peňazí a času. Tess G. sledujem a čítam od začiatku jej tvorby, kde knihy ako Chirurg, Učeník a Dvojča radím medzi super detektívky. Buď autorke dochádza fantázia, alebo má s vydavateľstvom zmluvu na určitý počet kníh a jednoducho musí písať. Dosť sa divím, že bola ochotná skĺznuť na dno...

TaLu
30.08.2022 4 z 5

Tentokráte napsala autorka spíše milostný román. Romantické lince je v knize věnovaná větší pozornost, než těm kupícím se mrtvolám. Alespoň mě to tak připadalo. Jako letní oddechovku určitě doporučuji.

Valdora
29.07.2022 2 z 5

Jak to napsat slušně? Taková červená knihovna v detektivním hávu. Vyloženě prázdninové čtení někam k vodě.

Darja.8
28.07.2022 5 z 5

Super napínavá kniha

SilvieSisinka
16.07.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem.Tess mě prostě baví.

Andulka VK
08.05.2022 2 z 5

Tuto paní spisovatelku jsem doposud neznala...Smrtící skalpel byl můj první titul, který jsem četla. Popravdě...příběh ani neurazil, ani neohromil...byla to taková směs červené knihovny, okořeněné nějakou tou vraždou. Co mi ale hodně vadilo, to bylo hodně překlepů a pravopisných chyb...přesto zkusím i nèjaké jiné tituly od Tess Gerritsenové. Podle komentářů má zřejmě i zajímavé knihy, tak jí dáme ještě šanci.

Jiparis
28.04.2022 4 z 5

Lékařská profese je atraktivní, ale také velmi psychicky náročná. Chyby se neodpouštějí. Je těžké se obhájit, pokud dojde k tragické události. Druhou linkou jsou pocity rodiče, který se cítí ohrožen. A když se tyto dvě skutečnosti spojí, je to výbušná směs.

konicekbily
27.04.2022 4 z 5

Autorka vymyslela klasickou zápletku z nemocničního prostředí, protkanou červenou knihovnou, ochucenou právnickým americkým prostředím a s poměrně dobře stupňovaným napětím s "thillerským" vyvrcholením. Jsem na její způsob psaní zvyklý - proto lepší průměr.

vera4669
13.03.2022 3 z 5

Tess mám vážně ráda. Kniha se četla sama, ale jak se píše níže - byla to hodně červená knihovna a ještě bych řekla pro náctileté. Vše takové předvídatelné,.. Žádné velké překvapení a přeslazený konec to moc nevylepšil, autorka má zajímavější knihy

Klarinecka
23.02.2022 2 z 5

Tohle mě tedy moc neohromilo. Taková červená knihovna proložená sem tam vraždičkou. Mám ráda knihy s Maurou a Jane. Navíc i celá ta lovestory byla klasické klišé. Dohromady to moc nefungovalo.

krejcovka76
12.02.2022 5 z 5

Na tuhle novinku jsem se moc těšila i přesto, že tam nebyly mé oblíbené hlavní hrdinky Jane a Maura. Pero autorky se nezměnilo a opět nám naservírovala skvělý, čtivý příběh, který má spád. A představila nám nové hrdiny, do kterých jsem se okamžitě zamilovala. Určitě doporučuji a děkuji novodobé královně detektivek.

wlado
08.02.2022 3 z 5

Váhal som nad 4 hviezdičkami, no aj keď kniha bola veľmi zaujímavá, už sa k nej nevrátim. Každopádne knihu odporúčam , stojí za prečítanie. Autorka dokáže výborne popísať dej, postavy a atmosféru.

Pavlína2019
04.02.2022 3 z 5

Velice jsem se těšila, tuto paní autorku mám velmi ráda. Tentokrát se mi ale kniha, bohužel, tolik nelíbila. Nejsem příliš na lékařské prostředí, přišla mi až moc "zamilovaná", málo napínavá i překvapivá - když ji srovnám s předešlými. I tak, přečteno naráz, čte se lehce. Těším se na další...

Havrnka
03.02.2022 5 z 5

Nová kniha Tess Gerritsen je tentokrát z lékařského prostředí. Ale i tento děj je napínavý a ke konci gradující. Přečetla jsem ji jedním dechem. Doporučuji !!!