adam.vasko adam.vasko komentáře u knih

☰ menu

Malevil Malevil Robert Merle

Rozhodne je to kvalitne napsano, styl vypraveni se mi taky libil, ale strasne to postrada stavu a vsechno se tak podivne venkovsky vlece..

27.01.2016 2 z 5


Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Rozhodně pomalejší začátek pana Langdona než jsem čekal, podle mě nejslabší kniha z celé ságy, prozatím. Nicméně to má spád a hezky se to čte. U mě za 3*.

04.01.2016 3 z 5


Predátoři Predátoři Miroslav Žamboch

*spoiler*
Musím uznat, že jsem to přečetl asi za tři dny, kniha je hodně čtivá a až do 2/3 jsem byl fakt napnutej, ale konec knížky mě dost zklamal. Možná tím, že celou dobu jsem k tomu přistupoval jako k hodně uveritelnymu příběhu, tak proto mě to vyvrcholení spíš nasralo...

11.07.2015 3 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Pro laiky, kteří se zajímají o vesmír a nejsou přímo vystudovanými fyziky, je to výborná kniha. Musím přiznat, že jsem se místy musel vracet, abych správně pochopil o čem autor píše, ale celkově dostatečně srozumitelné a zajímavé.

10.07.2015 4 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Dostal jsem tip a přesto, že zamilované romány vůbec nečtu, tak tohle na mě udělalo opravdu dojem. Líbil se mi ten styl vyprávění a to, že kniha ve mě vyvolala spoustu zajímavých emocí, ať už nenávist, soucit nebo smutek. Výborně.

19.04.2015 5 z 5


Cynik Cynik Jiří Kulhánek

První půlku bych dal 3* a druhou 5*. Myslím, že tímhle začíná nářez, kterej je už klasikou v pozdějších Kulhánkových knihách.

23.02.2015 4 z 5


Bouřková sezóna Bouřková sezóna Andrzej Sapkowski

Úpěšný návrat Geralta z Rivie, přišlo mi to lehce optimističtější, na kvalitě to nepřidá a i když to není nejlepší od Sapkowského, pořád je to nadprůměr mezi fantasy.

07.02.2015 4 z 5


Pes baskervillský Pes baskervillský Arthur Conan Doyle

Ten styl psaní, především stylistika a slovosled (četl jsem překlad od J. Pachmayera), mi úplně zničil veškeré napětí... Bylo by fajn, kdyby postavy takovou mluvou hovořili, pěkně by to dokreslilo dobu, ale když jsem musel v pasážích, kde bych si rád užil napětí, číst pomalu, abych pochopil význam vět, tak je to prostě destruktivní.

25.02.2014 3 z 5