Významná sídla české šlechty

Významná sídla české šlechty https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121489/bmid_vyznamna-sidla-ceske-slechty-121489.jpg 4 32 6

Chystáte se navštívit některý z mnoha našich hradů a zámků? O tuctu z nich si můžete přečíst autorský příběh dýchající atmosférou středověku, dozvíte se o významných majitelích jednotlivých sídel, ale též o době, v níž místo prožívalo svůj rozkvět a slávu. Autor volil mezi šlechtickými sídly napříč celou republikou, takže je možné vybrat si od západu na východ - výlet do západních Čech (Bečov nad Teplou, Švihov) nebo do severních (Houska, Lemberk, Trosky), středních (Konopiště, Český Šternberk), jižních (Rožmberk) i východních Cech (Pecka, Kost) a také na Moravu (Pernštejn, Bouzov). Každá z tuctu uvedených významných a dnes veřejnosti přístupných historických památek se může pochlubit něčím výjimečným a svébytným. Kížka nepopisuje jednotlivé hrady podrobně a v žádném případě nenahrazuje průvodce, ale ukáže vám, na co se zaměřit a čeho si při návštěvě všímat.... celý text

Přidat komentář

Misabi
24.02.2024 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Encyklopedie, zajímavá fakta o jednotlivých sídlech, doplněná praktickými detaily z určité části tehdejšího života. Ke každému místu zajímavý příběh/mýtus/legenda. Tipy na výlety.

NymphMaeve
07.11.2017 5 z 5

Toto pojetí mě naprosto nadchlo, spojení holých historických faktů, s prostými popisy hradů a zámků ve spojení s krásnými a poutavými příběhy od mistra Vondrušky. Dokonalé. Četla jsem už poněkolikáté a příští léto, až budu navštěvovat zase památky se k tomu určitě vrátím opět :)


Karborund
08.07.2017 4 z 5

Ucelená historie nejzajímavějších šlechtických sídel.Fakta okořeněná autorovou fantazií, jak bývá Vondruškovým zvykem.Příjemné na čtení a zase jsem o trochu chytřejší.

achilles
30.03.2017 5 z 5

Mě se to líbilo. Zajímavě vytvořená kniha. Taková encyklopedie, průvodce a historické povídky v jednom. KAždopádně můj zájem, ovšem o všeobecně velmi známé hrady, ještě vzrostl.

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Můj nejoblíbenější autor vůbec. Moc zajímavé čtení. každé sídlo je představeno i příběhem, odehrávajícím se v minulosti. Nechybí ani lokalizace místa, takže můžeme každé popsané sídlo navštívit.

Dandulka
14.11.2014 5 z 5

I tato kniha byla skvělá, moc se mi líbily doprovodné příběhy, pan Vondruška opět nezklamal!