Jako v ráji

Jako v ráji https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138849/bmid_smythe-smith-quartet-jako-v-raji-j2I-138849.jpg 4 205 38

Smythe-Smith Quartet série

1. díl >

Marcus je dokonalým britským gentlemanem počátku 19. století. Honoria je sestrou jeho nejlepšího kamaráda Daniela. Říct však, že oni dva jsou přátelé, by bylo příliš odvážné tvrzení. Když Daniel Marcuse poprosí, aby po nějakou dobu na jeho sestru dohlédl (neboli odháněl nápadníky), nemůže Marcus odmítnout. Netuší, jak složitý úkol právě přijal – mladá dáma totiž na nápadníky doslova líčí pasti. Ve chvíli, kdy se ale do jedné z nich omylem chytí Marcus a zraní si nohu, je jasné, že tihle dva spolu budou muset strávit více času, než by si přáli…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Just Like Heaven , 2010


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
28.07.2023 4 z 5

Hezké. Příjemné čtení. Palec nahoru za dramatickou vložku v podobě hnijící nohy :D

Petra-1
13.06.2023 5 z 5

Po letech jsem opět knihu přečetla. Krásná oddechovka a sympatičtí hrdinové. Autorka má sympatický smysl pro humor.


vcielka
12.06.2023 4 z 5

Nenáročné a milé. Sympatický hrdinovia. Hlavne On.

Petass
24.01.2023 3 z 5

Julii Quinn nečtu kvůli hlubokému čtenářskému zážitků, ale kvůli tomu, že u jejích knih můj mozek na 100% vypne a nemá šanci myslet. Naivita, příběhy jeden jak druhý, humor a co si budeme i ta erotika. Tady to vzala autorka trošku hopem, ale hvězda navíc za vtip. Chvíli jsem přemýšlela, co budu dělat až přečtu všechny Juliiny knihy... A už vím, nejspíš začnu číst znovu ty "lepší" z nich. Tahle mezi ně nejspíš patřit nebude, ale přečtení nelituji.

mariva
05.11.2022 4 z 5

Romantická odpočinková četba, dobře se čte, jen popis léčení Marcusovy nohy mohl být stručnější.

Damonka12
10.10.2022 4 z 5

4,5 historický romantický román, který je neuvěřitelně čtivý a mě prostě autorčiny knihy baví.

Ivusak7
13.06.2022 4 z 5

Milé, nenáročné čtení.

Jenny3
09.03.2022 3 z 5

Pěkně se to četlo, občas jsem se i pobavila, každopádně na knihu hned tak nezapomenu, vzhledem k tomu, jak se autorka vyžívala v čištění Marcusovy nohy. No, příště už u knihy nebudu nic jíst. :D Ale jinak to bylo moc hezké.

narisa
26.10.2021 5 z 5

Tak konečně se dozvídáme, jak je to s hudebními večírky rodiny Smythe-Smith. Příběh Marcuse a Honorie se mi moc líbil. Plynul v krásném pozvolném romantickém tempu. Zápletka se zraněním se mi velice líbila. Mám ráda, když jsou silní muži nuceni nechat se opečovávat ženami a dostane je jejich něžná a láskyplná péče, která jim chybí. Postavy byly sympatické a tvořily skvělý pár. Oba jsem si zamilovala. Honorii pro její vztah k rodině a Marcuse pro jeho touhu po rodině.
Potěšily mě vtipné pasáže. I v této sérii se mihnou Bridgertornovi, což bylo milé. A také samozřejmě knihy Sarah Gorelyové :). Rozhodně doporučuji.

Maruš.D
16.03.2021 5 z 5

Už jsem pár knih od této autorky přečetla a můžu říct, že má oblíbené fráze a události, které ve svých knihách opakuje. Hádám, že sama může byt alergická na jahody, jelikož to použila v několika knihách. Je to zajímavé.
Tento příběh se mi líbil. Obě postavy mi byly sympatické a docela jsem i cítila tu lásku s nimi. Krásné popsaná nemoc a její následná rekonvalescence. Mrzí mě, že se příběh vždy docela táhne a konec je pak vždy velmi rychlí. Na druhou stranu, není tu žádná extra zápletka, jen postupné uvědomění si jeden druhého, tak se moc nedivím na rychlý konec. Krásná nenáročná oddechovka.

warca
27.12.2020 3 z 5

Příběh velmi jednoduchý, ani ne tak čtivý. Autorka má i lepší dílka.

milena8281
06.11.2020 4 z 5

Trochu romantiky na relax v té současné nelehké době. Pobavilo.

Tynyton
04.09.2020 4 z 5

Velice pověřená kniha. Líbí se mi, jak autorka lehce propojuje knižní série a člověk se tak může opakovaně setkávat se svými knižními hrdiny. U knihy jsem se parkrát zcela upřímně zasmála, a to mám na stylu této autorky nejraději. Hlavní hrdinové byli od začátku velice symptičtí.

petraj30
17.03.2020 4 z 5

Pěkná a vtipná kniha. Jak už bylo psáno pode mnou Julia Quinn ráda propojuje série. Ráda jsem si zase přečetla o Bridgertonových a dokonce se zde mihla i má oblíbenkyně lady Danburyová.
Kniha se dobře četla i hlavní dvojice byla k sežrání, bylo to opravdu velmi vtipné, ale mnohem silnější dojem na mě zanechala již zmiňovaná série Bridgerton. Nevím čím to je, ale tahle série pro mě nemá konkurenci a u této spisovatelky už nebudu asi schopná číst jiné knihy. Je mi to moc líto, ale pokračování číst nebudu:-(

MonaLisa42
11.01.2020 4 z 5

Při čtení této knihy jsem se příjemně zabavila.
Líbí se mi, že autorka vytvořila vlastní svět, ve kterém propojuje své postavy i mezi sériemi. Jsem ráda, že nezapomněla napsat knihu o známých sestrách Smythe-Smithových, které mě zaujali už v sérii Bridgerton. Příběh byl velice hezky napsaný, dostkrát jsem se pobavila a zasmála. Děj mi přišel lehce napínavý a krásně romantický. :-) Honoria a Marcus jsou skvělý pár, povahy obou se k sobě hodí. Příběh je vypravován z pohledů obou hlavních hrdinů, a tak jim čtenář může nahlédnout do mysli.
Bohužel musím přiznat, že se mi příběh nevryl hluboko do mysli a tudíž za pár týdnů už nebudu vědět o čem tato kniha vlastně byla. :-(
Ale času stráveným nad touto knihou skutečně nelituji a těším se na další díl. Děkuji!!!

kacenka6144
31.10.2019 4 z 5

Mám tuto autorku docela ráda. A u téhle knížky jsem se občas zasmála i nahlas. A konečně jsme se dozvěděli něco o "neblaze proslulých" slečnách Smythe-Smithových. Zatím jsme četli pouze o jejich hudebních večírcích. Autorka v jemných náznacích odkazuje na svoje další knižní řady. Tady například postavami bratrů Bridgertonových.

Etule
09.08.2019 4 z 5

Líbí se mi, jak má autorka, byť v nepatrných detailech, všechny své knihy propojené. V tomhle případě neblaze proslulé "hudební" večírky Smythe-Smithových. :D
Oba hlavní hrdinové se mi moc líbily. Hlavně takové to prozření, kdy zjistily, že se vlastně milují. :) Rozhodně autorka opět nezklamala, její knihy mě prostě baví.

pip11
22.06.2019 4 z 5

Milý a úsměvný příběh, který je lehce čtivý a zábavný.

malazluta
14.06.2019 5 z 5

Tuto autorku mám opravdu ráda, její historické romance jsem pohodové, vtipné a se sympatickými hrdiny. Tato kniha není výjimkou a už se těším na další díly série.

Tereza0107
11.03.2019 4 z 5

Od této knížky jsem nic moc neočekávala, ale příjemně mě překvapila. Je to taková milá, romantická oddechovka bez zbytečných překombinovaných zápletek. Sice mi od začátku bylo jasné, jak příběh nejspíše dopadne, ale nevadilo mi to. Hlavní postavy byly sympatické a dobře vykreslené. Přivítala jsem, že kniha byla psaná z pohledu Honorie i Marcuse, takže měl čtenář možnost nahlédnout na stejnou situaci očima toho druhého. Na pět hvězdiček to není, ale čtyři můžu dát s čistým svědomím a rovnou si jdu otevřít druhý díl.