Noc jako ta dnešní

Noc jako ta dnešní https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190589/bmid_noc-jako-ta-dnesni-mkA-190589.jpg 4 168 28

Smythe-Smith Quartet série

< 2. díl >

Anne Wynterová možná není guvernantkou, za kterou se vydává. Přesto však vše, co tato profese obnáší, zvládá více než dobře. Ať už jde o vystupování na tradičním domácím koncertu jejich urozených svěřenkyň, výuku tak nudných předmětů, jako je matematika, nebo hraní v "dramatech" své žačky, která v sobě objevila nového Shakespeara... A ještě k tomu stihne flirtovat s okouzlujícím hrabětem z Winsteadu, jediným mužem, který ji kdy opravdu zaujal, ačkoliv moc dobře ví, že z toho koukají jen samé potíže... To Daniel Smythe-Smith už je v problémech dávno až po uši. Nejenže má nepřítele, jenž přísahal, že ho bude pronásledovat, dokud ho neuvidí ležet na zemi mrtvého. To by mladému hraběti ani tak nevadilo. Horší je, že se bláznivě zamiloval do dívky bez šlechtického původu, které zřejmě také hrozí smrtelné nebezpečí...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

A Night Like This , 2012


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
13.04.2024 3 z 5

Přišlo mi to trochu uspěchané a zmatené. George byl až moc šílený a Hugh až moc... nenacházím vhodný výraz.
Ale Daniel je roztomilý, a umět ženu rozesmát, považuji za velký klad. Je to taková milá, relaxační jednohubka.
Jsem zvědavá, jak si autorka poradila s Hughovým příběhem.

vcielka
12.06.2023 4 z 5

Čakala som trochu dlhšiu pasáž z vyhnanstva. Nedialo sa. Vlastne, bolo tam viac nedostatkov. A sestry Pleinsworthové mám rada, ale väčší priestor dostanú až v ďalšom diely. Tam som si ich až naozaj obľúbila.


Damonka12
10.10.2022 4 z 5

4,5 přesně to na co jsem od autorky zvyklá. Miluju její knihy.

Ivusak7
30.06.2022 5 z 5

Perfektní, konečně knížka od této autorky, kde se pořádně něco dělo. Pěkný příběh, postavy Daniela a Anne se mi moc líbili a hezky se k sobě hodili. Pěkné čtení:)

narisa
26.10.2021 5 z 5

I příběh Daniela a Anne se mi líbil. Ale Marcuse jsem měla raději. Zápletka byla trochu napínavější. Opravdu se mi nelíbilo, jak se k Anne zachovala její rodina. Ale vynahradily to sestry Pleinsworthovy. Jsem ráda, že si Daniel šel za svým. Anne mu to mohla ke konci trochu ulehčit. I tak skvělé čtení. Moc se mi líbí trio Marcus, Daniel a Hugh, které má společnou minulost. Na Hugha se opravdu těším. Hodnotím 4,5*. Předchozí díl byl o něco lepší.

Maruš.D
18.03.2021 4 z 5

Na Danielův příběh jsem se těšila a určitě mě nezklamal, ale četla jsem i o chloupek lepší knihu s tímto tématem. Jak už jsem si u této autorky zvykla, i tato začala pěkně, postavy se pomalu poznávaly, ale přesto se nedozvíme moc věci do hloubky. Hodně pro mě nepodstatných dialogů a “omáčky” okolo. Raději bych tyto stránky využila na užitečnější informace, ale alespoň nejsou všechny knihy stejné. Zápletka je trochu peprnější, než třeba v prvním díle, ale nic úplně nového. Hezky se to čte a rozhodně neurazí.

kacenka6144
08.11.2019 4 z 5

Další pokráčování o osudech rodiny Smythe-Smithových. Teď není hlavním hrdinou jedna z členek "neblaze proslulého kvarteta", ale Daniel - bratr Honorie z předchozí knihy. Po třech letech se vrací domů a zrovna ve chvíli, kdy začíná hudební večírek. A klavíristka není ani jeho sestra, ani žádná z jeho četných sestřenic. Knížka je poměrně příjemnou oddychovkou, i když první knížka z této série mi připadala vtipnější a svižnější. Ale co - konec dobrý, všechno dobré. Těším se na další díl série.

Etule
09.08.2019 4 z 5

Daniel v předchozím díle nedostal příliš velký prostor, takže jsem neměla možnost si ho dopředu příliš oblíbit, jak tomu většinou bývá u těchto knih. Ale to vůbec nevadí, oblíbila jsem si ho v jeho vlastní knize. :-) Celá rodina Smythe-Smithových mi prostě přirostla k srdci. Tady se konečně objevuje i Hugh a tady jsem se tedy naprosto zamilovala. :)
Opět svižně, vtipně napsané romantické dílo, které mě zahřálo u srdce. :)

pip11
23.06.2019 4 z 5

Tentokrát nejen zábavné, ale také trochu dobrodružné. Příjemná oddychová kniha.

avalonek
22.06.2019 4 z 5

Příjemné počtení..

malazluta
14.06.2019 3 z 5

Pěkný příběh, bohužel jiné knihy této autorky se mi líbily víc.

Tereza0107
18.03.2019 5 z 5

Překvapuje mě, že pokračování příběhu rodiny Smithe-Smithových je hůře hodnoceno, než první díl. Za mě byl druhý díl určitě lepší. Nápad napsat pokračování, ve kterém se čtenář dozví více o postavách, které se v předchozím díle pouze mihly, se mi moc líbil. U scény, kdy Daniel s Annou a dětmi nacvičovali divadelní hru jsem se prostě musela smát. Hlášky malé Francis byly skvělé a moc mě pobavily- jako třeba, že by hra o Jindřichovi VIII. zcela určitě potřebovala přidat do děje jednorožce. Jinak v tomto díle, na rozdíl od toho prvního nechyběla zápletka a napětí. Doufám, že se v budoucnu dostanu i k dalším dílům.

rampapa
06.01.2019 5 z 5

Nádherný příběh o lásce a rozumu.Knizku velmi doporučuji.

NathalieVerdun
15.10.2018 5 z 5

Pôvodne som si myslela, že Daniel Smythe-Smith, gróf z Winsteadu bude klasickým príkladom zvodcu z červenej knihovne, ale milo ma prekvapil svojím taktom, vnímavosťou a hlavne ohľaduplnosťou. Annelise bola celkom príjemná hrdinka. Najviac ma ale dostala Harriet Pleinsworthova v závere na každoročnom koncerte - väčšia fraška či skôr tragikomédia z toho ani byť nemohla; takže poslednú polhviezdičku pridávam za ňu.

LilianaFalcon
05.09.2017 5 z 5

Mně se to teda strašně moc moc líbilo :-)
Anna byla sympaťanda, která dostala pořádnou životní lekci a stejně tak Daniel. Jejich vztah se vyvíjel krásně decentně, žádné hromady hormonů a nekonečný chtíč... Přesně takhle si prostě představuju pravou romanci.
Nešlo se nesmát u pasáží s Anninými svěřenkami, prostě jednorožci a dramatické hry byly super :-)
No a hlavně to mělo i tu napínavou strunu a hrozící nebezpečí...
Pro mě jasných 5 hvězdiček :-)

PerlaZP
05.06.2017 4 z 5

Hned na úvod musím říct, že jsem na Daniela a Anne byla zvědavá, už od prvního dílu této série – Nakonec se z toho vyklubal, docela hezký příběh, který mě občas i pobavil...
Knížce dávám čtyři hvězdičky…

modranka
08.08.2016 3 z 5

Tak ako som písala pri prvej časti, séria Smythe-Smith Quartet je voľným pokračovaním série Bridgerton. Časová slučka prvých troch častí je v rozpätí jednej londýnskej sezóny. Rovnako ako prvú časť aj túto druhú môžete nechať čítať aj 10-ročným dievčatám. Dokonca by som to odporučila, lebo dialógy sú vhodné tak pre desaťročných. Sú zbytočné zdĺhavé až nudné, sekvencie sa opakujú, za čo sťahujem jednu hviezdičku. Dobrodružstvo okolo Anny bolo síce osviežujúce v nudnom príbehu, ale aj tak nemalo iskru. Za to sťahujem druhú hviezdičku. A celá zápletka okolo Daniela bola tiež akási divná, ale na podrobnejšie vysvetlenie si musíte počkať až pri čítaní tretej časti.
Tým chcem povedať, že séria sa musí čítať postupne. Charakteristiky postáv sa časovo vyvíjajú.

havrmoni
05.08.2016 4 z 5

Kdybych tohle četla dříve než předchozí díl,dala bych 5☆, ale takhle bohužel. Oproti němu mu něco chybí,neumím přesně popsat co,možná víc humoru nebo je to moc překombinovaný. Nevím. Prostě neměla jsem ten ,,blažený,přiblblý" výraz když jsem dočetla. Jinak oba hrdinové jsou fajn a kniha sama o sobě též. Těším se na Huga.

TaLu
29.06.2016 5 z 5

Opravdu mám ráda série - člověk se dozví něco i o těch hrdinech, které mohl "poznat" dříve. Dokonce i něco málo o osobách, které autorka oživila v jiné sérii. Prostě mám podezření, že ani ona nechce své hrdiny opouštět....a to je moc prima. A hlavně proto téměř vždy její knihy hodnotím plným počtem hvězd. Prostě se mi chce zvedat hodnocení do červených hodnot, i když některé její knihy jsou třeba lepší.
Tentokráte mi přišlo trochu zvláštní, že se nikdo nepozastavoval nad nerovností svazku. Podle mne by to nebylo tak jednoduché jít za hlasem srdce a nedívat se na rozdíly v postavení.
Ale ona byla vlastně původem přece jen někdo jiný (nižší šlechta) - tak vlastně proč ne.
A více prozrazovat nebudu :o) Romantika, dobrodružství a humor opět nechybí.

Kamiliana
04.03.2016 3 z 5

Jen díky slibnému čtivému rozjezdu dávám 3hvězdy. Druhá půle mi nadšení srazila překombinovanými zápletkami a prázdnými dialogy, které vyvrcholily ve fraškovitém finále. Podle mě umí autorka "zabrat" mnohem lépe, nicméně jsem se i tady kochala dobovými reáliemi Londýna pro Quinn tak typickými.