Pátý svědek

Pátý svědek https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520142/bmid_paty-svedek-aCO-520142.jpeg 4 196 35

Na Mickeyho Hallera doléhají těžké časy. Místo zámožných klientů teď ponejvíce zastupuje zoufalé majitele nemovitostí, kteří nedokáží splácet hypotéku. Pak je tu ale Lisa Trammelová, žena obžalovaná z brutální vraždy hypotečního bankéře Mitchella Bonduranta. Lisa sice vinu popírá, i když nezastírá, že měla na zavražděného vztek, poněvadž jí chtěl zabavit dům. Přestože důkazy i vlastní intuice Mickeymu napovídají, že Lisa vraždu skutečně spáchala, chce dosáhnout jejího očištění. Postupně se mu daří připravit důmyslnou obhajobu a navíc zjistí, že Bondurant před smrtí prováděl machinace na černém trhu. A když se sám stane terčem násilného útoku, nepochybuje, že je na správné stopě…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Fifth Witness , 2011


více info...

Přidat komentář

JSmerda
28.12.2023 5 z 5

Doporučuji si knížku rozečíst, když budete mít před sebou několik volných dnů. Nedokázal jsem se od knížky odtrhnout a udolal ji za dva dny.
Strhující příběh, výborně vykreslené postavy, postupné budování napětí - naprostá spokojenost.

hanap
07.10.2023 5 z 5

Velmi obratný obhájce Mickey Heller a jeho tým


JaniMa
07.06.2023 5 z 5

Tentokrát to nebyla taková jízda, ale napětí a čtivost tomu nechyběly. Knihy s této série jsou sázka na jistotu.

Luigi1
21.02.2023 5 z 5

Velice pěkné čtení které nenechá čtenáře na pochybách že to napsal PAN spisovatel

Sančez
06.08.2022 5 z 5

Prostě pecka Connelly válí a ten konec excelentní. Víc nemám slov.

mi-380
26.07.2022 4 z 5

Connelly, sázka na jistotu. Autorův Bosch je sice zábavnější, ale advokátské kličkování jeho nevlastního bratra bývá stejně napínavé. Promyšlenost komplikované zápletky je i tentokrát obdivuhodná, s Mickeyem a jeho týmem se noříme hluboko do amerického soudního systému a s velkou hypoteční finanční krizí na pozadí zažíváme dokonalou právnickou bitvu se všemi pravidly, mazanostmi a podrazy od začátku až do překvapivého konce.
85 % (aktuálně 141 hodnocení s průměrem 87 %).

Crimmins vypadal, jako by nestíhal moje slova sledovat.
Usoudil jsem, že je to muž krátkých vět. Dvakrát zamžoural a natáhl se k telefonu. Slyšel jsem, že se baví přímo s Kurlenem. Po chvíli zavěsil.
„Cestu znáte, chytráku?“...

Naše mladá kolegyně pořád stála, přestože Cisco a já jsme se mezitím posadili. Bylo v tom něco symbolického. Jako by tím, že se s námi neposadí, zatímco my dva kujeme plány, dávala najevo, že ona svou duši neprodá.

evask
13.07.2022 5 z 5

Mně se tahle série líbí. Ale mrazí mě z představy, že smyslem soudního procesu není najít pravdu, ale že obhájce soupeří s žalobcem, vyhrává, kdo je šikovnější. Kde je spravedlnost?
Pak je pro mě zajímavé postavení soudce v americké justici. Je to velmi vážená osoba s velkou pravomocí. Jak je tomu u nás?

Lmslaver
18.02.2022 5 z 5

Netušil jsem, že mě tohle drama ze soudní síně zaujme a strhne. Žádné akční pasáže v knize nejsou, přestřelky se konají pouze slovní, mezi advokátem Hallerem a státní zástupkyní u soudu, přesto je to napínavé, poutavé čtení. Michael Connelly prostě umí psát.

Zelený_Drak
01.02.2022 3 z 5

Od Connelyho jsem četla už 2 knihy s Harrym Boschem a chtěla jsem zkusit i Mickeyho Hallera (výběr dílu byl náhodný). Bylo to dobré - skoro se mi nechce věřit, že jsem přečetla takový tlustospis o tom, jak se dva advokáti hádají v soudní síni. Dala bych ale přednost audioverzi - myslím, že dobré audiozpracování by knize ještě dodalo něco navíc. Zápletka mě bavila a konec překvapil, což se mi obecně stává jen vzácně, ale u Connelyho knih běžně. Mickey mi byl o něco sympatičtější než Harry, takže bych příště sáhla spíš po této sérii.

heavy66
22.12.2021 5 z 5

„Prohlašuji se vší vážností, vaše Ctihodnosti, že Pátý svědek je nejlepší connellyovka, kterou jsem zatím četl! Pan Haller učinil vše, aby prokázal nevinu své klientky, i když stál proti mazané státní zástupkyni, krátkozraké policii a spiknutí neznámých osob za účelem svalit zločin na nevinnou ženu, která bránila svá práva proti bezcitným bankéřům. Pokud byste se mě zeptal, Ctihodnosti, zda jsem uvážil všechny okolnosti vedoucí k závěrečné pointě, musel bych přiznat, že existuje důvodné podezření, že se jisté aspekty příběhu těžko odehrály tak, jak se nám autor snaží podsunout. Protože odmítám připravit ostatní vážené čtenáře o jejich zážitek z četby, odvolávám se na Pátý dodatek ústavy a nebudu dále vypovídat! Děkuji, Ctihodnosti.“

Pedro69
28.05.2021 5 z 5

Jedna z nejlepších knih od Connellyho. A že jich má :-)

rengers
07.03.2021 4 z 5

Škoda že to bylo tak zbytečně zdlouhavé, jinak se to četlo skvěle! Odehrávalo se to z větší části v soudní síni, to ale neznamená, že by to ubíralo na zajímavosti.

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Výborný záver, strašne ma potešil. Connelly je trieda

Jiparis
09.11.2020 3 z 5

Dočetla jsem, ale skutečně to na mě bylo moc natahované. Ikdyž jsem od Connelyho četla skoro všechno, tato se mi zdála nejméně zdařilá.

konicekbily
09.08.2020 4 z 5

Autor se zase snažil, umí psát a knížka je určitě nadprůměr. nejsem si ale jist, zda se bude líbit každému. Tomu, kdo má rád sérii s Harrym, se bude líbit, ale ti, kdo autorův styl moc neznají, budou asi překvapeni natahováním děje a pomíjením některých směrů vyšetřování nebo faktů, ať na straně obžaloby čí obhajoby. Další knihu této "soudcovské řady" autora si přečtu.

Hugomil
20.05.2020 5 z 5

Jako vždy perfektní. M. Connelly by mohl zcela bez potíží zaskočit za E. S. Gardnera a tvořit Perryho Masona.

Danago
08.03.2020 5 z 5

Opět skvělá kniha . Tuto sérii mám opravdu moc ráda. A čtvrtý díl ze série je opět velice dobře napsaný. Příběh má spoustu nečekaných zvratů. Konec se mi velice líbil.

azzies
15.12.2019 5 z 5

Zatím nejlépe zpracovaný díl. Výborně baví a napětí jako řemen

Szigeti
09.12.2019 5 z 5

Výborne napísané. Connelly to jednoducho vie.

March
24.08.2019 5 z 5

Bratrské duo mě prostě baví, ať je to Harry, nebo Mickey, vždycky knihy s jedním, s druhým, nebo i s oběma stojí za přečtení. Soudní knihy mě nikdy moc netahly, ale s Mickeym je prostě "žeru ":-)