Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/326940/bmid_fantasticka-zvirata-a-kde-je-najit--3ES-326940.jpg 4 1092 189

Příběh Fantastická zvířata a kde je najít začíná v roce 1926, kdy se Mlok Scamander – kterého hraje držitel Oscara Eddie Redmayne – vrací z cesty po světě, během níž našel a zdokumentoval pestrou škálu kouzelných tvorů. Nakrátko se zastaví v New Yorku a zase by z něj bez nehody odjel… nebýt nečara Jacoba, ztraceného magického kufříku a útěku několika Mlokových fantastických stvoření, která by mohla způsobit světu nečarů i čarodějů pořádné problémy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay , 2016


více info...

_wejunkaa_
_wejunkaa_
02.01.2024 5 z 5

Filmové zpracování se mi velmi líbilo, proto jsem se rozhodla si přečíst také jeho knižní formu. Kniha je dokonalý popis filmu a to se mi na tom velmi líbí. Čtení scénářové knihy může být pro někoho těžké, protože dá někdy velmi zabrat zorientovat se v tom, kdo co říká. Rozhodně jsem si velmi oblíbila hrabáka, který celému dění dává vtipnou korunku. Kniha si odnáší plný počet bodů. Určitě mám v plánu pokračovat dalším dílem.

bárbra13
bárbra13
26.06.2023 5 z 5

Prostě srdcovka. Sice nejsem fanoušek scénářových knih, ale tady nejde jinak než 5/5 :)


Menagerie
Menagerie
25.04.2023 4 z 5

Kopie filmu, lépe první film, pro větší představivost.

Tamirai
Tamirai
14.04.2023 2 z 5

Filmy sa dajú pozrieť, aj keď mi v niečom prídu oveľa temnejšie ako Harry Potter a niečo mi tam chýba. Postavy v knižke / filme sú však všetky zaujímavé. Toto prevedenie formou scenára sa mi však nepáči. Mrzí ma, že sa nenašlo toľko prostriedkov či fantázie na to, aby bola kniha spracovaná ako klasická beletria a ja som mala možnosť si prečítať príbeh z tohto čarovného sveta. Ďalšie knižky vynechám...

Johncze
Johncze
21.03.2023 5 z 5

Příjemné překvapení. Milý úvod do nové série ze světa Harry Pottera. Kouzelná zvířata jsou tu asi nejvíce v popředí příběhu, takže to tu určitě pomáhá (oproti dalším dílům v sérii) a pak je tu opět celá řádka sympatických postav. Rozhodně doporučuji všem fanouškům, taková malá jednohubka.

Jarmila97
Jarmila97
16.02.2023 5 z 5

pro mě Jako všechny knihy které jsou spojené s Harrym potterem byla I tahle fakt skvělá Sice to scénář ale nemůžu říct že by se mi to kvůli tomu že to nějak špatně Jenom mi vždycky trvá těch pár stran než si na to zvyknou a pak je to úplně v pohodě hlavně knížku mám přečtenou za jediný den protože ty stránky jsou krátké a jde to velmi rychle takže za mě byla kniha vážně skvělá

adela.hol
adela.hol
04.02.2023 3 z 5

Těšila jsem se, ale bohužel mi to vůbec nesedlo. Zatímco u HP a prokletého dítěte jsem měla obavu z té formy scénáře, tak mi to nakonec vůbec nevadilo a krásně to utíkalo. Tady to bylo naopak.

Filmovou verzi jsem neviděla, ale možná by to čtení pak bylo snazší. Měla bych alespoň nějakou představu o postavách, ale takhle jsem se v tom hrozně ztrácela. Kdo ke komu patří, kdo je klaďas, kdo záporák. Tady mi to ten scénář opravdu komplikoval.

Původně jsem chtěla dát i jenom dvě hvězdy, ale posledních sto stran jsem se konečně začetla. Před dalším dílem asi budu muset nejdřív zkouknout filmovou verzi, snad to pomůže.

Avila
Avila
01.01.2023 5 z 5

Filmové zpracování jsem neviděla a jsem za to ráda že se ke mě nejdříve dostala kniha a mohla jsem popustit uzdu své fantazii a příběh si při čtení podle své libosti promítat v hlavě nezatížený filmovou verzí. Moc se mi líbila scéna v bance a celá kniha byla super.

ptacicek
ptacicek
28.12.2022 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Možná díky tomu, že jsem nejprve viděla film a až poté četla knihu mi její "strohost" nevadila a i tak představivost jela na plné obrátky.

Laerry
Laerry
25.11.2022 4 z 5

I když Fantastická zvířata a kde je najít je jen učebnicí a není to plnohodnotný příběh, fanoušek světa Harryho Pottera určitě nepohrdne druhou nejlepší variantou a to je filmový scénář filmu, který se dost povedl. Knížka tak může posloužit k připomenutí oblíbených pasáží v psané podobě, ale na druhou stranu z ní nedostanete žádnou přidanou hodnotu. Jde tak spíše o další z sběratelský kousek, který se může pyšnit krásnou obálkou.

Radzha
Radzha
19.09.2022 5 z 5

Je to přepis filmu do posledního detailu. Přečetl jsem si knížku z toho důvodu, abych zabil čas a knížka ho zabila dokonale.
Pokud člověk viděl film, tak se mu vybaví každá scéna.
Pořád lituju jen jedné věci. A to, že Rowlingová nenapsala i klasickou knížku jako HP.

picris
picris
14.09.2022 4 z 5

Příjemné, oddechové čtení. Film jsem viděla, tudíž má fantazie nemohla vytvářet vlastní představy, ale na druhou stranu se mi odehrával přímo před očima, mám pocit, jako bych ho právě zhlédla.

Ella_85
Ella_85
21.07.2022 5 z 5

Kdyz ma clovek fantazii…asi je lepsi nevidet filmy…pak se snaze cte

Adél1201
Adél1201
22.06.2022 5 z 5

Chvíli mi trvalo zvyknout si na formu psaní (jak napovídá obal knihy, jedná se o scénář), ale po začtení se, se kniha stala mou oblíbenou. Přečetla jsem ji jedním dechem. Vřele doporučuji

midone
midone
15.04.2022 4 z 5

Asi jo, ale zároveň ne. Já nevím no. Není to Harry Potter.

_Žanet_
_Žanet_
28.02.2022 5 z 5

Úžasná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem a klidně bych si ji okamžitě přečetla znovu, kdybych neměla v plánu jiné knižní poklady. Hned od první stránky jsem si naprosto zamilovala hlavní postavu, Mloka a stejně tak i Jacoba. V zásadě mi nebyly nesympatické ani dívčí postavy a bylo skvělé nahlédnout do kouzelnického světa i z jiného pohledu, než toho, který patří Harrymu. Už se těším, až se podívám na film, se kterým jsem čekala, než se dostanu ke knížce.

DUNIKO
DUNIKO
22.01.2022 5 z 5

Wow...paráda:):):)️

Štěpinambura
Štěpinambura
17.11.2021 5 z 5

Nádherné doplnění. Krásný přebal. I když jsem film neviděla scénář jsem si moc ráda přečetla.

lenkaBajza
lenkaBajza
10.09.2021 4 z 5

Obtížné hodnotit filmový scénář... vlastně nevím, co bych měla hodnotit?? Fantastická zvířata miluju, film znám. Můžu si vybavit jednotlivé scény. Dialogy i scény jsou naprosto totožné s filmem. Přečtené velmi rychle:))

KájaKoxík
KájaKoxík
20.07.2021 5 z 5

Jak název napovídá, je kniha psaná formou scénáře. Díky tomu se čte velmi rychle (nezabere Vám to více než jedno odpoledne). Je zajímavé se nejprve podívat na použité zkratky na konci knihy. Například M. O. - mluví osoba mimo obraz. Díky tomuto zpracování může čtenář nakouknout, jak se peče takový film.

A kdo ho viděl, kniha ho moc nepřekvapí. Jak píše NextOne, promítala jsem si při čtení scény z filmu a mohu jen ocenit, jak pěkně je takový scénář napsaný a jak jsou podle něj vytvořeni například kouzelní tvorové.
Př: Asi všichni známe a máme rádi hrabáka Dugalíka, popis ve scénáři je opravdu přesný:
Malý černý chlupatý kříženec krtka a ptakopyska podivného.

Pro mě jsou velkým plusem knihy popisy pocitů jednotlivých postav. Herecké výkony jsou jistě kvalitní, ale rozeznat pocity rozpačitosti, ublíženosti, péče atd. je občas obtížné. A pro pochopení situace může být záměna takových pocitů klíčová.

Za mě, jako fanouška a vlastníka knih od roku již od roku 1999, prostě must have.