Jak si zamilovat Vánoce

Jak si zamilovat Vánoce https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460711/mid_jak-si-zamilovat-vanoce-jA4-460711.jpeg 4 293 105

Vánoce jsou pro Emmii Sandersovou jedním slovem… láska. Miluje na nich úplně všechno: třpytivé ozdoby, blikající světýlka, voňavé perníčky a zelené jmelí, ale především možnost být se svými blízkými. Vánoce ji ještě nikdy nezklamaly, vždycky ji naplní radostí, štěstím a nadějí. O Vánocích si prostě připadá jako lepší verze sebe sama. Jen kdyby tak dokázala probudit vánoční náladu i ve svém příteli! Jenže Grant má v právnické kanceláři neustále práce až nad hlavu a nezbývá mu čas ani chuť na kouzlo zimních svátků. A tak Emmie usoudí, že je třeba maličko ho postrčit správným směrem. Jenže její plán už od samého začátku vychází trochu jinak, než byl zamýšlen…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Finding Christmas , 2019


více info...

Přidat komentář

Áňa 998
12.03.2024 4 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia
.
Jak si zamilovat Vánoce. Nebudu lhát, tady jsem u čtení hodně váhala. Nejdřív jsem si jako vánoční četbu dala Sejdeme se pod jmelím a pak Dvanáct dní Dashe a Lily. Tuhle jsem si nechala na konec, protože jsem si myslela, že bude nejslabší.
.
Možná za to mohl klišé název nebo vyumělkovaná obálka... Těžko říct, proč jsem si to myslela. Řeknu ale, že jsem se šeredně spletla.
.
Hned na začátku knihy se seznamujeme s Emmii, královnou Vánoc, jak jí říkají přátelé. Tahle žena je do Vánoc blázen, a občas se tak i chová. Zírala jsem, když přišel na řadu její vánoční zápal. A já si myslela, jak to přehráním! A jako dokonalý protějšek tu máme Sama. To je prostě pan dokonalý pohodář. Budete ho milovat, opravdu!
.
Ze začátku jsem trochu skřípala zubama. Hodně sladké, lesklé, miloučké... Jako v Santově vánoční vesničce. Působilo to na mě strašně nereálně. Ale celá myšlenka honu, je úžasná! I pak postupné kroky Emmii a Sama... Tušíte, jak vše dopadne, ale moc si to užíváte!
.
Zlom se ale objevil ve větší míře když se začal více vyskytoval i Sam, a já se přistihla, jak hltám každé slovo knihy. Jak moc jsem zvědavá na to, co se stane dál. Emmii jsem si taky nakonec oblíbila. Ale bylo to vlastně díky jejímu příteli Grantovi. To je velmi zaneprázdněný právník, a Emmii... Svitlo mi, jak moc jí lituju...
.
Autorka na konec knihy přidala i nějaký ten bonus, a recepty to jen začíná!
.
Myslím si, že tohle je perfektní rychlé čtení pro milovníky Netflix vánočních filmů. Autorka přeci jen stojí i za scénářem k Vánočnímu princi!
.
Ukázkový příklad toho, že když pustíme opratě života, nemusí to být katastrofa, ale krok ke správnému směru!
.

kolacky
15.01.2024 4 z 5

Slaďoučké, předvídatelné, vánoční a naprostý relax! Navíc nádherný obrázek na přebalu...


blanka5960
08.01.2024 5 z 5

Tohle bylo strašně milé, kouzelné čtení, hlavní hrdinka Emmie je takový vánoční blázínek, miluje vše co k tomuto období patří. Její vášní jsou vánoční věnce, stromeček, světýlka, pečení perníčků, balení dárků a především rozdávání radosti.
Zato její přítel Grant je velmi zaneprázdněný právník, všechen čas obětuje práci, protože si buduje svou kariéru a tak nějaké vánoční přípravy a svátky jsou mu spíše na obtíž. Emiie by si moc ráda se svým přítelem vytvořila vánoční tradice a tak pro něj naplánuje speciální dovolenou, aby v něm probudila to správné vánoční nadšení. Jenže náhoda nebo osud, říkejme tomu jak chceme, zajistí že události naberou úplně jiný směr...

Knížku jsem zhltla během dvou dní, bylo to tak moc čtivé, milé pohodové čtení. Autorka dokázala navodit opravdu krásnou atmosféru, byla to prostě taková zimní pohádka a pohádky k Vánocům patří.

Petule.brt
07.01.2024 4 z 5

Milý příběh, tušíte jak to asi dopadne, ale užijete si to ;0)
Na navození vánoční nálady ideální!

nada3314
30.12.2023 4 z 5

Krásné vánoční čtení. Tenhle příběh už jsem jednou četla. Letos vyšla v novém vydání a já prostě tady těm kouzelným obálkám neodolám. Až poté co jsem knihu zadávala do seznamu, tak jsem zjistila, že už jsem ji četla. No nevadí, pohádkových romantických čtení nikdy dost.
Všude sníh, vánoční stromečky, vánoční ozdoby, vánoční svetry a všechno krásně vánočně laděné. Kdo z nás by nemiloval Vánoce? Ať jsi malý nebo velký to kouzlo Vánoc je nádherné. Miluji tuhle roční dobu a celý advent, kdy je vše načančané a krásně rozsvícené.
Hlavní hrdinka Emmie je úžasný člověk, který se po smrti svých rodičů věnuje charitě. Není to pro ni práce, ale poslání, i když pracuje do úmoru, není pořád spokojená a nakládá si na sebe hodně povinností. Ale teď si řekla dost a dá si malou pauzu a svému partnerovi, který je tak stejně zaneprázdněný připraví putování za vánočním pokladem.
Jak se vše povede a co nepovede, se dozvíte, pokud si tuhle Vánoční knihu přečtete. Doporučuji a už se těším na další kousek od autorky.

Jenny46
27.12.2023 4 z 5

Pohodové vánoční čtení s romantikou.

KnihoSny
26.12.2023 4 z 5

Tak tohle bylo sladce vánočníSam byl skvělej Emmii občas potřebovala popostrčit ale i tak to byla krásné vánoční a sladké zahrálo to u srdíčka

romanka26
26.12.2023 4 z 5

Hezká vánoční kniha.

Comp.Bear
12.12.2023 5 z 5

Sladké a možná trochu moc pohádkové, ale v tenhle předvánoční čas to pravé, co jsem potřebovala:-) Navodilo mi to správnou vánoční náladu.

Slůník
09.12.2023 4 z 5

Jak na vánoční náladu, snadno a rychle :-)

kikikrat
08.12.2023 3 z 5

Chtěla jsem si přečíst něco vánočního jako každé Vánoce a narazila na tuto knihu. Pro mě byla vánoční možná až moc. Nějak mi to přišlo přeslazené nebo spíš převánočněné?! Ale ke konci už jsem se docela bavila. Na takovou tu pohodu v prosinci to je ideál.

vercatko20
04.12.2023 4 z 5

Tohle se mi líbilo. Jasně, je to neuvěřitelná a prvoplánová slaďárna. Postavy trochu plošší a už po 10 prvních stránkách víte, jak to vše bude probíhat a dopadne.
ALE tohle bylo super i tak. Hlavně kvůli tomu, že tu byl opravdu kladen důraz na Vánoce (což by nemělo být překvapivé, ale po zkušenostech s jinými vánočními knihami, to není standard) a perfektně mě to na ně naladilo ještě víc. Lepší knihu jsem si k 1.12. vzít nemohla. Roztomilé to bylo! :)

Zuzka_Zuu
03.12.2023 5 z 5

Nádherný Vánoční příběh plný lásky a vzájemného porozumění. Nechybí ani zápletka se šťastným koncem. Vánoční atmosféra naladěna! Rozhodně doporučuji přečíst si před Vánoci, hlavně těm největším Grinchům, kniha Vás na Vánoce opravdu dobře naladí. Veselé Vánoce!

Kory98
26.11.2023 4 z 5

Právě dnes jsem dočetla mojí mámě nahlas. Chtěly jsme si předvánoční období zpříjemnit nějakou tématickou knihou a u Karen Schaler je to vždy jasná trefa do černého. Milý oddechový příběh o tom, že i tradice jsou v životě důležité. Moc jsme si to užily a možná stihneme do vánoc ještě nějakou další...

monika0181
15.11.2023 5 z 5

Jednoduchá jednohubka s vánoční tématikou, kde i konec máte rychle předvídatelný. Ale pokud Vám jde o krásný romantický příběh s úžasnou vánoční atmosférou, berete do ruky tu správnou knihu. Všechny knihy autorky jsou velmi čtivé, rychle ubíhají. Je to sladké a pozitivní až moc, ale to asi k Vánocům patří.

Evka27
28.09.2023 4 z 5

Ladím vánoční romantiku už teď na podzim. Milá jednohubka.

SimulinaT
19.06.2023 5 z 5

Příjemná oddychovka k vánočním svátkům.

BlaV.
27.05.2023

slaďárna - pohádka jak dělaná na Vánoce

LuciMarkova
08.01.2023 3 z 5

Předvídatelné od první stránky, ale tohle jsem o Vánocích potřebovala. :) K navození vánoční atmosféry to bylo super!

Marika Vanova
02.01.2023 4 z 5

Je to sladké, jako ta jejich vánoční cukrátka.