Hrůza na Šibeničním vrchu

Hrůza na Šibeničním vrchu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526999/bmid_hruza-na-sibenicnim-vrchu-655e39cf0061a.jpg 4 233 54

Strašidelné domy série

< 10. díl >

Rodina Hullových vlastní vinařství Šibeniční vrch již po několik generací. Jejich víno sbírá jedno ocenění za druhým, podnik prosperuje a rodině se daří. Kdesi v minulosti však číhá kletba. Hullovi se služebnictvem obývají rozlehlý starý dům na vrcholu kopce, k němuž se váže pochmurná pověst. Kdysi na něm stála šibenice, na které skončily životy stovek odsouzenců. Krvavá historie je dávno zapomenutá a všechno se zdá v nejlepším pořádku, než jsou oba manželé nalezeni mrtví. Dům i vinařství připadnou jako dědictví jejich dceři Margot. Je to už více než deset let, kdy Margot Hullová naposledy spatřila dům svého dětství. Když ji rodiče poslali pryč, byla ještě malá, a tak si jen stěží vybavuje jeho temné chodby a zákoutí. Nyní je zpátky, aby rodiče pohřbila a ujala se svého dědictví. Doposud ale netuší, jaká pravda se na pozemcích, které jsou nyní její, skrývá. Sama v rozlehlé, chátrající budově je nucena postavit se tváří v tvář hrůzám minulosti – a přiznat si, že se možná stane další obětí domu, který nikdy nespí...... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos
Originální název:

Gallows Hill , 2022


více info...

Přidat komentář

Dandulka
03.04.2024 5 z 5

Konec byl trochu předvídatelný,ale jinak to bylo příjemné čtení, při kterém mrazilo v zádech.

Anniee
26.03.2024 4 z 5

Taková už klasika od DC. Celou knihu jsem podělaná strachy a strašně mě vytáčí jednání hlavní hrdinky. Je to čtivé, rychle to ubíhá a má to happyend, nic víc od toho nechci.


Petrunka14
24.03.2024 5 z 5

Tak tahle kniha mě hodně bavila. Posledních sto stran jsem tolik chtěla rychle dočíst, ale byla už noc a při čtení mi bylo úzko. Zvládla jsem to a doporučuji.

Zuzíček77
09.03.2024 5 z 5

(SPOILER) Šibeniční vrh a jeho velké tajemství. Nečekala jsem, že na mě tato kniha tak zapůsobí, Darcy píše krásné knihy o strašidelných domech, takže si každý ráda přečtu. Tenhle mi přišel trochu jiný, nešlo tady podle mě ani tak o nějaké nadpřirozeno nebo lekání. Šlo o to velké tajemství proč vlastně kletba na dům spadla. Neskutečně mě bavilo zjišťovaní o starších rodinách, co se jim stalo, a jak žily. Opravdu moc krásně a uvěřitelně zpracovaná kniha, hlavně pro ty co mají velkou fantazii a dokážou se do příběhu vžít.

Dixinka
28.02.2024 5 z 5

Opět nezkamala. Super knih, všem doporučuji.

verka5083
28.02.2024 4 z 5

Tahle knížka byla fakt super. Četla se dobře a měla skvělý nápad a děj, což mě fakt dostalo. Bylo to i celkem děsivé, takže si ji číst večer nebo v noci dávalo trochu práci. Ale musím říct, že některé pasáže byly zbytečně dlouhé. Myslím, že by kniha mohla být klidně kratší. Také mě trochu překvapilo, že hlavní postava si neprošla úplně vším od začátku , hlavně co se týkalo historie domu, a některé věci se objevily až ke konci. To mi přišlo divné. Ale když to srovnám s posledním dílem, tak tahle knížka stojí za to.

jarin58
27.02.2024 3 z 5

Napětí tak dlouho zbytečně natahované,až přestalo být záživné.

muchomurka
23.02.2024 3 z 5

Další knížka ze série Strašidelné domy mi přišla jak přes kopírák s předchozími díly. Nápad byl dobrý, zpracování fajn a konec zase ukvapený. Ale stejně jako v předchozích knihách, nepochopím jednání hlavní hrdinky, kdy samozřejmě přijede večer (za tmy), bude v domě úplně sama. V domě se nevyzná, ale vybere si pokoj nelogicky nejdál od východu, ještě pro lepší efekt v patře. Přijede absolutně nepřipravená, telefon má zásadně méně jak deset procent. Že by měla třeba baterku, to už bych chtěla moc.
Také moc nechápu, že když je příležitost, tak hlavní postavy nepátrají po minulosti domu - já bych prošla veškeré dokumenty v domě, na internetu, v knihovně. Vyptávala bych se. Chtěla bych vědět, s čím mám tu čest a na co si dát pozor. A mít se od čeha odrazit v hledání řešení.
Příběh ale napínavý byl, ač kratší by byl lepší - autorka se často opakovala a to bylo úmorné. Myslím, že k pochopení stačí jedna děsivá noc, ne dalších x.

Damonka18
21.02.2024 5 z 5

(SPOILER) KONEČNĚ! Konečně díl, který se vyrovnal prvnímu dílu. Tohle bylo tak strašidelné, že jsem to nemohla číst v noci, protože jsem měla z toho husí kůži. Konec jsem teda moc nečekala, ale teda...fuj! Víno z mrtvol. Ale díky bohu, že se hlavní hrdinka překonala a kletbu nakonec zlomila. Doufám, že se další díly budou ubíhat podobným skvělým směrem.

Johny_H.
21.02.2024 4 z 5

Docela zbytečně dlouhé a konec zase zbytečně zkratkovitý.

Kanuska
20.02.2024 4 z 5

Po dlouhé době dávám D.C. téměř plné hodnocení. Předchozí knihy spíše nudily a hodně jim to kazil její vyhlášený konec.
Hrůza na šibeničním vrchu bavila nápadem i čtivostí. Tentokrát šlo o starou kletbu a kombinaci duchů a zombíků.
Bohužel, nebo bohudík, Darcy píše podle šablony, takže její čtenář ví do čeho jde. Současně si autorka nijak neláme hlavu s logikou či rešeršemi. Hlavní postava se jako vždy chová trošku nesvéprávně, ale na druhou stranu to k těmto typům hororů tak nějak patří. Tunely pod kopcem, kvůli vinařství jsou nesmysl, ale Darcy zkrátka potřebovala tunely, chápu. Aktivní dvě stě padesát let staří nerozložení mrtví s tu a tam hladovým červíkem v těle taky smysl nedávají. A to jak si s nimi poradila působilo velmi naivně. Pointa klepne na dřevo hned na začátku, takže asi nebude pro nikoho velké překvapení... ale přes mnohé nedostatky Darcy bavila a doufám, že bavit bude i nadále. Jediné co jí ubírá plný počet hvězd jsou ty konce - ve všech knihách stejný happyend, což zkrátka ubírá na čtivosti, když už od první strany víte, že se v podstatě nikomu nic nestane.

LidkaDino
16.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Právě jsem dočetla. To teda bylo něco! Na to, že v knize se popisují asi jen 3-4 noci hlavní hrdinky, připadá mi, že na těch 411 stranách je toho víc. Místy to bylo tak napínavé, že jsem musela na chvíli odložit knihu a jít se projít po bytě nebo se jít aspoň napít, abych si uklidnila nervy a potom rychle číst dál. Nejdřív mi připadala hrdinka příliš vystrašená, ale potom se nakonec chopila svého osudu a jednou pro vždy to vyřešila - to jsem teda na závěr koukala, jak to dopadlo, to jsem nečekala! Doporučuji!

Blanche2000
15.02.2024 4 z 5

Tentokrát se mi líbilo originální provedení strašidelného domu, ačkoliv stále velmi předvídatelné s hloupoučkou hlavní hrdinkou, kterou jsem kolikrát nepobírala.
Děj nemusel být tak natáhnutý, ale na druhou stranu se díky tomu mohly více projevit vedlejší postavy, které mi byly moc sympatické. :-)
Každopádně Darcy je vážně taková jistota, u které víte, že se nebudete nudit, a jinak tomu není ani u této knihy. Už aby vyšel další díl!

Knižnípauza
11.02.2024 3 z 5

A máme tu další strašidelný dům ze série.
Opět se nám v knize představuje čtivý příběh se skvělým popisem domu a okolí. Tohle Darcy prostě umí. To jak vše lehce a barvitě popíše vás vtáhne do děje a vy máte pocit že ten dům stojí přímo před vámi. To se mi na knihách od Darcy líbí.
Šibeniční vrch se mi libíl nápadem, prostředním i hlavní hrdinkou. Rozkrývání tajemství mi v této knize přišlo moc hezky vymyšlené.
Ale..
Ale prostě musím napsat pravdu.
Je to pořád dost předvídatelné, málo strašidelné a každá kniha ze série jede podle stejného vzoru. No a to mě prostě už moc nebaví.
Darcy se pro mě tak pomalu stává autorka po které sáhnu, když nevím co číst a protože vím co v knize bude a kdy to bude nemusím u toho nějak moc přemýšlet.

Takže jsem se dostala do bodu, kdy si prostě dám od Darcy a jejích knih dlouhou pauzu.
Každopádně Hrůza na Šibeničním vrchu byla lepší než předchozí kniha.

Domisek1
08.02.2024 5 z 5

Za mě další pěkný příběh o strašidelných domech. Děj je sice zdlouhavý ale mě osobně to nevadí. Čtenář má více času na to se seznámit a i si představit děj. Četla se velice dobře a rychle,kniha nebyla zmatená.

Kexina
28.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Autorka úspěšně pokračuje v drobné odchylce od původních příběhů o strašidelných domech,což je za mě velké plus. Ani tady si bohužel neodpustila zbytečné natahování děje, ale to už k Darcy Coates holt patří. Pointa byla tentokrát poněkud jednodušší, takže překvapivé odhalení až tak extra překvapivé nebylo, ale líbil se mi samotný nápad, zejména část vysvětlující, že pobyt ve strašidelném domě byla vlastně pro většinu jeho obyvatel dobrovolnou volbou.
Celkově je i 10. díl pořád skvělé oddechové čtení na jeden až dva večery.

zbožňuju_knihy
24.01.2024 4 z 5

Byla to hrozná blbost, ale čtivá!
Ta holka mi přišla docela hloupá a šíleně mě vytáčela. Darcy asi hodně čte Kinga, začíná děj nechutně natahovat, až to není hezké ..

blackoutzuzi
22.01.2024 4 z 5

4,5 hvězdičky

Tuhle sérii mám fakt ráda, i když má k pořádnému hororu daleko, baví mě ten koncept strašidelných domů:) Navíc je to taková sázka na jistotu - autorka píše opravdu čtivě, takže každý díl slupnu jak malinu a jen tak lehoulince, příjemně se u toho bojím, takže když nemám náladu vyloženě na nějaké šílené mordy, je to ideální čtení:)

No a jak si vedl tento díl? JÁ JSEM NADŠENÁ!

Za mě je to konečně díl, u kterého jsem se několikrát faaakt bála! Báječná atmosféra, báječná + super postavy, oblíbila jsem si jich hned několik, no a ten příběh? Výborný, sice ne vyloženě originální, ale krásně zpracovány, hluboký, ke konci mě několik scén až dojalo..
Tento díl s klidným svědomím pasuji na nejlepší z celé série! V kontextu celé série a mých pocitů po dočtení, toho jak jsem byla příběhem tak pohlcená, tak nemůžu jinak než dát plný počet:))

Autorka se v lecčem vážně zlepšila, tak se moc těším na další díl, snad vyjde brzy:))

Hotovson
22.01.2024 5 z 5

Jsem rád, kam se v posledních třech knížkách série strašidelnejch domů ubírá. Přišlo mi to už takový na jedno brdo a trošku skomírající, ale jako by série chytla do plachet čerstvej vítr.

Hrůza na Šibeničním vrchu pokračuje v trendu trošku jinačích příběhů, než jsme byli zvyklí. Pominu klišé se skoro vybitym mobilem, co se týče zbytku, tak oblíbenej sklep tady nahrazuje celý sklepní bludiště, což je naprostá paráda, do toho trochu záhada nejlepšího speciálního vína a zaměstnanců tak loajálních, že ani neopouští vinařství. Plus klasicky postupný rozkrývání rodinný historie a tragédie. Zároveň neni knížka žádná brutalita, takže bych určitě doporučil i pro nečtenáře hororů.

Susan94
17.01.2024 3 z 5

Prostředí ve kterém se děj odehrával mi přišel dobře zvolený. Celkově to na začátku vypadalo nadějně. První část knihy je mrazivá a čtivá. Bohužel se stoupajícím počtem stránek napětí upadá a je to dost nudné a zbytečně zdlouhavé...