Souboj na Araluenu

Souboj na Araluenu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406130/bmid_souboj-na-araluenu-x2N-406130.jpg 4 440 56

Král Duncan a princezna Kasandra jsou uvězněni v jižní věži hradu Araluenu a musejí se bránit neustálým útokům klanu Rudé lišky. Horác a hraničář Gilan jsou zatím obleženi ve staré pevnosti na severu země. Jediná, kdo je může všechny zachránit, je Willova hraničářská učeňka Maddie. S pomocí Hala, Thorna a ostatních členů skandijského bratrstva Volavek musí Maddie nejprve osvobodit Horáce a jeho vojáky z pevnosti. Dorazí však na hrad Araluen včas, aby pomohli Duncanovi a Kasandře?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Duel at Araluen , 2018


více info...

Přidat komentář

kuruteku
03.03.2024 4 z 5

Bez předchozí knihy nefunguje. A vlastně vše dopadne naprosto očekávaně - s Dimonem přijde rodinný večírek, Skandijci si užijí boje, Thorn není bez slabin, stejně jako Jesper. Jenom bych rád věděl, jak se naložili se zrádci, co dělali lidé v podhradí a hraničáři, když probíhal puč a kde vzal Klan rudé lišky svou sílu - vždyť půlka byli najatí žoldáci a druhá vlastně neschopní příznivci. Že by byl Dimon tak mazaný? No, možné to je.

Njangu
30.01.2024 5 z 5

Tohle byl nadupaný díl. Plný akce. I když mně chyběli Will a Halt. Už se blížím ke konci série. Tak si musím ty poslední díly vychutnat ;o)


pepa4081
27.01.2024 5 z 5

Jako vždy perfektní.
Nanejvýš uspokojivé.

vladka16
01.01.2024 5 z 5

Vychutnala jsem si tento díl jako audio. Je to trošku jiné, než jen o Willovi, ale bylo to napínavé a hlavně naši vyhráli. Pokud seženu další díl,ráda si přečtu pokračování, už se těším.

Ronnie68
14.12.2023 3 z 5

Tenhle díl se četl relativně lépe... ale furt mi tam prostě chybí vyprávění Willa ... tak snad v dalším díle...

Ailee
14.12.2023 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale Královská hraničářka (v originále vedeno jako samostatná série navazující na HU) mě už moc nebaví. Ono samo o sobě je děj už dost ohraný, fóry známé a ty věčně se opakující informace jako "jak už to koně dělávají" nebo že hraničáři se svými koňmi mluví 5x za díl... No HU zůstává srdcovkou, pokračování už trochu prostě vázne.

toni-az
27.10.2022 2 z 5

O poznání lepší než předchozí díl, ale pořád tak nějak o ničem, když člověk od půlky minulé knihy věděl jak to bude celé pokračovat. Ale aspoň tam byly nějaké pěkné boje a občas zajímavé myšlenky kolem obléhání. Ovšem z té jejich taktiky jsem fakt rostl. Přitom by to šlo řešit tak jednoduše...

posvicmichal
24.09.2022 5 z 5

Na konci 13. dílu jsem nebyl moc nadšený, ale nakonec jsem rád, že to bylo roztažené na dva díly a neuspěchalo se to na konci prvního. Přiznám se, že z nějakého důvodu se mi tenhle díl líbil opravdu hodně. Nejspíš proto, že se hlavní hrdinové dostali po dlouhé době do situací, ve kterých ještě nebyli a bylo to tak něco trochu nového.

Atara16
16.06.2022 2 z 5

Od 12 dílu to stojí za prd. škoda.

Ivan F
11.05.2022 2 z 5

Priveľa vaty, priveľa zbytočných viet, slov, dialógov a opisov. Stále je to Flanagan so svojimi mravoučnými príbehmi a z textu cítiť jeho vyznávanie tradičných hodnôt, ale všetkého veľa škodí. Neustála neomylnosť a takpovediac nesmrteľnosť všetkých hlavných protagonistov je na nervy idúca a keď sa v texte objaví zdvihnuté obočie alebo významné zakašlanie, tak to je už pomaly na infarkt. Séria by bola skvelá, ak by niektoré diely boli poriadne zoštíhlené a spojené a namiesto 14teho pokračovania by toto bola časť číslo osem - to by bola paráda. No ale keď sa to nášmu jedenásťročnému potomkovi páči, tak to čítam aj ja a jemne trpím všetkými neduhmi Flanaganových príbehov. Pre fanúšikov série treba moje hodnotenie zdvojnásobiť.

Cortegos
27.04.2022 5 z 5

Parádní zakončení předchozího dílu. Uvědomuji si, že pokud nějaký díl nebude vyloženě špatný, dám vždy pět hvězd, protože HU je prostě „srdcovka“. Je zajímavé, jak se doba odráží i v literatuře pro mládež – do těchto dvou dílů se promítá stále se vracející překonaná myšlenka o omezených schopnostech žen a nesmyslné lpění na zaběhnutých postupech bránících pokroku. To posouvá Flanaganovu tvorbu dál – mám pocit, že v předchozích knihách nic podobného takhle explicitně vyjádřeno nebylo (možná kromě tématu sektářství a manipulace s lidmi).

alabra
18.04.2022 4 z 5

Takže už i Maddie má nadlidské schopnosti, jinak vše při starém, bídné zlo je potrestáno, čestné dobro vítězí, a o tom to je. Po čtrnáctém díle už se mi nechce psát ani komentář. Ještě že se tam rozmáhá všeobecný nešvar, pití kávy, a to hojně, je čemu se pousmát.

tlllk
26.03.2022 3 z 5

Obávam sa že za týždeň nebudem tušiť o čom to bolo. Dej ničím neprekvapil čo bude aj tým že celú dobu sa hralo s odkrytými kartami, príbeh sa držal stereotypnej kostry, dobrý naplácali tým zlým a ideme ďalej. Na druhú stranu ničím neublížil a svoju cieľovku si nájde.

Taťka Hraboš
24.03.2022 4 z 5

V zásadě už jsem všechno napsal v komentáři k předchozímu dílu. Stejně jako jiní tady na fóru si nemyslím, že bylo rozdělení na dva díly potřebné, šlo spíše o to, že dva díly vydělají více než jeden. A navíc děti nemají – až na výjimky - rády tlusté knihy (soudě podle těch mých). Žádné překvapení se nekonalo, vše dospělo k závěru, který se dal od počátku předpokládat. Snad jen úplná eliminace Willa s Haltem mě překvapila – v tomhle dílu není - až na úplný závěr - ani zmínka o tom, co dělají či dělali v době tak bouřlivých událostí na hradě Araluenu a v okolí. Musím říct, že se mi ulevilo, když si děti k příštímu čtení poručily Letopisy Narnie. Hraničářův učeň je výborná série, ale i sebelepší pokrm se při nadměrné konzumaci nakonec přejí ;-) .

AdlaCe
21.03.2022 2 z 5

Stále je to Flanagan, bohužel už ale jen další vycpávkový a natahovaný díl serie. Něco se již opakuje a není to ono.

kamino
27.01.2022 4 z 5

začíná se to pomalu opakovat. díly s mladým Willem asi byly nejlepší.

KájaKoxík
23.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Takže znovu..
1) Díl číslo 14 by měl být dohromady z 13 jelikož na sebe navazují...
2) Královská hraničářka by měla být samostatná série...

Ale jinak je díl lepší než předchozí tedy 4 z 5. Baví mě skandijský styl boje a jejich humor, už se těším na sérii Bratrstvo.

POZOR SPOILER, OBSAH!
Mady se podaří získat posádky dvou scandijských vlčích lodí a osvobodit svého otce, Gilana a jejich muže z obležení. Následně je čeká cesta na Araluen, kde Kasandra vede velmi zdařile obranu hlavní věže hradu proti útoků, Rudých lišek. Díky tajné chodbě, kterou Mady provede námořníky do hradu, se jim podaří otevřít bránu a vpustit do hradu muže jejího otce. V závěrečném souboji Kasandra Dimona zabije.

poník654
28.12.2021 5 z 5

Kniha skvělá jako vždy, napínavá a vtipná! Nemohla jsem odtrhnout oči, jak jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne.

1259
26.11.2021 5 z 5

Bitva o hrad celkem osvěžující a padouch dostal, co si zasloužil. Hurá na díl patnáct.

annes
04.10.2021 3 z 5

No, jestli ten další díl nebude mít nějakou super zápletku, tak už asi končím.. Chápu, že název souboj na araluenu značí že bude bitka, ale věnovat tomu celý jeden díl mi přijde trochu moc..