Vzdor osudu, část první

Vzdor osudu, část první https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419553/bmid_vzdor-osudu-cast-prvni-RJZ-419553.jpg 4 45 11

Černá palice série

< 3. díl >

Lucy Weberová se stala novou Černou palicí a právě ve chvíli, kdy se ostatním chystá vysvětlit, jak se ocitli na farmě (a také jak z ní mohou odejít), nevysvětlitelně zmizí. Zbrusu nová superhrdinka se ocitá v podivuhodném světě plném zombie barmanů, groteskních bohů, antropomorfních podivínů, komických hrdinů a mnoha dalších neuvěřitelných postaviček... V šíleném světě, z něhož není úniku!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Age of Doom Part One , 2019


více info...

Přidat komentář

Atlantis
04.10.2022 3 z 5

Bože, jak já doufal, že to nedopadne takhle. Bez toho, abych nějak extra spoileroval, znáte ten pitomý trik z Dallasu? Jo, tak to je přesně vysvětlení i tady. Odhalením podstaty farmy pro mne Černá palice ztratila obrovskou část svého kouzla. Asi sérii dočtu, ale osud postav mě už naprosto nezajímá.

fvalek
18.07.2022 5 z 5

Blížíme se pomalu k finále a opět to celé zažehná jeden záblesk, který umožní dokončit různé okolní zápletky. Lucy pozvedla kladivo, což není zase tak překvapivé a nějak to tam visí už od začátku, ale v tu ránu je pryč a objevuje se někde v podivném prostoru, o kterém asi ani po přečtení nevím, co to bylo zač. Jestli to jsou nějaké vstupy do jiných dimenzí, možné je všechno. Nicméně zbytek osazenstva se podle toho musí zařídit a líbí se mi, jak jsou odhodlaní s tou záhadou farmy pohnout. Popravdě už od prvního dílu mi vrtá hlavou, co se to vlastně děje a teprve teď se začínají ukazovat vodítka k odhalení. To, co postavím přišlo normální, přišlo normální i mně během čtení, to, co jim přijde zvláštní, je najednou zvláštní i mně, a prahnu po tom zjistit, co se děje. Hodně jsem tu soucítil se Zlatou, která je doopravdy v háji a nedivím se jí, protože bych měl na farmu asi podobný názor. Naopak Barbufoun a Valda moc nepomáhají, přestože musí tušit, že se něco děje.

Mezitím v jiných dimenzích nebo kdekoliv jinde je Lucy totálně ztracená a já taky. Ale dostává se na zajímavá místa a kromě pekla musím pochválit i easter egg na Sweet Tootha, který pobavil. Je frustrující mít postavu, která ví, o co jde, ale neřekne to, protože zrovna řeší nějaké své drobné problémy. Ale světy, do kterých se dostává, mě zajímají, rád bych se později něco víc dozvěděl o té říši příběhů, tak uvidíme...

Nicméně finální rozuzlení zápletky je pro mě stejně matoucí jako pro samotné postavy. Sice se snaží vše vysvětlit, ale nepřijde mi, že by to do sebe úplně zapadalo. Spousta věcí se sice vysvětlí a funguje to, ale některé chování, akce a následky mi úplně nesedí a nejsou podle mě uskutečnitelné v prostředí, kde postavy byly. Ale nebudu nic prozrazovat a jsem zvědavý, jak se vše vyřeší. Docela se mi líbí, jak to vyřešili a jak funguje rovnováha sil ve vesmíru Černé palice, ale nechci úplně aby to takhle skončilo. Snad poslední díl všechno příjemně zakončí a dá postavím šanci. :)


Norri
27.12.2021 3 z 5

Musím říct, že mě hned začátek knihy vůbec nepotěšil. Když Lucy přišla o vzpomínky po prvním díle, řekl jsem si OK, to je zajímavé. Po tom, co se stalo na začátku tohoto dílu, jsem si ale říkal, že tohle už vtipné není. Jenže tahle odbočka, ve které Lemire udělal pár odkazů mimo superhrdinský žánr, tam má svou roli. Ta odbočka je matoucí, ale to není nic proti tomu, co přijde poté. Odhalení celého tajemství farmy vám udělá v hlavě guláš. Protože potom vám nebude dávat smysl vůbec nic. Ostatně jako i hrdinům příběhu. Problém není v celkové myšlence a příběhu, to je v pořádku. Problém je v detailech. Ignoruje to události, které se staly dříve.

Kapis
05.11.2020 3 z 5

Furt nevím jak to ohodnotit, přemílám to v sobě už tak 14 dní a jelikož nemám rád věci neuzavřené, musím říct, tedy napsat, že nesdílím všeobecné nadšení. První díl mi nastavil jiná očekávání, i když ta patina tam je. Vypadalo to ze začátku, že to bude pokračovat stejně nadějně, ale hned po prvních dvou stránkách mi bylo jasné, že to nemůže skončit nijak jinak, než to nakonec skončilo. Žádná cesta vedle. Procházky někde mezi dveřma, jakože v sandmanovském světě byly ploché a krátké a jak to nekreslí Ormston, tak to najednou ztrácí naléhavost, kterou to mělo a zkrátka mě to nasralo, bo to spěje k jedinému možnému konci a chudáčci superhrdinové mě nevzali tak za kuliska, abych skučel, napsané je to dobře, ale na mě to ve finále nezapůsobilo.

Mercatino
08.08.2020 5 z 5

Ve třetím díle jsem občas ztrácel dech nad odvahou a sebevědomím tvůrců tohoto komiksového díla. Zlomový díl v šíleném světě. V tomto díle mi došlo, jak je to všechno promakané a do detailu promyšlené, smekám. Okamžitě si jdu objednat další díly.

Dragonian
04.08.2020 5 z 5

Rozjelo se to parádně, už se těším na další díl. Pro mě velice milé překvapení.

puml
20.12.2019 4 z 5

O něco slabší než první dva díly, ale stále velmi povedený díl. Tahle série si drží hodně vysokou kvalitu, uvidíme jak to celé dopadne. Doporučuji.

Lenka.Vílka
18.09.2019 5 z 5

Nebudu lhát. Kombinace anotace a faktu, že je to část první, mě prostě vyděsila. Měla jsem strach, že se Lucy vrátí až na konci knihy. Možná až té druhé. Jako chápete, ne? Smysl by to dávalo. Vždyť to má přece tak málo stran a dějově by se to tím natáhlo. Ale to neznamená, že jsem se na knihu netěšila. Nestíhám sledovat stránky vydavatelství, takže jsem nevěděla o prohození vydání knih (a důvodech toho všeho), a že se mi Vzdor osudu dostane tak brzo do rukou, čili už v roce 2019.

A teď kniha.

Bylo to naprosto skvělý. Bylo to jako Vánoce. Tedy jinak. Já nemám ráda Vánoce jako "věc" a "fakt". Mám ráda ty věci kolem. Sejdete se s rodinou, která vás celej rok prudí a i tak je to fajn. Děláte ty stejný věci kolem, který vás celý rok šťvou, ale v ten moment je potřebujete ke zlepšení nálady. Číst Černou palici je podobné. Jeff to musí mít prostě neskutečně promyšlené. Takže co může vypadat jako odbočka nebo plácání, je promyšlený manévr. Nikdy nevíte, co najdete na druhé straně. A to je fajn. Přestože se může zdát, že to bude jenom o Lucy a ostatní budou přešlapovat na místě. Jeff i ze šlapání zelí umí udělat podívanou. A to je fajn. Proto ho mám ráda.

A už jenom kvůli tomu: "Cože? Ta mrcha!" musím dát pět.

Konec?! Ne!!! Já chci další díl :(

FireOfFilth
14.09.2019 3 z 5

Další kniha Černé palice navazuje přesně tam, kde skončila druhá, v ten samí moment. V této knize dojde k velkým twistům a odhalením, které čtenář pravděpodobně netušil. Docela překvapili, přesto všechno mě kniha moc nebavila.
Jak název napovídá, tento díl Vzdor osudu je rozdělen do dvou knih. Na konci jsme byli svědky velkého cliffhangeru.
Musím říct, že tato série mě jaksi nechává chladným.
Celkové hodnocení 50%

memphisz
08.09.2019 4 z 5

Tak to byla zase paráda! Takhle by to nějak mělo být. Člověk nad tím sedí jak přikovanej, hltá každou stránku a skoro slintá blahem. Lemire umí čtenáře vtáhnout do děje a tady to ukazuje dokonale. Na postavách vám záleží a tak s nimi emocionálně prožíváte veškeré zvraty a napínavé osudy. A že těch zvratů je tam teda řádně. Navíc super inspirace Constantinem a potažmo Alanem Moorem. Jen tak dál!

DennisMoore
07.09.2019 5 z 5

Jestli vám někdo bude říkat, že v téhle Černé palici dojde na několik opravdu nečekaných odhalení a že na konci se budete chtít upsat ďáblu, abyste okamžitě dostali další díl, tak se laskavě nepošklebujte, protože přesně tak to je. Já osobně jsem z toho, co jsem se dozvěděl, docela paf a musím říct, že všechno to, co bylo na Černé palici doteď skvělé, je rázem ještě lepší. Postavy dostaly další rozměr, jejich příběh je teď ještě zajímavější, dramatičtější a... Tragičtější? To se teprve uvidí. Co dál, pane Lemire? Nechám se zase překvapit, jde vám to dokonale a je to radost.

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Vzdor osudu, část první je v

Přečtených56x
Doporučených3x
Knihotéce43x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x