Thanos se vrací

Thanos se vrací https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396861/bmid_thanos-se-vraci-Euz-396861.jpg 4 75 15

Thanos série

1. díl >

Thanos, pravděpodobně nejdémoničtější bytost v marvelovském vesmíru, se vrací... A CHCE SVOU POMSTU! Bohužel pro šíleného Titána je vystaven i nečekanému střetnutí - s vlastní rodinou. Připojte se k němu na výletu temnou stranou galaxie a sledujte brázdu absolutní destrukce, kterou za sebou zanechává! Je ztělestněným zlem. Je nezastavitelný. Ale je na čase, aby se ho někdo - kdokoliv - zastavit pokusil. Bude to Shi'arská imperiální garda? A tím myslíme celou imperiální gardu. Je čas zavolat posily! Mezitím se do věci zapojí i Thanosův syn Thane se svými plány. Když Thanos kdysi povraždil všechny jeho sourozence, Thanea ušetřil - ale ne z lásky. A až se otec se synem střetnou, nebude to šťastné rodinné shledání. Obsahuje sešity THANOS (2016) č. 1-6, jejich autory jsou JEFF LEMIRE, MIKE DEODATO JR. a FRANK MARTIN.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Thanos Returns , 2017


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
24.07.2022 3 z 5

Thanos se vrací pro svůj trůn a polovina vesmírných hrdinů a padouchů se jej zase snaží zabít. Celý komiks je vlastně jenom velké kecání o tom, jak Thanose sejmou, pak tu máme pár potyček a tím to celé končí. Thanose navíc zrazuje jeho láska - Smrt, která dává přednost jeho synovi. Alespoň je to opravdu hezky nakreslené.

Kate18
17.04.2022 4 z 5

Thanos se vrací, chce získat zpátky vládu nad svým sektorem, který už mezitím ovládl jeho bývalý spojenec. Ale jde po něm spousta lidí, navíc z jeho vlastní rodiny!


wullcann38
12.02.2021 5 z 5

Thanos v lehce temnějším příběhu.
Konec jsem vážně nečekal.

DennisMoore
15.07.2020 5 z 5

No jo, no jo, zase ten Jeff Lemire. Za jednoho z nejlepších komiksových vypravěčů současné generace ho považuju už nějaký čas a on mě o tom každou další knihou ujišťuje. Ani tentokrát to není jinak. Thanos dostane nebývale zabrat, příběh je stejnou měrou osudový jako zábavný a jsou v něm moc pěkné neotřelé nápady typu těch částí vyprávěných dokumentárním stylem. Lemirovo scenáristické mistrovství spočívá ale ještě v něčem jiném - v tom, jak pracuje s postavami. Ono je totiž úplně jedno, jestli je tenhle komiks váš první, nebo stoprvý, protože Lemire dokáže představit postavy (kterých je docela hodně) a vykreslit vztahy mezi nimi pomocí pár dialogů tak lehkou rukou, že vám ani nedojde, že se to děje. Co se týče kresby, Mika Deodata jsem nedávno obdivoval v Berserkrovi a jeho styl se perfektně hodí i sem, užíval jsem si každé sebemenší políčko i každou velkorysou celostranu.

Voliarty
25.01.2020 3 z 5

Robiť komiks o záporákovi je ťažká vec, hlavne keď tým záporákom je taký zmrd ako Thanos. Buď z neho spravíte anti-hrdinu, čím mu ale zmeníte charakter, alebo ho ponecháte zmrdom, tým ale veľa sympatií mať nebude. Podľa hodnotení vidím, že sa ľuďom páči, jak to Lemir poňal, ja tak nadšený bohužiaľ nie som.

Po všetkých tých superhrdinoch som rád za komiks, kde hlavnú úlohu preberá bytosť, ktorá kam príde, tam pácha genocídu a ktorá sa s tým, jak sa ľudovo vraví, nekašle. Bohužiaľ, nie je jej venované toľko priestoru, koľko by som si prial. Dosť veľa strán si pre seba kradne linka Thanosovho syna, ktorý kuje pikle proti fotríkovi. Nie, že by Thane spolu so svojou tlupou nebol zaujímavý, ale predsa len som do tohto šiel kvôli šialenému titánovi.
Aj toto sa nakoniec výrazne podpísalo na výslednom mojom hodnotení. Nie je to zlé, ale čakal som dačo iné, dačo viac.

Na kresbu som si zvykal, obálka sa mi veľmi páči.

Aki12
11.08.2019 5 z 5

Thanos se vrací je nejlepším představením mocného Thanose českým čtenářům. Komiks už od začátku vybočuje svým skvělým provedením a skvělým příběhem. Při čtení si uvědomíte, že Thanos je skutečné monstrum, které zabije cokoliv, co mu stojí v cestě, ale po dočtení tohoto komiksu si tuto postavu zamilujete.

Terva
31.07.2019 5 z 5

Jsem Thanos z Titanu....
Ohnul jsem samu realitu....
Thanos zůstává dobyvatelem...
Thanos zůstává válečníkem...
Thanos zůstává Bohem!!!

Hned v prvním sešitě mě zaujal styl oken. Tak nějak si představuju komiksová okna, která dodávají obsahu tu správnou atmosféru. Ano, ano zaujal mě styl kreslení muže, jenž si říká Mike Deodato Junior. Ve čtvrtém díle se zjevuje fakt pěkná kočanda. Co na tom, že je to Smrt, ale stála by za to. Nádherně nakreslená, to fakt musím přiznat. Vlastně celý koncept těchto šesti příběhů je nádherný. Jak už kresbou tak i obsahem. Tohle jsem si vesmírně užíval. Jeff Lemire a Mike Deodato JR. jsou borci.

Malá ochutnávka:
Thanosova slova nejsou planou výhrůžkou. Neříká se mu Žnec životů bezdůvodně. Stačí pohlédnout na zpustlý měsíc Titán, kde se kdysi rozkládalo prosperující město věčných.
Byl to Thanos, kdo kdysi vyryl do povrchu Titanu svůj krvavý podpis a učinil z něj tuto zapomenutou pustinu.

Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal The Agony a jejich studiové alba nazvané Dirty and Dangerous 2015 a 986 z roku 2017. Vybral jsem opět několik citátů a vložil je mistru Jeffu Lemiremu na jeho profil. Tento svazek obsahuje sešity #1 - #6 série Thanos.

Citát: Nejde o šťastný konec, neboť kdesi daleko byla spuštěna řetězová reakce událostí.....

Gustik5
20.07.2019 4 z 5

Thanos se vrací je velice mainstreamový příběh. Ovšem v tom nejlepším smyslu slova. Marvelovské vesmírné komiksy mne většinou nechávaly chladným, ovšem zde se rozehrává epické, drsné drama prokládané slušnými zvraty a akcí, na jakou je vážně radost pohledět. Zajímavý není jen hlavní “hrdina,” ale i všichni vedlejší. Za sebe tak mohu závěrem říci, že jsem opravdu rád, že u nás tato série vychází a na její další části se opravdu těším. Protože tohle mne bavilo. Toto dílo se dá s celkem klidnou tváří doporučit i komiksovým nováčkům, které filmové zpracování Thanose nadchlo a rádi by se s ním seznámili i formou komiksu. Směle do toho!

3DD!3
25.04.2019 5 z 5

Vystavět příběh kolem největší svině ve vesmírů tak aby působil jako hrdina/oběť je kumšt a Lemire zvládá bez problémů. Vesmírné reálie jsou malinko matoucí protože se s většinou postav v českém komiksu setkáváme poprvé, ale nosná linka poměrně jasně čitelná a ostatní postavy od tlučhuby po smrtící feme fatale fungují přesně tak jak mají. Spousta otázek zůstává nezodpovězených, ale to je dobře, aspoň je nač se těšit. Deodatova kresba je fantastická, vydejte více jeho věcí, prosím... pěkně prosím...

Wojta777
20.04.2019 5 z 5

Jednoduchý a přitom komplexní příběh, k tomu skvělá kresba a neuvěřitelně výborné postavy. Vážně nechápu, jak se tohle všechno vešlo do první části.
Příběh je vcelku jednoduchý. Thanos umírá, a proto hledá odbornou pomoc. Dokonce navštíví i svého otce. A věřte mi, nebude to hezké rodinné znovushledání. Na druhém konci vesmíru Thane, syn Thanose dává dohromady skupinku válečníků, která se skládá z vesmírného šampióna Treca, kybernetické vražedkyni Nebuly a Thanosovo bratra Erose a.k.a Starfoxe a má za úkol zabít samotného Šíleného Titána. A tohle nebude už vůbec hezké shledání.
Kresba se mi neuvěřitelně líbila. Krásně si hrála s barvami. Dobře balancovala temné a světlé barvy. Každá stránka Vás pohltí do příběhu a nepustí.
Postavy jsou velmi zajímavé a dynamické. Máme zde Thanea, který toho vcelku dost potatil, poté Treca, který se výživá v bojování a slávě, stejně to má tak i Nebula. A Eros? Ten prostě chce pomoci svému synovci. Máme zde i Smrt, která jako vždy využívá ostatní, aby dosáhla svého. A naposledy tu máme hlavní postavu komiksu a to Thanose. Ten je zde více bojechtivější, brutálnější a zuřivější, než kdy předtím. Všechny postavy jsem si velice oblíbil, a proto když přišel jeden nejmenovaný zvrat, tak jsem byl dosti překvapen.
Když bych to shrnul, na komiksu jsem nenašel ani žďobililínek negativa. Už se těším na druhou část, která tenhle příběh dovrší.
Dávám 5 titánních hvězdiček.

Lenka.Vílka
22.03.2019 5 z 5

První linka:
Thanos nemá dobrý den. Vrací se domů, kde na jeho trůnu sedí někdo jiný. Thanos je rozladěn. Ale bude dobrý. Prostě ho zabije a vezme si moc zpátky. Škoda jenom, že umírá.

Druhá linka:
Na druhé straně jsou ti, kteří chtějí jeho obnovené vládě zabránit tak, že Thanose zabíjí, v čele s Thanem..Tak snad to bude lehčí, když umírá.

Docela jednoduchej základ, že jo? Ale proč to teda bylo tak dobrý? Na jedné straně máme Thanose, což je padouch, je nám jasno. Ale tady je podaný jako někdo, kdo chce jenom přežít (viz co řekne gardě, když odchází od svého otce). No, holt by cestou někoho sejmul, no to je tóho, vy citlivky. Strana klaďasů je vykreslena oproti Thanosovi dost povrchně. "Je zpátky, sejmeme ho" jako jediná motivace? Vzhledem ke konci prvního dílu by to v druhém mohlo být zajímavé, protože teprve tam se dozvíte, že...(šuš, ticho bude). Protože tohle byl teprve rozjezd. Čekám to na plný pecky. Tady je jenom dost věcí naznačeno a vy si pokračování musíte přečíst. Takže za mě dobře zvládnutý scénář. Nažhavý na příště. Přesto mě v něco naštvalo.

Mrzela mě jedna věc. Že v moment, co se vrátí Thanos, hned dává dohromady bandu Thane. A to, že je zpátky na trůnu a všechny opičky opět poslušně poslouchají se dozvíme z jednom okně formou vyprávění. Chtěla jsem něco z toho vidět. Proudy krve, akce a násilí (nejlepší akce byla Thahos proti gardě a vlastně jediná pořádná, jó, to jsem čvachtala). Ale zase se toho dozvíme hodně o Thaneovi. Což bylo za mě plus. Takže mě to částečně mrzelo, ale částečně jsem byla ráda za ty ostatní věci. Zmatek, tenhle komentář, samý zmatek! :D

Líbilo se mi, že ty dvě linky byly odděleny i vizuálně. Kdo četl, ví (okna, okraje). Škoda jen, že občas to nevyšlo a text skončil hluboko ve vazbě. Ale tak na to je český čtenář už zvyklý, ne? Tak co to měnit, že...
Kresba samotná byla taky hezká. Kdo už ty moje výšplechty čte pravidelněji, ví, jak myslím to svoje "hezká". Bylo to dobrý, ale nic speciálního, kvůli čemu bych četla znovu (znovu budu číst kvůli příběhu) nebo si řekla: "Pecka, tohohle kreslíře si dohledám". Nejkrásnější momenty byly výbuchy a hned první dvojstrana s názvem knihy, kde byla galaxie.

Navíc komiks vyšel v dokonalou dobu. Je tam nějakej spoiler? Hrajou si s náma? Proč by nám to dělali? Jdu brečet do rohu...

ZAČÁTEK SPOILERU Král je mrtvý, ať žije král. Pokud je plánu, že Thanos zachrání zbytek galaxie, který nezničil předtím, aby jí vlastně zachránil před svým synem, a Thanos se stane "hrdina", protože i přes to všechno nebyl tak krutý, jak bude Thane, tak to si přečtu ráda...KONEC SPOILERU

milan1935
16.03.2019 4 z 5

Thanos od Lemira vypráví příběh Thanose který se vrací po eventu infinity na svou základnu kde nachází Corvuse Glaiva. V tomto booku máme dvě dějové linky jednu s Thanosem a druhou s jeho synem Thanem. Thane si sestaví svůj tým se kterým chce zabít Thanose, protože Thanos umírá. A mě osobně se líbili obě dvě ta Thaneova je spíš ta ukecanější linka kdežto ta Thanosova je ta akční kdy se titán rve skoro s každým koho potká a do toho se snaží najít lék. S kresbou Mika Deodata Jr. jsem se ještě nesetkal, ale přišla mi hrozně pěkně použita. V tom komiksu se nejvíc pracuje s oranžovou a černou. Postav je tady jen pár, máme tu už zmíněné Thanose a Thanea potom starfoxe, nebulu a tryca. Mě osobně přišel hrozně sympatický Starfox, kterého jsem až doteď neznal a docela mi připomínal Hana Sola.
Celkově mi tento book hrozně připomínal Star Wars komiksy máme tu skupinku lidí co jdou na akci pak silného zaporáka. Mě se skoro všechno na Thanosovi líbilo, byla tam akce mluvení děj byl svižný, pokud chcete Thanose koupit tak to udělejte.

fvalek
15.03.2019 4 z 5

Thanos je jeden z těch komiksů, na který se těšíte, ale pak si říkáte "Aha, co dál?". Nechci tím říct, že by byl nudný nebo špatný, ale minimálně pro mě byl takový nemastný neslaný. Začnu ale pochvalou, kresba byla skvělá a byla taková správně drsná, asi tak, jak by si Thanos přál. :D

Dál to už ale bylo takové zvláštní, útržky z Thanosova života, útržky z životů jiných nevýznamných postav, (spoilery na 4. Avengers? :P ), a nakonec se z toho vlastně vyklubal příběh, kde vůbec nefiguruje Thanos coby hlavní hrdina. A tenhle aspekt hrdiny je vůbec věc, která tenhle komiks dělá matoucím. Reálně Thanosovi nefandím, potom si koupím komiks o něm, takže mu fandit chci, ale dostane se mi příběh o jiné postavě a Thanos je zase v pozici toho, co je ten špatný a musí se odstranit. Upřímně, ne že bych čekal, že by byl Thanos hrdina, kterému budu fandit, ale trošku jsem doufal, že uvidíme příběh z jeho pohledu, kde sice bude šílený titán, ale bude to v jeho pojetí vše dávat smysl a prostě se s ním trošku sblížím a pochopím ho. Ale to se bohužel nestalo... tak to je taková jediná výtka, co mám.

Jinak tedy z obecného pohledu to bylo v pohodě, akce fajn, drama fajn, rodinné záležitosti fajn, boj ne tak fajn (Thanos vs garda skvělé, Thanos vs Thane o ničem). Nedošlo k žádnému zadostiučinění, nevyřešila se nemoc, nevyřešilo se co po jeho "smrti", nevyřešilo se, co chce Smrt, ale tak jasně, to je klasika prvních dílů, těším se tedy na další, ale už bych rád víc Thanose a ne aby byl ve vlastním komiksu jen vedlejší antagonista. Použiji tedy termín i hodnocení "SLUŠNĚ NAŠLÁPNUTO" a uvidíme, co dál. :)

Nevimm
07.03.2019 4 z 5

Klasické klišé komiksových marvelovek se koná, ale i tak je to dobré.
Doufám, že tam není mini spoiler na poslední Avengers a očekávám, že to ve filmu bude jinak. Páč bych byl dost zklamaný.

memphisz
26.02.2019

Vesmírné sci-fi jak má být. Lemire umí, o tom asi nikdo nepochyboval. Příběh má slušné tempo, námět zajímavý a vše tak nějak funguje. Thanos nezvykle zranitelný, ale přitom pořád Mad Titan. Příběhy přeživších z Titanu jsou super a příběh z vězení je asi vrchol celé knihy. Postavu šampiona Tryca prostě žeru, takhle fungující retro design postavy jsem už dlouho neviděl. Kresba a barvy jsou ale ještě jinej level, na sci-fi naprosto ideální, velkolepá, hravá, moderní. Už se těším na druhý díl!