Vzdor osudu, část druhá

Vzdor osudu, část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432385/bmid_vzdor-osudu-cast-druha-t17-432385.jpg 4 37 11

Černá palice série

< 4. díl

Poté, co hrdinové příběhu odhalili, jak se ocitli na tajuplné farmě, zdá se, že jim osud konečně dopřeje trochu přízně. Avšak zdání klame a bude zapotřebí, aby nová Černá palice dala znovu dohromady celý tým, neboť v důsledku několika šokujících odhalení nebude svět už nikdy takový jako dřív!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Age of Doom Part Two , 2019


více info...

Přidat komentář

Atlantis
01.03.2023 4 z 5

A já jsem nakonec spokojený. Strašně jsem se bál, že vše nakonec vyřeší trapná a tuctová superhrdinská rubačka, ale takhle se přeci vše krásně vyřešilo, ne? Ani mi nevadil ten bizarní výtvarný styl první části, bral jsem to jako svět, kde není ještě vše dotaženo do konce. Uznávám, že některé malé části jsou zbytečné a opět k nám zavítá i stará známá deus ex machina, ale ve výsledku zklamaný nejsem.

fvalek
27.08.2022 3 z 5

No, první část dost děs, ať už tou kresbou a zpracováním (i když paravesmír si asi může dovolit kde co), tak hlavně tím nápadem na tvůrce a zapomenuté příběhy a postavy... Nic moc, opravdu jsem čekal trošku víc. Nicméně pokračování ve Spiral City už bylo značně lepší. Sice příliš nechápu ten přechod do jiné dimenze, kde si nikdo nepamatuje, kdo byl. Jakože k čemu to celé je, tahle ztráta paměti a úprava reality, když se Antibůh stejně zase zjeví. Kdyby to fungovalo tak, že tahle jiná realita hrdiny skryla, zapomenula, aby mohli normálně žít, beru to. Ale bylo to ve výsledku úplně zbytečné a zbytečně složité.

Lucy Weberová bohužel není úplně má nejoblíbenější postava, takže pátrání z jejího pohledu nebylo nijak úžasné. Následná konfrontace s jinými (ne)hrdiny byla dost kýčovitá a vlastně o ničem. Celé finále bylo dost zrychlené a postrádalo nějaké hlubší emoce. Např. moje oblíbená Zlatuška mě víc zaujala jako senilní stařenka než pak ve finálním rozuzlení. Stejně tak to, že Lucy se tenhle zákon rovnováhy netýká, to je prostě otravné. Osud Madam Vážky mě docela zamrzel, přece jen si ve výsledku nejlepší šanci na nový život zasloužila právě ona... Takže jako finále pěkné, asi i funkční, ale pro mě osobně neuspokojivé a dost o ničem.


Norri
27.12.2021 3 z 5

Co to sakra bylo? Jsem znechucený a naštvaný. Pokud chcete důkaz, že Jeff Lemire není bůh, ale jenom omylný člověk, pak si přečtěte obě části “Vzdoru osudu”. Je to důkaz, že i on dokáže naprosto zničit a promrhat potenciál skvělé série. Nevím proč to dopadlo tak, jak to dopadlo. Jestli si Lemire myslel, že si vystačí s emocemi a na detaily a logiku může kašlat? Anebo prostě jenom nevěděl jak to ukončit? Nevím, ale jsem z toho hodně smutný. A to vůbec nemluvím o prvních dvou sešitech v této knize. Ty jsou hodně “meta” a ještě příšerně nakreslené. Jestli to byla jenom nouzová vyplňovačka kvůli Ormstonovu zdravotnímu stavu, tak měli raději počkat, než to vyplňovat tímto. Asi bych si to měl znovu přečíst, ale teď po prvním přečtení na to vůbec nemám chuť. Popravdě, teď nemám ani chuť v té sérii pokračovat.

Ale abych jenom nekritizoval, tak izolovaně jsou některé části knihy vyprávěné pěkně.

P.S. Záložku v knize jsem měl několikrát přetočenou. Poprvé mám pocit, že je to záměrně.

puml
13.05.2021 3 z 5

Hodně slabý zakončení hodně slibný série. Trochu jsem Černou palici přechválil. První dva díly jsou výborný, ale třetí je už přeci jen slabší a tento čtvrtý díl považuji vyloženě za slabý. Možná by to nebylo tak slabý nebýt té první poloviny, která má dost jalový děj i kresbu. Od půlky je to už stará dobrá Černá palice, ale oproti prvním dvěma dílům je to takové nijaké a zakončení mi přišlo na Lemira až příliš předvídatelné a tuctové. Nebýt to Lemire, snad bych šel o stupeň výš, ale když vezmu jeho skvělý Essex County, Rváče a Potápěče, kterého jsem četl nedlouho předtím, tak tenhle díl působí dost mdle.

Dragonian
09.01.2021 5 z 5

Naprosto brilatní! Celá série je úžasná.

Lenka.Vílka
08.11.2020 5 z 5

Posledním dílem nám dal vydavatel dost zabrat, co? Chápu problémy kolem světa Černé palice a kolem vydání, které nemohl ovlivnit. Ale teď už konečně mám knihu a můžu se s ní poňuchat ♡♡♡

Začnu začátkem. Přesně jak píše DennisMoore, rozebrání prvních dvou sešitů v samostatném příběhu by mě neurazilo. Protože on je to nápad vážně zajimavý a já se během čtení bavila.

Umíte si to představit? Kdyby se někdo pustil do něčeho podobného jako je v knize (trochu jiné Mezi řádky)? Za našim světem existuje ještě jeden svět, do kterého jsou promítané všechny postavy z knih, a příběhů spisovatelů, kteří jejich životy ukončí tím, že zmuchlají papír? Jenže to je nezabije. To je právě oživí a přenese do toho jiného světa. Ale je čas se vrátit...a vrátit to spisovateli. Muha ha ha! :D
(To bych si jednou ráda přečetla.)

A potom přijde to hlavní, co vás dostane ještě víc. Nebo...mě dostalo. A já si říkala, co by se mi líbilo víc. Zachránit situaci a vrátit všechno jak bylo dřív, leč je to nebezpečné nebo zůstat žít v nevědomí kde je to bezpečné? Nebo to bezpečné není? Je to všude mizérie a my se musíme snažit to nějak vylepšit?

Líbil se mi moc nákres alternativních životů hrdinů. Bylo to drsný, krutý a dojemné. Hlavní dějová linka hrdinů ze Spiral City skončila přesně tak, jak měla. A nestydím se přiznat, že jsem neobjektivní čtenář. Protože...

...Jeff Lemire ♡♡♡
(Asi se ze mě stává ještě větší infantilní troska než jsem bývala dřív...)

Lemire se totiž i dál drží svého standardu. Vezme obyčejný příběh, možná i částečně předvídatelný. Ale je skvělým vypravěčem a to jeho příběhy (respektive čtenáře jeho příběhů) přináší do jiné reality (no, někdy doslova, že...).

Protože já poslední stránky četla se zatajeným dechem. A konec mě dojal.

Kapis
05.11.2020 3 z 5

Bohužel mi bylo jasné - a hlavně autor ani nedal jinou možnost - jak jedině to může skončit. Za mě hodně přeceněná záležitost, Rubinova kresba je doslova rušivá, Ormston je bůh a já jsem neuspokojen.

DennisMoore
04.11.2020 5 z 5

Ach... Ono to vlastně ani jinak dopadnout nemohlo. A ačkoliv bych na jednu stranu rád, aby to ještě pokračovalo, na druhou stranu.... Ne, nebudu nic prozrazovat ani naznačovat, snad jenom dodám, že už mě zase dojal komiks (tentokrát i díky postavě, od které jsem to vážně nečekal) a že je to zase komiks od Jeffa Lemira. Krásně a s láskou zakončuje hlavní příběh, ale svět Černé palice přitom nechává dál otevřený, aby(chom) se do něj mohl(i) dál vracet. Věřím, totiž doufám, že dva úvodní sešity nejsou jen jednorázová legrácka.

memphisz
31.10.2020 4 z 5

Možná trošku slabší, ale pěkné uzavření příběhu. Lemire nejdřív přichází s originálním metapohledem do hlavy autora komiksů, aby svou poctu superhrdinskému komiksu vztáhnul i na ně - autory, kteří příběhy vymýšleli, a tím svou poctu dovršil. Následně zpracovává stále častější rebooty, revampy, restarty a relaunche sérií a vesmírů DC a Marvel. Nakonec se vše uzavře cyklicky s možností dalších pokračování a spin-offů.

RaptoR
21.10.2020 4 z 5

Nekončí jen to, co nikdy nezačíná. Jeff Lemire uzavírá kruh kolem našich hrdinů a jedné farmy. Napsané s láskou ke komiksům Zlaté éry a se stejným feelingem. Více v odkazu v recenzích.

davidurban1973
09.10.2020 3 z 5

Dobre zakončený příběh hlavní série.

Autorovy další knížky

Jeff Lemire
kanadská, 1976
2019  90%Essex County
2021  87%Potápěč
2019  91%Rváč
2017  87%Tajemství počátků
2019  83%Thanos se vrací

Kniha Vzdor osudu, část druhá je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x