Aga

Aga https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495784/bmid_aga-8vN-495784.jpg 5 408 83

Legie série

< 5. díl >

Nejobávanější členka vesmírné lodi Kraksna byla unesena. Kapitán Moravec vyráží na záchrannou misi, která je podle zbytku posádky nejpitomějším nápadem od … no, posádka Kraksny má za sebou hodně pitomých nápadů, ale tenhle rozhodně patří mezi pět největších. Enlilové mezitím začnou pořádat na Kraksnu hon a šmejdit po celém vesmíru, aby dostali její posádku i technologii pradávné civilizace rutašů. Což pořád nic není proti tomu, co Moravce čeká při záchraně Agy. Kolik ocasů bude muset přesekat, než získá zpátky ještěrku, která netouží po ničem jiném, než mu vyrvat páteř z těla? Vítejte ve vesmíru, kde poslední nadějí lidstva na záchranu okupované planety je nákladní loď Kraksna a její svébytná posádka, vesmíru Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové, který je temný, krutý i zábavný, jak jen to cenzura nakladatele dovolí.... celý text

Přidat komentář

Denny456
22.04.2024 5 z 5

Tenhle díl mě zatím po jedničce nejvíce nadchnul. Přišla mi to fajn jízda. Klasickej Kotleta a vše co on umí, akorát zase trochu jinak. Paráda.

Honey0105
10.04.2024 4 z 5

Po Vrabčákovi jsem si říkala, že si budu muset dát asi trochu pauzu. Moc dlouho mi to ale nevydrželo a stejně jsem si brzy pustila v audiu i tento díl. A nebyla to chyba. Ač mě předchozí díl už moc nebavil, tak tenhle to zase nakopl. Moravec a Aga, to prostě funguje. I přesto, jak to mezi nimi funguje, tak "borfa" opravu překvapila a pobavila. Za tak absurdní zvrat musím jen tleskat. Takže za mě příjemná jízda a uvidíme, co bude následovat.


martin6849
26.03.2024 4 z 5

Pátý díl pěkně navazuje na čtvrtý a pěkně odsejpá. Jen mě štvou neustálé hlášky z Červeného trpaslíka, je to dost otravné.

MarekTall
06.03.2024 5 z 5

Celá Legie je něco nevídaného. Postavy jsou tak osobité, že každý další díl budete očekávat jako na trní. S touhle sérií nemůžete šlápnout vedle. Od Hustého nářezu je to první série, která mě takhle šíleně baví!

Tomas20042004
19.02.2024 5 z 5

Zatiaľ najlepšia časť zo série. Akcie tak akurát a aj zasmiať sa dalo.
Aga je proste super. Som zvedavý ako to bude pokračovať.

Hobitka
13.02.2024 5 z 5

Dost dobrý pokračování! Jo, umím si představit, že si tuhle knížku přečtu znova. :)
Dozvíme se spoustu nových informací. Akce nezůstává pozadu, a přitom není tak zmateně zašmodrchaná, jak byl místy předchozí díl. Bavila jsem se. Na pár místech jsem se dokonce rozesmála! V průběhu čtení jsem byla zvědavá, jak se co rozuzlí, a jsem zvědavá i na pokračování. :)

Ivushaak
12.01.2024 5 z 5

Spolu s prvním dílem, je to zatím asi nejlepší díl série. Akce od začátku do konce, plno hlášek, prostě klasická Kotletovina.

Tamten
04.12.2023 4 z 5

První dvě třetiny knížky standardně dobrý (i když téma turnaje v aréně není zrovna vrchol nápaditosti). Poslední třetina odehrávající se na domácí planetě Agy působí tak nějak nastavovaně, jako by autor napsal knihu a po jejím dokončení zjistil, že je moc krátká a že to chce ještě připlácnout pár dalších stránek.

Predator3313
02.12.2023 5 z 5

Musím souhlasit, že tohle je jeden z nejlepších dílu, možná vubec nejlepší.
Kapitán Bouchač je prostě tahoun celé série a jak sám říká, střelec. Následkem toho defakto chodící katastrofa.
Poměrně pěkné vymyšlené aby přežil zápasy v aréně.
Navíc aréna byla fajn příležitost představit nové mimozemské druhy a deník na konci zase palec nahoru.
Škoda že se dostane vždy jen na pár druhu

Dolikcek
07.11.2023 5 z 5

Pro mě asi nejlepší díl ze série :)

Lukáš987
02.11.2023 5 z 5

Aga ze série Legie přečtená.
Vytáhnu ti páteř z těla a z tvých kostí udělám xylofon, na který donutím hrát Gerasima jednou rukou, zatímco tu druhou mu budu trhat. - To je celá Aga, teda než dojde k bor-fa. Další příběh Kapitána Bouchače, který se pouští do záchranné akce nejobávanější členky "Kraksny" pardon "Malé vzdorující" . Zachrání ji? Až splní Aga kor-fu utrhne mu hlavu a nacpe mu ji tam kam ani slunce nesvítí? Zlikviduje opět půl planety?.... To se dozvíte až těch dalších úžasných a opět deníkem Danky Krasinsky doplněných 309 stran dočtete

Korejš
07.09.2023 5 z 5

Ani pátý díl mě nepřestal bavit. Ale řeknu vám, až se TO dozví Gerasim (jestli se TO teda dozví) tak se posere, bude se strašně smát, bude asi hodně sprostej a zase se bude smát a taky bude trochu vyzvídat a trochu závidět a já chci bejt u toho. Jdu na další díl, díky :)

sabina3898
27.08.2023 5 z 5

Kotleta jak má být. Kapitána Bouchače nelze nemilovat a nedržet mu palce. A Aga? Nejlepší ještěrka ve vesmíru. Bez debat.

Maly_MACKO
19.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Můj vlhký dětský sen na který jsem čekal už od prvního dílu, konečně jsem ho dočkal. Aga je tam dole stejná jako ženská, takže vím co o volných víkendech dělat.....Jinak je to klasická Kotletovka, stále jsem překvapen že jim nejsem přesycen. Zatím nejlepší díl ze všech osmi.

Timkim
09.04.2023 3 z 5

První a asi i poslední kniha od Kotlety. Nevěděl jsem do čeho jdu, ale že to bude takto prostoduché jsem netušil. Jistě, jsou tam výborné hlášky v podáni Martina Stránského které tomu přidávaly, ale nějak mě to neoslovilo. Tohle není kniha pro mě, ale věřím, že si to jiní užijí lépe.

Cimeřan
08.04.2023 4 z 5

Kapitán Bouchač, tentokrát bez posádky, má pořád "gule" a jeho prostinké dobrodružství při hledání a záchraně Agy odsýpá tak hladce, že sotva začnete, už jste na konci, pobaveni stále slušnými hláškami, narážkami na Miloše Zemana, Zdeňka Pohlreicha či Roberta Rosenberga, akčními scénami, mezidruhovým bor-fa a ostravským hantecem.

Zábavný cyberpunk, sice s trochou vaty a bez jakéhokoli hlubšího přesahu, ale takových cílů klásti si netřeba. Celkově 83/100.

Popculture
13.03.2023 5 z 5

Tohle nebylo špatný. Vlastně, když opominu brakovou podstatu příběhu, tak tohle se panu Kotletovi povedlo. Jakoby si na tom nechal záležet a nenapsal to jen pro prachy a z nutnosti nějak pokračovat. Má to děj, napětí a trochu humoru.

PastorMal13
02.03.2023 4 z 5

Dalšímu dílu klasické Kotletovky nechybí krev, pot a slzy. A ještě vtipy, ironické samozřejmě. Prostě čistokrevný ufonský masakr. Ale že dojde na mezidruhovou bor-fu, jsem teda vůbec nečekal.

lucakuca
21.02.2023 5 z 5

Na co věří Bouchač? No na Svatou trojici!
Ve jménu Gerasima, Agy a ducha Vodičky amen! Nic jiného mu totiž není svaté! :-)
"Vypadali trochu jako Miloš Zeman. Dva Milošové Zemani s tělem stromového klokana."
Se celou knihu culím a chichotám a prokládám to dávivými zvuky typu: "Ble a ble! Ubl ubl čvachty ble! Moravče, ty seš prostě kůň!"
No láska vesmírná jednorožcová :-)

Bašťák
14.02.2023 5 z 5

Tedy, že se z toho vyklube Svatební cesta do Jiljí jsem nečekal :-) Ale super!