Rebecca Gablé

německá, 1964

Diskuze (7)

Přidat příspěvek

nero 13
03.12.2023

Zaznamenal jsem že druhý díl série Waringham, Strážci růže nebude vydávat nakladatelství Brána, ale nakladatelství Ikar, což je jenom dobře, protože ta tříletá proluka mezi prvním a druhým dílem je fakt hrozná, další díly bude doufám Ikar vydávat v rychlejším tempu, protože knihy od paní Rebeccy Gablé jsou opravdu návykové.

Jaruš7
21.09.2022

Autorka mě nadchla. Dokonalost ve všem čím může čtenářům obohatit zážitek z četby.
Mám za to, že Úsměv štěstěny byl lepší než Hra o trůny.


Alizon
04.01.2022

Právě čtu třetí knihu od této autorky a ačkoliv jsem teprve na začátku, už vím, že to bude opět ono. Pro milovníky historických románů mohu tuto autorku jen doporučit. Rebecca Gable má přezdívku "Ken Follett v sukních" a opravdu - její romány ty od Kena Folletta v mnohém připomínají. Neuvěřitelný vypravěčsky talent a postavy, které vám přírostou k srdci.

Jenny46
15.05.2021

Autorka má vypravěčský talent, příběhy mají své kouzlo. Těším se na další knihy...

Atuin
17.02.2021

Výborná autorka, perfektní překlad, plné, syté formace v knihách které jsou smysluplné a celkově výborné. Žádné ředění.

Gweny
08.07.2020

Smekám klobouk před spisovatelským umem téhle autorky. Zatím jsem z jejího pera přečetla pouze Hlavu světa a následnou Cizí královnu, ale i tak jsem jejími knihami doslova okouzlená. Vypravěčský talent Rebecca opravdu nezapře. Postavy téměr vystupují z knihy, jak jsou věrohodně popsány. Stejně tak prostředí, ve kterém se příběh odehrává. Zápletky i budoucí rozřešení bývají málokdy předvídatelná a mezní situace člověku často berou dech (a to doslova).

Cizozemec
29.06.2015

Knihy v českém překladu jsem bohužel ještě nečetl, ale jako autora můžu pí. Gablé jen doporučit pro toho, kdo má rád historické romány ze středověké Anglie. Občas trochu temné čtení, ale to ke středověku asi patří.