Liane Moriarty

Nicol Berry · pseudonym

australská, 1966

Diskuze (14)

Přidat příspěvek

Snoopi
25.11.2023

Zdařilé představení autorčiny osobnosti a nastínění její tvorby v časopise Knihkupec, 11/2023, str. 16 - 17: Žofie Sedláčková: "Rodinné vztahy jsou moje specialita."

EvikU.
12.11.2020

Od autorky jsem četla zatím jen 2 knihy, ale umí mě zaujmout. Má takový jiný neotřelý styl psaní, které mě baví. Chystám se i na její další knihy a doporučuju.


Doubravka1975
29.11.2019

Liane Moriarty je moje oblíbená autorka. Její knížky se krásně čtou i když začátky bývají trochu zmatené jsou čtivé, vtipné,nechybí zápletka, napětí , tajemství. Líbí se mi psychologické rozebrání postav.

patricia8137
29.07.2019

Autorka LIANE MORIARTY sa zaradila medzi moje obľúbené autorky. Pri čítaní knihy Sedmilhářky som sa najprv bála, že mi jej štýl písania nesadne (prelínanie postáv v kapitolách), ale po pár kapitolách som si na jej štýl písania zvykla a v konečnom dôsledku som si ho aj obľúbila. Zatiaľ som od tejto autorky prečítala 4 knihy (Sedmilhářky, Poslední výročí, Manželovo tajemství a Šílené výčitky) a určite si prečítam aj všetky jej ostatné.

TaLu
06.06.2018

Moc mě potěšilo, že autorka se již ve své prvotině držela svého stylu psaní, kdy se z různých stran sbíhají nitky příběhu od mnoha lidí, aby ve výsledku utkaly pestrobarevný koberec života.
O tom v knihách autorky jde především.
O život.
O jeho barevnou škálu.
O vědomí, že co prožijeme, zasáhne nejen nás, ale i životy dalších lidí.
Příběhy jsou křehké i silné.
Vtipné i dramatické.
O každodennu i neopakovatelných momentech.
Vychutnávám si každé slovo.
Přeji autorce hodně sil a mnoho napsaných příběhů. Ona těmi příběhy mluví srozumitelnými slovy k nějaké mé vnitřní struně.
Aha, už vím, já jí to vyprávění věřím.
A pravda uprostřed slov mi nikdy nezevšední.

Jančislava
05.05.2017

Mám přečtené dvě knihy a rozhodně půjdu na další. Styl psaní mi vyhovuje a příběhy mají pointu a je tam prostor pro zamyšlení. Rozhodně má místo v mé knihovně,,protože její onihy se dají číst opakovaně.

JessieEx
10.04.2017

Jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek. Její styl mi sednul a myslím, že sedne naprosté většině čtenářek...
Více o jejích knihách zde: http://bookaholicjessie.blogspot.cz/2017/04/liane-moriarty.html

putpuda
06.04.2017

Zrovna jsem dokoukala 7. dílnou sérii natočenou podle Sedmilhářek. Hlavně ze zvědavosti, ptotože kniha byla super. A opravdu hodně povedené! Třeba bude zfilmované i jiné dílo L.M. A hlavně se už těším na další knihu :D

Silwinka87
07.03.2017

Liane M. Se stala mojí oblíbenou spisovatelkou. Její knížky jsme si zamilovala,doufám,že brzy zase něco napíše..

seredomi
22.01.2017

Smekám před její genialitou, propracovaností a jedinečností! Hlavně piš, piš, ať máme co číst a čím se kochat!

Aleh
24.10.2016

Liane Moriarty píše knihy ze života. Nejsou to prvoplánově jen ženské romány. Její knihy jsou čtivé, nechybí jim napětí, tajemství, ale také spousta životní moudrosti a ponaučení. V každé knize je zajímavá zápletka a překvapivý závěr.
Přečetla jsem zatím Manželovo tajemství, Na co Alice zapomněla a Sedmilhářky a Zamilovaná hypnotizérka a Tři přání. Určitě budu i nadále její knihy vyhledávat.

fis.rena
10.10.2016

Liane je jednoduše skvělá. Její knížky mají náboj,jsou svěží,mají jiskru a vtip a v neposlední řadě je v nich tolik pravdy,která nutí k zamyšlení. Je úžasné,jak dokáže čtenáři podat vážná témata s takovou lehkostí doprovázené vtipem. Dokáže mi vehnat slzy do očí a zároveň jsem se u čtení určitých pasáží jen smála a přikyvovala.

natkaf
02.10.2016

Skvělá spisovatelka. Má velice čtivý styl psaní. Náměty jednotlivých knih jsou neskutečně poutavé, zpracování dokonalá a rozuzlení výtečná!! Já jenom pevně doufám, že u nás výjdou všechny knihy od autorky, abych si měla nadčím uspokojovat své čtenářské chutě.

niknikita
07.05.2016

Bez velkých slov musím prohlásit, že Liane Moriarty umí vytvářet příběhy a zápletky, kvůli kterým si ji oblíbíte.