Leigh Bardugo

americká, 1975

Diskuze (6)

Přidat příspěvek

TaLu
17.01.2022

Po přečtení jediné knihy zařazuji mezi oblíbené. Autorka mistrně vystavěla příběh bez hluchých míst. Fantazy svět, kterému vdechla život, pečlivě rozpracovala. Ale žasnout mě donutila její schopnost odkrývat vrstvu po vrstvě podstatu postav. Díky jejím slovům jsem odlupovala vrstvy, kterými se problematičtí hrdinové knihy Šest vran obalili a s každou další vrstvou jsem je měla raději. Děkuji.

LadyTee
31.03.2021

Četla jsem všechny knihy a jsem naprosto okouzlená. Teď jen čekám na pokračování Zjizveného krále (King of scars), který se jmenuje Rule of wolfs. Nedaří se mi však nikde najít, kdy má být tento svazek vydám, pokud někdo víte, prosím, jste moje záchrana.

Jinak se mi líbí samotný styl psaní autorky a jsem naprosto spokojená s jejími nápady jak pro zápletky knih, tak pro to jakým způsobem se vyjadřuje. Doufám že bude ve své tvorbě i nadále pokračovat.


NightLight
28.02.2021

zatím jsem od ní četla jen Grišu (1) šest vran, prohnilé město, zjizveného krále a trnitou řeč, ale všechny jsem si zamilovala. jediné co mě zklamalo, bylo že griša je psána jiným stylem než ostatní knihy, které jsem četla před ní (a taky se špatně hledaji některé české překlady, některé její knihy asi ani překlad nemají.)

Knihomolka_M
28.12.2020

Actually, zatím jsem četla jen Šest vran, ale naprosto jsem si zamilovala její styl psaní. Už se nemůžu dočkat, až se vrhnu na další.

lokonla
22.10.2020

L. Bardugo je jedna z mých nejoblíbenějších autorek. Má skvěle napsané originální postavy, dobré zápletky a ten svět je prostě pecka. A navíc, kdo by nechtěl doma knížky s takovými krásnými obálkami. ♥

Cleo De Nile
03.04.2020

Grishaverse je láska ♥