Jarmila Pospíšilová

česká, 1965

Diskuze (7)

Přidat příspěvek

pepa4081
19.12.2021

Přečetl jsem celou sérii s Marií Kovandovou a bez váhání ji hodnotím jako důstojné pokračování „tradice klasických českých detektivek“. Paní Pospíšilová umí vytvořit postavy, které jsou uvěřitelné a přirostou vám k srdci. Její popisy moravského venkova hladí po duši a velmi blízké jsou mi i její názory na ekologii a smysl života. Sérii jsem určitě nečetl naposledy a moc se těším na další.
Paní Pospíšilová, moc Vám děkuji za příjemně strávený čas i za Váš pohled na život.

knihomolka1197
17.04.2021

Od této autorky jsem objevila nejdříve detektivky, které mně silně zaujaly. Skvělý styl psaní, srozumitelný a nenáročný. Vím, že autorka je právnička a náměty čerpá ze své advokátní praxe. Poté jsem zkusila také její společenské romány, kterým jsem také přišla na chuť.


jprst
20.12.2020

Autorčiny detektivní příběhy lze ohodnotit mezi současnými českými detektivkami jako slušný nadprůměr. Nejsou sice něčím, k čemu by se asi většina čtenářů někdy vracela, ale zvolit si je jako pohodovou četbu pro volný čas není chybou.

Iva745314
14.07.2018

četla jsem její detektivku V pekle ptáci nezpívají. Bohužel podobné použila do scénáře seriálu Modrava, tak jsem věděla od začátku kdo je vrah. Ale i tak čtivé. Přečteno za 2 dny. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.

Val
12.03.2018

Měla jsem tu čest s touto paní spisovatelkou absolvovat besedu a musím napsat, že je to velmi milá a inteligentní žena, která ví, o čem mluví a píše.

helenkan
10.05.2017

Zatím jsem přečetla její tři knihy Šaty z duhy, Peří v průvanu a Palačinky s pepřem. Všechny mě docela zaujaly a líbily se mi. Jsou to vlastně reálné příběhy ze života. A určitě budu pokračovat ve čtení dalších jejích knih.

Aleh
20.07.2016

Četla jsem její Šaty z duhy a Peří v průvanu. Obě knihy mě velmi zaujaly. V roce 2017 vyšly její Skořápky na vodě. A ty se mi líbily z jejích knížek zatím úplně nejvíc.Vyhovuje mi její styl vyprávění.Těším se na další setkání s touto autorkou. Je pro mě zatím takovou typickou "ženskou" autorkou, ale jsem zvědavá i na její detektivky.
Její Vražda v lázních Skalka byla jen potvrzením toho, co už prokázala ve své literární tvorbě především pro ženy.