Palec a tichá voda

Palec a tichá voda https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516550/bmid_palec-a-ticha-voda-6463a6d837a58.jpg 4 32 9

Viktor Palec série

< 3. díl

U rybníka za vsí je nalezen mrtvý rybář. Jde o Emila Rybku, uzavřeného samotáře. Roky byl v invalidním důchodu a vedl nenápadný život. Záhy vyjde najevo, že zemřel násilnou smrtí, a rozjede se vyšetřování vraždy. V domě mrtvého je nalezena značná hotovost a na jeho účtu je překvapivě vysoký zůstatek. Zemřelý zřejmě vedl zcela jiný život, než se jeho sousedé domnívali.... celý text

Přidat komentář

pepa4081
27.02.2024 4 z 5

Výborná česká detektivka, jako celá série.
Velmi uspokojivé.

Iki1
01.01.2024 4 z 5

Pohodové čtení pro volné chvíle. Kniha patří do té nadprůměrné části produkce s názvem Původní česká detektivka. Autorka umí velmi výstižně popsat a charakterizovat jak postavy, tak i prostředí, život a vztahy na vesnici. Je pravda, že takových lidí (tichá voda břehy mele) je mezi Čechy poměrně dost. Autorka jeho konání ústy jedné z hlavních postav příliš neodsuzuje, ovšem je třeba zvolat, že to není normální. Dojel na to, ale kdo je vrahem, mi nebylo příliš jasné hodně dlouho.


rodak
28.12.2023 4 z 5

Předchozí díl se mi líbí více.Nejak mi nesedělo chování zavražděného. Že by mu to vše takhle procházelo? No neprošlo... Ale to co dělal bylo divné.

Vesmich
09.12.2023 4 z 5

Tato série vražd na vsi, mě pokaždé bezpečně vrací na zem. Zápletky jsou tak všední, až se to skoro nechce číst, protože je to tak všední...a jak je to všední, tak je to nemilosrdné. Nikde neběhají sérioví vrazi čtvrtící kdeco, pokaždé je to nějaká taková náhoda, divnou, zatuchlina. Inu, takové pěkné případy ze života.

hana1039
01.12.2023 4 z 5

Audiokniha:
Další krimi,kde se musí napravit chyba minulého vyšetřovatele...

bazyk21
28.11.2023 5 z 5

pohodová detektivka oblíbené autorky na dlouhé zimní večery

alnahu
10.11.2023 5 z 5

V tomto již třetím díle se vracíme do vesničky Křenová a opět setkáme s bývalým policistou Viktorem Palcem,který je zde starostou. Na břehu rybníka je nalezen mrtvý muž a tak Victor pomáhá policii vraha najít a není to jednoduché .Podezřelých je několik a navíc zavražděný není takový svatoušek,jak se zdálo-nadarmo se neříká ,že ticha voda břehy mele.Opět výborná detektivka od mé oblíbené autorky a rozuzlení je opravdu překvapivé.

kockazereknizky
29.10.2023

POD PALCEM, PALEC A SELSKÁ PÝCHA, PALEC A TICHÁ VODA? Taky vás jako první po přečtení těchto názvů knih napadlo, že se bude zřejmě jednat o vyšetřování případů sériového vraha, který udeřil v českých luzích a hájích a jako svůj „podpis“ zanechává na místě činu palce svých obětí? Tak to vás musím vyvést z omylu – slovo Palec zde odkazuje k příjmení postavy místního starosty, Viktora Palce, který nás jakožto bývalý kriminalista provází dějem knih těchto českých detektivek.

Letos v září vyšel už třetí díl této série od autorky Jarmily Pospíšilové – Palec a tichá voda. Než mi z nakladatelství nová kniha dorazila, ze zvědavosti jsem si přečetla i předchozí dva díly. Knihy ze série se ale nemusí nutně číst po sobě, základní informace z osobního života hlavní postavy jsou čtenářům v prvních kapitolách následujícího dílu připomenuty.

V prvním dílu této série – Pod Palcem - mě při čtení rušilo místy časté opakování stejných slov, výrazů a občasné překlepy v textu. Některé pasáže i působily nedotaženým dojmem. Musím uznat, že se styl psaní v druhém a třetím dílu značně vylepšil a tyto nedokonalosti vymizely – vytkla bych už jen, že konce některých kapitol na mě působí useknutě.

Co ale musím určitě vyzdvihnout je, že postavy a život na vesnici je autorkou popsán velice uvěřitelně. Taktéž průběh vyšetřování „dává hlavu a patu“. Do procesu odhalování vraha nahlížíme skrz postavu bývalého kriminalisty, současného starosty obce, který se díky tomuto sociálnímu statusu těší mezi lidmi určité důvěře. A taky se k němu z různých zdrojů dostávají často velmi osobní informace o obyvatelích obce, které avšak ve výsledku napomůžou vyšetřování.

V nejnovějším dílu – Palec a tichá voda – postupně rozkrýváme tajemství místního „outsidera“, jehož přítomnost byla v obci tak nějak zaznamenána, nikdo mu ale nevěnoval větší pozornost. Název knihy se proto odkazuje jednak k rčení „tichá voda břehy mele“, tak ke koníčku (rybaření) oběti a bohužel i místu činu.

Jedná se o moje první setkání s edicí PŮVODNÍ ČESKÁ DETEKTIVKA. Po přečtení dosud vydaných knih ze série Viktor Palec za sebe hodnotím jako velmi milé překvapení - oddechová česká detektivka s příjemnou hlavní postavou, uvěřitelným dějem a místními figurkami :).

A co vy a edice PŮVODNÍ ČESKÁ DETEKTIVKA od nakladatelství MOBA?

babystar
24.09.2023 3 z 5

Třetí příběh, v němž bývalý kriminalista, nyní venkovský starosta Viktor Palec asistuje v případu, v němž se ukáže, že tichá voda břehy mele a venkovský milovník přírody a zpěvu ptáků je pěkný "pasgřivec". V detektivce vystupuje spousta postav, v jejichž jménech jsem se poněkud ztrácela a pachatele jsem neuhodla. Ukázalo se, že i na vesnici, kde si všichni vidí do talíře, mohou být "kostlivci ve skříni" a když se najde pokřivený charakter, může dojít k velkému průšvihu.