wendys93 wendys93 diskuze u knih

☰ menu

Tvůrce osudu Tvůrce osudu Alice Shy (p)

Zpráva pro všechny, co netrpělivě čekají na druhý díl. Dneska k němu byla spuštěna crowdfundingová kampaň, tak můžete přispět svou troškou do mlýna a pomoct knížce na svět.
https://bit.ly/KupTvurce2

14.05.2024


Kolem dokola Kolem dokola Lucie Hušková

Tohle bylo moje první setkání s autorčinou tvorbou a rozhodně mě přesvědčilo o tom, že si moc ráda přečtu i Símku. Skvěle napsaný, silný a emotivní příběh, plastické postavy, které se chovají zcela uvěřitelně s ohledem na věk, situaci, zkušenosti i momentální psychické rozpoložení a děj s velkým přesahem vyprávěný krásnou češtinu. Určitě moc doporučuju.

07.05.2024


Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

SPOILER - Přečteno doslova jedním dechem. V téhle bichli je totiž mnohem víc vyprávěcích linek, osudů a příběhů, které nám Zuzka předkládá, než se na první pohled může zdát. . Každý z nich má svého vypravěče, svůj prostor, hlas a vývoj. O to pestřejší, komplexnější a dynamičtější ta knížka je. O to víc vás vtáhne, o to víc zaujme, o to víc osloví.
Jako jo, vejskám nadšením a musím říct, že se fakt máte na co těšit.

05.03.2024


Muž vdaných žen Muž vdaných žen Alex Walló (p)

Moc sem si od toho neslibovala. Spíš sem čekala nějaký oddechový čtení pro ženský plný sexu a planejch dialogů. Nicméně tenhle příběh obrovsky překvapil a doslova sem ho zhltla za dva večery.
Inteligentně napsaný, námět využit bezezbytku, hlavní hrdinka obrovskej sympaťák a literárně-kulturně inťoušský prostředí mi vyloženě hrálo na ty správný struny.
Fakt paráda!
Víc v recenzi v březnovým magazínu Luxor, kdyby to někoho zajímalo

10.02.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Je pravda, že Robert Bryndza si získal srdce mnoha čtenářů velmi rychle. Už jeho první knížka se těšila velmi pozitivním ohlasům a od té doby není se snad nikdo, kdo by si některou z jeho detektivek přečetl a nedočkavě čekal na další. A oblíbený autor, logicky, plní velká očekávání a dopřává své, stále se rozrůstající čtenářské a fanouškovské základně stále další a další dávku napětí, vyšetřovacích metod a vymýšlí nové způsoby a důvody, proč člověk zabije člověka. Nejinak je tomu i v jeho nejnovějším románu Tíživé ticho.
K jeho stylu psaní mám jistý výhrady, úplně z kecek sem z něj vystřelená nebyla nicméně to nebylo vyloženě špatné setkání, nabto, že bylo první to mohlo dopadnout hůř.

22.10.2023 3 z 5


Zloděj hvězdného prachu Zloděj hvězdného prachu Chelsea Abdullah

Zloděj hvězdného prachu je úspěšně napsaným důkazem toho, že pro fantasy příběh netřeba vymyšlených světů, podivných jazyků a národů s historií a původem, který je čtenářům třeba vysvětlovat. Pokud nás má literatura nejen pobavit, ale také obohatit a předat nám něco většího, než jen zajímavý příběh, měla by přinášet i znalosti o světě a lidech, kteří jsou k nám blíž, než čarodějky ze světa vytvořeného autorovou fantazií. Chelsea Abdullah navíc přichází s dost negativní hlavní hrdinkou. S takovou, co není úplně vzor všech ctností, nebojí se porušovat pravidla, je urputná a prostořeká, když si to situace vyžaduje a když je třeba poslouchat, neváhá přilepit uši na cizí dveře a hltat každé slovo. Určitě moc doporučuju, je to skvělá záležitost.

12.09.2023 4 z 5


Dvůr vysoko v horách Dvůr vysoko v horách A. K. Mulford

Dneska dočteno.
Špatný to není, ale velkej zázrak taky ne. Taková klasická fantasy záležitost, kterých jsou v knihkupectví plný regály. Přesto je jasný, že si svoje čtenáře najde a fanoušci žánru v ní najdou všechno, co od takové knihy očekávají. Kdyby to bylo originálnější a ne v tolika prvcích tuctové byla bych spokojenější.
Jo, nejsem velký fanoušek fantasy, ale tím spíš čekám něco zajímavého a ne další příběh s hrdinkou i dějem jako podle šablony, jako ze školních osnov, které se nemění, protože vlastně celkem fungují.

18.06.2023 4 z 5