Muž vdaných žen

Muž vdaných žen https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529329/bmid_muz-vdanych-zen-65beaff5e3384.jpg 5 10 7

Daniel Rys je spisovatel společenských románů, svobodný pětačtyřicátník, který si žije svůj pohodlný život. Píše, rád jezdí na motorce, ještě raději vysedává v barech a především si libuje v četných milostných avantýrách. Tento ideální stav mu zničehonic nabourá žena, se kterou ho pojí dávno zapomenutá minulost. S jejím příchodem najednou dostává Danielův život novou dynamiku, což mu ale začíná přinášet komplikace v jeho paralelně vedených nezávazných vztazích. Ocitá se na neprobádaném území, nevyhne se několika hořkosladkým přešlapům a ty ho donutí zamyslet se nad způsobem života, který až dosud vedl. Postupně přehodnocuje, co je skutečně důležité a co jen „pěna dní“, ovšem k očekávané katarzi nevede přímá cesta. Daniel k ní musí dospět přes karamboly, během nichž přijde nejen o několik svých vztahů, ale téměř i o život.... celý text

Přidat komentář

Janulica
předevčírem 5 z 5

Je zajímavé, přečíst si román o "vztazích" z mužského pohledu. Mě se to moc líbilo.

Clair16
24.04.2024 4 z 5

Může fungovat zpověď muže středního věku okořeněná skoro detektivní zápletkou? Proč ne, když ji předloží úspěšný autor thrillerů, zastírající navíc svou identitu pseudonymy.
S přeměnou Martina Goffy na Alexe Waló přichází i nové alter ego, spisovatel a příležitostný scénárista, popsaný jako milovník středně těžkých strojů i středně lehkých žen a producent literatury na pomezí braku.
„Nic víc neumím a nic víc ani není třeba,“ říká čtenáři i nakladateli, ale já s ním tak úplně nesouhlasím. Vystupuje skromně, morálními hodnotami se nevytahuje a za projevené džentlmenství nic nečeká… Dokáže se shodit a pochybnosti a temnější stránky života radši jen načrtne, aby pro optimismus zůstalo dost místa. Toho si cením, i kdyby napříště vystupoval jako Adalbert Kolínský nebo Eliška Kutnohorská.


Nuttelka
22.04.2024 audiokniha 5 z 5

Tato kniha je skvělá! Daniel mi hned padl do oka a jeho milostný život je opravdu velmi pestrý.. Věřím, že takových Danielů máme kolem sebe hodně a jakmile mu žena padne do noty, nemá proti němu šanci :-) Ale jak už to většinou bývá, jak se do všeho zamotají city, nikdy už to není jen o zábavě.. Kniha je výborně načtena a i já bych takového Daniela ráda znala.. samozřejmě jako skvělého kamaráda :-) Páč i Daniel měl "svou" Soňu :-)))

gargamelka
20.04.2024 5 z 5

Pohodová a zajímavá knížka.

Wabinka
17.03.2024 4 z 5

Novinka napsaná Martinem Goffou pod pseudonymem Alex Walló je pohodová oddechovka s pohodovým hlavním hrdinou, spisovatelem Danem, kterému zpříjemňuje i ztrpčuje život několik žen současně.

Jenny46
16.03.2024 5 z 5

Až někdy úsměvný příběh, který vypráví o životě Daniela pohodáře, jak vnímá život a kdy se dokáže změnit, nebo co se musí stát, aby pochopil smysl života a nebo vůbec ...
Tady se mi autor trefil do nálady a cesta životem Daniela mě bavila, postupně odkrývá i nejedno tajemství.
Knihu jsem si užila a můžu doporučit, kdo potřebuje oddechový román určitě dobrá volba 4,5*

wendys93
15.03.2024 4 z 5

Řekla bych, že každá z nás občas potřebuje nějakýho toho Daniela. A kdejakej Dan občas potřebuje ženskou bez problémů, co nemá zbytečný řeči a můžete si z ní udělat pohodovou milenku i parťáka na drink.
Závidím Danovi a s tímhle příběhem sem si hodně zavzpomínala na dobu, kdy sem žila dost podobně. Nezávazně, obklopená skvělými muži a literaturou.
Tenhle román je výborná věc, která by neměla chybět na žádném nočním stolku moderního čtenáře, který chce od knihy víc, než jen plytký příběh o lásce a sexu s předvídatelným vývojem a nesmyslnými scénami. Tady dostanete víc. A možná i něco navrch.

Autorovy další knížky

Alex Walló (p)
česká, 1973
2020  88%Muž z chatrče
2014  87%Bez těla
2019  84%Přiznat vinu
2013  81%Muž s unavenýma očima
2016  89%Dítě v mlze

Kniha Muž vdaných žen je v

Právě čtených2x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce39x
Chystám se číst57x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x