ketvin ketvin diskuze u knih

☰ menu

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

A ještě "Daruj mi křídla" - další super čtení, z tohoto "tématu", co za to stojí :) Do Aidena se člověk nemůže nezamilovat a Brian je prostě brouk :) Kniha je super dlouhá ;)

12.08.2018 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

P.S. Abych doplnila - přečetla jsem Dám Ti slunce, Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru a také Muffin a čaj - všechny knihy naprosto úžasné :)

Slunce mělo něco, co jsem zatím v žádné knize nepotkala - takový barvitý popis reality hlavního hrdiny (jednoho z nich), to jsem opravdu "koukala" a užila si každé barevné slovo :) Příběh byl skvělý, vůbec to nebylo ani chvíli nudné, bylo to překvapující a škoda, že ne delší :)

Ari a Dante byli také skvělí - je to vlastně kniha o popírání nepopiratelného a opravdu mě bavila, jen opět skončila moc brzy - nechápu, že si ti autoři ten happyend víc "neužijou", já bych prostě chtěla vědět, co bude dál, ne jen, že to dobře dopadlo... :)

Muffin a čaj - úžasné, bez chyby, škoda, že ne delší :)))) Cristiana a Daniela si budu pamatovat hodně dlouho a to české prostředí knize dodalo úžasnou originalitu (nečtu české autory moc často...). Kdybych si měla vybrat, kterou z těchto tří knih budu číst znova, tak tuto určitě ;)

14.07.2018 5 z 5


Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Jaké další LGBT knihy znáte/stojí za přečtení?

Mě se příběh Simona moc líbil, ale nejlepší mi zatím přišly knihy HIM a US od E. Kennedy (začátek série WaGs) a zajímavá byla i kniha Goodbye Paradise od S. Bowen... :) Jo a nesmím zapomenout na Bratrstvo Černé Dýky - Qhuinn a Blay byli moje první setkání se zamilovanými kluky :)

Je něco dalšího, co byste doporučili? ;)

08.06.2018 5 z 5


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Jsem zvědavá, jak dopadne to Půlnoční slunce - zda se k němu autorka vrátí... Víte o tom někdo něco? Je snad k dispozici 11 kapitol, ale dá se najít asi 30 (od 18 kapitoly ani nepřeloženo....). Je v tom zmatek... :(

Přiznám se, že nechápu, proč autorka nepokračuje v psaní... V "dopisu" čtenářům píše, jak je zklamaná, že se to ilegálně rozšířilo před dokončením...což si ale autorka způsobila sama, tím, že kopii někomu nedůvěryhodnému poskytla... Osobně mám autorku ráda - její knihy mám všechny doma a rovněž jsem si je stáhla do čtečky... Pokud bych se dostala k půlnočnímu slunci, stáhla bych si ho také, ale rovněž bych si koupila výtisk do knihovny... Což teď není ani možné... Autorky zklamání chápu, ale nechápu, že dál nepíše pokračování a trestá "fanoušky" za "svou chybu"... Co myslíte vy? Víte něco více?

06.02.2018 5 z 5


Chladnokrevný ničema Chladnokrevný ničema Lisa Kleypas

Ahoj ;) které autorky byste doporučily, že jsou "nejpodobnější" L. Kleypas? Přečetla jsem jich už tolik, ale L.K. prostě vede... Tak jestli jsem něco nepřehlédla... :)
Děkuju za tipy!!!
D.

06.01.2018 5 z 5


Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Ok, bereš mě moc doslovně a nechci se dohadovat ... to sem opravdu dělat nechodím ;) Jen tedy doplním, že "prostě to ví" fanynka autorky, která to hledala přede mnou a té jsem se ptala ;) Neptala jsem se na info o knihách, ptala jsem se, kolik se plánuje dílů, což je to první, na co se u svých oblíbených sérií koukám (první co jsem hledala o Skleněném trůnu např.) a věřím, že někdo takový by to zase dělal zde... Já historické romány beru jako "relax před spaním", takže se o ně tolik nezajímám, abych si dělala "studii" jako u jiného žánru, který čtu :) Ale to je jedno, zbytečná diskuze - nikde si neprotiřečím, zajímal mě pouze počet dílů, nikoliv jakékoliv další informace. Odpověď vím, i když nechápu, proč jsi ji hledala, o to mi nešlo... Každopádně díky.

08.12.2017 5 z 5


Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Lenko přišlo mi jednodušší se na stránce "diskuze" zeptat, než to složitě hledat. Samozřejmě jsem doufala, že mi odpoví fanynka autorky, která odpověď "prostě ví" a nic také hledat nebude ;) Rozhodně nešlo o lenost - pokud se vy budete ptát u Skleněného trůnu, kterému zase fandím já, tak Vám odpovím a nebudu řešit, že chcete "diskutovat" o něčem, co se dá googlit ;) Ale také "nic proti", děkuji za odpověď ;)

P.S. ještě doplním - L. Kleypas mám ráda, těším se, až si přečtu další její ságu, ale nerada čtu něco, co není zcela dopsáno (chybí díly) a nerada vím, o kom příběh bude, takže se snažím i knihy předem moc nezkoumat :) Takže tím jsem ani hledat nezkoušela, prostě jsem nechtěla o sérii nic jiného (než počet dílů) vědět :)

07.12.2017 5 z 5


Lekce lásky Lekce lásky Suzanne Enoch

Víte prosím jak na sebe série této autorky navazují? Po přečtení série Lessons in love jsem sáhla po knize "Lekce lásky" a poslední díl této série (With this ring) je koukám o Emmě, která figuruje v sérii Lessons in love jako vedlejší postava.... Jaké by bylo správné pořadí čtení knih od této autorky? :) Díky ;)

29.11.2017 3 z 5


Anglický hrdina Anglický hrdina Suzanne Enoch

Víte prosím jak na sebe série této autorky navazují? Po přečtení této série jsem sáhla po knize "Lekce lásky" a poslední díl této série (With this ring) je koukám o Emmě, která figuruje v této sérii jako vedlejší postava.... Jaké by bylo správné pořadí čtení knih od této autorky? :) Díky ;)

29.11.2017 5 z 5


Pokořený svůdce Pokořený svůdce Suzanne Enoch

Víte prosím jak na sebe série této autorky navazují? Po přečtení této série jsem sáhla po knize "Lekce lásky" a poslední díl této série (With this ring) je koukám o Emmě, která figuruje v této sérii jako vedlejší postava.... Jaké by bylo správné pořadí čtení knih od této autorky? :) Díky ;)

29.11.2017 5 z 5


Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Hezký den, kolik dílů Ravenels má být? :)

11.11.2017 5 z 5


Vytoužený milenec Vytoužený milenec J. R. Ward (p)

Děkuju!!! Zkusím ;)

31.08.2017 5 z 5


Vytoužený milenec Vytoužený milenec J. R. Ward (p)

Znáte nějaké podobné knihy? :) Děkuji

15.08.2017 5 z 5


Blackout Blackout Robyn Thurman

Ahoj, stačí si přečíst to vše přeložené, nebo to skončí tak, že si řeknu "potřebuju vědět co se stane dál"? Nerada čtu anglicky a nesnáším čekání na překlady, tak jestli do toho jít nebo ne... :) Poraďte ;) Děkuji!

10.02.2017


U konce s dechem U konce s dechem Rebecca Donovan

Ahoj :) co podobného byste doporučily? :)

11.11.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Konec knižní série Selekce mě poněkud zklamal, přijde mi, jakoby autorka 20 stránek před koncem zjistila, že už jí nezbývá papír a musí rychle příběh ukončit, ač by se měla spíše věnovat vzniklým situacím. Je to nedotažené a bohužel mi to kazí dojem z celé série, která se moc dobře četla a za 4 dny jsem ji tak měla hotovou.
Bohužel je pro mě tedy konec této knihy i jejím pokažením, až do pokaženého konce to ale byla dobrá kniha a i dobrá, čtivá, i když hrozně předvídatelná série.





SPOILER - DÁL UŽ NEČTĚTE, POKUD JSTE NEDOČETLI.

Kritikou mám na mysli skutečnost, že Maxon "nachytal" Americu s Aspenem, okamžitě ji zavrhl a místo toho, aby se autorka věnovala řešení tohoto problému mezi nimi (který je vzhledem k situaci vážný a radikálně řešený zvolením Kriss jako První), pošle do zámku rebely, všechny hrdiny skoro zabije a pak je najednou vše v pořádku (jen tak, žádné vysvětlování, objasňování toho, že mezi Americou a Aspenem nic nebylo, zapuzení vybrané Kriss...) a během 2-5 stránek je tu svatba. To je opravdu zpackaný konec. Škoda, vlastně jsem z toho happyendu ani neměla radost :(

04.01.2016 3 z 5