Pokořený svůdce

Pokořený svůdce https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31454/bmid_lessons-in-love-pokoreny-svudce-wo7-31454.jpg 4 221 34

Lessons in Love série

1. díl >

Nechvalně proslulý svůdce vikomt Tristan Carroway před šesti lety svedl půvabnou Georgianu Halleyovou. Což o to, v jeho loži se ocitla celá řada londýnských dam, ale nebohá Georgiana byla pro něj pouhým prostředkem, jak vyhrát sázku! Ze zneuctěné dívky je však nyní sebevědomá mladá dáma, která je odhodlána udělat vše pro to, aby vikomt za svůj čin draze zaplatil. Rozhodne se využít všechny své ženské zbraně a získat Tristanovo srdce a pak odejít. Jen ať si Tristan pozná, jaké to je, žít se zlomeným srdcem! Georgianin plán bohužel brzy vezme za své, protože Tristanův pohled plný vášně v ní opět probudí touhu a ona i tentokrát podlehne jeho kouzlu. A když ji pak Tristan požádá o ruku, není si vůbec jistá, zda to není z jeho strany jenom další úklad. Anebo se jí skutečně podařilo to, co žádné jiné ženě dobýt Tristanovo srdce? Další knihy této autorky najdete v nabídce vydaných titulů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Rake , 2002


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
05.11.2023 3 z 5

Asi jsem čekala víc. Přijde mi to příliš nereálné. Oceňuji postavu Amélie, i když ta scénka v její ložnici byla vážně bizarní. Zbytek je sice relativně roztomilý, ale dost naivní. Číst se to celkem dá.

Ála1968
04.06.2023 5 z 5

Prostě nádhera.Nasmála jsem se a romantiky tam bylo vrchovatě.Paní spisovatelka prostě umí.Určitě bude patřit k mým oblíbeným.


Červená33
19.01.2022 5 z 5

Jsem naprosto neobjektivní v hodnocení, ale tuhle knížku prostě miluju. Je tam řada strašných ptákovin (po 6 letech problém s punčochou, když dáma ani kotník neukáže?), ale chemie mezi Tristanem a Geogiánou vše vynahradí. Baví mne pořád a pořád a klidně si ji jednou za rok přečtu.
A podobně to mám i s celou sérii Lesson in Love i předcházející With This Ring - slabší chvilky v nich přehluší ty originálnější (rozlámané vějíře i stoly, uvěznění ve sklepě, ukecaný papoušek,...) a hlavně skvělé hlavní dvojice.

katkaq
20.04.2021 3 z 5

Čekala jsem víc, zvlášť po tom, jak byl Tristan popsaný v Skandálu ze série With This Ring. Každopádně přestřelky mezi Georgií a Tristanem byly zajímavé, ale ten výsledný skandál mi prostě přišel úplně mimo. Tahle kniha mi nesedla, mám za to, že autorka už má za sebou lepší knihy.

johana3160
06.02.2021 3 z 5

Predvidatelne ale vcelku ctive. Konec mohl byt trochu vice doladeny.

Maruš.D
24.10.2020 4 z 5

Pokořený Tristan se mi líbil. Kniha byla pěkná oddechovka a přesto zajímavá. Postavy byly příjemné, zábavné a některé i dosti překvapující. Krásný příklad toho, jak i za andělskou tváří se může schovávat ďábel. Dávat lekce mravnosti v 19 století asi nebylo nejjednodušší, ale řekla bych, že se toho G. chopila statečně. Přála bych si epilog a také doufám, že se Robert zamiluje do Lucindy, jelikož by se mi k sob hodili.

Ronny97
22.07.2020 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou. Název se mi příliš nezamlouval, o přebalu ani nemluvím. Protože mi ale byla doporučena, rozhodla jsem se, že jí dám šanci a nelituji. Byla skvělá a trochu mi připomínala Pýchu a předsudek.

Tewi
24.05.2020 5 z 5

!! Může obsahovat spoiler!!
K téhle knížce jsem přistupovala s maximální nedůvěrou. Odrazoval mě jak název, tak i přebal. Čekala jsem nějaké hloupě přeslazené, lehké čtivo, s naivními hrdiny, idiotskými dialogy a degradaci něžného pohlaví. A víte co? Nic takového se nekonalo!

Místo toho se mi do rukou dostal kvalitní historický román, plný sympatických a inteligentních hrdinů, komických situací a opravdu mnohdy oduševnělých dialogů. Georgiana je mladá dáma, které od jistého incidentu dělá problém důvěřovat mužům. Ale rozhodně nesedí s rukama v klíně a nečeká, že se věci nějak časem sami urovnají. Rozhodne se jednat a onomu dotyčnému uštědřit lekci správného chování k ženám. Ani Tristan to zrovna nemá jednoduché a snaží se zapomenout na Georgianu, kterou tak ponížil. Ta mu to dělá těžší v tom, že když na sebe náhodou narazí při společenských akcích, obvykle z nich vyjde s menší újmou na zdraví.

Obravdu PERFEKTNÍ historická romance, kterou máte přečtenou za pár hodin, protože takový příběh se zkrátka čte sám.

LenkaAK
23.05.2020 5 z 5

Krásnou cestou dostala hlavní hrdinka Georgiana proslulého svůdníka Tristana na kolena. A bylo moc zajímavé a vtipné pozorovat, jak se navzájem dobírají.
Georgiana před šesti lety podlehla flirtování vikomta Tristana. Pro něj to byla z počátku pouze sázka o punčochu, ale když poznal sladkou Georgie blíže, podlehl sám. Šest let je dlouhá doba, ale když o někoho neustále lámete vějíře a jste pobavením pro londýnskou společnost, zaslouží si to pozornost. Georgiana uštědřuje Tristanovi lekci, ale sama podléhá jeho kouzlu.
Chvíli to trvá, ale nakonec se oba domluví a rozuzlení spěje k šťastnému konci. Jsem zvědavá, jak dopadnou její dvě kamarádky v pokračování série. Jo, a Amelii jsem přála něco horšího, než ji potkalo, ale to neprozradím.
Milostných scén je v příběhu spousta, takže se je na co těšit. Po tomto kouzelném příběhu určitě někdy ještě sáhnu.

izfnp
19.03.2020 3 z 5

Príjemná jednohubka, moja prvá od autorky. Historické romance som nečítala už peknú riadku rokov, a pritom kedysi to bol moj obľúbený letný žáner. V karanténe som však po knižke siahla a priznávam, že spustila vodopád autorkiných románov. Páči sa mi, že Enochovej hrdinky majú hlavu, názory a často aj ostré jazyky. Jej hrdinovia sú zas presne takí, o akých chcete v tomto žándri čítať: zdanlivo nepoučiteľní, no inak dokonalí šľachtici, ktorí sa zmenia kvôli láske. Humor, láska, trocha (pomerne cudnej) erotiky a sypmatickí hrdinovia. V žánre touto knihou nie je čo pokaziť :)

Petra-1
09.11.2019 4 z 5

Skvělá kniha,zajímavá zápletka, skvěle se čte a hlavní postavy jsem si hned zamilovala.

Veruu95
08.08.2019 5 z 5

Romány od S. Enoch jsou mé oblíbené odpočinkové knihy. A příběhy z této série (Lessons in Love) jsem měla vždy snad úplně nejraději.

immerin
26.03.2019 4 z 5

Nevšední námět se zneuctěnou debutantkou po šesti letech. Nemůžu říct, že bych se na tento díl těšila, ale děj byl příjemný, hrdinové sympatičtí a celkově se jedná o hezkou knihu. Suzanne nezklamala, mezi hrdiny to jiskřilo, bavilo mne sledovat jejich příběh.

HPmagor
18.02.2019 5 z 5

oddechové čtení

Rozinka28
16.02.2019 5 z 5

Příběh Tristana a Georgiany mě opět bavil, stejně jako několik dalších knih spisovatelky, které jsem četla již dříve. Jedná se vždy o příběhy plné emocí a hlavně se šťastným koncem, kdy děj plyne jako nic a díky tomu se stává čtení pohodovým odpočinkem na volné večery. Když si potřebuji pročistit hlavu a utéct myšlenkami z reality do snového světa, tak mám jistotu, že díky těmto knihám se mi to podaří a oddechnu si.

blek72
27.08.2018 5 z 5

Přečteno jedním dechem ,tyhleknihy mě prostě baví

vcielka
24.07.2018 5 z 5

Po Griffinovych a Emme, Alexandre a Vixen bol tento pribeh pre mna nieco jedinecne, comu nemam absolutne nic vytknut. V Griffinovych mi vadili tie komplikovane deje a hlupaci protivnici a v tej druhej serii zasa to ako od zaciatku si hrdina predstavoval hrdinku pod sebou a ako znicoho nic ho napadlo ze si ju vezme za zenu a je jedno ze nesplna spolocenske postavenie atd. Proste nebolo to plynule.
Tu naopak vsetko prebiehalo akosi plynule pretoze hrdinovia boli do seba zamilovany uz celych 6 rokov i ked si to tak celkom odmietali priznat takze to nebolo nikdy ze odrazu som si spomenul ze ta milujem a odrazu ma napadlo ze si ta vezmem. Krasne prerozpravany pribeh s peknymi charaktermi. A Tristanovi bratia boli uzasni taktiez. Aj jeho tetusky. A aj ich vztahy k sebe navzajom.

účetní
27.03.2018 5 z 5

Moc pěkné, ze začátku mi to přišlo trochu slabší a málo akční, ale to byl jen první dojem, bylo to přesně takové, jak to mělo být - milé, něžné, vtipné, s úžasnými dialogy a sympatickými hlavními i vedlejšími postavami. Tristan a Georgiana byli skvělá dvojka, když šli v závěru na lup punčochy, moc jsem se nasmála a hlavně krásné vyznání na opravdu povedený konec.

ketvin
07.12.2017 5 z 5

Do Tristana se člověk musí zamilovat :) Jeho vztah s bratry je super a získávání si Georgianiny důvěry je moc hezky popsáno. Povedený díl :)

nani_nka
07.09.2017 4 z 5

Prvá časť série Lekcie lásky, ktorá je o troch kamarátkach, ktoré sú nespokojné s tým, že muži ich považujú len za hlúpe dievčatá a gentlmentstvo sa u mužov dávno nenosí. Preto sa rozhodnú, že každá z nich si nájde jedného muža, ktorému poskytne lekciu o slušnom správaní. Georgiana, hrdinka prvej časti, si vybrala Tristana, ktorý ju pred 6 rokmi zranil a ona ho odvtedy nenávidí. Hoc v tejto knihe ide o ten istý stále obohraný námet, kde sa hlavní hrdinovia nenávidia až sa do seba zaľúbia, stále ma to veľmi baví a náramne som si užívala vzájomné vtipné a popychovačné dialógy medzi Georgie a Tristanom.

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Suzanne Enoch
americká, 1970
2006  85%Lekce lásky
2010  86%Pokořený svůdce
2008  83%Plamen v srdci
2011  88%Anglický hrdina
2009  82%Hříšné tajemství

Kniha Pokořený svůdce je v

Právě čtených1x
Přečtených354x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených15x
Knihotéce157x
Chystám se číst29x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x